Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

Ayy yarın eve akşam 9 bucağa doğru geliyorum yemek yer yatarım sabahın 6 sindan akşamın 9 una kadar 2 gün çok mümkün görünmüyor. Şimdi ders sunumu yapıcam ona çalışmam lazım. Ama pazartesiye kendime ayrıcam söz. Hem saç hem ayak bakımı cilt bakımı da yaparım. Ben öyle sizin gibi krem kullanmıyorum yüze krem surme taraftarı da değilim açıkçası. Yemedigim şeyi yüzüme sürmem. O yüzden yogurt ve unla bi maske yapıyorum. Cildim bebek poposu gibi oluyo. Tavsiye ederim
yemedigim şeyi yüzüme sürmemi ilk defa duyuyorum,olabilir tabii bu da bir fikir : ) maske tarifi alalım o zaman?ne kadar yogurt ve un?

1 kaşık yogurt 1 çay kaşığı un karıştır yüzüne sur yaklaşık yarım saat tut sonra yıka. Ben öyle yapıyorum ve memnunum. Bi zaman da maya ile maske yapıyodum. Yaş mayalar oluyo ya ama uzun zamandır yapmıyorum. Haa mayayı sacima da surmuştum dökülüyor diye iyi gelmişti.

Günaydın hanımlar... Bugün kozmetiksiz beşinci günüm ve gayet rahatım şu an. Cildimin rahatladığını hissediyorum açıkcası. Bu beş gün içinde bol bol bitkisel maskeler kullandım ve cildimin temizliğini de yine bitkisel yollarla sağladım. Saçıma saç kremi zaten uzun zamandır kullanmıyordum beş gündür şampuan da kullanmadım. Her sabah saçını şampuanlayan biri olarak zorluk çektiğimi itiraf edeyim. Görünüşte saçım kirli durmasa bile psikolojik olarak kirliymiş gibi hissettim. Bir de saç diplerimde ağrı oluştu (saçımı sürekli tepeden topladım bununla alakası olduğunu düşünüyorum). Ama bu sabah kalktığımda duştan sonra saçlarım farklı geldi. Yani o kirlilik duygusunu hissetmedim. Saçlarımı kuruttuğumda da aynı şampuan ve bakım kremi kullanmış gibi kolay tarandı ve şekil aldı. Herhangi bir ağırlık duygusu da hissetmedim. Lavanta kokusunu çok sevdiğim için uçlarına az miktarda doğal lavanta yağı sürdüm, herhalde o kozmetikten sayılmaz. Bir beş gün daha bu kozmetik detoksuna devam...Onuncu gün sonunda eski usül devam etmeyi düşünüyorum ama eğer saçlarımdan memnun kalırsam şampuana bir daha asla geri dönmem.

Günaydın hanımlar... Bugün kozmetiksiz beşinci günüm ve gayet rahatım şu an. Cildimin rahatladığını hissediyorum açıkcası. Bu beş gün içinde bol bol bitkisel maskeler kullandım ve cildimin temizliğini de yine bitkisel yollarla sağladım. Saçıma saç kremi zaten uzun zamandır kullanmıyordum beş gündür şampuan da kullanmadım. Her sabah saçını şampuanlayan biri olarak zorluk çektiğimi itiraf edeyim. Görünüşte saçım kirli durmasa bile psikolojik olarak kirliymiş gibi hissettim. Bir de saç diplerimde ağrı oluştu (saçımı sürekli tepeden topladım bununla alakası olduğunu düşünüyorum). Ama bu sabah kalktığımda duştan sonra saçlarım farklı geldi. Yani o kirlilik duygusunu hissetmedim. Saçlarımı kuruttuğumda da aynı şampuan ve bakım kremi kullanmış gibi kolay tarandı ve şekil aldı. Herhangi bir ağırlık duygusu da hissetmedim. Lavanta kokusunu çok sevdiğim için uçlarına az miktarda doğal lavanta yağı sürdüm, herhalde o kozmetikten sayılmaz. Bir beş gün daha bu kozmetik detoksuna devam...Onuncu gün sonunda eski usül devam etmeyi düşünüyorum ama eğer saçlarımdan memnun kalırsam şampuana bir daha asla geri dönmem.
vay bee harikasınn.. bunu iş zamanı degilde tatil zamanı yapabilirm..10 gün sonunda yorumlarını merak ediyorum canım.. birde maske tarifi verir misin?yani neler yapıyorsun bu dönmede cildine?sanırım ankarada yaşayan biri olarak kızılırmak suyuyla detoks pek yapamam zaten.. banyomu yapıyorum yoksa pisleniyor muyum bilmiyorum :KK43:

kızlar bir kaç gündür hatta diyelim 1 haftadır zor bir süreç geçirdim.ama şu an baktıgımda bu mu zormuş diyorum.. gözümde çok büyütmüşüm..sanki her zor süreç bizi bir üst basamaga taşımak için son adım oluyor..sancılı ama mutlu sonlu :KK36:bu arada malum 15 i bugün yani bu hafta alışveriş haftam.sizlerle yakında aldıgım ürünleri tek tek paylaşıcam..

