• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcım ve taciz olayı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Kesinlikle herkes anne baba olmamalı...Maddi şartları değil manevi şartlarıda düşünmeli insan..Ne kadar hazır bir çocuğa, onu yetiştirebilecek donanımda mı, ona verilmesi gerekeni verebilecek mi ?? Çocuğa kızsanızda etseniz de o br çocuk hala bilinçli değil ki aile de, çevresinde hata ve geri döndürülebilir tabi bunu örtbas etmek yerine bu duruma sessiz kalınmamalı gerekeni de o çocuk için ailesi yapmalı yoksa ilerde onun gibiler yüzünden kızınız sokağa da çıkamayacak..Şimdi bilinçsiz bir tacizci belki ama ilerde bu sıfatı hakkıyla alan biri olacak !Sessiz kalmayın

Aman Allahım çok üzüldüm canım kızınız yalan söyleyecek yaşta bile değil kesinlikle doğrudur en doğrusu şikayet etmeniz yoksa başka çocuklarda zarar görebilir ama siz şikayet edersem bize zarar verirler demişsiniz uzakta başka bir yere taşımanız sizin ve kızınız için en iyisi olacaktır
üzülmeyin kızınız o tacizi oyun zannediyor bu durumu unutturabilirsiniz
unutturmak için o bunları oyun oynamak için yapmaya kalktığı zaman hemen hiç tepki vermeden dikkatini başka oyunlar oynatarak başka şeye yönlendirirseniz zamanla yaşadıklarını unutucaktır
o kişilerin olduğu yerden uzaklaşırsanız ve çevrenizde kimseye anlatmazsanız bu durum konuşulup ileride kızınıza yansıltılmazsa ilerde kızınızın bunu hatırlamasına imkan vermemiş olursunuz
Allah yardımcınız olsun

arkadAŞIM bence önce eve bi kamera yerleştir orada zaten herşey kanıtlı olrak elinizde olacağı için karşı tarafın inkar etmesi gibi bişe söz konusu olamaz!!sen de kızınla o tarz hareketleri her yaptığında bunların çok yanlış olduğunu anlatabilirsin.öyle yaptığında sizi,n üzüldüğünüzü söyleyebilirsin.ayrıca birgün o çocukları annesigil filan görmeden iyice bi sıkıştır derim!bu ne ya sen emek semek bebeğini büyütüyorsun başkası geliğ hoyratça istediğini yapıyor bebeğiniznin arkasında durun güçlü durun!!yaşanacakları göğüsleyebilirsiniz!!!şikayet ednin her tarafa!!!

cok üzüldüm arkadasım Allah sabır versin...Benimde 3 aylık bir kızım var...Simdi dahada korktum bakıcıya vermeye...Siz hangi ildesiniz...Ankarada iseniz polis konusunda size yardımcı olmak isterim..Lütfen şikayet edinnn.....Tekrar Allah yardımcınız olsun...

anlamadım 12 yaşında ki çocuk..12 yaşında ki hangi çocuk -yala der?ne alaka?Çocuk mocuk dinlemem annesininde bebesininde kafasını kırarım!Her anne çocuğunu tanır.Kimse kusura bakmasın.çocuk en fazla pipisini gösterir,ne bu böyle?anasından babasından gördüğünü yapıyor o zaman ,hemde 3 yaşında bir bebeğe!çok sinirlendim.Lütfen polise vs elinizde ki imkanı kullanın.

ayhhh çok kötü oldum
benimde 2,5 yaşında kızım var.
inanın zor bişiy ama daha küçük ya unutur merak etmeyin destek almalı zati alıyorda değil mi?
ama siz bu işin peşini bırakmayın lütfen...........

