Tebrikler, hayatiniz cok duzenli ve saglikli okudugum kadariyla :))
Bir kac kiside okudum yuze elma sirkesi uygulandigini, bu konuda birsey demeden gecemedim. Elma sirkesi uzun sure kullanildiginda cild icin cok fazla zararlari var, icinde yuksek derecede asit (citric acid) bulunuyor. Cildinizin kurumasina, cild yapisinin bozulmasina, yanma, lekeler ve kasinti gibi sikayetlere neden ola bilir. Ama yok yan etkilerine ragmen faydasini gordum ve kullanmak istiyorum diyorsaniz KESINLIKLE su ile karistirin, ve istege gore icine 1 kasik karbonat atip oyle cildinize uygulayin. Veya 2 pamuk alip birini su ile islatip digerini sirke ile islatip, sirkeli pamugu surdukten sonra hemen diger pamukla uzerinden gecin. Bu arada elma sirkesinin saf ve dogal olmasina dikkat edin. Cild cok onemli, bozulmasi cok kolay ama geri onarilmasi cok ama cok zor
(
Gunes lekelerine ve diger sorunlara karsi cok daha iyi cozumler var, AHA ve BHA kremleri mesela..
Bu arada goz alti morluklari icin vitamin C kullanmani oneririm cildine. Bu serum ola bilir veya gunluk krem/moisturizer ola bilir. Ayni zamandada cilde cok guzel bir parlaklik veriyor. Ben kendim Ole Henriksen Truth serum Vitamin C collagen booster ve Murad essential-c moisturizer kullaniyorum.