Va
canım ben herseyın en doğalından verırdım cocugum olsaydı sanırım uzmanların dedıklerı dedıgınız gıbı her bes yılda bır degısıyor kv bakmasına karsı degılım gerekırse baskı yaparım ben baskalarına guvenmıyorum ha mutlaka güvenılır ınsanlar vardır ama ben ıstemem sahsen annem yada kv bakmasını tercıh ederım herkes alıngan olacak dıye bırsey yok hem insan ne dusundugun ne ıstedıgını karsıdakını kırmadan da soyleyebılır dıye dusunuyorum
senın var mı cocugun cnm kıme baktırdın cocugunu varsa
Var bakıcıya baktırdım
3,5 aylıkken hiç tanımadığım şirketten bulduğum bakıcıya günde 11 saat bıraktım
Uzaktan davulun sesi hoş gelenlerden değilim yani
Annem başka şehirde Kv bu şehirde ama çocuğa baksa o bizde kalacak kb kendi evinde daha sorun olacaktı
Eşime olmaz annen en son sana bakmış dedim 30 yıl önce eşim bakıcı olmaz vs dedi ama iki kez annesine misafirliğe gidince bakamayacağını da anladı
Örneğin 3 aylık bebeğe çikolata ver dedi onu tattır bunu tattır dedi büyüyünce alışsın salçadan biberden zarar gelmez deyip 11 aylık çocuğa benim yiyemediğim acılıkta yemek vermeye kalktı vs
Ben önlemi baştan aldım huzurluydum Kv baksın diye bıraksaydık bir süre sonra birbirimize giderdik maalesef
Örneğin bize her misafirliğe geldiğinde çocuğa ayakkabı giydirmeye kalktı yere basmayacakmış oysa doktor ayakkabı giydirmeyin diye tembih ediyor, olmaz doktor ne bilir diyor
eskiden ayakkabı vs de yokmuş oysa
Ya da çocuk doğdu ana kucağı al salla diyor mesela almayacağım sallamayacağım deyince herkes sallıyor bunun nesi eksik diyor ki bakıcı ayağında saklamadan uyuttu çocuğu aylarca ama Kv ayakta sallarız uyur ne var bakmakta dedi
Yine mama sandalyesine çocuğu bağlıyormuşum önüne sofra sermemişiz vs dedi oysa kendi evinde de yemek masada yenir ama onun çocukları bebekken yerde yenirmiş benimki de yerde büyüyecekmiş
O nedenle kendi çocuğu ilkokul çağını aşmış kendisi de 45 yaşını aşmamış en az lise mezunu dini tavırlarınız uyumlu işine profesyonel hem de o bebek diye bakabilsen bir bakıcının tercih edilmesini bu aşamaya kadar herkese önerdim önermeye de devam edeceğim galiba
Oğlum 5 yaşına yaklaştı görüşlerim değişmedi bazı arkadaşlar var ya hani asla bakıcıya baktırmam diyen ben de asla Kv ye baktırmam diyenlerdenim ama tabii ben sizlerin Kv şini tanımam lakin ben kendi annemin de bakamayacağı fikrindeyim insanlar yaşlanınca öncelikleri değişiyor
Bakıcı yüksek maliyetli ama bu da bir sıkıntı tabii