Maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini dediğiniz insan ayda 900 TL için size gelip gidiyor. Sizce maddi durumu iyi mi kendisinin?Merhaba hanımlar :)
Bir vicdan mukayesesi yaptığımda işin içinden çıkamadım sizlere danışmak istedim.
19 aylık yavrumun bakıcısı var. Malumunuz okullar tatil 2 haftadır gelmiyor. Ben yine bu ayki ücretini tam verdim. Bu arada haftada 4 gün geliyor. Bir gün tam diğer günler yarım. 900 tl veriyorum. Bulunduğum yerin ortalamasının üzerinde.
1 ay daha gelemeyecek, maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini. Kendisi bir talepte bulunmadı şimdilik. Sizce ne yapmalıyım?
AylıkAylık mı 900 tl anlamadım ben...
Evet, kendi diyor zaten bu işi cocukları çok sevdiği için yaptığını. Ayrıca bize geldiginde kendi evinden uzaklaşıp dinlendiğini bile söyler...Maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini dediğiniz insan ayda 900 TL için size gelip gidiyor. Sizce maddi durumu iyi mi kendisinin?
Gelmeyecekse vermemeniz cok normal. Neden vicdan yaptiniz ki ?
Kendi geleyim demiyor, ben de gel diyemiyorum virüsten dolayıBen olsam haftada dört gün olmasın iki gün çağıririm çocukla ilgilensin. Ben de rahat rahat evi temizler,kendime bakım yapar vs dinlenirim.
Yani hiç gelmeyip maaş ödemektense...
Başka sektör de olsa haklisiniz derdim. Ama cocuk bakimi ve temizlik cogunlukla vakitsizlikten tervih ediliyor. Bilemedim siz de haklisiniz. Belki calısma saatlerini ve ücreti düşürür bir aylıkDevlet de böyle derse sizce nasıl bir durum olur ? Biraz vicdanlı olmak lazım,insanlar keyfinden gelmemezlik yapmıyor.Herkesin zor zamanı,parayı devletten tam alanlar en azından bu konuda biraz vicdanlı davranmalı.Diğerleri için aynı şeyi demiyorum,çünkü bu sosyal izolasyon yüzünden işinden olacak insanlar da var dışarıda.
Malesef bilinmiyor babamın arkadaşının yastık altında kiloyla (abartmıyorum gerçekten kiloyla) altını var adam mesai sonrası inşaata gidip günlük yevmiyeyle fayans döşüyor karısı saksıda soğan maydanoz yetiştirip pazarda satıyor. Bazıları parayı seviyor bilemeyiz.Maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini dediğiniz insan ayda 900 TL için size gelip gidiyor. Sizce maddi durumu iyi mi kendisinin?
Bence İstanbul ya da benzeri şehirle küYani şok oldum, böyle şeyler bölgeye değil, saat bazı ve emek karşılığına göre ölçülür.
Haftada 2,5 gün çalışıyor ama 4 günü işe gidip gelmeye harcıyor, ayda 10 tam güne 900 tl.
Günlüğü 90 tl.
İnsafsızca az bir ücret bu.
Çalışmaması durumuda elbette verilmez, gün bazlı çalışmalar öyledir.
Size olmasa başkasına gitme ihtimali olduğundan yevmiye usulü gelince alır zaten.
Komik olmuş!Sizin ihtiyacınız var galiba
Madem hic ihtiyaci yok isterseniz hicbir ucret vermeden gelmesini isteyin.
Sonucta evinizde dinleniyor da hatta bence siz para isteyin??
Sizin tavrınızla alakalı bir şey söylemedim.Bence İstanbul ya da benzeri şehirle kü
çük bir ilçe aynı olamaz. Yol ücreti vermiyor. Yemek ücreti de vermiyor. Ben zaten ücretini vermeyeceğim demiyorum. Napmalıyım diye danışıyorum sadece. Insafsız olsam burda okuyoruz ' yarin gelmezsen üretini keserim diyenleri' onlar gibi davranırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?