Bakıcı problemim

Asgari ücrete haftada 5 gün hem çocuk bakıp hem ev işlerine yardım edenler var. Bence kaz bulmuş yoluyor sizin yardımcı. Çok rahat başkasını bulursunuz. Üstelik daha fazla geleceği için çocuk da alışır sever.
Böyle bi şey yapan yok imkansız. Hem ev işi hem çocuk 38bin veriyor benim komşum ve başka bir tanıdık da 36 veriyor. Onun altına çalışan yok

Oğlum 8 aylık, ben oğlum 3.5 aylıkken işe döndüm. Evden çalışıyorum ve haftada 4 gün çalışıyorum cumaları süt iznim oldu gitmiyorum. Bakıcı bulmak çok zor oldu. Kapıcımızın eşi ben bakarım ama iki haftada bir perşembeleri gelmem dedi. Yani bir hafta üç gün bir hafta dört gün gelmek istedi. Mesaim 9da başlıyor ama bakıcı 9.30da gelmek istedi. Ve benim mesaiden yarım saat önce çıkıyor. Mecbur kabul ettim çünkü başka şansım yoktu.
O gelmediği perşembeleri ben bir şekilde idare ettim zaten bebek küçüktü filan. Şimdi oğlum büyüdü ve durmuyor artık. Perşembeleri çok zor geçiyor kovulucam böyle giderse. Bakıcıya söyledim gelemem dedi.

Ne yapayım kafam karışık. Sadece bir gün oerşembe gelecek birisi bulunur mu? Yoksa yeni bir bakıcı mı bulmalıyım? Oğlum da bakıcıya alışmıştı merhametli bakıyordu o yüzden yeni birisi de korkutucu geliyor şu an.

Acil karar verip bir şeyler yapmalıyım.
Maaş asgarinin üstünde alıyor. Daha da çıkabilirim üstüne.
Nerede oturuyorsunuz acaba

Hayır maalesef özel sektördeyim

Kadın cumaları da gelmek istemiyor.
Başka bakıcı ile calışın hem asgarinin üstünde ücret veriyorsunuz hem haftada 4 gün calışıyor 9.30 da gelip mesaisi süresi dolmadan çıkıyor hem de 2 haftada hem persembe hem cuma gelmek istemiyor ve gelmiyorda yolları ayırmak için gec bile kalmışsınız sanırım farklı yerlere işe gidiyor gelmediği günlerde ben olsam öyle düşünürüm.

oyyyy bakıcı demeyin bana
kendi sitemimi yaptıktan sonra yorumum:

küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz da bakıcı bulamıyorsunuz anlamadım
verdiğiniz maaş de fena değil
kadın kafaya takar apartmanda sorun olur mu diye düşünüyorsunuz?
çıkartırken bahaneniz hazır perşembe de çalışacak birini buldum diyeceksiniz
ben küçük kızımda 2 yılda 4 bakıcı değiştirdim alışıyorlar endişe etmeyin
Ankaradayım ama bulamıyorum. Nerden bulacağımı da bilmiyorum. Burda da çok konu açtım nerden bulurum diye hiç öneri bile gelmedi. Siteler zaten dolandırıcı yani para istiyor ama birini bulmuyor. Eşe dosta söyledik kimse referans olmak istemedi.

Nerede oturuyorsunuz acaba
Ankara
Başka bakıcı ile calışın hem asgarinin üstünde ücret veriyorsunuz hem haftada 4 gün calışıyor 9.30 da gelip mesaisi süresi dolmadan çıkıyor hem de 2 haftada hem persembe hem cuma gelmek istemiyor ve gelmiyorda yolları ayırmak için gec bile kalmışsınız sanırım farklı yerlere işe gidiyor gelmediği günlerde ben olsam öyle düşünürüm.
Başka yere temizliğe gidiyor zaten baştan söylemişti. O yüzden gelmek istemiyor.

Ankaradayım ama bulamıyorum. Nerden bulacağımı da bilmiyorum. Burda da çok konu açtım nerden bulurum diye hiç öneri bile gelmedi. Siteler zaten dolandırıcı yani para istiyor ama birini bulmuyor. Eşe dosta söyledik kimse referans olmak istemedi.

