Bir çocuğa ebeveyni dışında ve doktor onayı olmadan kimse ilaç veremez.Ücret yaşadığınız şehirdeki piyasaya endekslidir. Yani atıyorum rizedeki bakıcı fiyatı ile istanbul beşiktaştaki bakıcı fiyatları farklılık gösterebilir.
Ben anne değilim. Ama annem ve yengem bakıcılık yapmıştı.
Benim bu konudaki tecrübem şudur: olgun kadınlar Cok daha sevgili ve merhametli olabiliyorlar. Mesela annem sırf baktığı çocuk için özel alışveriş yapıyordu. Ve bununla ilgili kimseden bir talebi yoktu. Tamamen hobi amaclı baktığı için seve seve yapıyordu.
Hakeza yengem de bulunduğu yerde bir marka adıdır. Çünkü cokcok sevgili bir kadındır. Yaşı 50dir. Ama sağlıklı güçlü bir kadındır.
Tecrübe de çok önemli. Ama mesela ağrı kesici vermiş olması bence bu kadar sorun olmamalıydı. Yani bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın çocuğuna ben bakmak istemezdim şahsen.
Susmadan ağlayan bir çocuğa ağrı kesici vermesi neden rahatsiz edici olsun ki?
Peki hangi ağrı kesiciyi kullandığımızı biliyor mu? Belki alerjisi var? Yani ne cesaret evdeki herhangi bir ağrı kesiciyi kullanabilir insan?Ücret yaşadığınız şehirdeki piyasaya endekslidir. Yani atıyorum rizedeki bakıcı fiyatı ile istanbul beşiktaştaki bakıcı fiyatları farklılık gösterebilir.
Ben anne değilim. Ama annem ve yengem bakıcılık yapmıştı.
Benim bu konudaki tecrübem şudur: olgun kadınlar Cok daha sevgili ve merhametli olabiliyorlar. Mesela annem sırf baktığı çocuk için özel alışveriş yapıyordu. Ve bununla ilgili kimseden bir talebi yoktu. Tamamen hobi amaclı baktığı için seve seve yapıyordu.
Hakeza yengem de bulunduğu yerde bir marka adıdır. Çünkü cokcok sevgili bir kadındır. Yaşı 50dir. Ama sağlıklı güçlü bir kadındır.
Tecrübe de çok önemli. Ama mesela ağrı kesici vermiş olması bence bu kadar sorun olmamalıydı. Yani bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın çocuğuna ben bakmak istemezdim şahsen.
Susmadan ağlayan bir çocuğa ağrı kesici vermesi neden rahatsiz edici olsun ki?
Onlara gücüm yetmez diye düşünüyorum açıkçası.Bu konuda sayısız kişiyle görüşmüş biri olarak şunu söyleyebilirim çok çok çok şanslı bi insan değilseniz öyle mahalleden komşudan bulduğunuz bakıcıdan hiçbi yol olmuyor.En iyisi profesyonel bi şirketle anlaşmak.
Hayır çocukla ilgili işler sadece, misal yemek yapamışımdır yemek yapar. İstanbul yee.Evde başka işler yapacak mı ve şehir neresi?
11 aylık henüz, kreş düşünmedim çok erken.Sizin evde bakmak istememe sebebi kendi evinde hem isini yapacak hem cocuk sayesinde para kazanacak. O tarz bakiciklardan cocuga hicbir fayda gelmez bence. Kres dusunmediniz mi
Bu bakıcımız da çok istememişti, yani olur oturup kalkarken bir yerim açılır popomu kaşırım vs dedi.Fiyatı sehirniz belirler. Benim komsumun bi bakıcı teyzesi var masallaj nasil guzel bakıyor , hergn geliyor krese gidiyor cocuk ama anne hemşire geliyor .zaten kresede gitse bakici sart hasta olunca evde bakana ihtiyaç var. Kendi evinizde baktirin, kamerayı neden istemiyorlar ki istemeyende ne bileyim suç saklar gibi
Daha önce çocuk bakmış biri olarak söylüyorum eğer gerçekten çocuğunuzu düşünüyorsanız bakıçıdan iş beklentisi içinde olmayın yada fazla para verip temizlik ev işi beklemeyin tam gün bakan bir bakıcının fizyolojik ve psikolojik olarak yetişmesi mümkün değil yetişirim diyeni bile yetişmezKızlar selam, bir kaç bakıcı değiştirdik bu zamana kadar.