günaydın kızlar : )
bugün evdeyim ve yapılacak çooook iş var.. hadi yazayım o zaman hepsi olsun.. akşam misler gibi huzurla oturayım evimde :KK68:

bugün evde yapıcaklarım:
ilk önce market alışverişi ve sonrasında yemek yapıcam
mutfak köşe bucak temizlenip,buzdolabı silinecek,yerler süpürülüp silinecek
salon toplanıp,koltuk örtüleri yıkanacak,halılar silinecek,yerler silinip süpürelecek
banyolar temizlenip,süpürülüp,silinecek
odalar toplanıp,nevresimler degiştirilecek,süpürülüp,silinecek

bugün kendim için yapıcaklarım:
ev işi sonrası güzel bir banyo ve bakım
ojeler değiştirilecek
akşam süslenilip yemege gidilecek

işteeee bu kadarrr….. herkese kolay gelsin… önce kendimeee :KK39:

Hem okul hem de hastalık derken bakım işlerini saldım bir haftadır.
Kaş-bıyık da çıktı ama kuaföre gidecek enerjim de yok.
Sinameki-bemiks ile saç uzatmaya başlayacaktım, o da yalan oldu.:110:

Hem okul hem de hastalık derken bakım işlerini saldım bir haftadır.
Kaş-bıyık da çıktı ama kuaföre gidecek enerjim de yok.
Sinameki-bemiks ile saç uzatmaya başlayacaktım, o da yalan oldu.:110:
geçmiş olsun canım.. hadi bir yerden başla sende… ben yazarak motive oluyorum..

vay bee harikasınn.. bunu iş zamanı degilde tatil zamanı yapabilirm..10 gün sonunda yorumlarını merak ediyorum canım.. birde maske tarifi verir misin?yani neler yapıyorsun bu dönmede cildine?sanırım ankarada yaşayan biri olarak kızılırmak suyuyla detoks pek yapamam zaten.. banyomu yapıyorum yoksa pisleniyor muyum bilmiyorum :KK43:

Canım ben de Ankara'da yaşıyorum:) Bu aralar sularımız malum. Banyomu yaptıktan sonra mutlaka içine sirke karıştırdığım suyla son bir defa durulanıyorum ben ne olur ne olmaz diye:) Tavsiye ederim dene. Cilde de iyi geliyor.

Maske olarak öyle çok alengirli tarifler uygulamıyorum. Mesela cildime peelingi bal ve şekerle yapıyorum. Maske olarak yoğurt ve soda kullanıyorum. Temizleme maskesi olarak da bal çok uygun. İki çay kaşığı un, iki çay kaşığı bal ve iki çay kaşığı suyla baske yapıp cildime sürüyorum. 10-15 dakika bekletip sonra ılık suyla yıkıyorum en son olarak maden suyuyla duruluyorum. Süper oluyor.

Tonik olarak da dondurulmuş maden suyu kullanıyorum bu dönemde. Küçük buz kalıplarına maden suyunu koyup donduruyorum onunla cildime masaj yapıyorum. Salata yaparken salatalık kabuklarını hemen yapıştırıveriyorum göz altlarıma. Kabakla yapılan yemeklerde de hani kabağın kabuğunu temizliyorsun ya, onun suyunu sıkıp sürüyorum yüzüme anında gerginleştiriyor.

Kozmetik detoksuna gelince; şu anda saçlarımdan çok memnunum. Dökülmelerim neredeyse yarıdan fazla azaldı diyebilirim ve saçlarım parlak. İlk günlerdeki ağırlık hiç kalmadı. Sanırım ben bunu uygulamaya on günden sonra da devam ederim saçlarım için.