kızlarr
benim 3 yaşındaki kızım bakıcının 12-13 yaşlarındaki çocukları tarafından tacize uğradı. kızımın bize söylemesiyle farkettik. k... bana pipisini gösterdi yala dedi yalamadım otur dedi oturmadım demesiyle anladık. kızımda davranış problemleri var psikiyatri desteği alıyoruz. zavallı kızım oyun zannediyor bu olanları. üzerimize oturup zıplamaya çalışıyor k... bana böyle yapıyordu diyor. ben k...nin pipisini yaladım diyor. bize dokunmaya çalışıyor. okadar moralim bozuk ki. aileden de şikayetçi olmadım ama dr u ben şikayetçi olamsamda onların bildirmeleri gerektiğini söyledi. çok zor bir durumdayım şikayetçi olmayı düşünüyorum aslında ama sonrasında yaşanacaklar beni korkutuyor aynı mahalledeyiz ya karşı tarafın ailesi birşey yapmaya kalkarsa bize. çünkü bakıcı suçlamalarımızı kesinlikle kabul etmedi benim çocuklarımız öyle birşey yapmaz ben kendimden yüzde yüz eminim dedi. nolur bana bir akıl verin sizce şikayetçi olmalıyım. (devlet bizi koruyamaz!!!) çıkmazdayım...

bu arada size önerim çocuklarınızı baktırabiliyorsanız sadece kendi evinizde baktırın. çocuğunuzun erkek yada kız olması önemli değil. erkek çocuğu olan birine çocuğunuzu emanet etmeyin. benim canım yandı başkalarının yanmasın...

Hanımefendi, iyimisiniz siz??

Tabiki reddedecek, kabul etmesini mi bekliyorsunuz kadının. Niye hala şikayetçi olmadınız. Niye hala şikayet etmelimiyim diye soruyorsunuz. Kendinizdemisiniz siz. Böyle birşey kabul edilebilir mi. Sineye çekilebilir mi. 3 yaşındaki çabuk ne bilir pipiyi bilmem neyi. Onların sizden korkması lazım gelirken siz mi onlardan korkuyorsunuz. Çocuğunuza bunu nasıl yaparsınız. O mahalleyi onlara dar etmeniz lazım. Söz konusu olan sizin çocuğunuz.:19:

Peki o p.c bunu yaparken bakıcı denen kadın neredeymiş? Ya ben bakıcıdan tiksindigim icin isten ayrıldım. İyi ki de oyle yapmisim

bir anne nasıl olmalı biliyormusun ister beni yargılayın ister kızın nebiliyim ne derseniz diyin ben o ailenin yaşadığı evlerini başına yıkaım sizin yerinizde olsam ne demek şikayetçi olmamak korkmak yaa,nasıl bişey olurmu yaa.şuan sinirden ne yazıcağımı şaşırmış duumdayım.lütfen şikayetçi olun ve uğraşın böyle sapıklar ve aileleri herşeyi yapabileceklerini zannetmesinler..

Ya hanımefendinin bu kadar tepkisiz kalması da cok kötü...Valla okudugumdan beri deli oldum düşünüp düşünüp duruyorum....İlk önce o bakıcını agzına s....r sonrada o or...cocugunu bi güzel döverdim....Sonrada solugu savcılıkta alırdım....Şuan olsa bayanın yerine bile yaparım yahu...

hayır bide şikayetçi olmalımıyım diye yazmışsınız yaa cinnet geçiricem nerdeyse o kadar sinirlendim size,nasıl yavrunuzun hakkını savunamasınız siz yaa,nasıl olur.nasıl anne olmuşsunuz öyle,biliyorum okurken kızıcaksınız ama ben ve burdaki arkadaşlar sana bunları yazarak kötülük etmiyoruz silkeliyoruzki seni kendine gel ve derhal gerekeni yap diye.

12-13 yaş demem kolunu bacagını kırardım o cocugun büyüyünce aklına gelsin diye......Ay sinir oldum ya...

Kusura bakmayın çok sinirlendim...
nacizane tavsiyem olacak. Bence bakıcının evine cocuk bırakmak doğru değil. Ailesi gelen misafirleri vs ile neden muhatap olsun ki bebeğiniz? Çalışan kadın nüfusu çoğaldıkça bakıcılar da havalara giriyor. Ben eve gelmem istersen bırak vs diye. En iyi niyetlisi bile kendi çocuğunu daha fazla önemsediği icin kendi cocuğuna güveniyor. Hatta bana evine gelirim ama cocuğumu da alıp gelirim diyen bile olmuştu. Biz de onlara bu primi verdigimiz icin sucluyuz. Anlamıyorum 750-1000 tl maaş alan arkadaslarım bile 600-700 tl verip bakıcıya bırakıyorlardı cocuğu. Kötü bile olsa kayınvalide dahi iyidir bakıcıdan. Hatta mümkünse 250-300 tl fark icin cocuğunuzun bebeklik yıllarını kaçırmayın... Derim. Aksi fikri olana da saygı duyarım.