Bu seneki ilk bakıcımız kendi evinde bakıyordu ancak benden izinsiz ve habersiz, hasta olmayan çocuğuma çok ağlıyor diye ağrı kesici verince derhal değiştirdim. O ara eşimin iş saatleri esnekti, bakıcının saatini de ona göre konuştuk onun da çocuğu var. Şu ara iş durumları çok karışık artık evden erken çıkması gerekiyor ancak bu bakıcıya uymuyor. Kadın da bizim için çok da memnun olmadığı işinden ayrıldı, bu sebeple sen çıkarken evime bırak evde bakayım diyor ancak ben özellikle artık kış geliyorken evden çıkarmak istemiyorum. Velhasıl yarın netleştireceğiz ancak yüksek ihtimal durum ikimize de uymayacağı için yolları ayıracağız.
Bu zamana kadar çok bakıcı aradım ancak hiç kendi evimizde bakmak isteyen çıkmadı. Bir iki kişi de kamera sisteminden dolayı vazgeçti. Bulanlar bakıcıyı nasıl buluyor, 08.00-15.00 arası bir bakıcı için ücret ne olmalı?
Anladım. Tabi anne olmadığım için sizin düşündüğünüz birçok şey benim aklima bile gelmiyor.Peki hangi ağrı kesiciyi kullandığımızı biliyor mu? Belki alerjisi var? Yani ne cesaret evdeki herhangi bir ağrı kesiciyi kullanabilir insan?
Ayrıca susmadan ağlamak falan yok, huysuz ve ağlak. Bakıcı ile üçüncü günüydü alışamamış olabilir, diş çıkartıyor olabilir ki evine 5 dklık mesafedeyim. Gelmesem dahi arayıp sıkıntılı olduğunu ve ne yapması gerektiğini sorabilir.
Ben de bu hassasiyette birini arıyorum. Öğretmenim mesela, oram buram ağrıyor diyen çocuğa tutup ağrı kesici vermiyorum ailesini arıyor ve bekletiyorum.
Evet ben de çok genç birini aramıyorum, yaş kriterim yok zaten sadece yeni yürümeye başlayan çocuğumun peşinden koşabilecek çeviklikte olması önemli.
Hangi sehirdesiniz?Kızlar selam, bir kaç bakıcı değiştirdik bu zamana kadar.
Bu seneki ilk bakıcımız kendi evinde bakıyordu ancak benden izinsiz ve habersiz, hasta olmayan çocuğuma çok ağlıyor diye ağrı kesici verince derhal değiştirdim. O ara eşimin iş saatleri esnekti, bakıcının saatini de ona göre konuştuk onun da çocuğu var. Şu ara iş durumları çok karışık artık evden erken çıkması gerekiyor ancak bu bakıcıya uymuyor. Kadın da bizim için çok da memnun olmadığı işinden ayrıldı, bu sebeple sen çıkarken evime bırak evde bakayım diyor ancak ben özellikle artık kış geliyorken evden çıkarmak istemiyorum. Velhasıl yarın netleştireceğiz ancak yüksek ihtimal durum ikimize de uymayacağı için yolları ayıracağız.
Bu zamana kadar çok bakıcı aradım ancak hiç kendi evimizde bakmak isteyen çıkmadı. Bir iki kişi de kamera sisteminden dolayı vazgeçti. Bulanlar bakıcıyı nasıl buluyor, 08.00-15.00 arası bir bakıcı için ücret ne olmalı?
Şirketler bir tek bana bakıcı bulamadıProfesyonel sirketle anlasin. Gerci ben profesyonel sirketin buldugunuda sevmedigim icin krese verdim kizimi ama sizin bebeginiz henuz kucuk yanlis hatirlamiyor isem.
