Okurken tüylerim diken diken oldu.. Karşı tarafı suçlasanız bile netice de yapanda bir çocuk. Ve belki birileri de onun beynine bu iğrenç şeyi soktu. Suç ne bunu yapanda ne de ufacık yavrunuzda. Çok zor bir durum Allah bir çıkış yolu gösterir İnşallah.
Şikayet etmek ne derece işe yarar bilmiyorum ama siz kızınızın psikolojik desteğini hiç bir zaman bırakmayın. Bunun şimdiden tedavi edilmesi daha kolay. Çocuğunuzu bu psikolojiden kurtarmaya bakın buna sebep olanlara malesef ki yapacak bir şey yok. Bakıcıyı hiç durmayın şikayet edin tabii ki. Umarım her şey yoluna girer.
kesinlikle ayni fikirdeyim.. ayni durum benim kardesimin basina gelmisti. o da 4 yasindaydi kapicinin kiziyla onuyordu 12 yasindaki abisi ayni bu sekilde davranista bulunmustu.. tabi biz duyar duymaz babami tutamadik once babam cocugun babasini buldu onunla olaylari konustu ve sonra adam oglunu cagirip herkesin onunde bi meydan dayagi cekti.. sonra da koye gonderdiler zaten cocugu.. oyle bi durum ki o an o sinirle bunu anlayamadim ama arkadasin dedigi cok dogru sonucta karsindaki de bir cocuk... beki o bir anlik sey onun ailesinden koparilmasina herkesin onunde dayak yemesine ve sehirden koye gonderilip hayataninin daha da zorlasmasina neden oldu ve bu cocuk 12 yasindaydi..kesinlikle igrenç bir durum igrenç bir his o an ben de onu oldurmek istiyodum.. ama sen bi uzman yardimi aliyorsun ve daha sakin genis çapli dusunebilme durumun var.. kesinlikle çocuk bi sekilde yaptiginin yanlis oldugunu anlamak icin bi ceza gormeli bizim konumuzda bu çocugun ailesi tarafindan verildi. sizde anne cocugunu korudugu icin daha karisik dolayisiyla tek yok malesef ki devlet..
bize kadın eşim bu konuyu duymasın ben söylemiycem zaten bir daha bana slm vermeyin konuşmayalım eşimede akrabası bakacakmış artık diycem dedi tabi bunlardan önce kreşten çocuğumu alıyordu kreşe gitmiş ordaki çocuğumu alabilmesi için verdiğim belgeleri almış öğretmen vermemesi gerektiğini bilmediği için belgeleri kadına vermiş. buda beni düşündürdü açıkcası
bize kadın eşim bu konuyu duymasın ben söylemiycem zaten bir daha bana slm vermeyin konuşmayalım eşimede akrabası bakacakmış artık diycem dedi tabi bunlardan önce kreşten çocuğumu alıyordu kreşe gitmiş ordaki çocuğumu alabilmesi için verdiğim belgeleri almış öğretmen vermemesi gerektiğini bilmediği için belgeleri kadına vermiş. buda beni düşündürdü açıkcası
Bence tacizi yapan çocuk ceza değil destek almalı.. O yaşta onu yapan bir çocuk Allah korusun ilerde önüne geçemeyeceği hatalar yapar. Bunun tek sebebi de bilinç altında yatan yada sokulan o iğrenç şeyler. Allahım çocuklarımızı korusun.
keske ki ulkemizde bu tarz kisilik bozukluklarina destek verilebilecek hizmetler olsa. hizmet tabi ki var ama buda maddiyata
dayaniyor... ve zaten bu destege once aileden baslanmali... yapilacak en dogru sey sizin dediginiz ama bence ben bunun gerçeklesebilecegini sanmiyorum maddiyattan oturu.. bu nedenle eger cocugun babasi ogrenirse en azindan annesi gibi gecistirmez bi sekilde yalniz yolu gosteririr.. ha belki doverek belki bagirarak... ama bi sekilde bu cocugun yanlis yaptigini gormesi icin bi korku bi kuvvet sart...
Haklısınız.Kimileri için maddiyat geçerli bir sebep ama kimileri için bir bahane olduğunu düşünüyorum. Cahillik örneği ne yazık ki bu bakıcının yaptığı. Çocuğunun bu hatasına göz yumarak kendi çocuğuna daha büyük zarar verdiğinin bilincinde bile değil. Anne ve babaların bilinçli olması çok önemli. Bugünler zor geçecek olsa da ilerisi bu kız için daha aydınlık olacak böyle bilinçli anne babaya sahip olduğu için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?