Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

Jasminium84 Jasminium84 teşekkürler. :)

Soğan suyu ve elma sirkesi karıştırıp biraz sürüp 15 dk bekletip yıkıyorum ama gözleri yakıyor gözyaşlarım akıyor bilginiz olsun.

Bir de kızarıklık v.s olur mu bilmem ben de olmadı.

Ne güzelmiş burasi ya şimdi farkerdiyorum ve hala aktif olması beni mutlu etti
Ay hosbuldum hosbuldum :KK55:
Kendim için pek bişey yapmıyorum bunu yazılarınızı okuyunca bikere daha keşfettim lazere gidiyorum daha 1 seansina gittim 2 günde 1 muhakkak duş alırım ve ispartadan aldığım gül suyu losyonu muhakkak surerrim her akşam yatmadan önceyüzüme nemlendirici surerrim
Dislerime çok önem veririm sigara icmememden olsa gerek
1 yasindaki oglumla uğraşmaktan çok bişey yaptığım söylenemez
Ama saçlarımi uzatmak istiyorum tavsiyeleriniz varsa alabilirim :KK14:

Çok güzel bir topik ilk 100 sayfayı okudum.
Değişime ve yeniden başlamaya o kadar çok ihtiyacım var ki.Buraya yazarak motive olabilsem keşke..
Yapmam gerekenler
1-Karataya başladım iki gün önce ,diyeti devam ettirmek
2-Sabahlari ve akşamları 40 dk evde yürüyüş programlarından yapmak
3-Dudağımın üstünde oluşan leke için lazere gitmek

Günlük programımı buraya yazmakla başlayacağım işe..Daha güzel günlere..

Merhabalar yeniden.

Ben günde 2 litre su içiyorum muhakkak. Vücudum için yaptığım en iyi şey olarak bunu görüyorum. Günde bir fincan yeşil çay içiyorum. Tam bir meyve ve sebze canavarıyım bol bol tüketiyoruz. Beyaz ekmek yemiyoruz. Abur-cubur minumum seviyelerde tüketiliyor.

Sıcak suyla duş alıp çıkmadan kademeli olarak soğuk duşa geçiş yapıyorum. Yüzüme mutlaka soğuk duş uyguluyorum. Yüzümü ve vücudumu keseliyorum. Çıktıktan sonra vücut sütü veya nemlendirici sürüyorum. Deodorantta sıkıyorum duş sonrası daha kalıcı oluyor.

Yüzüm pürüssüz sadece birkaç güneş lekesi mevcut onun için haftada iki kez soğan rendesi ve elma sirkesi uyguluyorum. Bir ay boyunca. Elma sirkesini tonik olarak da kullanıyorum ben.

Hakiki gül suyu alacağım şu an aklımdaki o.

Duş jelinden sabuna geçtim bu arada.

Sigarayı bırakalı bir aya yakın oluyor ve saçımdaki etkileri yadsınamaz.

Yazın hafta da en az 3 kez yüzmeye gidiyorum. Kışın bunun yerini yürüyüş ve egzersizler alıyor. Ama itiraf etmeliyim ki yazın ki gibi istikrarlı olamayabiliyoruz.

Evimiz oldukça az eşyalı ve sade. Haftada bir temizlik yapıyoruz. Yeterli oluyor.

Uyku saatlerimizde düzenlidir. Günlük 6-7 saat civarı.

Benim tek problemim gözaltı morlukları. Bunun için etkili bir yöntem keşfeden varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

Tebrikler, hayatiniz cok duzenli ve saglikli okudugum kadariyla :))

Bir kac kiside okudum yuze elma sirkesi uygulandigini, bu konuda birsey demeden gecemedim. Elma sirkesi uzun sure kullanildiginda cild icin cok fazla zararlari var, icinde yuksek derecede asit (citric acid) bulunuyor. Cildinizin kurumasina, cild yapisinin bozulmasina, yanma, lekeler ve kasinti gibi sikayetlere neden ola bilir. Ama yok yan etkilerine ragmen faydasini gordum ve kullanmak istiyorum diyorsaniz KESINLIKLE su ile karistirin, ve istege gore icine 1 kasik karbonat atip oyle cildinize uygulayin. Veya 2 pamuk alip birini su ile islatip digerini sirke ile islatip, sirkeli pamugu surdukten sonra hemen diger pamukla uzerinden gecin. Bu arada elma sirkesinin saf ve dogal olmasina dikkat edin. Cild cok onemli, bozulmasi cok kolay ama geri onarilmasi cok ama cok zor :KK43:(
Gunes lekelerine ve diger sorunlara karsi cok daha iyi cozumler var, AHA ve BHA kremleri mesela..

Bu arada goz alti morluklari icin vitamin C kullanmani oneririm cildine. Bu serum ola bilir veya gunluk krem/moisturizer ola bilir. Ayni zamandada cilde cok guzel bir parlaklik veriyor. Ben kendim Ole Henriksen Truth serum Vitamin C collagen booster ve Murad essential-c moisturizer kullaniyorum.

