• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Nasıl Bulunur, Ücreti Ne Olmalıdır

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Şirketler bir tek bana bakıcı bulamadı😂
Gelen kaçtı giden kaçtı.
Evde 2 bebek ve sürekli duran ben ile yaşamak istememiş de olabilirler, orası ayrı.
Ama yabancı uyruklu yemin ediyorum çok büyük sıkıntı, kaçanı var, memleketine tatile diye gidip dönmeyeni, burada sevgili bulup gideni of of.
Arkadaşlarımın başlarına neler gelmedi ki.
Benimkiler de ‘yapamıyoruz 2 çocuk’ diyordu, halbuki baktığı 3 aylık bebekti, sofrayı bile ben hazırlardım önüne.
Ama başka evde aynı paraya ebeveyn evde olmayacak akşama kadar, akşam aile gelince de odasına çekilecek ve aynı parayı alacak, bundan istemiyorlar.
Bana bulmustular ya. Ama benim gozum tutani 3500 arti sigorta istiyordu. Ustelik haftada 5 gun ve ev isine elini surmezmis. Resmi tatillerde calismazmis. 9 gun filan tatil olunca 9ngun tatil yaparmis ( ben yapmiyorum) vs vs. :) cv on numara idi kadinin ispanyolcasi bile vardi turk olmasina ragmen. Oyle olunca geri planda hoscakal olacaklar sensiz olsun caldi :D

Anladım. Tabi anne olmadığım için sizin düşündüğünüz birçok şey benim aklima bile gelmiyor.

Mesela alerji konusu. Ağrı kesici ile hiçbir alaka kuramazdım. Demek ki benden bakıcı olmazmış 😊

Ama öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim.

Insallah kalbinize göre birini bulursunuz .

filmdelisi filmdelisi Koalina Koalina
Ben de asla düşünmezdim ama anne olunca nasıl oluyorsa otomatik bir patch yükleniyor ve bir anda olasılık konusunda uzmanlaşıyorsunuz :D

Açıkçası bizim bakıcı 9.30da geliyor. Oğlum zaten yemiş içmiş ve eşim onu uyutmuş oluyor. Bakıcımız gelince eşim çıkıyor evden, bakıcı 1.5-2 saat kadar oturuyor. Uyanınca da 3 saat kadar ilgilenip geri uyutuyor ve yine oturuyor. Verdiğim ücret 1700, eşimib aldığı 2500.
1700 dediginiz saatlere mukabil bence çok uygun bi ücret
Bence iyi niyet karşılıklı olmalı herşey en baştan her iki taraf içinde konuşulmalı kamera düşüncesi herkes için farkli olabilir ben olsam kabul etmezdim benimki güvenle alakalı bi durum değil insanları küçük gormek gibi geliyor misal vereyim gani ev yemekleri yapan yerlerde orta yerde bi gözlemevi abla olur ya göz önünde yapar pişirir ben öyle yerlerede hayatta gitmem buda benim görüşürüm

Bana bulmustular ya. Ama benim gozum tutani 3500 arti sigorta istiyordu. Ustelik haftada 5 gun ve ev isine elini surmezmis. Resmi tatillerde calismazmis. 9 gun filan tatil olunca 9ngun tatil yaparmis ( ben yapmiyorum) vs vs. :) cv on numara idi kadinin ispanyolcasi bile vardi turk olmasina ragmen. Oyle olunca geri planda hoscakal olacaklar sensiz olsun caldi :KK70:
Valla zor iş, onlar için de öyle.
Sapık mıyız manyak mıyız bilmeden evimize geliyorlar, biz de aynı şekilde deli midir bilmeden özelimize alıp en kıymetlimizi emanet ediyoruz.
Tabi iyi ve işinde uzman ‘dadı’ dediğimiz kategorideki bakıcılar 4000 tl den aşağı çalışmıyor, kendileri adeta bir matmazel, ama evde yönetilecek başka çalışan yok😂

