- 12 Nisan 2015
- 91
- 976
- 35
-
- Konu Sahibi Ozkerem2016
Ay kıyamam ya. İyi yapmışsınız.Rabbim korusun böyle şeylerden. Şimdi çalışıyor mu
az canım haklısınGenel olarak ayrintiya girmedim evet haklisiniz park a götürme + uyutma + okul çağinda ki olani servisten alip teslim etmesi bunlarin içinde yol parasi da dahil hani 250tl zaten yola gidiyor ev il disinda 2otobüs zorunlu yoksa normal şartlarda bencede gayet normal ama bu sartlarda daha fazla alacaklarina eminim.Bakiciya göre değisen durumlar bunlar sadece kimine az kimine olağandir. :)
Sabah 9.30 aksam 18.00 icin 2500 tl den az isteyen bulamadim. Siz bu fiyatlara nerden buluyorsunuz?
Benim teyzem de yasli bir kadina goz kulak oluyordu. Ama sadece arkadaslik ediyordu. Bir sey olursa ailesine bildirmek icin. Alt temizleme falan degil. 2000 tl aliyordu asgari ucret 1000 tl bile degilken. Yemek yapiyordu temizlikcisi vardi ayri.
Ben disarda calisiyorum benim kadar istiyor denmis ama sizin eviniz de ona gore disarisi. Ve gununu sizde harciyor mu? Harciyor. Asgari ucretten az verilmesini etik bulmuyorum.
Aynen katılıyorum.
Çocuk bakmak küçümsenecek bir durumsa , kendini dışarıda çalışan, çocuk bakanı da evde rahat rahat oturup para kazanıyor olanlar bir zahmet oturup kendi çocuklarına baksınlar.
O kadınlarda tüm sosyal hayattan kendilerini kisitlayip bir emanete bakmaya çalışıyorlar.
Burnu kanasa sorumlu olurlar ki çocuk bakmak çok sıkıcı bir iş. Insan kendi bebeğine zor bakıyor...
..
Sigortasız calistiranlar, asgari ücretin altında calistiranlar, üstüne de temizlik ütü yaptıranlar cabası.
Bazen , bazı insanların maduriyetinden faydalanıyor iş verenler.
Yok malesef ilkokul mezunu 53 yaşında ev hanımı.
Hangi sehirde? Daha onemlisi is ariyor mu?
Kesinlikle bende yatılı düşünüyorum .daha uygunu geliyor ve bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.ev çocuk herseyEn güvenilir olanı şirketlerle görüşün.
Hem beğenmediğinizde değiştirme şansınız oluyor hem de sizden tüm para istiyorlar, örneğin 1800 tl ödüyorsunuz şirkete ve gerisine karışmıyorsunuz.
Ben de ücretlerin fazlalığını duyunca yatılı bakıcı almaya karar verdim ve daha ekonomik olduğunu düşünüyorum.
Aradaki fark 200-300 tl gibi bir meblağ neredeyse.
Yatılı bakıcılıkta aile gibi olunması, verilen ücret dışında yuvayı paylaşma, çalışanın masrafının sıfıra inmesi, sizinle gezmesi falan filan da cabası.Kesinlikle bende yatılı düşünüyorum .daha uygunu geliyor ve bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.ev çocuk hersey
Valla doğru diyorsun.Zaten onu ayırmak olmaz.yatili olan senin ailenden birisi oluyor nasıl ayrı tutabiliriz ki.Rabbim yeterki hayırlı insanlarla karsilastirsin.aminYatılı bakıcılıkta aile gibi olunması, verilen ücret dışında yuvayı paylaşma, çalışanın masrafının sıfıra inmesi, sizinle gezmesi falan filan da cabası.
Hem çalışan için hem de işveren için çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Şuanlık evime haftada bir temizlik için yardımcı geliyor, aldığı ücret dışında bir sürü karı var kendisine.
Her geldiğinde istediği yemeği dışardan söylerim, sevdiği yiyecek içeçekleri onun için hep evde tutarım, beğendiği kıyafetlerimi veririm, evladının bir eksiği olduğunu duysam tamamlamaya çalışırım, evimdeki her eşyamı iznimle kullanabilir, özel bir yere gidecekse veririm giyer getirir, avans isterse alabilir, derdine ortağımdır hep vs.
E yatılı bir kadın olsa, ihtiyacını yine ben karşılarım, kendime alırken onu da es geçmem ki, ailem görüp kendime ne yakıştırıyorsam ona da esirgemem.
Ama gündüzlü olanlar olaya böyle bakmıyor, memuriyet gibi dakika sayıp para hesaplıyorlar.
bakici isinin kucukbuyuk yeri kalmamis valla ben sabah sekiz bucuk tan aksam alti bucuga kadar sadece evde kizimla ilgilenmesi icin 700e anlastim birkac ay zor dayandi kacti resmen. para az geldi kimie gorustuysem agzini 1500le aciyor. el insaf bizde o maasa calisiyoruz zaten. ev isi yaptirmayacksaniz bence 600 800 arasi olabilir. is eklenince yorucu oluuyor
Tam bilgim yok ama yengem bakicilik yapiyor fiyati bana az geliyor +yemek ütü ssksiz çalisiyor saat 8 de baslayip 5gibi bitiyor görevi 900 falan a bakiyor 2çoçuk okul çağinda ayriyetten .Asgari ücret bile degil bence az bile eminim baska bakicilar daha fazla alir.Kreş daha iyi gibi 1yaşa göre kres varsa tabi.
Merhaba ben Mamak'dan Billur.kızlar İyi geceler. ben de yaklaşık 2 ay sonra işe döneceğim. piyasayı da çok bilmiyorum henüz detaylı araştırmadim da. Ankara için sadece bebeğimle ilgilenecek kişi için ücret ne civardadir. 8 5 arası.
bakici isinin kucukbuyuk yeri kalmamis valla ben sabah sekiz bucuk tan aksam alti bucuga kadar sadece evde kizimla ilgilenmesi icin 700e anlastim birkac ay zor dayandi kacti resmen. para az geldi kimie gorustuysem agzini 1500le aciyor. el insaf bizde o maasa calisiyoruz zaten. ev isi yaptirmayacksaniz bence 600 800 arasi olabilir. is eklenince yorucu oluuyor