- 30 Ağustos 2014
- 1.195
- 5.176
Merhaba pjy1234.
Ceviz ve badem iyi seçimler ama onların ara öğünlerde tüketilmesi lazım. (tabi belli sayıda 1 porsiyonluk) Bütün gün nasıl dayanıyorsunuz, şaştım kaldım.Ana öğünler için marketlerden hazır dilimli ekmeklerden alıp içine sevdiğiniz ve elinizin altında bulunan malzemeleri koyup sandviçler yapın ve tüketin lütfen.İlk aklıma bu geldi.
( http://www.nefisyemektarifleri.com/kategori/tarifler/sandvic-tarifleri-tarifler/ )
Daha çok gençsiniz.Bu yaşta böyle beslenmeye devam ederseniz sağlığınızı bozmanız, hastalıklara davetiye çıkarmanız çok olası. Öte yandan durumun farkında olmanız hoş çünkü sizin yaşlarınızda olup bu farkındalığa erişememiş kişiler biliyorum.
Unutmayın ki bu durumu tam tersine çevirmek sizin elinizde. Gün gelir siz arkadaşlarınızı yemeğe davet edersiniz.
Yemek konusunda sıfırsanız en temelden başlayarak kendinizi bu konuda yetiştirebilirsiniz.Yeter ki istekli ve gayretli olun.
Youtube yada uzman.tv gibi mecralardan faydalanabilirsiniz.
Önerebileceğim Youtube kanalları ;
*Planet Mutfak - Mutfakta Tek Başına / Yağız İzgül
https://www.youtube.com/playlist?list=PLV-hkVpOjNalCIZWcWWjd2torA7tkZzOw
*İdil Tatari
*Nefis Ev Yemekleri
*Ev Yemeği Tarifleri
*Saniye Anne Yemekleri
( Bonus olarak ; ardaninmutfagi . com )
Bu kanallara şöyle bir göz gezdirebilirsiniz.Dikkatlice izleyip imkanlarınız doğrultusunda istediğiniz tarifleri deneyebilirsiniz.Bol pratik yaparsanız kısa zamanda aşama kaydedeceğinizi düşünüyorum.
Mesela şu videoları izleyip kahvaltınız için hazırlamakla başlayabilirsiniz. (Yağ seçiminiz sadece zeytinyağı olursa daha hafif ve daha sağlıklı olur.)
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Niye bilmiyorum, yazdıklarınız beni etkiledi.Şu saatte hiç üşenmeyerek size sevdiğiniz bir yemeği pişirip sunmak isterdim.Yağlı yemeyi de bırakayım dedim, ne kadar kötü besleniyorsam siz düşünün, yiyecek bir şey bulamadığımdan tüm gün biraz ceviz ve bademle idare etmeye çalışır oldum. Ve su. Hep hazır, hep abur cubur. Yemek yapmayı bilmediğim için böyle oldu. Tüm sene bir tencereye bile elimi sürmeyip, ya dışarıdan da ya arkadaşlarımın evinde yediğim için hiçbir bilgim yok.
Ceviz ve badem iyi seçimler ama onların ara öğünlerde tüketilmesi lazım. (tabi belli sayıda 1 porsiyonluk) Bütün gün nasıl dayanıyorsunuz, şaştım kaldım.Ana öğünler için marketlerden hazır dilimli ekmeklerden alıp içine sevdiğiniz ve elinizin altında bulunan malzemeleri koyup sandviçler yapın ve tüketin lütfen.İlk aklıma bu geldi.
( http://www.nefisyemektarifleri.com/kategori/tarifler/sandvic-tarifleri-tarifler/ )
Daha çok gençsiniz.Bu yaşta böyle beslenmeye devam ederseniz sağlığınızı bozmanız, hastalıklara davetiye çıkarmanız çok olası. Öte yandan durumun farkında olmanız hoş çünkü sizin yaşlarınızda olup bu farkındalığa erişememiş kişiler biliyorum.
Unutmayın ki bu durumu tam tersine çevirmek sizin elinizde. Gün gelir siz arkadaşlarınızı yemeğe davet edersiniz.
Yemek konusunda sıfırsanız en temelden başlayarak kendinizi bu konuda yetiştirebilirsiniz.Yeter ki istekli ve gayretli olun.
Youtube yada uzman.tv gibi mecralardan faydalanabilirsiniz.
Önerebileceğim Youtube kanalları ;
*Planet Mutfak - Mutfakta Tek Başına / Yağız İzgül
https://www.youtube.com/playlist?list=PLV-hkVpOjNalCIZWcWWjd2torA7tkZzOw
*İdil Tatari
*Nefis Ev Yemekleri
*Ev Yemeği Tarifleri
*Saniye Anne Yemekleri
( Bonus olarak ; ardaninmutfagi . com )
Bu kanallara şöyle bir göz gezdirebilirsiniz.Dikkatlice izleyip imkanlarınız doğrultusunda istediğiniz tarifleri deneyebilirsiniz.Bol pratik yaparsanız kısa zamanda aşama kaydedeceğinizi düşünüyorum.
Mesela şu videoları izleyip kahvaltınız için hazırlamakla başlayabilirsiniz. (Yağ seçiminiz sadece zeytinyağı olursa daha hafif ve daha sağlıklı olur.)
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Bayıldım, Çok doğru bir o kadarda güzel sözler.Bir kadın bakımlı olmalı derken yalnızca dış görünüşü ya da fit olmayı kastetmiyoruz bence. Bilgi ve beceri olarak kendini geliştiren bireyler olabilmeliyiz, kendini bakmak, kendini geliştirmenin bir alt kümesidir bana göre.
Son düzenleme: