• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Nasıl Bulunur, Ücreti Ne Olmalıdır

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Kızlar selam, bir kaç bakıcı değiştirdik bu zamana kadar.
Bu seneki ilk bakıcımız kendi evinde bakıyordu ancak benden izinsiz ve habersiz, hasta olmayan çocuğuma çok ağlıyor diye ağrı kesici verince derhal değiştirdim. O ara eşimin iş saatleri esnekti, bakıcının saatini de ona göre konuştuk onun da çocuğu var. Şu ara iş durumları çok karışık artık evden erken çıkması gerekiyor ancak bu bakıcıya uymuyor. Kadın da bizim için çok da memnun olmadığı işinden ayrıldı, bu sebeple sen çıkarken evime bırak evde bakayım diyor ancak ben özellikle artık kış geliyorken evden çıkarmak istemiyorum. Velhasıl yarın netleştireceğiz ancak yüksek ihtimal durum ikimize de uymayacağı için yolları ayıracağız.
Bu zamana kadar çok bakıcı aradım ancak hiç kendi evimizde bakmak isteyen çıkmadı. Bir iki kişi de kamera sisteminden dolayı vazgeçti. Bulanlar bakıcıyı nasıl buluyor, 08.00-15.00 arası bir bakıcı için ücret ne olmalı?
Oğlum 11 aylık.
Ankara da olsaydınız ben bakardım😇

sizi üzmek istemem ama günlük tutacağım geleceğin zamanları ödeyeceğim bakıcısı bulmak oldukça zor olur
bilginiz olsun da

bir müddetten sonra yan çizer düzenli maaşım yok der vs
Yok benim düşündüğüm kafama esen günler değil.
Eşim haftada belli bir gün çalışmıyor. Ben de belli bir günü boşaltsam 3 gün bakacak şekilde birini arayabilirim. Ayrıca eşimin mesela sömestr tatili var 15 gün o zamanları ödemek istemem.
Ben lojmanda yaşıyorum, bu binada bir memur eşi bulabilirsem onu tercih ederim yoksa annane babanne rica edicez.

Ücret yaşadığınız şehirdeki piyasaya endekslidir. Yani atıyorum rizedeki bakıcı fiyatı ile istanbul beşiktaştaki bakıcı fiyatları farklılık gösterebilir.

Ben anne değilim. Ama annem ve yengem bakıcılık yapmıştı.

Benim bu konudaki tecrübem şudur: olgun kadınlar Cok daha sevgili ve merhametli olabiliyorlar. Mesela annem sırf baktığı çocuk için özel alışveriş yapıyordu. Ve bununla ilgili kimseden bir talebi yoktu. Tamamen hobi amaclı baktığı için seve seve yapıyordu.

Hakeza yengem de bulunduğu yerde bir marka adıdır. Çünkü cokcok sevgili bir kadındır. Yaşı 50dir. Ama sağlıklı güçlü bir kadındır.

Tecrübe de çok önemli. Ama mesela ağrı kesici vermiş olması bence bu kadar sorun olmamalıydı. Yani bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın çocuğuna ben bakmak istemezdim şahsen.

Susmadan ağlayan bir çocuğa ağrı kesici vermesi neden rahatsiz edici olsun ki?
Susmadan ağlıyor diye ağrı kesici verilse benim hatun bağımlı olurdu. Bazı bebekler aykırı oluyor benimki gibi canı sağolasıca 17 aydır herşeye ağlıyor. Fiziki hiçbir problemide yok benim ailemde zamanında benimle ağrı kesici davası gördü ama alıştılar. Annesinin bilgisi dışında bebeğe ilaç verilmemeli bencede.

Susmadan ağlıyor diye ağrı kesici verilse benim hatun bağımlı olurdu. Bazı bebekler aykırı oluyor benimki gibi canı sağolasıca 17 aydır herşeye ağlıyor. Fiziki hiçbir problemide yok benim ailemde zamanında benimle ağrı kesici davası gördü ama alıştılar. Annesinin bilgisi dışında bebeğe ilaç verilmemeli bencede.
Evet. Alerjiye sebep oluyormuş. Ben bilmiyordum tabi anne olmadığım için o konuda çok cahilim.

