- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.920
mutlaka deneyeceğim cevap için teşekkür ederimYumusacık yapiyor ve cabuk uzatiyor kemdimde bunu gordum :) yagin artaninı şekerle karistirip dudak ve ellere peeling yapiyorum birde o da yumusacik yapiyor :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mutlaka deneyeceğim cevap için teşekkür ederimYumusacık yapiyor ve cabuk uzatiyor kemdimde bunu gordum :) yagin artaninı şekerle karistirip dudak ve ellere peeling yapiyorum birde o da yumusacik yapiyor :)
bende bgn sadece göz kalemı rimel ce ruj sürdüm. saçlarımı duzlestrdım ama pısman oldum elektrıklendılerSaça bakım yapıyor diye duymuştum ben. yumuşaklık, parlaklık, besleme.
Dün yazamadım;
Tüy operasyonu+
Duş+
Saç düzleştirme+
Tırnak temizliği+
Bugüg okula gitmeden önce saçlarımı tekrar düzenledim. Güneş kremini sürdüm sadece allıktan ibaret cilt makyajı veeeee göz makyajı yaptım (eyeliner ve rimel)
Birazdan da güzelce temizleyip kirpik şampuanı ile yıkayacağım inşallah sıkıntı olmaz
Akşmdan düzleştirip bozulmaması için dikkatli uyumama rağmen sabah kahküllerim kazan kaldırmıştı. Eşim sabah işten geldiğinde ilk tepkisi saçıma gülmek oldu sabaha bıraksaydım kıvır kıvır değişik bir şey olurlardı iki saatte düzeltemezdimbende bgn sadece göz kalemı rimel ce ruj sürdüm. saçlarımı duzlestrdım ama pısman oldum elektrıklendıler
Öyle bilenler yanlış biliyor demek ki
Cildi bakımsız bıraksınlar demiyorum. Tesettürün en doğrusu dışarda erkeklerin dikkatini çekmemektir diyorum. Cilt bakımı ve makyaj birbirinden ayrı şeyler.
Kapalı kadın cilt bakımınıda yapar diğerlerinide.. sadece dışarı çıkarlen makyaj yapıp dikkat çekmek günah diyorum.
Bu arada birkez daha söylüyorum bende kapalıyım ve dışarı çıkarken makyaj yapıyorum.
Ama tutupta makyaj yapmak günah değil diyemem !
Günah evet ama en yapıyorum. Belki o arap kadınlarıda öyledir. Günah olduğunu biliyorlardır ama nefislerine engel olamadıklarından yapıyolardır. Burda onlar yapıyo o yüzden günah değil diyemeyiz.
Neyse kendimi çok anlatamadımda.. burda da dini konular konuşmak yasak zaten.
Ha bide konumda böyle tartışma gibi bi ortam yaratmak istemiyorum ben.
Bide demeden edemeyeceğim ilk yazdığınız yorumdan beri burda türk kadınlarını ve birazda buraya yazan bakımsız olan bakımlı olmaya çalışan herkesi gömüyorsunuz.. ben şahsım adına rahatsız olmaya başladım.
Burayı birbirimizden faydalanalım diye açtım bakımlı olan biri gelsin her yorumunda diğerlerine paçoz desin diye değil.
Bide bide bide neye inanmak istiyosan ona inan. Tamam sana ojeli çarşaflılar doğru olsun beni ilgilendirmez
Bu konuda burda kapansın.
Öyle bilenler yanlış biliyor demek ki
Cildi bakımsız bıraksınlar demiyorum. Tesettürün en doğrusu dışarda erkeklerin dikkatini çekmemektir diyorum. Cilt bakımı ve makyaj birbirinden ayrı şeyler.
Kapalı kadın cilt bakımınıda yapar diğerlerinide.. sadece dışarı çıkarlen makyaj yapıp dikkat çekmek günah diyorum.
Bu arada birkez daha söylüyorum bende kapalıyım ve dışarı çıkarken makyaj yapıyorum.
