Bakıcı problemim

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
635
936
33
Oğlum 8 aylık, ben oğlum 3.5 aylıkken işe döndüm. Evden çalışıyorum ve haftada 4 gün çalışıyorum cumaları süt iznim oldu gitmiyorum. Bakıcı bulmak çok zor oldu. Kapıcımızın eşi ben bakarım ama iki haftada bir perşembeleri gelmem dedi. Yani bir hafta üç gün bir hafta dört gün gelmek istedi. Mesaim 9da başlıyor ama bakıcı 9.30da gelmek istedi. Ve benim mesaiden yarım saat önce çıkıyor. Mecbur kabul ettim çünkü başka şansım yoktu.
O gelmediği perşembeleri ben bir şekilde idare ettim zaten bebek küçüktü filan. Şimdi oğlum büyüdü ve durmuyor artık. Perşembeleri çok zor geçiyor kovulucam böyle giderse. Bakıcıya söyledim gelemem dedi.

Ne yapayım kafam karışık. Sadece bir gün oerşembe gelecek birisi bulunur mu? Yoksa yeni bir bakıcı mı bulmalıyım? Oğlum da bakıcıya alışmıştı merhametli bakıyordu o yüzden yeni birisi de korkutucu geliyor şu an.

Acil karar verip bir şeyler yapmalıyım.
Maaş asgarinin üstünde alıyor. Daha da çıkabilirim üstüne.

Yeni biri gelmesi daha iyi çocuklar çabuk alışır ayrıca sürekli evde olmayacaksınız size sürekli çalışacak ve daha sonraki süreçlerde saatinize uygun birini bulun sindiden tanıyın çocuk siz varken alışsın güven olusturun ve devam edin çocuk bakımı uzun sürecek bir durum

Bakıcı isi gercekten çok stresli ve bu da malesef yine toplumda çalışan kadına yüklenmiş bir sorumluluk. Ben hiç bakıcı arayan baba duymadım mesela.
Neyse, toplumun erkek algısına laf çarptıktan sonra devam edeyim

Benim de bakıcı ablam prenses ablaydi aman kırmayayim aman uzmeyeyim diye zam üstüne zam yaptığım olurdu. Haftada 4 yarım gün gelirdi. Hatta ilk başta 3 yarım gündü. Sonra bir günü tam yaptım canım çıktığı icin. Bir gün sabah bekliyorum bekliyorum gelmedi. Haber bile vermeden çat diye bıraktı. Hadi beni bıraktın çocuklara nasıl kıydın diyemedim...

Size tavsiyem başka birini arayın. Asgarinin üstünü veriyormussunuz. Bari size uyacak biri olsun. Sonuçta sizsiniz iş veren. Ben hata ettim.

Fiyat yüksekse ve çocuğunuz çok küçük değilse başka bakıcı da bulabilirsiniz. Benim bulunduğum yerde 3yaş sabah 8 akşam 8 bakıcının evine bırakıp alıyorlar 17000. Asgari ücretin üzeri maaş demişsiniz başka da bulunur

Zaten bakıcı en başında gelmeyeceği günÜ belirtmiş siz oldurmaya çalışmışsınız olmamış asgarinin üstünde ücret veriyorsanız başka bakıcı rahatlıkla bulabilirsiniz.

oyyyy bakıcı demeyin bana
kendi sitemimi yaptıktan sonra yorumum:

küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz da bakıcı bulamıyorsunuz anlamadım
verdiğiniz maaş de fena değil
kadın kafaya takar apartmanda sorun olur mu diye düşünüyorsunuz?
çıkartırken bahaneniz hazır perşembe de çalışacak birini buldum diyeceksiniz
ben küçük kızımda 2 yılda 4 bakıcı değiştirdim alışıyorlar endişe etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…