Çocuk bakmak inanın vicdanen yapılacak şey.
Biz bile bunalıyoruz, onlar nasıl bunalmasın ama bunu iş gibi gören insanla da olmaz bu süreç.
Mesela benim son bakıcım eşi polis, 3 tane peşpeşe çocuk büyütmüş çok tatlı mı tatlı bir hanımdı.
Zorunluluktan denemek istemiş, ben de sevince kabul ettim.
Yan odadan öpücük sesleri duydum hep, öyle böyle sevmedi sıpalarımı.
5 dk erken çıkacağı zaman izin isterdi ya da geç kalsa geç çıkardı falan.
Ben yanındayken yemek yiyemez utanırdı, o kadar tatlı bir hanımdı:)
Böyle insanlara açık olun derim, çevrenize yatdımcı kadınlara bir haber salın, evlerine gelenlere sorsunlar.
Açıkçası ben nasıl çocuk bakılmaz, ne var ki modundaydım ama değiştirdiğim 3. Bakıcı olacak. Bu sebeple bazı konularda hassaslaştım. Tabi kendim gibi birini bulmam mümkün değil ancak yakın brii olmasını isterim...

1700 dediginiz saatlere mukabil bence çok uygun bi ücret
Bence iyi niyet karşılıklı olmalı herşey en baştan her iki taraf içinde konuşulmalı kamera düşüncesi herkes için farkli olabilir ben olsam kabul etmezdim benimki güvenle alakalı bi durum değil insanları küçük gormek gibi geliyor misal vereyim gani ev yemekleri yapan yerlerde orta yerde bi gözlemevi abla olur ya göz önünde yapar pişirir ben öyle yerlerede hayatta gitmem buda benim görüşürüm
Ben kamerayı bakıcı için almadım, oğlumun doğumuyla beraber almıştım. Bakıcı geliyor diye de kaldırmam zaten kabul edenlerle görüşüyorum ki bu da çok az.

en ıyısı sırketlerle gorusmek bu ısler ıcın sırketler var . evınızde kamera var dıye kabul etmek ıstemıyorlar buyuk ıhtımal, oylesı zaten uzak olsun

Şrketler zaten benim maaşımı istiyor :KK70:
oyy
:KK70:
belkı yenı mezunlar falan vardır okullara mı gıdıp gorussenız stajyerlerden bulursunuz belkı cocuk gelısımı okuyanlar kız meslek lısesı mezunları gıbı
kreslerde calısan yardımcı kızlar varya onlarında cevrelerı var
3 aylıktan berı alan kreslerde var yanı acıkcası baskasının evıne bırakmaktansa kres daha mantıklı olur doktoru falan var en azından

Her seyi bir noktaya kadar anlarim ama bakicinin kamerayi kabul etmemesinde en ufak bir iyi niyet goremiyorum. Banka calisanlari ya da market - hastane - pastane - ofis calisanlari v.b. herhangi bir kisinin is yerinde kamera var diye isten vazgectigini hic duymadim. Bakici icin de calistigi ev bir yeri. Sahiplenmesin sevmesin is olarak gorsun sadece demek degil bu soyledigim ama diger yandan da aslinda öyle. Sahiplenirse her iki taraf icin de daha konforlu olur ama sahiplenmesi demek evde en optimum calisma alani ve konforu ile calismasi gerektigi demek de degil.Cocuk uyurken vs elbette ayagini uzatacak dinlenecektir kimse köle degil ama zaten is yerinde ve tetikte olmasi gereken saatler araliginda evindeki rahatligi ile yatmayip biraz daha usturuplu yatabilir.

Gercekten merak ettigim icin soruyorum kamerayi kabul etmeyenler hangi gerekce ile etmiyorlar bilhassa da mesela sifre ve erisimi esinize vermeseniz mesela sadece sizde olsa ve bunu bakiciya bildirseniz ne derler ayni kisiler?

9 yasinda bie oglum 3 yasinda bir kizim var. 9 senelik surede evimden farkli görev tanimlari olan toplamda 4 farkli hanim geldi gecti. 9 senedir de 7/24 kayitta olan ve banyolar disinda her yerde gorus mesafesi olan kameralarla kapli evim ve tek bir tanesinin bir gun rahatsiz olduguna sahit olmadim. Son 2 senedir yardimci hanim yabanci uyruklu. Ilk defa onun odasindaki kamerayi devre disi biraktim zira aksamlari akliniza gelebilecek her türlü ozeli olabilir ve bizimle birlikte yasiyor ancak hele hele gunduz gelip giden kisiler icin ortak alanlarda kamera ne gerekce ile sorun teskil ediyor sasiriyorum dogrusu.

