Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

Merhaba kızlar sabahtan beri tüm sayfaları okudum bir ara uyuyakaldım :) motive olmak için harika bir konu olmuş simsims :)
dün burayi görmeden önce size uymuşum meğer. Duşumu alıp makyajımı yapıp pazara gitmistim. Süslenip pazara gelenleri hiç anlamazdim ama insan uzun süre dışarı çıkmayınca ve iş arayınca kendine bakmak için fırsat kolluyormuş :)
Bu arada ben de hayvanlar üzerinde deney yapan ürünler kullanmamaya çalışıyorum. Bu da bildiğimiz ve her yerde gördüğümüz ürünleri almadığım anlamına geliyor. İyi ki Gratis ve Watson's var da ithal ve test yapmayan ürünlere ulaşabiliyoruz.
Ben işsizim, eşim de yeni çalışmaya başladığı için (3 aylık evliyiz) şimdilik yeni ürün denemelerim tek tük oluyor. Gratiste bulduğum Amie markasının göz makyajı temizleme suyunu ve Giovanni şampuanın seyahat boyundan aldım denemek için. İkisinin arkasında da BUAV tavşan logosu var. Makyaj temizleme suyundan çok memnun kaldım kokusu hafif ve gerçekten yağsız hiç kalıntı bırakmıyor. Şampuan da kabarmaya meraklı saçlarımı yatıştırdı dalgaları belirginleştirdi üstelik etkisini daha kolay görebilmek için krem ve maske kullanmamıştım.
Üzerimdeki tembelliği atabilmek için ben de buraya yazacağım artık yazdıkça yapasım gelir :KK70:
bu arada Mutluluk Projesi kitabını okuyordum ara verdim ona devam edeceğim tavsiye ederim okumamış olanlara. Daha ilk bölümlerinde olmama rağmen ufkumu açtı :)
teşekkür ederim canım ne güzel ,hoş geldin : ) haklısın iyi ki gratiss ve watsons var ben de ordan bu tür ürünler bulabiliyorum.. mutluluklar dilerim canım daha yeni evliymişsin ve umarım en kısa zamanda istedigin gibi gönlüne göre bir iş bulursun :nazar: dedigin ürünleri bilmiyordum ve ilk alışverişinde bakıcam bu ürünlere teşekkürler.. aynen öyle canım yazdıkça kendine bakıyorsun bazen de buraya bir şeyler yazmak için bakım yapıyorsun,burası motivasyon saglıyor ; ) ben buraya yazmaya başladıgımdan beri hem evimde hem kişisel bakımım da çok daha özenliyim.. ayrıca hobilerime de vakit ayırıyorum artık :KK68: "mutluluk projesi" kitabını kitapçıda bi kaç kere görmüştüm ama unutmuşum.şimdi sen deyince hatırladım ve netten araştırdım.. en kısa zamanda ben de sana katılıcam.hem belki paylaşımda bulunuruz birbirimize.. bekliyorum paylaşımlarını,görüşürüz :KK25:

selam kizlar..
bugun tatil bitiyor yarin sabah donus yolculugu baslar.
eve gidince is.cok once ev temizligi sonra bakim.
bu gece de yine tuy isleri var gitmeden kendime ceki duzen vereyim.
buralar pek sakinmis nazar degdi topigimize
aynı dert bende de var canım.. anca iki günde bitti temizlik..

bugün sözümde durdum veee;
mutfagı toparladım,süpürdüm,sildim,bulaşık makinesini çalıştırdım,topladım
salonu süprdüm,sildim,tozunu aldım
3 kez çamaşır makinesini çalıştırdım,astım,topladım
banyoları süpürdüm,sildim
odaları süpürdüm sildim

bugün geçen hafta başladıgım kanaviçeyi bitirdim..sonra yetmedi minik minik kalpli kanaviçeler yaptım.. artık ben de kanaviçe yapabiliyorum : )

Günaydın bakımlı kadınlar:)
Hafta içi regl dönemim olduğundan birazcık kendimi saldım. Ancak dün kına gecesine katıldım, yaptım miss gibi makyajımı, saçımı sürdüm parfümümü keyfim yerine geldi.

Bugün şöyle bir genel süpürüp sileyim evimi, tozları alayım, akşama düğüne hazırlanayım.

Ayrıca dizimi izleyip biraz kitap keyfi de yapabilirim. Nasıl olsa tüm gün benim:)

Bugün günlerden tembellik
images-15.jpeg

sabahtan beri hava sıkıntılı ve kapalıydı genelde.. evde keyif yapmak için harika bir hava..bayılırım yagmurlu havalarda evde olmaya..ama bunlar benim son keyif zamanlarım..iznim pazartesi bitiyor maalesef.. haftasonlarımın bile dolu oldugu günler geliyor yakında.. yagmur bardaktan boşalırcasına yagıyor.. topragı mis gibi kokutuyor.. gök gürlüyor.. annemin bizde olan köpegi korkudan yatak odasına kaçıyor.. eşim benim için mutfakta kısır yapıyor.. ben ise karşı sandalyede oturmuş kedim ile balkonda yagmurun tadını çıkarıyorum..bugün de böyle geçiyor..

Merhaba kizlar.
Dun aksam eve geldik geldigimden beri camasir yikiyorum.
Onun disinda aksam dusumu aldim nemlendiricimi surdum saclarima bakim yaptim. Ojelerim zaten vardi saglamdi yeniden surmedim.
Bugun sabahda guzelce.giyindim makyaj yaptim bronz bronz cok iyi oldu.
Aile ziyaretine gittik. Camasir mevzusu biterse insallah.temizlige baslicam sonrada utu var bi dunya. ee sonrada kendim artik :-)

bugün bu saate kadar yaptıklarım
çamaşırlar 2 kez yıkandı asıldı
banyo lavobosu temizlendi,mutfak toplandı,fayans silindi,bulaşık makinesi, yıkandı toplandı
ortalık toplandı
saçlarımı düzleştirip,çiçekli bir parfüm ve şirin bir ev kıyafeti giydim

geriye kalan yapılacaklar:
sökükler dikilecek
çamaşırlar toplanacak

pazar keyfim için:
resim yapıcagım , kaneviçe yapıcagım ve yeni kitaba başlayacagım
pazar günü planım bunlar : )

İyi akşamlar sevgili bakımlı hatunlar. Bir kaç gündür giremiyorum. Malum kayınvalidem bizdeydi ben de bir elim yağda bir elim balda gel keyfim gel yapıyordum :) Ama bugün tontişim gitti ne yazik ki. Eşim bırakıp gelecek otobüs yolculuğundan yorulmasın diye. Ben de yalnızlığı fırsat bilip kendime güzel bir pazar tatili yaptım. Önce onlar yola çıkmadan önce güzel bir kahvaltı yaptık. Yolculadıktan sonra da annemlere gittim. Çay kahve keyfinden sonra alışverişe vurduk kendimizi. Anneme Lancome'dan Miracle Air de Teint fondöten aldık. Kapatıcılığı çok iyi ve çok da hafif bilginize. Ben de Biotherm'in bir setini ve Coco Chanel'in Mademoiselle parfümünü aldım. Normalde kullandığım iki parfüm var Versace Christal Noir ve Lancome La vie est belle... Ama malum parfüm denince akan sular durur:) 10526067_10152492793908122_1546774478836792811_n.jpg Aldığım ürünler bunlar. Bioteherm'in bu ürünlerini ilk defa kullanıcam. Memnun kalırsam yazarım. Eve döndüğümüzde de kendimize güzel bir kek yaptık yine çay eşliğinde götürdük :) Şu an kendi evimdeyim. Koltuğa iki seksen yayıldım bir yandan televizyon izliyor bir yandan da KK'yı takip ediyorum:) Keyif benim anlayacağınız. Herkese bol bakımlı günler dilerim :)

Günaydın hanımlar... İki gündür kimse girmemiş topiğe:KK43: Ne oldu saldınız mı kendinizi yoksa.... Ben dün akşamdan itibaren on günlük kimyasal detoksuna girdim. Yani on gün boyunca cildime ve saçlarıma hiçbir kozmetik malzemesi uygulamıycam buna sabun ve şampuan da dahil. Saçlarımı sirkeli karbonatlı su ile temizleyip yüzüm için de sadece su kullanıcam. Bunun dışında bol bol doğal maskeler ve peelingler uygulamayı düşünüyorum bu on gün boyunca. Vazgeçilmez malzemelerim yoğurt, şeker, bal, salatalık olacak. Tabi kozmetik dekotsu yapıp kebapla beslenmek olmaz diyerek yine on gün boyunca sadece sebze ve meyve tüketme gibi bir planım var. Umarım başarılı olurum. Herkese bakımlı günler....

merhaba canım.. ilk defa senden duydum bunu.. yaptın mı daha önce? yapan birilerini tanıyor musun? merak ettim araştırıcam netten : )

merhaba canım.. ilk defa senden duydum bunu.. yaptın mı daha önce? yapan birilerini tanıyor musun? merak ettim araştırıcam netten : )

