Bakımlı olmak

Ya hepinize teşekkür ederim🌷🌷 parfum ve deodorant benim için problemli bunun yerine dus alıp gün içinde kıyafet değiştirmeye çalışıyorum. Hassas bir bünyeye sahibim malesef :KK43: yumuşatıcı dahi alerjik reaksiyon verebiliyor ve bu beni deli ediyor :KK43: . En en önemlisi cildim. Çok beyazım ama aşırı kizariyorum. Misal geçen hafta iki üç saat disardaydim yüzüm kipkirmizi. Şimdi şöyle bir şeyi merak ediyorum? Cilt bakımı yapan yerler ne kadar güvenilir? Cildim için bir cildiye dr na gozuktum devletteydi ( bunu belirtmemin sebebi çok az bir sürede muayne etti ) cildimin hassas olduğunu ve bunu engellenemeyecegini söyledi. Acaba başka başka drlara gitsem mi özel ? Yoksa hepsinde sonuç aynı mı olur? Cilt bakımı için nereleri onerirsiniz İstanbul - izmit ?
deodorant ve parfüm kullanamıyorsanız, duştan hemen sonra kol altınıza karbonat sürerseniz terlemez ve kokmazsınız..

Yabanelma Yabanelma rica etsem bana o mayalama inceliklerini anlatır mısınız?

Emzirme dönemindeyim çok çabuk direncim kırılıyor, doktorum kefir mayala hergün iç dedi. Maya elimde mevcut fakat aktardan aldım kıvamına gelene kadar 1 hafta boyunca düzenli mayalamam lazım velhasıl kafam karışık. Beni bş aydınlatsanız :)

Yabanelma Yabanelma rica etsem bana o mayalama inceliklerini anlatır mısınız?

Emzirme dönemindeyim çok çabuk direncim kırılıyor, doktorum kefir mayala hergün iç dedi. Maya elimde mevcut fakat aktardan aldım kıvamına gelene kadar 1 hafta boyunca düzenli mayalamam lazım velhasıl kafam karışık. Beni bş aydınlatsanız :)

Yardımcı olmak isterdim ama ben de yapma şamasına gelmedim henüz, güvenilir nereden maya alabilirim diye araştıyordum, kefir mayalamanın da doğru şartlar sağlanmayınca faydadan çok zararı olabiliyormuş, buradan öğrenmiş oldum onuda. Arastırmadayım henüz.

Yardımcı olmak isterdim ama ben de yapma şamasına gelmedim henüz, güvenilir nereden maya alabilirim diye araştıyordum, kefir mayalamanın da doğru şartlar sağlanmayınca faydadan çok zararı olabiliyormuş, buradan öğrenmiş oldum onuda. Arastırmadayım henüz.
aktarda güvenilir mayalar varmış, bende doktorumun yönlendirmesiyle aldım. Baya zahmetli bi iş, sürekli okuyup video izleyip duruyorum bende.

Benim konum :))
Ben aksam eve gelince ilk once makyajimi cikaririm sadece goz makyaji yapiyorum her aksam yüzümü esek sutu sabunuyla su gratuste satilan yuz fircalariyla temizlerim. Sonra tonikleyip yuz kremimi surerim ve goz kremimi surerim. Haftada bir dustan sonra siyah maske yaparim. Baska bir gun yuzume kil maskesi yaparim buda haftada bir olur. Disariya gunes kremsiz cikmam alistirdim kendimi yaz kis surerim. Saclarimi kendim boyarim. Ayda bir dip 3 ayda birde tum sacimi boyarim. Saclarima yag bakimi vs. Yaparim. Boyadigim halde cok yoluk yoluk durmuyorlar. 3 ayda bir kiriklarimi aldiririm. Dustan sonra bebegi yagi veya losyon surerim. Sonra mutlaka koltuk altima deodorant sikarim. Kil tuy icinde lazere gidiyorum. Kaslarimi az cikmissa kendim sekilinin bozuldugunu dusundugum durumlarda kuaföre giderim biyiklarimi kendim aliyorum. Ayaklarima nemlendirici suruyorum. Dislerimi fircalarim duzenli olarak. Makyajda yuzume uygulamam genelde goz makyaji ve rujdur makyajim bazen kas kalemi kullaniyorum. Disariya cikarken parfumu bolca kullanirim. Tirnaklarim icinde etleri alirim keyfime gore oje surerim. Saclarim cabuk yagladigi icin kuru sampuan kullanirim arada saclarimi genelde dogal haline birakirim. Bazen aksamdan sekillendirip yatiyorum. Benim bakim rutinim bu sekilde. Full makyajli ama ter kokan biri benim icin bakimli değildir oncelikle kisisel bakim.
Lütfen dışarı çıkarken parfümü bolca kullanmayın :cry: bugün otobüse bir hemcinsim bindi :ruh: ben iptal ben vefat:KK48:

Bakımlı kadınları bulmuşken sorayım. Kızlar yüzümü nemlendirmek için krem arıyorum uygun fiyatlı önerebileceğiniz ürünler var mı?

Sabah kalkınca ağzıma Bi kaşık hindistan cevizi yağı alıp 20 dakika çalkalıyorum daha sonra dil sıyırıcı ile dilimi temizliyorum sabahları sade su eğer cildim yağlı ise la roche posay ile yüz yıkama jeli ile yıkıyorum üstüne lavanta suyu sıkıp hyaluronik asit serumu üstüne nemlendirici üstüne 50 faktör güneş kremi(yaz/kış) günlük hiç makyaj yapmasam bile hafif allık bronzer göz altı kapatıcı rimel ve dudak nemlendirici. Akşam cilt makyajım varsa temizleme yağı(body Shop) ile masaj yaparak tüm makyajımı çıkarıyorum siyah noktalar için aha/bha tonik cosrx üstüne serumla nemlendirici, gözaltı için ordinary serum üstüne clinique nemlendirici . Yüz için Serum skinceuticals nemlendirici estee lauder. Haftada 2 kil maskesi cildim o hafta kuruysa nem maskesi göz altı nem maskesi haftada bir. Saçlarım için haftada 2 kez hindistan cevizi yağı diplerde dax supergro ve bakım yağları. Gece yatmadan önce tırnaklarıma tırnak bakım yağı kaş kirip bakım yağı(arifoğlu) aylık manikür pedikür kuaförde haftalık manikür pedikür ü evde yapıyorum onlae için de sally hanson kütikül giderici ayaklarım içinde mara quick manicure ayrıca sağlıklı beslenme ve spor
Hepsini gectim de bu kadar zamani nasil buluyorsunuz? Ben isten geliyorum bebisi doyur, oyun oynat, zaman gecir yika tekrar doyur uyut derken en erken saat 8 oluyor sonra yemek ye mutfagi topla azcik dinleneyim derken saat 11 ee bu saatten spnra dus al, ertesi gun icin esyalari hazirla yat derken 12...tabi gece boyu emzirmek icin uyandigimi soylemeye gerek yok 😑 sabah da 6.30 da kalk yuzumu yikayip cok hafif bir makyaj tabi ki saclar da tepe topuzu 😑 yani yapabildigim tek bakim rutin temizligim...sizi tebrik ederim. Hii bir de anne sutunu yuzume suruyorum cok iyi geliyor hem pratik hem dogal 😁

Tabii ki temizlik çok önemli ama cildimiz de oluşan siyah nokta , renk eşitsizliği vb durumlarda çok önemli. Bunu gündelik krem vb seylerle de sağlayamıyoruz. Yani en azından ben saglayamadim:(
Siyah noktalara bende asla evde çözüm bulamıyordum.
Ama bir tarif verdi arkadaşım ve inanamadım
Domatesli bir ürün var Türkiye’de var mı bilmiyorum.
Ürün resmini ekleyeceğim.
Minik kaseye yeteri kadar döküyorum.
2 tatlı kaşığı elma sirkesi.
Yüzüme iyice fırça ile sürüyorum.
10 dakika yüzümde kalıyor ama ben tv karşısında baya fırça ile yediriyorum.
Yıkıyorum ve neredeyse tüm siyah noktalar gidiyor.