Maas konusuna gelince de bakicinin ucretinde diger arkadaslarin da dedigi gibi hangi ilde ve o ilin hangi ilcesinde yasadiginiz ve bakicibin da hangi ilcede yasadigi sizin evinize ulasimi ve mesafesi gibi faktorlerin yani sira bakicinin nitelikleri de cok belirleyici oluyor.

Tum bu faktorlerin orta halli olduğunu dusunecek olursak ortalama bir semtte kabul edilebilir bir mesafeden sizin evinize ulasan sorumluluk ve merhamet sahibi bir bakıcı icin belirttiginiz saat araliginda bence minimum 1700 tl ve ideal olarak 2000 tl maas uygundur. Bu rakamlar Turkiye sartlarinda cok dusuk oldugu icin imkaniniz varsa icinize sinen bir insana fazlasini vermekten cekinmeyin ancak imkaniniz kisitliysa da Turkiye sartlarini değil Turkiye gerçeklerini hesap etmelisiniz tabi. Sartlariniza uyacak uygun biri elbet cikacaktir. Allah kolaylık versin. Sansiniz acik olsun

Çevrenizde çocuğu büyümüş, bakıcısından memnun kalan kimse yok mu? En önemli şey bakıcı bulmada referans bence. Allah kolaylık versin
Bir tanıdığın referanslı bakıcıydı şu anki başka da yok maalesef.

Ben öyle birini bulamayacağım için ücretsiz izne çıktım
Ankarada bakıcı sektörünün maaşallahı var 2000 civarı istiyorlar
Keşke yapabilseydim ama eşim 2500 alırken mümkün mü böyle bir şey. En son artık işten çıkıp sen bak bize kalan atla deve değil dedim. Bakalım neler olacak zaten işten çıkacak gibi

Keşke yapabilseydim ama eşim 2500 alırken mümkün mü böyle bir şey. En son artık işten çıkıp sen bak bize kalan atla deve değil dedim. Bakalım neler olacak zaten işten çıkacak gibi
Yasadigimiz iller ayniysa yardimci olabilirim

Her seyi bir noktaya kadar anlarim ama bakicinin kamerayi kabul etmemesinde en ufak bir iyi niyet goremiyorum. Banka calisanlari ya da market - hastane - pastane - ofis calisanlari v.b. herhangi bir kisinin is yerinde kamera var diye isten vazgectigini hic duymadim. Bakici icin de calistigi ev bir yeri. Sahiplenmesin sevmesin is olarak gorsun sadece demek degil bu soyledigim ama diger yandan da aslinda öyle. Sahiplenirse her iki taraf icin de daha konforlu olur ama sahiplenmesi demek evde en optimum calisma alani ve konforu ile calismasi gerektigi demek de degil.Cocuk uyurken vs elbette ayagini uzatacak dinlenecektir kimse köle degil ama zaten is yerinde ve tetikte olmasi gereken saatler araliginda evindeki rahatligi ile yatmayip biraz daha usturuplu yatabilir.

Gercekten merak ettigim icin soruyorum kamerayi kabul etmeyenler hangi gerekce ile etmiyorlar bilhassa da mesela sifre ve erisimi esinize vermeseniz mesela sadece sizde olsa ve bunu bakiciya bildirseniz ne derler ayni kisiler?

9 yasinda bie oglum 3 yasinda bir kizim var. 9 senelik surede evimden farkli görev tanimlari olan toplamda 4 farkli hanim geldi gecti. 9 senedir de 7/24 kayitta olan ve banyolar disinda her yerde gorus mesafesi olan kameralarla kapli evim ve tek bir tanesinin bir gun rahatsiz olduguna sahit olmadim. Son 2 senedir yardimci hanim yabanci uyruklu. Ilk defa onun odasindaki kamerayi devre disi biraktim zira aksamlari akliniza gelebilecek her türlü ozeli olabilir ve bizimle birlikte yasiyor ancak hele hele gunduz gelip giden kisiler icin ortak alanlarda kamera ne gerekce ile sorun teskil ediyor sasiriyorum dogrusu.

Maas konusuna gelince de bakicinin ucretinde diger arkadaslarin da dedigi gibi hangi ilde ve o ilin hangi ilcesinde yasadiginiz ve bakicibin da hangi ilcede yasadigi sizin evinize ulasimi ve mesafesi gibi faktorlerin yani sira bakicinin nitelikleri de cok belirleyici oluyor.