Bu şampuan olayı son yıllarda oldukça gözde. Nopoo denilen bir akım. Saçını şampuanla yıkamıyorsun. Sadece su kullanıyorsun. Ya da istiyorsan karbonat ve sirke ekliyorsun suya. Ben zaten uzun süredir saç kremi ve saç bakım kremi yerine elma sirkesi kullanıyordum ve çok iyi geliyor. Saçlarım ciddi anlamda güçlendi ve parlıyor. Uzaması da hızlandı. Ama şampuansız yıkamayı ilk defa deniyorum. Dediğim gibi on günlük bir sürede deniycem. Cilde kozmetik uygulamamayı daha önce de yapmıştım. Yılda iki üç defa en az birer hafta cildime yapay hiçbir şey kullanmıyorum. İşe giderken bile makyajsız gidiyorum. Gerçekten cilt canlanıyor ve iyi geliyor. Bazen gül suyuyla tonik yapıp onunla siliyorum. Bazen elma sirkesiyle... Şeker, bal peeling için. Gerçekten ölü deriden güzel arındıyor cildi. Yoğurt ve salatalık canlılık katması ve nemlendirmesi için. Bir de yine yılda iki defa kış sonu ve kış başında yaklaşık on gün kadar unlu gıdalar ve kırmızı et tüketmiyorum. Sadece sebze, meyve ve onların sularıyla besleniyorum. Vücuttan toksinleri atmak için. Bu sene hepsini bir arada çıkarıcam işte Allah izin verirse:)

merhaba kızlar : ) dün tatil dönüşü ilk mesai günümdü.. tabiiki süslenip püslenip gittim..
bugün ve bundan sonra da böyle : )
bugün yaptıklarım:
sabah mutfak temizlendi
ortalık toplandı
çamaşırlar yıkandı
akşam bulaşıklar yıkandı ve toplandı
banyo lavobaları temizlendi
onun dışında bugün biraz alışveriş yaptım.bir kaç kitap aldım.. üçünü sizinle paylaşıcam..
1) "dört anlaşma".. bu kitabı bir kaç yıl önce okumuştum.harika bir kitap.. bir arkadaşıma ödünç verip geri alamadıgım için bugün tekrar aldım.hayatınıza çeki düzen vermek istiyorsanız hemen alın derim : )
2)"mutluluk projesi ev" bunu da flores flores arkadaşımız tavsiye etmişti.onun tavsiye ettigini "mutluluk projesi" kalmadıgı için "ev"li olanını aldım.
3)"ekolojik temizligin kitabı" Erkan Şamcıyı tv'de izlerken not almaktan yorulunca ben de kitabını aldım.tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var.
Image-160.jpg

Son düzenleme:
merhaba kızlar : ) dün tatil dönüşü ilk mesai günümdü.. tabiiki süslenip püslenip gittim..
bugün ve bundan sonra da böyle : )
bugün yaptıklarım:
sabah mutfak temizlendi
ortalık toplandı
çamaşırlar yıkandı
akşam bulaşıklar yıkandı ve toplandı
banyo lavobaları temizlendi
onun dışında bugün biraz alışveriş yaptım.bir kaç kitap aldım.. üçünü sizinle paylaşıcam..
1) "dört anlaşma".. bu kitabı bir kaç yıl önce okumuştum.harika bir kitap.. bir arkadaşıma ödünç verip geri alamadıgım için bugün tekrar aldım.hayatınıza çeki düzen vermek istiyorsanız hemen alın derim : )
2)"mutluluk projesi ev" bunu da flores flores arkadaşımız tavsiye etmişti.onun tavsiye ettigini "mutluluk projesi" kalmadıgı için "ev"li olanını aldım.
3)"ekolojik temizligin kitabı" Erkan Şamcıyı tv'de izlerken not almaktan yorulunca ben de kitabını aldım.tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var.
Eki Görüntüle 1238633

Şu ekolojik temizliğin kitabını ben de çok istiyorum açıkcası. İnternetten bir kaç site var takip ettiğim ama elin altında bir kitap olması çok daha iyi olur sanırım. Bir de organik kozmetik malzemesi araştırması yapıyorum bugünlerde (malum kozmetik detoksu:) Ruj'dan rimele kadar pek çok malzeme doğal yollardan elde edilebiyor ama henüz denemeye cesaret edemedim açıkcası :KK70:

Şu ekolojik temizliğin kitabını ben de çok istiyorum açıkcası. İnternetten bir kaç site var takip ettiğim ama elin altında bir kitap olması çok daha iyi olur sanırım. Bir de organik kozmetik malzemesi araştırması yapıyorum bugünlerde (malum kozmetik detoksu:) Ruj'dan rimele kadar pek çok malzeme doğal yollardan elde edilebiyor ama henüz denemeye cesaret edemedim açıkcası :KK70:
takip ettigin siteler hangileri canım?bir de organik kozmetik derken "bare minerals" gibi mineralli markalar mı kastın? yoksa tarifle yapılanlar mı? bu arada tebrik ederim seni,belki ben de denerim ; )

takip ettigin siteler hangileri canım?bir de organik kozmetik derken "bare minerals" gibi mineralli markalar mı kastın? yoksa tarifle yapılanlar mı? bu arada tebrik ederim seni,belki ben de denerim ; )
Zehirsiz ev diye bir site var mesela. Orada tarifler veriliyor. Bir de Mom's Green Ecologic var. Burada da ekolojik ürünler tanıtılıyor ve satışı yapılıyor. Bioorganik'te de bir çok ürün bulmak mümkün. En son buradan çamaşır yıkama tozu almıştım. Memnun da kaldım. Zehirsiz eve bakarsan orada ev yapımı kozmetik malzemeleri görebilirsin. Teşekkür ederim:)

bazen kendinizi çirkin, bakımsız, pasaklı hissedersiniz yaa.hah işte aynen öyle hissediyorum şu an.. ve bunun benim dışımdaki etkenlere baglı olmasından nefret ediyorum.eşim, dostum beni güzel hissettirmemeli veya ben onlar beni güzel bulsun diye güzel olmamalıyım.işe gidiyorum diye sadece o gün bakımlı evde pasaklı olmamalıyım.evim=ben..yani evim dagınıksa ben dagınık oluyorum..daha dogrusu kafam dagınıksa evim dagınık oluyor.tıpkı şu an gibi..şimdi hemen toparlanmalı ve plan yapmalı;ev toparlamalı,çamaşırlar yıkanıp asılmalı,bulaşıklar yıkanıp toplanmalı,işten eve getirdigim çalışmalar yapılmalı ve bir de güzel bir müzik eşliginde loş yatak odası lambası ışıgında kitabımı okursam bugün benden mutlusu yok..bugün kendim için bunları yapıyorum..bakalım yarın neler yapıcam : )
huge.8.44707.JPG

başarmanın ilk şartı başlamak degilde yazmaya başlamak olmalı bence.. buraya yazdıkça karar verip başlıyor ve yapıyorum.. şu an bütün işlerimi bitirmiş, yüzümde maske keyif yaparken yazıyorum bu yazıyı..fonda radiotones canlı radyodan cafe de paris kanalı açık.. şimdi işte keyif zamanı,keyfim yerine geldi bugün ki işlerim bitince.. hayal et, yaz ve olsun..:KK68:

Ay ne evime ne kendime bakamıyorum ayaklarıma bakım yapıcam ne zamandır ahh şu erteleme huyum yok mu
Saçlarım dökülüyor sanırım mevsimsel ısırgan almam lazım. Neyse yazayım da belki yazınca ben de başlarım dedim

Ay ne evime ne kendime bakamıyorum ayaklarıma bakım yapıcam ne zamandır ahh şu erteleme huyum yok mu
Saçlarım dökülüyor sanırım mevsimsel ısırgan almam lazım. Neyse yazayım da belki yazınca ben de başlarım dedim
hadi firuzeee yarın neler planladıgını yaz ve olması için ugraş o kadar ; ) bekliyorum...

hadi firuzeee yarın neler planladıgını yaz ve olması için ugraş o kadar ; ) bekliyorum...
Ayy yarın eve akşam 9 bucağa doğru geliyorum yemek yer yatarım sabahın 6 sindan akşamın 9 una kadar 2 gün çok mümkün görünmüyor. Şimdi ders sunumu yapıcam ona çalışmam lazım. Ama pazartesiye kendime ayrıcam söz. Hem saç hem ayak bakımı cilt bakımı da yaparım. Ben öyle sizin gibi krem kullanmıyorum yüze krem surme taraftarı da değilim açıkçası. Yemedigim şeyi yüzüme sürmem. O yüzden yogurt ve unla bi maske yapıyorum. Cildim bebek poposu gibi oluyo. Tavsiye ederim

X