Ama tutupta makyaj yapmak günah değil diyemem !
Günah evet ama en yapıyorum. Belki o arap kadınlarıda öyledir. Günah olduğunu biliyorlardır ama nefislerine engel olamadıklarından yapıyolardır. Burda onlar yapıyo o yüzden günah değil diyemeyiz.
Neyse kendimi çok anlatamadımda.. burda da dini konular konuşmak yasak zaten.
Ha bide konumda böyle tartışma gibi bi ortam yaratmak istemiyorum ben.
Bide demeden edemeyeceğim ilk yazdığınız yorumdan beri burda türk kadınlarını ve birazda buraya yazan bakımsız olan bakımlı olmaya çalışan herkesi gömüyorsunuz.. ben şahsım adına rahatsız olmaya başladım.
Burayı birbirimizden faydalanalım diye açtım bakımlı olan biri gelsin her yorumunda diğerlerine paçoz desin diye değil.
Bide bide bide neye inanmak istiyosan ona inan. Tamam sana ojeli çarşaflılar doğru olsun beni ilgilendirmez
Bu konuda burda kapansın.
aynen canım aynen dediğin gbii vallaBende çok gaza geldim canım bende toparlandım valla devam edeceğimede inanıyorum :)
Aynen öyle tatlım ya mutsuz bi olay yaşayıp ardından gidipte ay krem süreyim şunu yapıyım diyemiyo insan ağırlık çöküyo hemen
yanlış anlıyosunuz birbirinizi. bakımla makyaj çok farklıdır bakım temizlikliktir. makyaj güzelleşmektir. başörtüsü kendini saklamaktır yani dikkat çekmiceksin erkeklerden kendini saklıcaksın. şimdi sen kendi mantığına göre düşün ojeli eller rujlu dudaklar ve tesettür sence şimdi tesettürün anlamı kaldımı. ben eleştirmiyrum bende kapalıyım ama makyaj yapıyorum. ama mantıklı düşündüğüm zaten tesettürün anlamını vermek gerekir yaptığım yanlışı savunmuyorum hiç bizaman.Zaten herkes kendi bildikleri doğrulara sevap kendi bildiklerinin dışındakilere günah diyo. Makyaj yapmanın günah olduğu kuranda yazmıyor. Ayrıca 5 vakit namaz kılan Arap arkadaşlarım da yapıyorlar. Ben kaş almak günahtır diyen insan da biliyorum günah değildir diyen de var bu konu birinin günah demesiyle kapanacak bir konu değil bence. Günah değil sadece senin gözünde yanlış. Öyle düşünecek olursan canlı bombalar bile yüzlerce insanı öldürecek eylem yapıyolar ama bir de onlara sor cennete gidecek şehit olacaklarmış. Neyin günah neyin sevap olduğu konusu hassastır bence kimse kendi gözünde yanlış olan şeye günah deyip geçmemeli. Arap kadınlarının hepsi hem kara çarşaflı hem makyajlı makyajın günah olduğunu savunmuyolar tam tersine bakımsızlık onlara göre yanlışmış.
ayrıca eskiden makyajmı vardı kuranda yazmıyor diyorsun, kuranda kaıdnların kendilerini saklaması gerekiyor yazıyor bu yetmzmi.. neyse kızın konusu kapanacak bu konulara grimeyelim bnceZaten herkes kendi bildikleri doğrulara sevap kendi bildiklerinin dışındakilere günah diyo. Makyaj yapmanın günah olduğu kuranda yazmıyor. Ayrıca 5 vakit namaz kılan Arap arkadaşlarım da yapıyorlar. Ben kaş almak günahtır diyen insan da biliyorum günah değildir diyen de var bu konu birinin günah demesiyle kapanacak bir konu değil bence. Günah değil sadece senin gözünde yanlış. Öyle düşünecek olursan canlı bombalar bile yüzlerce insanı öldürecek eylem yapıyolar ama bir de onlara sor cennete gidecek şehit olacaklarmış. Neyin günah neyin sevap olduğu konusu hassastır bence kimse kendi gözünde yanlış olan şeye günah deyip geçmemeli. Arap kadınlarının hepsi hem kara çarşaflı hem makyajlı makyajın günah olduğunu savunmuyolar tam tersine bakımsızlık onlara göre yanlışmış.
yanlış anlıyosunuz birbirinizi. bakımla makyaj çok farklıdır bakım temizlikliktir. makyaj güzelleşmektir. başörtüsü kendini saklamaktır yani dikkat çekmiceksin erkeklerden kendini saklıcaksın. şimdi sen kendi mantığına göre düşün ojeli eller rujlu dudaklar ve tesettür sence şimdi tesettürün anlamı kaldımı. ben eleştirmiyrum bende kapalıyım ama makyaj yapıyorum. ama mantıklı düşündüğüm zaten tesettürün anlamını vermek gerekir yaptığım yanlışı savunmuyorum hiç bizaman.
Hayır makyaj demek kıpkırmızı dudaklar demek değildir rujun milyonlarca rengi var. Ayrıca makyajsız kadın kapalı da olsa kuru dudaklarla bakımsız ellerle toplum içine çıkması çok itici geliyo bana. Ayrıca İslam sadece size gönderilmedi milyarlarca müslüman var. Onlar da ne yaptıklarını biliyolar. Ben buna günah denmesine karşıyım sadece kişisel tercihtir sen yanlıştır dersin başkası hayır yanlış değildir müslüman kadın da kendini güzelleştirme hakkına sahiptir diyebilir. Sadece tercih meselesi. O kadar çok Dubai'de kara çarşaflı ve namazını aksatmayan kadın tanıyorum ki hepsi makyaj yapıyorlar ve günah olmadığını söylüyorlar. Sadece Türk kadını olaya sizin gibi bakıyor. O kadınlar da kuranı okumuş hatmetmiş insanlar. Ayrıca bir kadının bana söylediği müslüman bir kadının da güzelleşme hakkı olduğu insanların dini anlamadığı için böyle bir yargıya vardıklarıydı. Bu kadın da bizim gibi müslüman o da namazını kılıyo orucunu tutuyo. Herkesin kişisel düşüncesidir ama tutup da kişisel düşünceyi bu günahtır diye söylemenin yanlış olduğunu savunuyorum sadece.
duygularıma tercüman olmuşşun çok sağol canımArap kültürünü islamiyet sanmakla batının kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır...
Yusuf islam Müslümanlığı Türklerden özenip Kuran-ı araştırıp seçti
Eğer Araplardan öğrenseydim seçmezdim demiştir.
Arap insanı kişisel temizlik bakımından Türk insanı kadar temiz olamaz ..
Kapanmak demek
Başka bir erkeğin dikkatini çekmemek demek
Kıpkırmızı ruj sürülmez elbet ama ruj sürer veya sürmez bu kuru dudakla eşdeğer degil
Ayrıca kapanmak demek vücut hatlarını kapamak demek
Oje bakımdır bana göre de
Fakaaaatt kuran ı Kerim'de ilk başta Rabbimin emri namaz namaz namaz
Rabbim namaz emri vermişken beş vakit oje ile nasıl kılsın namazını
Regl dönemlerinde açık renk sürer
Tercih meselesidir
Ama Araplara inmedi kuran ve İslamiyet Arap dini değildir ... ve lütfen bu güzel sayfada dini konuşulmasın kapanmasın ..
Kaldi ki kapalı olan hiç bir bayan günah haram diye açık bir kadını veya örtülü bir bayanı ötekileştirmedi ..
Ayrıca biz (çok şükür müslümanız ) ama İslamiyet temizlik dini
Araplara inme sebebi ise temiz bir toplum olmaması ve toplumun sapıtması idi
Çok doğru yaşadılar yaşıyorlar demek degil ..