Ankara

Başka yere temizliğe gidiyor zaten baştan söylemişti. O yüzden gelmek istemiyor.
ben de ankaradayım ilanlardan buldum hep ama kısa soluklu oldu hepsi, en son gelen bakıcımız bir tanıdığın kızıydı

sağa sola haber salın evet zor bulunuyor ne yazık ki :(

Oğlum 8 aylık, ben oğlum 3.5 aylıkken işe döndüm. Evden çalışıyorum ve haftada 4 gün çalışıyorum cumaları süt iznim oldu gitmiyorum. Bakıcı bulmak çok zor oldu. Kapıcımızın eşi ben bakarım ama iki haftada bir perşembeleri gelmem dedi. Yani bir hafta üç gün bir hafta dört gün gelmek istedi. Mesaim 9da başlıyor ama bakıcı 9.30da gelmek istedi. Ve benim mesaiden yarım saat önce çıkıyor. Mecbur kabul ettim çünkü başka şansım yoktu.
O gelmediği perşembeleri ben bir şekilde idare ettim zaten bebek küçüktü filan. Şimdi oğlum büyüdü ve durmuyor artık. Perşembeleri çok zor geçiyor kovulucam böyle giderse. Bakıcıya söyledim gelemem dedi.

Ne yapayım kafam karışık. Sadece bir gün oerşembe gelecek birisi bulunur mu? Yoksa yeni bir bakıcı mı bulmalıyım? Oğlum da bakıcıya alışmıştı merhametli bakıyordu o yüzden yeni birisi de korkutucu geliyor şu an.

Acil karar verip bir şeyler yapmalıyım.
Maaş asgarinin üstünde alıyor. Daha da çıkabilirim üstüne.
Yuh. Az çalışıp nasıl asgari ücret veriyorsunuz. Yeni bakıcı bulmaya çalışın bence

Bacım burdan her birimiz birer gün gelip bakalım kadına verdiğin parayı bize pay edersin 😂 bu ne böyle bakıcılar da şımardı iyice. Başka birini bulmak tabii ki daha mantıklı, daha da fazla para veririm diyorsun madem.

Bir de yabancılar daha iyi bakıyor benden söylemesi. Filipinliler falan baya iyi bu konuda. Bir de Nijer taraflarından gelen kadınlar aşırı anaç oluyormuş.
Aynen onlar da çoook ucuza çalışıyor bu kadına muhtemelen 1 asgari veriyordur max o bakıcılara maaş yetmiyor 2000 dolardan başlıyorlar

Aynen onlar da çoook ucuza çalışıyor bu kadına muhtemelen 1 asgari veriyordur max o bakıcılara maaş yetmiyor 2000 dolardan başlıyorlar
İşte maddi imkanı nedir bilemeyiz tabi ya da çocuk gelişimi falan okuyan oyun ablası bulabilir belki konu sahibi. İkinci öğretim okuyan çocuklar var hem güzel bir destek de sağlar öğrencilere. Yani perşembe günü için bir öğrenciyle anlaşıp, aynı bakıcı kadınla diğer günler devam edebilir.Winwin

İşte maddi imkanı nedir bilemeyiz tabi ya da çocuk gelişimi falan okuyan oyun ablası bulabilir belki konu sahibi. İkinci öğretim okuyan çocuklar var hem güzel bir destek de sağlar öğrencilere. Yani perşembe günü için bir öğrenciyle anlaşıp, aynı bakıcı kadınla diğer günler devam edebilir.Winwin
Onlar da ucuza gelmiyor ben de bulamadım bakıcı çünkü hatta hasta olmayan yaşlıya bile yok kendi tuvalete gidiyor bakım yok sadece yemek yapacak ilaç takip edecek beraber tv izleyecek bunu yapacak bakıcı bile bulamadık

Onlar da ucuza gelmiyor ben de bulamadım bakıcı çünkü hatta hasta olmayan yaşlıya bile yok kendi tuvalete gidiyor bakım yok sadece yemek yapacak ilaç takip edecek beraber tv izleyecek bunu yapacak bakıcı bile bulamadık
Tamamen şans meselesi gerçekten. Çok değişik bir piyasa bakıcı piyasası 🤷🏻‍♀️

Oyun ablası ben de düşündüm ama saatlik 2k istediler 🤣

Sağa sola haber verdiniz ama bulamadınız hiç
Şaşırmadım nedense😬 zekat sadaka filtre için haber salsaydınız hemen bulurdunuz ama orta yaş vasıfsız kadınlara çok zor geliyor nedense çalışmak 😬😬 muhtacım paraya ihtiyacım var derler iş teklif ettiğinde kaçarlar.. ben de içimi dökeyim muhtemelen 2-3 ay sonra ben de bu tarz başlıklar açacağım 🥲

Back
X