Şimdi bu ablayı ben sevmiştim mesela ama suistimale çok açık olması beni çok rahatsız etti. Görev saati 3 te bitiyorsa ben boş dersim olup gelebilirsem sormadan kaçıveriyor. Ben şahsen iş adabı olan birini arıyorum, ayrıca oğlumla da aktif ilgilenmeli. Öyle ortada dolanıp durmasını istemiyorum, belirli şeyler söylüyorum yapması için. İş vs istemedim zaten kendisi direk ben iş yapamam dedi.SevgiliKoalina , bebeğinin bu kadar büyümesine inanamadım:) maşallah.
Bakıcı meselesi en sıkıntılı şey.
Çok bakıcı değiştirdim ve benim kriterim daima düzgün bir insan olmasıydı.
Mesela benim için düzgün kimdir?
Yeme içme adabı olan, evinize girdiğinde dingo ahırı gibi değil de çekingen davranan, çocuğa sevgiyle yaklaşıp bakıcı olduğu sınırını geçmeyen, hanım-bey va şeklinde hitap eden, temizliği, ayakkabısı üstü başı ve üslubu düzgün kimselerdir.
Benim için referans hiç önemli değil, kendi önsezime inanırım, evlat yetiştirmiş olması yeterli illa deneyime gerek yok.
Bakıcılarla daima ön görüşme evimde yaptım ve bu anlattıklarıma göre seçtim, genelde onlar beni terketti
Birini aşırı sevmeme rağmen bırakmak zorunda kaldım.
Ben 6 ay önce haftada 4 güne 1800 tl ödüyordum, 3 günü çocuk 1 gün ütü temizlik şeklinde.
Devam etseydim 2000 tl verecektim.
Sizin saatlerinizde en az 1500 tl olmalı, evde gündelik iş isterseniz çocuk uyurken 1700 1800 civarı olabilir.
Açıkçası bizim bakıcı 9.30da geliyor. Oğlum zaten yemiş içmiş ve eşim onu uyutmuş oluyor. Bakıcımız gelince eşim çıkıyor evden, bakıcı 1.5-2 saat kadar oturuyor. Uyanınca da 3 saat kadar ilgilenip geri uyutuyor ve yine oturuyor. Verdiğim ücret 1700, eşimib aldığı 2500.Daha önce çocuk bakmış biri olarak söylüyorum eğer gerçekten çocuğunuzu düşünüyorsanız bakıçıdan iş beklentisi içinde olmayın yada fazla para verip temizlik ev işi beklemeyin tam gün bakan bir bakıcının fizyolojik ve psikolojik olarak yetişmesi mümkün değil yetişirim diyeni bile yetişmez
2 yıl kadar aynı kişinin çocuğuna baktigim zamanın parasına gorede kulağa komik gelen bir rakkamdi yaşım küçüktü kendi isteğimle bakıyordum bende onlar ne kadar dediyse üstünü söylemedim ilk zamanlarda çok iyi giderken sonradan küçük küçük taleplerle sonradan bir baktim ki koca ecin işi üstüme kalmış o yüzden açıkçası ben kreş yaşı gelen çocuklarını kreşe değilse bakıcıya bırakan anneleri cokta iyi niyetli gormuyorum.
Lafim meclisten dışarı ama çok karşılaştım 3 kuruş paraya hem çocuğuma baksın hem evi çevirsin dusuncesinde olanlarla
Çocuk bakmak inanın vicdanen yapılacak şey.Şimdi bu ablayı ben sevmiştim mesela ama suistimale çok açık olması beni çok rahatsız etti. Görev saati 3 te bitiyorsa ben boş dersim olup gelebilirsem sormadan kaçıveriyor. Ben şahsen iş adabı olan birini arıyorum, ayrıca oğlumla da aktif ilgilenmeli. Öyle ortada dolanıp durmasını istemiyorum, belirli şeyler söylüyorum yapması için. İş vs istemedim zaten kendisi direk ben iş yapamam dedi.
Aylık 1700 veriyordum. Ayrıca yaz tatilinde de yarım ücret istemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?