TCK DAN maddeler yazdım....

fMadde 77 - (1) Aşağıdaki fiillerin, siyasal, felsefî, ırkî veya dinî saiklerle toplumun bir kesimine karşı bir plân doğrultusunda sistemli olarak işlenmesi, insanlığa karşı suç oluşturur:

a) Kasten öldürme.

b) Kasten yaralama.

c) İşkence, eziyet veya köleleştirme.

d) Kişi hürriyetinden yoksun kılma.

e) Bilimsel deneylere tâbi kılma.

f) Cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı.

g) Zorla hamile bırakma.

h) Zorla fuhşa sevketme.

(2) Birinci fıkranın (a) bendindeki fiilin işlenmesi halinde, fail hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına; diğer bentlerde tanımlanan fiillerin işlenmesi halinde ise, sekiz yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Ancak, birinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamında işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçları açısından, belirlenen mağdur sayısınca gerçek içtima hükümleri uygulanır.

(3) Bu suçlardan dolayı tüzel kişiler hakkında da güvenlik tedbirine hükmolunur.

(4) Bu suçlardan dolayı zamanaşımı işlemez

YAŞ KÜÇÜKLÜĞÜ

Madde 31 - (1) Fiili işlediği sırada oniki yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak, çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir.

(2) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./5.mad) Fiili işlediği sırada oniki yaşını doldurmuş olup da onbeş yaşını doldurmamış olanların işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılayamaması veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmemiş olması hâlinde ceza sorumluluğu yoktur. Ancak bu kişiler hakkında çocuklara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. İşlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin varlığı hâlinde, bu kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde dokuz yıldan onbir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların yarısı indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası yedi yıldan fazla olamaz.

(3) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./5.mad) Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte biri indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.

Son düzenleme:
Yazmadan edemeyeceğim... Benim bir akrabam evinde baktı bir bebege. Ama o cocuğa bakıcının kızları abir cubur yedirmekten tutun küçük kızın kucaklaması, gelen giden misafirin cocuğu minciklamasi beni sınır ediyordu. Hatta cocuğa daha çok evin cocukları baktı

ilk önce gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin evlatlarimizi korusun .
Simdi bazilari bana belkide kizacaklar fakat bu asir öyle bir asir ki zaman kötü ,bakamiyacagin cocugu
dogurmayacaksin ,gündüzleri bir kac saat dahi olsa evladini en yakininin haricinde kimseye emanet etmiyeceksin
dünyanin bütün psikologlari bir araya gelse o cocugun hafizasindan yasadiklarini silemez , cocuk büyüdükce
basina geleni daha fazla fark edecek ,aileden SIKAYETCI olsaniz ne olacak ki taciz edende tacize ugrayanda cocuk ....

13 yasında ise bunun cezası var arkadasım....13 yasından küçükse koruma tedbiri alınıyor. tedavi vs..... ŞİKAYETCI OLMAL MUTLAKA....yoksa o velet gelecegin sapıgı olurrr...cezasını cekmeli veya tedaviye baslanmalı.....

Benim bi akrabamında başına böyle bişi gelmişti.Of çok korkunç bişey.Onlarda şikayetçi olmadılıar.Kesinlikle şikayetçi olmalısınız.Alla korusun söz konusu benim kızım olsaydı acaba şikayetçi olurmuydum diye düşündüm.Aslında korkardım biraz.Ama bence şikayetçi olursanız kesinlikle taşınmalısınız.Unutmayın.Şikayet falan boş.En önemlisi minik yavrunuz.Onun yanında olun.Geçmiş olsun.

niçin korkuyorsunuz arkadaşlar?şuan o aile benim yanımda olsaydı dayanamadım eminimki Allah korusun benim kızımın başına böyle bişey gelse 3 yaşındaa yaaa yavru daha,dünyayı yıkarım.

yaşadıklarım aklıma geldi bende 6 yaşında iken böyle bir şeyle karşılaşmıştım :((off neyse anlatamıcam heralde

Back