Peygamberimizde sürme çekiyor ayrıca evet günah degil sünnetHayır makyaj demek kıpkırmızı dudaklar demek değildir rujun milyonlarca rengi var. Ayrıca makyajsız kadın kapalı da olsa kuru dudaklarla bakımsız ellerle toplum içine çıkması çok itici geliyo bana. Ayrıca İslam sadece size gönderilmedi milyarlarca müslüman var. Onlar da ne yaptıklarını biliyolar. Ben buna günah denmesine karşıyım sadece kişisel tercihtir sen yanlıştır dersin başkası hayır yanlış değildir müslüman kadın da kendini güzelleştirme hakkına sahiptir diyebilir. Sadece tercih meselesi. O kadar çok Dubai'de kara çarşaflı ve namazını aksatmayan kadın tanıyorum ki hepsi makyaj yapıyorlar ve günah olmadığını söylüyorlar. Sadece Türk kadını olaya sizin gibi bakıyor. O kadınlar da kuranı okumuş hatmetmiş insanlar. Ayrıca bir kadının bana söylediği müslüman bir kadının da güzelleşme hakkı olduğu insanların dini anlamadığı için böyle bir yargıya vardıklarıydı. Bu kadın da bizim gibi müslüman o da namazını kılıyo orucunu tutuyo. Herkesin kişisel düşüncesidir ama tutup da kişisel düşünceyi bu günahtır diye söylemenin yanlış olduğunu savunuyorum sadece.
Sende aynı şekilde benimduygularıma tercüman olmuşşun çok sağol canım
Arap kültürünü islamiyet sanmakla batının kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır...
Yusuf islam Müslümanlığı Türklerden özenip Kuran-ı araştırıp seçti
Eğer Araplardan öğrenseydim seçmezdim demiştir.
Arap insanı kişisel temizlik bakımından Türk insanı kadar temiz olamaz ..
Kapanmak demek
Başka bir erkeğin dikkatini çekmemek demek
Kıpkırmızı ruj sürülmez elbet ama ruj sürer veya sürmez bu kuru dudakla eşdeğer degil
Ayrıca kapanmak demek vücut hatlarını kapamak demek
Oje bakımdır bana göre de
Fakaaaatt kuran ı Kerim'de ilk başta Rabbimin emri namaz namaz namaz
Rabbim namaz emri vermişken beş vakit oje ile nasıl kılsın namazını
Regl dönemlerinde açık renk sürer
Tercih meselesidir
Ama Araplara inmedi kuran ve İslamiyet Arap dini değildir ... ve lütfen bu güzel sayfada dini konuşulmasın kapanmasın ..
Kaldi ki kapalı olan hiç bir bayan günah haram diye açık bir kadını veya örtülü bir bayanı ötekileştirmedi ..
Ayrıca biz (çok şükür müslümanız ) ama İslamiyet temizlik dini
Araplara inme sebebi ise temiz bir toplum olmaması ve toplumun sapıtması idi
Çok doğru yaşadılar yaşıyorlar demek degil ..
sana bir kitap gönderilmiş aç ve oku ona göre yaşaHerkes dini kendi kafasına göre yorumlamasın bence. Araplar da Türkler dini bilmiyo bildiklerini sanıyo diyolar ee kime inanıcaz. Herkes kendi fikrini söyler ama bu ruj sürmek günahtır anlamına gelmez. Buraya yazanların çoğu kendi fikirlerini günah diye belirtiyo oysaki anlamadığı günah değil kendi kafasındaki yanlışlar sadece.
Ayrıca Arapların temizliğine gelince ben 15 yıldır Dubaideyim hayatımda bir kere bir Arabın yanına gittiğimde koltuk altı kokusu hissetmedim 2017 ağustos ayını komple ankarada geçirdim hangi mağazaya gitsem hangi otobüse binsem birilerinin koltuk altı kokusu burnumun direğini kırdı. Her sabah duş alma alışkanlığı olmayan milletiz haftada 3 kere alıyor çoğu. Sadece milliletçilik yapmak için kimse kendine yalan söylemesin kimse kendini kandırması. Evet Arapların pis olanları da var Mısırlılar pistir mesela ona da sözüm yok.