Genel temizliğiniz dışında, bakım olarak ben kalıcı oje yaptırıyorum.
Saç rengimi oturttum ve elimden geldikçe şekil veriyorum.
Hiç fırsatım yoksa örüyorum sabaha açıyorum.
Çok makyaj yapmak tercihim değil.
Ama yüzümün daha canlı görünmesi için ruj,rimel kullanıyorum.

Eklentiler

• 677941ED-2076-46B6-9D84-96207D28BB3F.webp
    677941ED-2076-46B6-9D84-96207D28BB3F.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 54
Hepsini gectim de bu kadar zamani nasil buluyorsunuz? Ben isten geliyorum bebisi doyur, oyun oynat, zaman gecir yika tekrar doyur uyut derken en erken saat 8 oluyor sonra yemek ye mutfagi topla azcik dinleneyim derken saat 11 ee bu saatten spnra dus al, ertesi gun icin esyalari hazirla yat derken 12...tabi gece boyu emzirmek icin uyandigimi soylemeye gerek yok 😑 sabah da 6.30 da kalk yuzumu yikayip cok hafif bir makyaj tabi ki saclar da tepe topuzu 😑 yani yapabildigim tek bakim rutin temizligim...sizi tebrik ederim. Hii bir de anne sutunu yuzume suruyorum cok iyi geliyor hem pratik hem dogal 😁
Bebek yok bende canım bide işim evime yakın genelde çok geç olmamak şartıyla istediğim vakitte gidiyorum o yüzden galiba. bu yazdıklarım sabah aksam totalde yarım saati geçmiyo bence istenince vakit yaratılabilir, anne sütünü ben de duydum keşke bulabilsem kimse vermiyo 😂😂😂

Sabah kalkınca ağzıma Bi kaşık hindistan cevizi yağı alıp 20 dakika çalkalıyorum daha sonra dil sıyırıcı ile dilimi temizliyorum sabahları sade su eğer cildim yağlı ise la roche posay ile yüz yıkama jeli ile yıkıyorum üstüne lavanta suyu sıkıp hyaluronik asit serumu üstüne nemlendirici üstüne 50 faktör güneş kremi(yaz/kış) günlük hiç makyaj yapmasam bile hafif allık bronzer göz altı kapatıcı rimel ve dudak nemlendirici. Akşam cilt makyajım varsa temizleme yağı(body Shop) ile masaj yaparak tüm makyajımı çıkarıyorum siyah noktalar için aha/bha tonik cosrx üstüne serumla nemlendirici, gözaltı için ordinary serum üstüne clinique nemlendirici . Yüz için Serum skinceuticals nemlendirici estee lauder. Haftada 2 kil maskesi cildim o hafta kuruysa nem maskesi göz altı nem maskesi haftada bir. Saçlarım için haftada 2 kez hindistan cevizi yağı diplerde dax supergro ve bakım yağları. Gece yatmadan önce tırnaklarıma tırnak bakım yağı kaş kirip bakım yağı(arifoğlu) aylık manikür pedikür kuaförde haftalık manikür pedikür ü evde yapıyorum onlae için de sally hanson kütikül giderici ayaklarım içinde mara quick manicure ayrıca sağlıklı beslenme ve spor
[/QUOTE]

Hyaluronik asit serumu olarak ne kullanıyorsunuz acaba . Urünlerden anlıyorsunuz anladiğım kadariyla :)) kuru ve gözenekli cilde yüz yıkama jeli , tonik ,nemlendirici ve serum olarak ne öneririsiniz ? Bir de günes kreminiz hangi marka . Ben hamilton kullanıyordum ama artık satışta bulamıyorum. Solante nasıldır ?? Ne çok soru sordum.