selam hanımlar ben bu sohbeti yeni gördüm
ne güzel şeyler paylaşmışsınız
ben yakın zamana kadar kendimi çok salmıştım
hem çalışıyor olmam, hem çocuk, hem bazı problemler nedeniyle kendim için hiçbişey yapasım yoktu
siyah, gri tonlarından başka kıyafet giymiyordum nerdeyse
işe gelirken bile hep aynı şeyleri giyip duruyordum
sonra nolduysa silkelendim
önce rengarenk giyinmeye başladım
bir gün kırmızı giyiyorum, ertesi gün turkuaz, bu renklere uygun aksesuarlar
yaramaz bir çocuğa sahip anne olarak banyo yapmaya bile fırsat bulamıyordum çocuğumu uyuttuktan sonra duş almayı planlarken ben de onunla uyuyakalıyordum
şimdi akşam eve gidince yemek yedikten sonra hemen duşa giriyorum
bunu yapmayı önceden bencillik olarak görmemin ne kadar yanlış olduğunu farkettim
kapalı olduğum için saç bakımı pek yapamıyorum
tüm gün toplu duran saçlarımı akşam da topuz şeklinde topluyorum sadece
sabah işe giderken göz çevresi kremimi sürüyorum
yüzüme renk tonu ayarlayıcı krem sürüyorum
ellerime,dirseklerime ve ayaklarıma yumuşatıcı krem sürüyorum
bileklerime çiçek kokusu kolonyamdan damlatıp çıkıyorum evden
akşam eve gittiğimde yüz temizleme jeliyle yüzümü yıkıyorum
saçlar topuz pijama giyip oturuyoum

yeni hedefim evde daha güzel giyinmek ve saçlarımı açıp düzleştirmek
yazayım ki uygulamam kolay olsun

evimi temizlemek, düzenlemek de iyi geliyor bana
özellikle çekmece dolap içleri karışıksa ruhum daralıyor
kendim için yaptığım diğer iyilik kitap okumak
akşamları iki sayfa da olsa okuyup yatmayı severim
bazen de sabah erken kalktıysam evden çıkış saatime kadar birkaç sayfa okuyorum

Şimdi internet keyfi yapıyorum günlerdir giremedim :) kızlar akşam sinemaya gidecek korku filmi ama bneim gitmeye niyetim yok o parayla parfüm almayı düşünüyorum filmi yurtta bilgisayardan izleyeceğim :) şimdilik başka bir şey yok sabah yatak keyfi yaptım biraz çok iyi geldi 1 haftalık yoğunluğun üstüne.. akşamda kitap okumayı düşünüyorum

artık kimseler gelmiyor mu yaa :/ ben bugün saçlarımı bir güzel yaptım yüzüme nemlendiricimi sürdüm makyajımı yaptım ayaklarımı vazelinle masaj yaptım güzelce giyinip gezmelere gittim :) sonra daha fazla yorulmıyım diye yurda döndüm bahçede kahve keyfi yapıyorum bugünlük benden bu kadar :KK70:

P princessofdarkness canım teşekkürler tarifler için..bence kendine yaptıgın en güzel hediye bu detoks olmuş.kimse kolay kolay yapamaz.. karbonatı ben de denicem :) ballikayfe ballikayfe canım hoşgeldin, harika bir gün geçirmişsin.. hiç yurt tecrübem olmadı ama sonunda yazdıgın bahçede kahve keyfine özendim : ) ben hep burdayım canım bu ara başka problemlerden gelemedim sadece kitapseverim kitapseverim merhaba hoşşgeldin, ne güzel şeyler yapmışsın,planlarda harikaa sen de benim gibi ev toplu olunca mutlu olanlardansın,saçlarını düzleştirdin mi? : )

kızlar bu hafta çok düzenli giremedim,girsemde yazamadım.ben de biraz kk detoks yaptım galiba :-) neyse artık geldim..bir kaç gün önce yazdıgım ev işlerinden hiçbirini yapamadım.çünkü acil evden çıkmam gerekti..bugün de misafir geliyor ve ben dünden yemeklerimi hazırladım.mutfagı tertemiz yaptım,buzdolabını sildim,dolapları sildim,banyoları temizledim.bugün ise;salon,odalar,banyolar süpürülüp silinecek,toz alınacak..
..hepinize sevdiklerinizle keyifle geçireceginiz mutlu pazarlar dilerim.. :KK68:

P princessofdarkness canım teşekkürler tarifler için..bence kendine yaptıgın en güzel hediye bu detoks olmuş.kimse kolay kolay yapamaz.. karbonatı ben de denicem :) ballikayfe ballikayfe canım hoşgeldin, harika bir gün geçirmişsin.. hiç yurt tecrübem olmadı ama sonunda yazdıgın bahçede kahve keyfine özendim : ) ben hep burdayım canım bu ara başka problemlerden gelemedim sadece kitapseverim kitapseverim merhaba hoşşgeldin, ne güzel şeyler yapmışsın,planlarda harikaa sen de benim gibi ev toplu olunca mutlu olanlardansın,saçlarını düzleştirdin mi? : )
saçlarımı düzleştiremedim fırsat bulamadım ama bu hafta sonuna kadar boyamayı düşünüyorum

X