Ama bu konu sayesinde öğrendim 😊

Benim oglumu gonderdigim kreste alt yas grubu da var, siniflari 5-6 kisi ve 2 ogretmen duzenli baslarinda.
Bu tarz bir yer bulabilirsen, kres de dusunebilirsin bence.
yani cocuk senin evinde bakilmayacaksa, bir yabancinin evindense kres daha guvenli geliyor bana.

Bilgim yok tabiki. Konu sahibine de söyledim. Haberim bile yok.

Anne değilim. Pek sıcak bakmıyorum anne olmaya. Aslında yazımın başında anne olmadığımı belirtmiştim ama insanların gözünden kaçmış demekki.

Bu sebeple hic bilgim yok. Ama burdaki arkadaşlar aydınlattılar sağ olsunlar.
Size de teşekkür ederim.
Rica ederim ben teşekkür ederim, konu ilaç olunca bir hışımla yazdığım mesaja bu kadar güzel cevap verdiğiniz için.

Yok benim düşündüğüm kafama esen günler değil.
Eşim haftada belli bir gün çalışmıyor. Ben de belli bir günü boşaltsam 3 gün bakacak şekilde birini arayabilirim. Ayrıca eşimin mesela sömestr tatili var 15 gün o zamanları ödemek istemem.
Ben lojmanda yaşıyorum, bu binada bir memur eşi bulabilirsem onu tercih ederim yoksa annane babanne rica edicez.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
hayırlısı olsun inşallah :)

Burda arada kaybolmasın :)
Bence ev işi ile bebek bakımını aynı anda düzenli yürütemez ama diğer boş günlerinde de iş yapmayıp veya minimum yapıp bakıma yardım edecekse olabilir.
Burada yardımcı bayanın hem ev işi hem çocuk bakımını aynı anda yapamıyacağı konusu üzerinde duruluyor. Düşünüyorum da ev hanımı olupta, 3 çocuk bakımı, temizliği, yemeği ile uğraşıp alışverişini yapıp, sosyal olartak aktif anneler bu işi nasıl başarıyor. Ben özellikle evde 1 çocuk olupta temizlik ve yemek işinin aynı anda yapılabileceğini düşünüyorum. Ev 2+1, 3+1 flansa ve en az 5 gün geliyorsa bir gün süpürür, bir gün siler, bir gün toz alır, bir gün banyo temizler, bir gün ütü yapar. Özellikle yatılı bayansa ve çocuklardan 1-2 si anaokulu-okul çağına gelmişse 2-3 çocuğa bile bakabilir. Buradan piyasa yapmaya gerek yok. Maaş olarakta İstanbulda haftada 6 gün için 2.000 tl den fazla verilmemeli.

75 tl ye garsonluk bile yapılmıyor çocuk hiç emanet edilmez
Az para değil 1500 tl. Bebek bakımı sorumluluk ister ama garsonluk bebek bakımından daha zordur. Biz para kazanmak için stresli iş ortamında çalışacağız, türlü türlü zorluklarla karşılaşacağız, bakıcı sıcacık yuvada sadece bebek bakımı gibi keyifli bir iş için 75 tl alacak hiç te az değil.

Az para değil 1500 tl. Bebek bakımı sorumluluk ister ama garsonluk bebek bakımından daha zordur. Biz para kazanmak için stresli iş ortamında çalışacağız, türlü türlü zorluklarla karşılaşacağız, bakıcı sıcacık yuvada sadece bebek bakımı gibi keyifli bir iş için 75 tl alacak hiç te az değil.
Bebek bakımı keyifli mi gerçekten? 😊 7 aylık bir bebeğim var bence hayattaki en sorumluluk isteyen işlerden biri bunu sıcacık yuvada keyifli bir iş olarak algılayamayız bebeğimiz bize keyifli ama bakıcı için iştir ben büyük şehirde olduğum için az geldi ve de günlük 75 olacak ama her gün olmayacak buna dayanarak yazdım ben