Bebek yok bende canım bide işim evime yakın genelde çok geç olmamak şartıyla istediğim vakitte gidiyorum o yüzden galiba. bu yazdıklarım sabah aksam totalde yarım saati geçmiyo bence istenince vakit yaratılabilir, anne sütünü ben de duydum keşke bulabilsem kimse vermiyo 😂😂😂
Bak bebek cok buyuk etken valla bir kahve de normalde 10 dk almiyor ama yapip icebildigim gun kendimi baya karli hissediyorum 😂 tabi isteyince bunlara da vakit ayirilabilir ama buldugum boslukta bayilip kaliyorum, bir de benim is cok yogun ve ayak ustu genelde ve evime uzak aksama pert halde geliyorum zaten ama yapana helal olsun 👏👏 tabi ben de kendi kulvarimda fena sayilmam 😂😂

Bak bebek cok buyuk etken valla bir kahve de normalde 10 dk almiyor ama yapip icebildigim gun kendimi baya karli hissediyorum 😂 tabi isteyince bunlara da vakit ayirilabilir ama buldugum boslukta bayilip kaliyorum, bir de benim is cok yogun ve ayak ustu genelde ve evime uzak aksama pert halde geliyorum zaten ama yapana helal olsun 👏👏 tabi ben de kendi kulvarimda fena sayilmam 😂😂
Bence de süpersin hem calışıp hem cocuk bakıp hem ev işi yapmak çok zor, eşin yardımcıdır umarım

Hyaluronik asit serumu olarak ne kullanıyorsunuz acaba . Urünlerden anlıyorsunuz anladiğım kadariyla :)) kuru ve gözenekli cilde yüz yıkama jeli , tonik ,nemlendirici ve serum olarak ne öneririsiniz ? Bir de günes kreminiz hangi marka . Ben hamilton kullanıyordum ama artık satışta bulamıyorum. Solante nasıldır ?? Ne çok soru sordum.
[/QUOTE]
Hyaluronik asit serumu ordinary kullanıyorum nemli cilde daha iyi işlediği için yüzümü normal su veya lavanta suyuyla ıslatıp kullanıyorum tabi bide üstüne nemlendirici sizin bide cildiniz kuruymuş benim yağlıya yakın o yüzden size lavanta suyu değil de gül suyu daha iyi olur . Yüz yıkama jeli köpük formda daha iyi olabilir bütce yüksekse skinceuticals daha uygun derseniz avene bioderma iş görür kuru ve hassas ciltler için olanı,cildiniz kuruymuş asitli tonik ler iyice kurutabilir o yüzden gül suyu veya termal su kullansanız buarada kuru cilt ürünlerini çok iyi bilmiyorum kusura bakmayın . Gözenek için Bi çare bulamadım :) ama dermapen denicem ekimde. Hamilton yüzümde ağırlık yaptı biraz eşime verdim şuan darphin ve la roche posay ve avene kullanıyorum güneş kremi hepsi de güzel. Makyaj yerine la roche posay in renkli güneş kremi kullanıyorum çok memnunum. Nemlendirici unutmuşum darphin :)

Bence de süpersin hem calışıp hem cocuk bakıp hem ev işi yapmak çok zor, eşin yardımcıdır umarım
Yardim etmese ac kalacak haberi yok 😂 aslinda yardimci demek bile bence yanlis cunku onun da gorevi ama dilimize yapismis az birsey yapinca yardim ediyorum yaranamiyorum oluyor ben de diyorum lutfetmene gerek yok istersen yapma ama ben de yapmam kalir oyle haberin olsun diyorum susup yapiyor

Zaten organik gül suyu öyle markette sayılanlar kadar güzel kokmaz.
O suların içine esans falan katıyorlar, ondan o kadar güzel kokuyor. :)
o kdr güzel kokmasını beklemiyorum zaten açıkçası:)) yüzüme sürecek kadar kötü kokmasa yeterli..a ncak şisenin kapağını bile açamıyorum kokudan:)

Back
X