Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcım ve taciz olayı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bircana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
115
2
96
40
İstanbul
kızlarr
benim 3 yaşındaki kızım bakıcının 12-13 yaşlarındaki çocukları tarafından tacize uğradı. kızımın bize söylemesiyle farkettik. k... bana pipisini gösterdi yala dedi yalamadım otur dedi oturmadım demesiyle anladık. kızımda davranış problemleri var psikiyatri desteği alıyoruz. zavallı kızım oyun zannediyor bu olanları. üzerimize oturup zıplamaya çalışıyor k... bana böyle yapıyordu diyor. ben k...nin pipisini yaladım diyor. bize dokunmaya çalışıyor. okadar moralim bozuk ki. aileden de şikayetçi olmadım ama dr u ben şikayetçi olamsamda onların bildirmeleri gerektiğini söyledi. çok zor bir durumdayım şikayetçi olmayı düşünüyorum aslında ama sonrasında yaşanacaklar beni korkutuyor aynı mahalledeyiz ya karşı tarafın ailesi birşey yapmaya kalkarsa bize. çünkü bakıcı suçlamalarımızı kesinlikle kabul etmedi benim çocuklarımız öyle birşey yapmaz ben kendimden yüzde yüz eminim dedi. nolur bana bir akıl verin sizce şikayetçi olmalıyım. (devlet bizi koruyamaz!!!) çıkmazdayım...

bu arada size önerim çocuklarınızı baktırabiliyorsanız sadece kendi evinizde baktırın. çocuğunuzun erkek yada kız olması önemli değil. erkek çocuğu olan birine çocuğunuzu emanet etmeyin. benim canım yandı başkalarının yanmasın...

ne desem bilemedim,çok üzüldüm kıyamam ben ona pislik insanlar,bence kadın biliyordur çocuğun kulağınıda çekmiştir ama size karşı evet oğlum böyle yapmış diyemez tabi,bence ordan imkan varsa taşının bile,bilemiyorum yani sindirmek olmaz bu durumu şikayetçi olun,o oğlan çocuğunuda birisi aklını başına getirmeli resmen tacizci yetişiyor mahallenizde farkındamısınız bi 5 sene sonra 17 yaşında olacak o zman daha fena şeylerede kalkışabilir başkalarına karşı bile,insanlar uyarılmalı

şuan için taşınmaya imkanım yok ama ilerde düşünüyorum çünkü psikiyatr çocuğum biraz büyüyüpte tek başına dışarı çıkmaya başladığında o kişi tarafından tekrar tacize uğrayabileceğini tehdit edilebileceğini söyledi. suçlı olan onlar ama kaçmak zorunda olan biz oluyoruz. bunu anlamıyorum... çok moralim bozuk evde kızımın yaptıklarını gördükçe geceleri uyuyamıyorum. kızım da sapık gibi oldu onların kendine yaptığını yaptığını oda bize yapmaya çalışıyor. sabah gidip şikayetçi olsam mı bilemedim haftasonu hep bu konuyu düşündüm durdum

Bence şikayetçi olmak en iyisi susmakla ilerisi için yüz bulmuş olurlar,meydanı boş bulmak hesabı yani,bakın polis şikayet üzeri karakola çağırıp ifade alır,eğer kadında çelişkili ifadeler varsa kadında suçlanabilir şöyleki belkide çocukların bunu yapmasına o göz yumdu,bütün bunlar olurken neredeydi o kadın acaba hiç sordunuzmu,ayrıca çocuğunuzu iyi bir doktor kontrolünden geçirdinizmi,fiziksel herhangi bir temas olmuşmu.netice olarak bunlar çocuğun bilinçaltında kalacak doktor doğru söylemiş tacizciyle aynı ortamda yetişmemesi en doğrusu

fiziksel bir temas olmuşmu diye dra götürmedim açıkcası. psikiyatrda beni öyle bir şeye yönlendirmedi. kadın çocuğumu onlarla asla yalnız bırakmadığını... vs. söylüyor kendini savunuyor ama tabiki en büyük suç kadında sonuçta biz ona emanet ettik ama o koruyamadı. daha önce kızım kadının evindeyken eşim kadını pazarda görmüş kadın inkar ediyor tabiiki

Okurken tüylerim diken diken oldu.. Karşı tarafı suçlasanız bile netice de yapanda bir çocuk. Ve belki birileri de onun beynine bu iğrenç şeyi soktu. Suç ne bunu yapanda ne de ufacık yavrunuzda. Çok zor bir durum Allah bir çıkış yolu gösterir İnşallah.
Şikayet etmek ne derece işe yarar bilmiyorum ama siz kızınızın psikolojik desteğini hiç bir zaman bırakmayın. Bunun şimdiden tedavi edilmesi daha kolay. Çocuğunuzu bu psikolojiden kurtarmaya bakın buna sebep olanlara malesef ki yapacak bir şey yok. Bakıcıyı hiç durmayın şikayet edin tabii ki. Umarım her şey yoluna girer.

Son düzenleme:
eşim bu durumu öğrendiğinde ilk iş adliyeye gidip savcıyla görüşmüş savcıda eşime çocuk şubeye git şikayetini oraya yap bu çok önemli bir konu demiş. daha sonrada eşim gidemedi çocuk şubeye

eh yani eşininz gözüyle pazarda görmüşse ve inkar ediyorsa diyecek laf yok,ilişkinizi kesin bu kadınla,ve dediğim gibi dr. a götürün çocuğu allah korusun.zor bir durum yüzyüze gelmekde insanı gerer ama gerekeni yapmalı bence siz şikayet edin.