Burada yardımcı bayanın hem ev işi hem çocuk bakımını aynı anda yapamıyacağı konusu üzerinde duruluyor. Düşünüyorum da ev hanımı olupta, 3 çocuk bakımı, temizliği, yemeği ile uğraşıp alışverişini yapıp, sosyal olartak aktif anneler bu işi nasıl başarıyor. Ben özellikle evde 1 çocuk olupta temizlik ve yemek işinin aynı anda yapılabileceğini düşünüyorum. Ev 2+1, 3+1 flansa ve en az 5 gün geliyorsa bir gün süpürür, bir gün siler, bir gün toz alır, bir gün banyo temizler, bir gün ütü yapar. Özellikle yatılı bayansa ve çocuklardan 1-2 si anaokulu-okul çağına gelmişse 2-3 çocuğa bile bakabilir. Buradan piyasa yapmaya gerek yok. Maaş olarakta İstanbulda haftada 6 gün için 2.000 tl den fazla verilmemeli.
Onlar başarmak zorunda, başka seçenekleri yok ama olsa yaparlar mıydı? Benim çevremdekilerin hiçbiri temizlik yapmaz mesela, yardımcıları vardır.
Ben iş olarak anlaşmadım, yapmam da dedi ama bugün evi süpürmüş mesela. Geçen gün dolap kapaklarını silmiş, arada bulaşık makinesini boşaltıyor, dolduruyor. Benim için bunlar iş değil bunu ben de kolayca yapıyorum. Önemli olan ütü, çamaşır, yemek yapmak benim için. Bunu da çocukla beraber düzenli yapabilecek biri olmuyor maalesef.

Canlarım ben Yatılı bakıcıya çok karşıyım. Bebeğinizin size en çok ihtiyac duyduğu zamanlarda tüm gün başka bakıcıyla birlikte olmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Çalışan kadın için mecburiyet ama tam güne karşıyım kesinlikle. Annenin kucağında ağlayıp, bakıcıya gidince susan bir arkadaşım vardı. çok üzüldüm

Merhaba Koalina
şimdi yazınca çok korkunç gelecek size ama ilan ile bulmuştum
isim vermek ne kadar doğru bilmiyorum da s.....n.com gibi siteler
ve son bakıcımı ordan buldum
onla da yolları ayırdık gerçi

inan bakıcı bulamayan ben her gün kaç telefon alıyordum
hepsi de kamerayı kabul etmişti halbuki sizin bu yazıyı okuyunca şaşırdım
bende İstanbul' dayım
bir deneyin isterseniz şartları da tek tek yazıyorsunuz

benim gibi evhamlı bir insan taaa oralardan bakıcı buluyorsa artık diye hala şaşırır yakınlarım :)
Site adını mesaj atar misin

bu bakıcı üretleri aldı başını gidiyor, bu kadar abartmaya gerek yok bence. asgari ücret kaç lira? bir çalışan kadın maaşının hepsini bakıcıya verecekse vay halimize , çalışmasın evde otursun daha iyi. insanlar asgari ücrete günde 16 saat çalışıp, milletin pisliğini temizleyip o parayı alıyor, sıcacık evde ,mesai saatiyle çalışıp yüklü para istenmesini ben doğru bulmuyorum, herşeyin bir ederi var..

Kızlar selam, bir kaç bakıcı değiştirdik bu zamana kadar.
Bu seneki ilk bakıcımız kendi evinde bakıyordu ancak benden izinsiz ve habersiz, hasta olmayan çocuğuma çok ağlıyor diye ağrı kesici verince derhal değiştirdim. O ara eşimin iş saatleri esnekti, bakıcının saatini de ona göre konuştuk onun da çocuğu var. Şu ara iş durumları çok karışık artık evden erken çıkması gerekiyor ancak bu bakıcıya uymuyor. Kadın da bizim için çok da memnun olmadığı işinden ayrıldı, bu sebeple sen çıkarken evime bırak evde bakayım diyor ancak ben özellikle artık kış geliyorken evden çıkarmak istemiyorum. Velhasıl yarın netleştireceğiz ancak yüksek ihtimal durum ikimize de uymayacağı için yolları ayıracağız.
Bu zamana kadar çok bakıcı aradım ancak hiç kendi evimizde bakmak isteyen çıkmadı. Bir iki kişi de kamera sisteminden dolayı vazgeçti. Bulanlar bakıcıyı nasıl buluyor, 08.00-15.00 arası bir bakıcı için ücret ne olmalı?
Oğlum 11 aylık.
Ücret düşük geldiyse evde bakmak istememiş olabilirler. Bir de yeme , içme konusunda çok çekiniyorlar , bnm bir tanıdığım aç gidip aç dönüyordu. Dolaplarını açamıyorum. Açsam çok yedi derler mi diye çekiniyordu. Sizde haklısınız ama bütün kamera altında kalmakta can sıkıcı , ofiste yine masa başı olunca sorun olmuyor ama konu ev olunca rahat edilmiyor gibi.

