Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yeşilim eline sağlık çok doğru bakılacak yüze utanılacak söz söyleme sonra o lafı yutmak zorunda kalırsın .utunacak duruma düşmek herhalde en kötüsü hayatım boyu önyargılı davranmamaya çalıştım ama benim gibi davranmayan ne yazık ki binlerce insan olduğunu biliyorum
Yeşilim,biliyor musun,Benim kayınvalidem de bir zamanlar bu anlattığının tam tersini yaşamıştı.Eşim ilk evlat.Ondan sonraki,yani iki numaralı olan oğlunun evleneceği kızla tanıştıktan sonra,kızı yere göğe koyamadı,biran önce evlensinler diye elinden gelenin de fazlasını yaptı kadıncağız.Sonra evlendiler ve o kayınvalideme canımlı balımlı kız gitti,yerine bir fesat kumkuması geldi.Hani bir laf vardır,sarmısağı gelin etmişler,kokusunu ancak kırk gün saklayabilmiş..aynen öyle oldu.Hem eşinin ailesine hem eşine etmediği cazgırlık kalmadı,sonunda boşandılar,beş yıl oldu..Şimdi kayınbiraderim ikinci evliliğini sürdürüyor.Yine kayınvalidem can ata ata evlenmelerine bayram etmişti ama yine aynı şeyleri yaşıyor.Tarih tekerrürden mi ibaret nedir anne ,diyorum bazen.O da üzülüyor ama işte böyle maalesef.Her iki durumda da,sanırım işin asıl kırılma noktası,önyargılarda yatıyor.İlk izlenime veya ilk duyduklarımıza kapılıyoruz ve kafamızda başka birini yaratıyoruz ve sonra onun öyle olmadığını anladığımızda,ya biz,ya karşı taraf,boşu boşuna yıpranmış oluyor..Sevgilerimle canım..Hayat ansiklopedim benim!!
Şu anda içinde bulunduğum duruma uyan bir yazı ne kadar da doğru demişsin ''bakılacak yüze utanılacak söz söyleme'' canımsın yeşilim a.s. keşke herkes bunun farkında olabilse.
Simal ben de sana beni yalnız bırakmadığın ve o güzel yorumların için teşekkürler ediyorum a.s.Bir insanı tanımadan karakteri hakkında yorum yapmak, karşısındaki insan için ne kadar kötü bir durum...
Ben böyle ön yargı ile yaklaşan insanlara bir anlam veremiyorum.
Bir kalbi kırıp incittikten sonra telafisi mümkün değil, olmuyor.
Yıllar geçse bile insanın içinde kalır diye düşünüyorum...
Bu yüzden karşımda ki insana karşı kullanacağım kelimeleri düşünerek söylüyorum. Kimseyi tanımadan hakkında iyi yada kötü yorumda bulunmuyorum. Sonuçta telaffuz ettiğim bir lafın dönüp dolaşıp yine bana geleceğini biliyorum.
Ablacım çok güzel konular yazıyorsun, teşekkür ederim.a.s.
yeşilim ah o önyargılar yokmu o önyargılar
gittiğim bir misafirlikteydi.bir bayan kardeşine kız arıyordu.kardeşinin şuan izmir'de olduğunu ama izmirden kız alınmayacağını çünkü izmir'in kızlarının hoppa olduğunu söyledi. o an ev sahibi çok mahçup bir ifadeyle bana baktı.çünkü söyleyen kişi akrabasıydı.ben elimle''boşver'' anlamında işaret yaptım.yemek masasına oturduğumuzda tesadüfen o bayanla yan yana geldik.sohbet sırasında ''siz nerelisiniz'' diye sorduğunda izmirli'yim '' deyince yüzünün aldığı şekli asla unutmuyorum.l
ahh canım aahhh aynı durum benim başıma geldi.babam eşimi hiç istememişti.geçerli bi nedenide yoktu.sadece istemedi işte.ama tanışmaya geldikleri akşam evden giderim ya da evden kovarım dedi.ben ağla ağla bi hal oldum.a a a ne olsa beğenirsiniz kayınpederlerim geldi tanışmaya bi kaynaştılar canciğer oldular.ondan sonra benim iş hemen oluverdi vallahi.o yüzden kimseye önyargıyla yaklaşmamayı öğrenmiş oldu bizimkilerde....