Off çok kötü ya O çocukları dövmek geldi içimden çocuk falan değil bunlar çekirdekten yetişen pis sapıklar.

doğru söylüyorsunuz yarın gidip şikayet edicem...
benim çocuğumun yaşadıklarından sonra onlarda cezasız kalmamalı kadın en azından bir daha başkasının çocuğuna bakıcam diyemezde başkalrının başı yanmaz. ben özelliklede bu nedenden dolayı şikayetçi olamk istiyorum çünkü kadına söylediğimizde kadın bana başkasıda çocuğuma bak diyordu ama ben sizin çocuğunuza baktığım için kabul etmedim dedi. en azından bir daha çocuk bakamaz çocuk ceza alır mı zannetmiyorum ama biraz onlarında canı sıkılsın. onlarında canı yansın istiyorum..

Tabi hiç durmayın şikayet edin bence ya da göz dağı verin bilmiyorum ama mutlaka yapın bir şeyler kızınız umarım bunu sonsuza kadar unutur

inşallah unutur tek ümidim de bu zaten bu konuda bana destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim

kesinlikle ayni fikirdeyim.. ayni durum benim kardesimin basina gelmisti. o da 4 yasindaydi kapicinin kiziyla onuyordu 12 yasindaki abisi ayni bu sekilde davranista bulunmustu.. tabi biz duyar duymaz babami tutamadik once babam cocugun babasini buldu onunla olaylari konustu ve sonra adam oglunu cagirip herkesin onunde bi meydan dayagi cekti.. sonra da koye gonderdiler zaten cocugu.. oyle bi durum ki o an o sinirle bunu anlayamadim ama arkadasin dedigi cok dogru sonucta karsindaki de bir cocuk... beki o bir anlik sey onun ailesinden koparilmasina herkesin onunde dayak yemesine ve sehirden koye gonderilip hayataninin daha da zorlasmasina neden oldu ve bu cocuk 12 yasindaydi..kesinlikle igrenç bir durum igrenç bir his o an ben de onu oldurmek istiyodum.. ama sen bi uzman yardimi aliyorsun ve daha sakin genis çapli dusunebilme durumun var.. kesinlikle çocuk bi sekilde yaptiginin yanlis oldugunu anlamak icin bi ceza gormeli bizim konumuzda bu çocugun ailesi tarafindan verildi. sizde anne cocugunu korudugu icin daha karisik dolayisiyla tek yok malesef ki devlet..

bize kadın eşim bu konuyu duymasın ben söylemiycem zaten bir daha bana slm vermeyin konuşmayalım eşimede akrabası bakacakmış artık diycem dedi tabi bunlardan önce kreşten çocuğumu alıyordu kreşe gitmiş ordaki çocuğumu alabilmesi için verdiğim belgeleri almış öğretmen vermemesi gerektiğini bilmediği için belgeleri kadına vermiş. buda beni düşündürdü açıkcası

Bence tacizi yapan çocuk ceza değil destek almalı.. O yaşta onu yapan bir çocuk Allah korusun ilerde önüne geçemeyeceği hatalar yapar. Bunun tek sebebi de bilinç altında yatan yada sokulan o iğrenç şeyler. Allahım çocuklarımızı korusun.

aslinda onundeki yol zaten çok açik. kadinin kocasindan korktugu belli... bu nedenle zaten sana ozellikle esim duymasin diye konusmus ki duymamasi icin de herseyi yapmaya razi modda.. bence sizin esiniz kadinin esiyle konusmali eger aile baadan korkuyosa bu cocuk icin de iyi bir ders olabilir kadin icin de...

Bu bakıcının peşini bırakmayın derim ben. Tabii ki öncelik yavrunuzun ruh sağlığı. Çocuklar da cinsel taciz ileri de büyük sorunlara yol açıyor. Olay çok kötü ama neyse ki siz bunun farkına varabildiniz. Bu açıdan şanslısınız. Ne insanlar var 20 li 30 lu yaşlarında bilinç altının oynadığı bu oyunlarda baş etmeye çalışıyor.

keske ki ulkemizde bu tarz kisilik bozukluklarina destek verilebilecek hizmetler olsa. hizmet tabi ki var ama buda maddiyata
dayaniyor... ve zaten bu destege once aileden baslanmali... yapilacak en dogru sey sizin dediginiz ama bence ben bunun gerçeklesebilecegini sanmiyorum maddiyattan oturu.. bu nedenle eger cocugun babasi ogrenirse en azindan annesi gibi gecistirmez bi sekilde yalniz yolu gosteririr.. ha belki doverek belki bagirarak... ama bi sekilde bu cocugun yanlis yaptigini gormesi icin bi korku bi kuvvet sart...

Son düzenleme:

Haklısınız.Kimileri için maddiyat geçerli bir sebep ama kimileri için bir bahane olduğunu düşünüyorum. Cahillik örneği ne yazık ki bu bakıcının yaptığı. Çocuğunun bu hatasına göz yumarak kendi çocuğuna daha büyük zarar verdiğinin bilincinde bile değil. Anne ve babaların bilinçli olması çok önemli. Bugünler zor geçecek olsa da ilerisi bu kız için daha aydınlık olacak böyle bilinçli anne babaya sahip olduğu için.

Son düzenleme:

tabiki cahillik kadının yaptığını ve benimde yaptığım büyük cahillik oldu ergenlik çağında çocuğu olan birine kızımı baktırmam. bundan dolayı asla kendimi affetmeyeceğim. ama önemli olan bundan sonrası inşallah kızımın psikolojisini düzeltebiriz şuan okadar çıkmazda görüyorum ki kendimi. niye daha önce farketmedim niye engel olamdım niye bıraktım ama çalışan anne olupta insanın çocuğuna bakacak kimsesi olmaması çok zor...:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…