Ayrıca benim burada verdiğim örnek Arap kültürü değil onların da müslüman olması. Kapanmanın amacının başka bir erkeğin dikkatini çekmemesi olduğunu söyleyen sadece sizsiniz öyle birşey yok kapanmanın amacı vücudun ayıp yerlerini örtmektir. Erkeğin kadında ilk baktığı şey saçtır o yüzden saçların da kapatılması emredilmiştir. Ayrıca ojeyle namazı nasıl birbirine bağladınız? Ben günde 5 kere oje sürerim elime ne var bunda? Bir kadın bakımlı olmak istedikten sonra namazı mı bahane edecek? Regl döneminde açık renk sürer demişsiniz bu kuralı kendiniz mi koydunuz? Herkes kendi kafasına öyle yapsın bu günah bu sevap dediği için zaten insanlar doğru yolu bulma sorunu yaşamakta yine aynı konuya geldik herkes kendi kafasındaki doğru ve yanlışları günah sevap diye yazıyor. yok öyle bişey o senin doğru ve yanlışların. Madem regl döneminde açık renk oje sürebilir bunun kararını kim verdi sen mi? yoksa Kuranda mı yazıyordu?
sana bir kitap gönderilmiş aç ve oku ona göre yaşa
o öyle demiş bu böyle boşver kimin nasıl olduğunu
herkes kendisinden sorumlu
ayrıca dinde zorlama yoktur
Dikkat çekmemekten bahsediyordak açık renk sür yaniHerkes dini kendi kafasına göre yorumlamasın bence. Araplar da Türkler dini bilmiyo bildiklerini sanıyo diyolar ee kime inanıcaz. Herkes kendi fikrini söyler ama bu ruj sürmek günahtır anlamına gelmez. Buraya yazanların çoğu kendi fikirlerini günah diye belirtiyo oysaki anlamadığı günah değil kendi kafasındaki yanlışlar sadece.
Ayrıca Arapların temizliğine gelince ben 15 yıldır Dubaideyim hayatımda bir kere bir Arabın yanına gittiğimde koltuk altı kokusu hissetmedim 2017 ağustos ayını komple ankarada geçirdim hangi mağazaya gitsem hangi otobüse binsem birilerinin koltuk altı kokusu burnumun direğini kırdı. Her sabah duş alma alışkanlığı olmayan milletiz haftada 3 kere alıyor çoğu. Sadece milliletçilik yapmak için kimse kendine yalan söylemesin kimse kendini kandırması. Evet Arapların pis olanları da var Mısırlılar pistir mesela ona da sözüm yok.
Ayrıca benim burada verdiğim örnek Arap kültürü değil onların da müslüman olması. Kapanmanın amacının başka bir erkeğin dikkatini çekmemesi olduğunu söyleyen sadece sizsiniz öyle birşey yok kapanmanın amacı vücudun ayıp yerlerini örtmektir. Erkeğin kadında ilk baktığı şey saçtır o yüzden saçların da kapatılması emredilmiştir. Ayrıca ojeyle namazı nasıl birbirine bağladınız? Ben günde 5 kere oje sürerim elime ne var bunda? Bir kadın bakımlı olmak istedikten sonra namazı mı bahane edecek? Regl döneminde açık renk sürer demişsiniz bu kuralı kendiniz mi koydunuz? Herkes kendi kafasına öyle yapsın bu günah bu sevap dediği için zaten insanlar doğru yolu bulma sorunu yaşamakta yine aynı konuya geldik herkes kendi kafasındaki doğru ve yanlışları günah sevap diye yazıyor. yok öyle bişey o senin doğru ve yanlışların. Madem regl döneminde açık renk oje sürebilir bunun kararını kim verdi sen mi? yoksa Kuranda mı yazıyordu?