Son düzenleme:
Tebrikler, hayatiniz cok duzenli ve saglikli okudugum kadariyla :))

Bir kac kiside okudum yuze elma sirkesi uygulandigini, bu konuda birsey demeden gecemedim. Elma sirkesi uzun sure kullanildiginda cild icin cok fazla zararlari var, icinde yuksek derecede asit (citric acid) bulunuyor. Cildinizin kurumasina, cild yapisinin bozulmasina, yanma, lekeler ve kasinti gibi sikayetlere neden ola bilir. Ama yok yan etkilerine ragmen faydasini gordum ve kullanmak istiyorum diyorsaniz KESINLIKLE su ile karistirin, ve istege gore icine 1 kasik karbonat atip oyle cildinize uygulayin. Veya 2 pamuk alip birini su ile islatip digerini sirke ile islatip, sirkeli pamugu surdukten sonra hemen diger pamukla uzerinden gecin. Bu arada elma sirkesinin saf ve dogal olmasina dikkat edin. Cild cok onemli, bozulmasi cok kolay ama geri onarilmasi cok ama cok zor :KK43:(
Gunes lekelerine ve diger sorunlara karsi cok daha iyi cozumler var, AHA ve BHA kremleri mesela..

Bu arada goz alti morluklari icin vitamin C kullanmani oneririm cildine. Bu serum ola bilir veya gunluk krem/moisturizer ola bilir. Ayni zamandada cilde cok guzel bir parlaklik veriyor. Ben kendim Ole Henriksen Truth serum Vitamin C collagen booster ve Murad essential-c moisturizer kullaniyorum.

Merhabalar. Teşekkür ederim öncelikle güzel bir anne (henüz değilim) güzel bir eş olma yolunda çabalara devam ediyorum elimden geldiğince :)

Elma sirkesi ile ilgili yakın bir arkadaşımdan da bir nebze olumsuz tepki aldım uzun süreli kullanımda o nedenle haftada bire düşüreceğim. Söylediğiniz gibi su ile açmak mantıklı geldi. Bunu da uygulayabilirim veya tekrardan maden suyuna geçiş yapabilirim. Hakiki gül suyu hala almadım.

Bugünler de avakado, kivi gibi meyvelerin kabuklarını göz altlarım dahil yüzüme uyguluyorum. Ayrıca hem güneş lekeleri için hem de cilt yenileyici özelliğine inandığım avakodunun iç kısmını da ezerek bir miktar zeytinyağı ekleyip yüzüme uyguluyorum. Peeling etkisi de var aynı zaman da.

Benden şimdilik bu kadar.

C vitamini aklımda olsun.

Merhabalar. Teşekkür ederim öncelikle güzel bir anne (henüz değilim) güzel bir eş olma yolunda çabalara devam ediyorum elimden geldiğince :)

Elma sirkesi ile ilgili yakın bir arkadaşımdan da bir nebze olumsuz tepki aldım uzun süreli kullanımda o nedenle haftada bire düşüreceğim. Söylediğiniz gibi su ile açmak mantıklı geldi. Bunu da uygulayabilirim veya tekrardan maden suyuna geçiş yapabilirim. Hakiki gül suyu hala almadım.

Bugünler de avakado, kivi gibi meyvelerin kabuklarını göz altlarım dahil yüzüme uyguluyorum. Ayrıca hem güneş lekeleri için hem de cilt yenileyici özelliğine inandığım avakodunun iç kısmını da ezerek bir miktar zeytinyağı ekleyip yüzüme uyguluyorum. Peeling etkisi de var aynı zaman da.

Benden şimdilik bu kadar.

C vitamini aklımda olsun.
Cok guzel bir es oldugunuzdan ve harika bir anne olacaginizdan eminim ☺️

En saf gul suyunu evde yaparak elde ede bilirsiniz, internette cok fazla ornegi var. Disaridaki cogu satilan gulsuyu dogal degil ve sadece gul kokusu var icerisinde. Bende gul suyu kullaniyorum tonic olarak, kendim evde yapiyorum ☺️

Cok guzel bir es oldugunuzdan ve harika bir anne olacaginizdan eminim ☺️

En saf gul suyunu evde yaparak elde ede bilirsiniz, internette cok fazla ornegi var. Disaridaki cogu satilan gulsuyu dogal degil ve sadece gul kokusu var icerisinde. Bende gul suyu kullaniyorum tonic olarak, kendim evde yapiyorum ☺️

Mutlaka araştıracağım. :)

Merhaba canım arkadaşım simsims simsims maalesef bu aralar buralarda yok :KK43: topiğe gelip günlük bildirimler yapıp bir değişime ihtiyacım var 1 ay boyunca düzenli bakım(maskeler,yaglar,kremler) yaparak cildime iki kat özen göstermeye karar verdim kış aylarında cildim çok mızmız ve huysuz oluyor bugün yüzümün fotoğrafının çektim bakalım 1 ay sonra nasıl bir değişim olucak:KK53: (eklemek isterim ben hiç makyaj yapmadım,yapmıyorum tercih meselesi cildime zarar gelir korkusu var :)))bana katılmak isteyenler 0532... Şaka şaka :KK45:

Eveet :KK200:bugünün bildirimi:KK200:SABAH:
dişlerimi fırçaladım

gül suyu ile cildimi temizledim
Cildimi nemlendirmesi için bebe yağı sürdüm
Dedorantımı sürdüm

AKŞAM:
—Banyoya girdim
—Liflendikten sonra vücuduma bebe yağı sürdüm(merve özkaynaktan görmüstüm bem sadece saçım için kullanıyordum kuru vücudu olanlar için müthiiş)
—yüzümü lifledim

—dişlerimi fırçaladım
—dedorantımı sürdüm
—saç diplerime bebe yağı sürdüm(kabarık olduğu için saçlarım ve yumuşamasını sağlıyor)
—yüzümü gül suyu ile temizledim
—zeytinyağı sürdüm(evet yanlış duymadınız :KK45:cildim müthiş kuru özellikle kışın ne kullandıysam tahriş oldu terledi nemlenemedi ama zeytinyağı bi mucizeeeeee :KK200::KK200: cildime güzel masaj yaparak sürüyorum ohhh miss)
Benim bu günlük bakımım bu şekildeydi :KK54:

kızlar selamlar
kendime çok ama çooooooooooooookkkkkk kızgınım yaa :KK62:
cildime o kadar özen gösteriyorum bakımlar kremler maskeler sonra hoooopppp kaşımda bi tanecik batık oluyor onu çıkaracağım diye kaşımı yoluyorum ve iğrenç koskocaman bi yara oluyor yüzümde :KK43::KK43::KK43:
vazgeçemiyorum engel olamıyorum kendime, ne yapsam da vazgeçsem şu huyumdan bilmiyorum :KK43:

bu arada şu sıralar kaşımı usturayla alıyorum bakalım sonuç ne olacak

kızlar selamlar
kendime çok ama çooooooooooooookkkkkk kızgınım yaa :KK62:
cildime o kadar özen gösteriyorum bakımlar kremler maskeler sonra hoooopppp kaşımda bi tanecik batık oluyor onu çıkaracağım diye kaşımı yoluyorum ve iğrenç koskocaman bi yara oluyor yüzümde :KK43::KK43::KK43:
vazgeçemiyorum engel olamıyorum kendime, ne yapsam da vazgeçsem şu huyumdan bilmiyorum :KK43:

bu arada şu sıralar kaşımı usturayla alıyorum bakalım sonuç ne olacak
Ne usturamı :KK57:

Eveet :KK200:bugünün bildirimi:KK200:SABAH:
dişlerimi fırçaladım

gül suyu ile cildimi temizledim
Cildimi nemlendirmesi için bebe yağı sürdüm
Dedorantımı sürdüm

AKŞAM:
—Banyoya girdim
—Liflendikten sonra vücuduma bebe yağı sürdüm(merve özkaynaktan görmüstüm bem sadece saçım için kullanıyordum kuru vücudu olanlar için müthiiş)
—yüzümü lifledim

—dişlerimi fırçaladım
—dedorantımı sürdüm
—saç diplerime bebe yağı sürdüm(kabarık olduğu için saçlarım ve yumuşamasını sağlıyor)
—yüzümü gül suyu ile temizledim
—zeytinyağı sürdüm(evet yanlış duymadınız :KK45:cildim müthiş kuru özellikle kışın ne kullandıysam tahriş oldu terledi nemlenemedi ama zeytinyağı bi mucizeeeeee :KK200::KK200: cildime güzel masaj yaparak sürüyorum ohhh miss)
Benim bu günlük bakımım bu şekildeydi :KK54:
canım benim çok özledim buraları sizleri geliyorum yavaş yavaş :)

Bu sabah gitmem gereken yere cok geçiktiğimden amca yüzümü yıkaya bildim 2-3 dk da hazırlanıp çıktım..aslında akşam üsendim ama hadi kalk kızım bakımını yap dedim kendime:KK53:bu arada zeytinyağı kırışıklıklara müthiş iyi geliyor yüzümü lenarında bi çizik vardı baktım bugün yok olmuş gerci daha kırışıklığım yok daha gencük :KK45:
Gelelim bugüneee :KK15:
akşam
Dişlerimi fırçaladım
Gül suyu ile cildimi temizledim
Zeytinyağımı sürdüm
Vee bugün aldığım el kremiiii
IMG_20151216_221245-1.jpg

Bu sabah gitmem gereken yere cok geçiktiğimden amca yüzümü yıkaya bildim 2-3 dk da hazırlanıp çıktım..aslında akşam üsendim ama hadi kalk kızım bakımını yap dedim kendime:KK53:bu arada zeytinyağı kırışıklıklara müthiş iyi geliyor yüzümü lenarında bi çizik vardı baktım bugün yok olmuş gerci daha kırışıklığım yok daha gencük :KK45:
Gelelim bugüneee :KK15:
akşam
Dişlerimi fırçaladım
Gül suyu ile cildimi temizledim
Zeytinyağımı sürdüm
Vee bugün aldığım el kremiiii Eki Görüntüle 1720366
ballı süt kokusuna bayılırım hem krem de hem vücut şampuanında.. güle güle kullan, misler gibi kok canım..

X