Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı ücretleri

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Üniversite mezunu da çok zorda kalmadıkça çocuk bakıcılığı yapmaz. Genelde evde oturan kadınlar yapıyor bakıcılığı.

Biz 1800tl veriyoruz.
Kıyaslayabilmem açısından kısaca bakıcınızın eğitim durumunu, kaç gün ve saat çalıştığını, neler yapıp yapmadığını sorabilir miyim?

Pazarlık yapın mutlaka. 1200+ SGK olsa bari. SGK demek yarım günlük yaparsanız 400 tl demek. 1500 verirseniz +SGK 1900 tl ye gelecek size. Fazla bence. Nihayetinde ilk öğretim mezunu bir bayan. Çocuk gelişimi okuyan öğretmenler tam gün kreşlerde asgari ücret alıyorlar.
Evet düşününce çok haklısınız. Ben de üniversite okuyup öğretmen oldum bakıcı kazancının beşte dördünü istiyor! Hayret birşey :)

Evet düşününce çok haklısınız. Ben de üniversite okuyup öğretmen oldum bakıcı kazancının beşte dördünü istiyor! Hayret birşey :)
Açık açık konuşun. Benim durumum bunu elveriyor. Gönül ister ki daha iyisini ödeyebilmek ancak bizim de bütçemiz belli. Siz de biraz fiyat düşerseniz çok iyi olur SGK var çünkü vs gibi anlatın derdinizi. Bir tek harcamanız bakıcı bayan değil ki.

Canım bende istanbuldayım 900 lira veriyorum ama bizim bakıcı hiçbir iş yapmıyor haftanın 3 günü 9-17 arası 2 günde 3-4 saat çalışıyor. hafta sonları izinli. Pek memnun değilim bakıcıyı değiştiricem. Oğlum 2 yaşında yarım gün kreşe yazdırcam yarım gün için bakıcı bakıcak ayrıca evin günlük toparlama işinide yaptırcam eve gelince koştur koştur yemek yap temizlik yap derken çocukla ilgilenemiyorum hamileyim ayrıca zor oluyor

Canım bende istanbuldayım 900 lira veriyorum ama bizim bakıcı hiçbir iş yapmıyor haftanın 3 günü 9-17 arası 2 günde 3-4 saat çalışıyor. hafta sonları izinli. Pek memnun değilim bakıcıyı değiştiricem. Oğlum 2 yaşında yarım gün kreşe yazdırcam yarım gün için bakıcı bakıcak ayrıca evin günlük toparlama işinide yaptırcam eve gelince koştur koştur yemek yap temizlik yap derken çocukla ilgilenemiyorum hamileyim ayrıca zor oluyor

Buldunuz mu yeni bakıcı? Ben kiminle görüştüysem ortalama 2000 liraya maloluyor. 8.30 dan 5 e kadar diyorum.

Kafamda deli düşünceler:) Acaba saatleri azaltsam günde 6 saat desem, sigorta yaptırmak için maaşta alt sınır var mı ? Mesela 1000 lira maaş + sgk teklif edebilir miyim? Yoksa sgk yaptırabilmek için asgari ücretle mi çalıştırmak gerekiyor?

Kafamda deli düşünceler:) Acaba saatleri azaltsam günde 6 saat desem, sigorta yaptırmak için maaşta alt sınır var mı ? Mesela 1000 lira maaş + sgk teklif edebilir miyim? Yoksa sgk yaptırabilmek için asgari ücretle mi çalıştırmak gerekiyor?
Canım yeni bakıcı buldum kreşten vazgeçtim daha küçük olduğu için. 1000 liraya buldum sabah 8.30 akşam 17.30 arası çalışcak. Ev temizliği de yapıcak inşallah sende bulursun

Kalacak yeri olmayan çocuk bakacak hem bizimle yasiycak ailemizden biri gibi olacak bir bayan istiyorum bende.tanidiginiz böyle biri varsa bayanlar yönlendirir misiniz?Güvenemem derse belli bir süre buradan konuşuruz.Mutevazi bir aileyiz.Calismam gerekiyor

Kalacak yeri olmayan çocuk bakacak hem bizimle yasiycak ailemizden biri gibi olacak bir bayan istiyorum bende.tanidiginiz böyle biri varsa bayanlar yönlendirir misiniz?Güvenemem derse belli bir süre buradan konuşuruz.Mutevazi bir aileyiz.Calismam gerekiyor
Görüştüğüm iki bayan vardı Özbekistan'lı. Yatılı iş istiyorlardı ve ücret iki bin TL istiyorlardı...

Görüştüğüm iki bayan vardı Özbekistan'lı. Yatılı iş istiyorlardı ve ücret iki bin TL istiyorlardı...

Hm öyle bende görüştüm 1500 istediler birde hafta sonları ceplerine haşlık istiyor.ben daha çok gerçekten bize ihtiyacı olan biri diye belirtmiştim.maas. İçin çok yüksek beklentisi olmayan.cunku bakıcılara o kadar aşmış ki sen dışarıya gidip çalıştığın halde senin maaşın kadar maaş istiyorlar.o zaman niye çalışayım.

Hm öyle bende görüştüm 1500 istediler birde hafta sonları ceplerine haşlık istiyor.ben daha çok gerçekten bize ihtiyacı olan biri diye belirtmiştim.maas. İçin çok yüksek beklentisi olmayan.cunku bakıcılara o kadar aşmış ki sen dışarıya gidip çalıştığın halde senin maaşın kadar maaş istiyorlar.o zaman niye çalışayım.
En güvenilir olanı şirketlerle görüşün.
Hem beğenmediğinizde değiştirme şansınız oluyor hem de sizden tüm para istiyorlar, örneğin 1800 tl ödüyorsunuz şirkete ve gerisine karışmıyorsunuz.
Ben de ücretlerin fazlalığını duyunca yatılı bakıcı almaya karar verdim ve daha ekonomik olduğunu düşünüyorum.
Aradaki fark 200-300 tl gibi bir meblağ neredeyse.

Kv 500 tl ye bi çocuğa bakmıştı o çocuk şuan 5 yaşında. Kardeşi doğdu ona da 400 tl ye bakıyordu yeni bıraktı. Valla sırf hatır. Şaka gibi. İyiliği suistimal etmek gibi birşey.

O da memnundu demekki[/QUOTE YA

Memnundu derken çok yumuşak kalpli bi kadın kimseyi kiramayip kendi kırılıyor artık biz baskı yaptık da öyle bıraktı çocuğu ya dedik maaşı yükselt biraz çünkü karşı taraf da bu olayı kullanıyordu biraz. Ve kv cebinden harciyodu bide çocuğa sütler yoğurtlar falan. Torunları yoktu o dönem onlara yöneldi iste

X