• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

elasen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
1.541
1.930
133
Merhaba hanımlar :)
Bir vicdan mukayesesi yaptığımda işin içinden çıkamadım sizlere danışmak istedim.
19 aylık yavrumun bakıcısı var. Malumunuz okullar tatil 2 haftadır gelmiyor. Ben yine bu ayki ücretini tam verdim. Bu arada haftada 4 gün geliyor. Bir gün tam diğer günler yarım. 900 tl veriyorum. Bulunduğum yerin ortalamasının üzerinde.
1 ay daha gelemeyecek, maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini. Kendisi bir talepte bulunmadı şimdilik. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba hanımlar :)
Bir vicdan mukayesesi yaptığımda işin içinden çıkamadım sizlere danışmak istedim.
19 aylık yavrumun bakıcısı var. Malumunuz okullar tatil 2 haftadır gelmiyor. Ben yine bu ayki ücretini tam verdim. Bu arada haftada 4 gün geliyor. Bir gün tam diğer günler yarım. 900 tl veriyorum. Bulunduğum yerin ortalamasının üzerinde.
1 ay daha gelemeyecek, maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini. Kendisi bir talepte bulunmadı şimdilik. Sizce ne yapmalıyım?
Maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini dediğiniz insan ayda 900 TL için size gelip gidiyor. Sizce maddi durumu iyi mi kendisinin?

Ayrıca aynı konudan biri daha açmıştı. Haftada 4 gün geldiğine göre siz de öğretmensiniz. O konuya yazmamıştım ama sizler maaşınızı tam alıyorken çalışana vermemeyi düşünmeniz acımasızlık olur. Çünkü o kişi sizi bekleyecek başka işe de gitmeyecek. Ha tamamını vermeyi kimse istemez tabiki siz de kolay kazanmıyorsunuz. Ama bence normalde 900 ise bir 600 vermeniz gerekir. Karşıdakinin de bir gideri vardır gelirine göre.

Maddi durumu kötü olsa hiç düşünmem veririm ücretini dediğiniz insan ayda 900 TL için size gelip gidiyor. Sizce maddi durumu iyi mi kendisinin?
Evet, kendi diyor zaten bu işi cocukları çok sevdiği için yaptığını. Ayrıca bize geldiginde kendi evinden uzaklaşıp dinlendiğini bile söyler...

Zaten yarım gün çalışıyormuş bir gün tam diyor hanım efendi öyle düşününce 900 iyi ama durumu iyi olsa bile ödemeleri vardır düzeni bozulur bu sizinle alakalı bence Bn olsam verirdim eğer zora girmiceksem

Gelmeyecekse vermemeniz cok normal. Neden vicdan yaptiniz ki ?

Devlet de böyle derse sizce nasıl bir durum olur ? Biraz vicdanlı olmak lazım,insanlar keyfinden gelmemezlik yapmıyor.Herkesin zor zamanı,parayı devletten tam alanlar en azından bu konuda biraz vicdanlı davranmalı.Diğerleri için aynı şeyi demiyorum,çünkü bu sosyal izolasyon yüzünden işinden olacak insanlar da var dışarıda.

Yani şok oldum, böyle şeyler bölgeye değil, saat bazı ve emek karşılığına göre ölçülür.
Haftada 2,5 gün çalışıyor ama 4 günü işe gidip gelmeye harcıyor, ayda 10 tam güne 900 tl.
Günlüğü 90 tl.
İnsafsızca az bir ücret bu.

Çalışmaması durumuda elbette verilmez, gün bazlı çalışmalar öyledir.
Size olmasa başkasına gitme ihtimali olduğundan yevmiye usulü gelince alır zaten.

Ben olsam haftada dört gün olmasın iki gün çağıririm çocukla ilgilensin. Ben de rahat rahat evi temizler,kendime bakım yapar vs dinlenirim.
Yani hiç gelmeyip maaş ödemektense...
Kendi geleyim demiyor, ben de gel diyemiyorum virüsten dolayı :(

Devlet de böyle derse sizce nasıl bir durum olur ? Biraz vicdanlı olmak lazım,insanlar keyfinden gelmemezlik yapmıyor.Herkesin zor zamanı,parayı devletten tam alanlar en azından bu konuda biraz vicdanlı davranmalı.Diğerleri için aynı şeyi demiyorum,çünkü bu sosyal izolasyon yüzünden işinden olacak insanlar da var dışarıda.
Başka sektör de olsa haklisiniz derdim. Ama cocuk bakimi ve temizlik cogunlukla vakitsizlikten tervih ediliyor. Bilemedim siz de haklisiniz. Belki calısma saatlerini ve ücreti düşürür bir aylık

Malesef bilinmiyor babamın arkadaşının yastık altında kiloyla (abartmıyorum gerçekten kiloyla) altını var adam mesai sonrası inşaata gidip günlük yevmiyeyle fayans döşüyor karısı saksıda soğan maydanoz yetiştirip pazarda satıyor. Bazıları parayı seviyor bilemeyiz.

Yani şok oldum, böyle şeyler bölgeye değil, saat bazı ve emek karşılığına göre ölçülür.
Haftada 2,5 gün çalışıyor ama 4 günü işe gidip gelmeye harcıyor, ayda 10 tam güne 900 tl.
Günlüğü 90 tl.
İnsafsızca az bir ücret bu.

Çalışmaması durumuda elbette verilmez, gün bazlı çalışmalar öyledir.
Size olmasa başkasına gitme ihtimali olduğundan yevmiye usulü gelince alır zaten.
Bence İstanbul ya da benzeri şehirle kü
çük bir ilçe aynı olamaz. Yol ücreti vermiyor. Yemek ücreti de vermiyor. Ben zaten ücretini vermeyeceğim demiyorum. Napmalıyım diye danışıyorum sadece. Insafsız olsam burda okuyoruz ' yarin gelmezsen üretini keserim diyenleri' onlar gibi davranırdım.

Bence İstanbul ya da benzeri şehirle kü
çük bir ilçe aynı olamaz. Yol ücreti vermiyor. Yemek ücreti de vermiyor. Ben zaten ücretini vermeyeceğim demiyorum. Napmalıyım diye danışıyorum sadece. Insafsız olsam burda okuyoruz ' yarin gelmezsen üretini keserim diyenleri' onlar gibi davranırdım.
Sizin tavrınızla alakalı bir şey söylemedim.
Aldığı ücret ve bulunduğunuz bölgede bu fiyatlara çalışılıyor olması insafsızca!
Gerçekten öyle, 900 tl ye 4gün kitlenmek.
Kitlenmek derken sonuçta git gel falan bir zaman kaybı, döndüğünüz saatten sona başka bir yerde de çalışamazsınız manasında söylüyorum.

Verilmemesi gerekir normal durumda ama söz konusu korona olunca ve herkesin bir şekilde taşın altına elini sokması gerektiğini düşününce, en azından yarı ücreti verebilirsiniz.

Back