Ücret düşük geldiyse evde bakmak istememiş olabilirler. Bir de yeme , içme konusunda çok çekiniyorlar , bnm bir tanıdığım aç gidip aç dönüyordu. Dolaplarını açamıyorum. Açsam çok yedi derler mi diye çekiniyordu. Sizde haklısınız ama bütün kamera altında kalmakta can sıkıcı , ofiste yine masa başı olunca sorun olmuyor ama konu ev olunca rahat edilmiyor gibi.
Ücret bizim civardaki bakıcı ücretlerinden 500 fazla. Ayrıca her şey en başta konuşuldu, düşük geldiyse yetmiyor diyip başka bir iş de bakabilir.
Kamerayı bütün eve alacağım, son zamanlarda sürekli kamerasız odaya götürüyor ve geldiğimde bir yeri mor, çizik veya şişmiş. Cevap; bir anda oldu ve kamerasız odada oldu. Tamam bir oldu iki oldu ama 1 ayda 4-5 kere ciddi düşüşler de kamerayı şart kılıyor. Muhtemelen odaya geçip yatıyor veya telefonuyla ilgilenip bakmıyor oğluma o da düşüp kalkıyor.

Arkadaşlar merhabalar, uzun zamandır Yabancı bakıcılar ile çalışmak zorunda kaldım, sizlere tek diyebileceğim şey AMAN AMAN yeminle kreş bin kat daha iyi. Allah bu Türkmen Özbek bakıcılardan çocuklarımızı uzak tutsun. Yüzde 99 paranızı alır ve gider çocuğunuzu korkutarak bakarlar ve inanın çok CAHİLLER,çoğu Özbek Türkmen köylerinden gelme bakmayın öyle ben Fizik biyoloji okudum demelerine yüzde 99 hayatları yalan . Bakın herşey 1 saniyeliktir geri dönüşü olmaz. Allah çocuklarımızı korusun tüm pislik insanlardan. Tavsiyem kayınvalide ya da anneniz yoksa Türk bakıcı yoksa kreş napacaksın çalışmak da zorundayız. Ben sadece kimsenin başına kötü şeyler gelmesin diye diyorum. İnanın hepsi öyle. Sevgiler

merhaba anneler bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah:)

hepimizin sorunu çalışan anneler için doğum izni bitince bakıcı sorunu . şimdi kim bakacak? herkes eğitim almış bilinçli bir bakıcı ister. işte tamda bu esnada devreye Avrupa Birliği ve Sgk nın birlikte yürüttüğü proje devreye giriyor.

bilgi almak için;

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 200 Avro (€) Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Bekar anneye ve özel gereksinimli çocuğu olan anneye aylık 250 Avro (€) ödenecektir. Çalışan anne desteği için ön kayıtlar 13 Kasım Çarşamba günü başlamış olup devam etmektedir.

Ankara Yerel Proje Ofisi

Çankaya Sosyal Güvenlik Merkezi

Milli Müdafaa Cd. No: 24 Bakanlıklar

Çankaya/ANKARA

Telefon: 0312 414 50 83 – 0312 414 44 79 – 414 42 55

İstanbul Yerel Proje Ofisleri

Anadolu Yakası:
Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi

Bağlarbaşı Mah. Santral Sk. Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü A Blok

Maltepe/İSTANBUL

Telefon: 0216 388 7220 - 0216 388 72 00/40119-40120

Avrupa Yakası: Fatih Sosyal Güvenlik Merkezi

Karagümrük Mah. Adnan Menderes Bulv. (Vatan Cd.) No: 68-70

Fatih/İSTANBUL

Telefon: 0212 520 81 28 - 0212 511 09 90/34150-34147

İzmir Yerel Proje Ofisi

SGK Konak Tesisleri

Milli Kütüphane Caddesi B Blok No: 14/G (Üst Pasaj)

Konak/İZMİR

Telefon: 0232 441 37 25 - 0232 445 64 88

Bu bir çok ihtiyaç sahibi olan annenin işine yaramıyor aslen. Sigortalı bakıcı çalıştıracak bir annenin durumu çok da kötü değildir zannımca. Eğitimli ve sigortalı bir bakıcı şu an benim aldığım maaşı alıyor.

Back