Tum bu faktorlerin orta halli olduğunu dusunecek olursak ortalama bir semtte kabul edilebilir bir mesafeden sizin evinize ulasan sorumluluk ve merhamet sahibi bir bakıcı icin belirttiginiz saat araliginda bence minimum 1700 tl ve ideal olarak 2000 tl maas uygundur. Bu rakamlar Turkiye sartlarinda cok dusuk oldugu icin imkaniniz varsa icinize sinen bir insana fazlasini vermekten cekinmeyin ancak imkaniniz kisitliysa da Turkiye sartlarini değil Turkiye gerçeklerini hesap etmelisiniz tabi. Sartlariniza uyacak uygun biri elbet cikacaktir. Allah kolaylık versin. Sansiniz acik olsun
O kadar doğru ki yazdıklarınız. Popom kaşınır, yatarım uzanırım diyorlar. Eşim zaten bakmıyor, ben de ilk günler hariç bir kaç saniyeden fazla bakmadım.
Ücret konusunda bakıcının evi evimize yürüme mesafesi, çok yakın. Verdiğim ücret ise bizi aşıyor buna rağmen kendimi çok zorluyorum ve makul fiyatta tutmaya çalışıyorum ki bu 1700.

Ücret yaşadığınız şehirdeki piyasaya endekslidir. Yani atıyorum rizedeki bakıcı fiyatı ile istanbul beşiktaştaki bakıcı fiyatları farklılık gösterebilir.

Ben anne değilim. Ama annem ve yengem bakıcılık yapmıştı.

Benim bu konudaki tecrübem şudur: olgun kadınlar Cok daha sevgili ve merhametli olabiliyorlar. Mesela annem sırf baktığı çocuk için özel alışveriş yapıyordu. Ve bununla ilgili kimseden bir talebi yoktu. Tamamen hobi amaclı baktığı için seve seve yapıyordu.

Hakeza yengem de bulunduğu yerde bir marka adıdır. Çünkü cokcok sevgili bir kadındır. Yaşı 50dir. Ama sağlıklı güçlü bir kadındır.

Tecrübe de çok önemli. Ama mesela ağrı kesici vermiş olması bence bu kadar sorun olmamalıydı. Yani bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın çocuğuna ben bakmak istemezdim şahsen.

Susmadan ağlayan bir çocuğa ağrı kesici vermesi neden rahatsiz edici olsun ki?
Nasıl yani? Çocugun bir yeri agrimadigi halde, sırf bakicinin susması için ağrı kesici vermesinde bir sıkıntı yok. Yani siz bir seyden dolayı agladiginizda size ağrı kesici mi veriyorlar bu durumda ya da ağrı kesici mi vermeleri gerekir?

Peki hangi ağrı kesiciyi kullandığımızı biliyor mu? Belki alerjisi var? Yani ne cesaret evdeki herhangi bir ağrı kesiciyi kullanabilir insan?
Ayrıca susmadan ağlamak falan yok, huysuz ve ağlak. Bakıcı ile üçüncü günüydü alışamamış olabilir, diş çıkartıyor olabilir ki evine 5 dklık mesafedeyim. Gelmesem dahi arayıp sıkıntılı olduğunu ve ne yapması gerektiğini sorabilir.
Ben de bu hassasiyette birini arıyorum. Öğretmenim mesela, oram buram ağrıyor diyen çocuğa tutup ağrı kesici vermiyorum ailesini arıyor ve bekletiyorum.
Evet ben de çok genç birini aramıyorum, yaş kriterim yok zaten sadece yeni yürümeye başlayan çocuğumun peşinden koşabilecek çeviklikte olması önemli.
Simdi doktorlar yetişkinlere bile ağrı kesici pek kullanmayın diyo kaldı ki bu 11 aylık bebek daha.. alerjisi olsa bile nerden bilebilirsin biz yetişkin olarak bile tecrübe etmeden bilemiyoruz neye alerjimiz olduğunu..

Kreş zamanı gelene kadar ananne babaanne gelip yardımcı olamazlar mı? En azından içinize sinen bir bakıcı bulana kadar?

Konuyu takipteyim . Henüz bebeğim doğmadı ama işe başlayınca ben de bakıcıya vereceğim neye göre seçeceğim ücret ne olacak takip edeyim de fikrim olsun ☺️

Back