- 26 Kasım 2014
- 2.635
- 2.289
katılıyorum sana canım. bencede tesettürlüü olup ojeli olmak saçma ve tesettürün anlamı kendini saklamak bende bunu tam anlamıyla yapamıyorum tamam kıyafetimde vucudum v.s. belli olmaz ama güzel olmak içinde hafif makyaj flan yapıyoruz yani. ama tam anlamıyla tesettürlü olmay çok isterim inşallah oda olucak.Tesettürlü olmanın asıl manası benim bildiğim kendine baktırmamak erkeklere güzel görünmemektir. Eş hariç tabii. Ben dışarda makyaj yapıyorum o ayrı mesele.. en doğrusunu yapabilmek isterim bir gün elbette.. ama makyaj yapmayan tesettürlü kadıba paçoz denmez. Tesettürün amacı gizlenmek olduğu için zaten makyajı dışarda yapmamak en doğru olanı aslında. Kara çarşafın altında oje sürüp ruj sürüp dışarı çıkmak yanlış ve tesettürü lekeleyen bi davranış bence. Benim bildiğim öyle.
Ama tabikide ev içinde ve uygun ortamlarda bakınlı olmak en güzeli bizimde burda amacımız bu zaten.
Ama burda tesettürlü kadın dışarı çıkarken makyaj yapmalı paçoz olmamalı diyemeyiz bence. Bu tercih meselesi. Kimisi yapar yapmak istemeyen yapmaz.
İyi günler.