Bakıcı mı yatılı kv mi?

bazi arkadaslar babaanne gibi sevemez diyor ama seviliyor arkadaslar.iki yil boyunca cocuk baktim.ben aldigimda daha yedi aylikti.kendi cocugum gibi benimsedim, cok sevdim.aile ile de karsilikli olarak cok iyi anlasdik.bazi geceler yatili kaldigimda oldu.aradan 15 yil gecti ve ben hala ziyaret ediyorum onlari.onlar da ne zaman basim sikissa bana yardim ettiler.

Benim kızıma Allah razı olsun annem baktı.p.tesi gelip cuma evine dönüyordu.Babamın işyeri evimize yakın olduğundan sıkıntı yoktu.Lakin biyerden sonra insan gerçekten çok yoruluyor manevi olarak.İnsanları evinden yurdundan ettim diye gerçekten bir dönem psikolojim bozulmuştu yani.Bunu asla ima etmediler ama işte bir türlü rahat edemiyordum ben.
Eğer belli bir süre bakacaksa kv.derim.
Lakin tek yaşayan kadınmış sonra devamlılığı olur mu bilemedim şimdi.

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum. Bakıcıların ücretleri hiçte öyle azımsanacak rakamlar değil. Sizde yarım gün çalışacakmışsınız. Ordan kazandığınızın yarısını belki daha fazlasını bakıcıya vermek ne derece mantıklı?

Diğer bir yandan kv ile çok zor. İşin bittiğinde hadi bakalım gitme vaktide diyemezsin.

Gülümsedim sayenizde siz Kv ile anlaşırsınız gibi klasik Kv bakış açısına karşı çıkmıyorsunuz

Büyütmüş ama 30 yıl önce o zaman şartlar farklı şimdi farklı I'n çorbası ile bulamaç ile büyümüşüz bir çoğumuz sofrada olanı yağlı tuzlu şekerli ayırmadan vermişler

Şimdi trend değişti çocuğa yaşına kadar nerede ise çoğu şey yasak çilekten tut da bala domatesten tuza

Bunu Kv söyleyince olur mu ben yağlı ballı ekmek yedirdim bak oğluma tosun gibi diyecek

Yumurtanın az pişmiş mı çok pişmiş mi yenileceği bile her 5 yılda bir değişiyor bu ülkede

Süt mü mama mı şeker mi pekmez mi uzar gider liste

Kv tecrübeli ama sendeki de güncel bilgi bir de o senin çocuğun senin hatalarında büyüsün daha iyi

Çok Kv düşmanı geldim kendi gözüme de ama örneğin benim Kv soğuğa takık ona hep soğuk hep bizim üstümüz ince sonrada ben sizin evinizde terliyorum diyor duruma göre giyinme kavramı yok sıcakta ince giydirmez çocuğa o çocukmuş üşürmüş

Sanslisin benim esim olsa annesini getirtir bende 2 gune verem olurum.kvler en azindan benim gorduklerim hep ben biliyorum diyor benim kv eltimi deli ediyor iyi dusun sonra gitde diyemezsin

canım ben herseyın en doğalından verırdım cocugum olsaydı sanırım uzmanların dedıklerı dedıgınız gıbı her bes yılda bır degısıyor kv bakmasına karsı degılım gerekırse baskı yaparım ben baskalarına guvenmıyorum ha mutlaka güvenılır ınsanlar vardır ama ben ıstemem sahsen annem yada kv bakmasını tercıh ederım herkes alıngan olacak dıye bırsey yok hem insan ne dusundugun ne ıstedıgını karsıdakını kırmadan da soyleyebılır dıye dusunuyorum

senın var mı cocugun cnm kıme baktırdın cocugunu varsa

Kv nin 1 yasinda torunu var bebek rlindeki sekeri ona uzatti oda yalayip verdi tekrar eline ben cok sinirlendim annesi bisey demeyince sustum ama benimkine yaparsa....

bakıcı tabiki de durduk yere ne şimdi kv ni başına saracaksın

Tek kalıyormuş kv vallahi kv gelirde gider mi bilmem aranızdaki uyuma göre karar ver canım

Ben Annenin yorulmasını istemem zaten rahatsız tansiyonu var. En guzeli sağlam guvenilir bir bakıcı bulalım o da yorulmasın..denilebilir..

Va

Var bakıcıya baktırdım

3,5 aylıkken hiç tanımadığım şirketten bulduğum bakıcıya günde 11 saat bıraktım

Uzaktan davulun sesi hoş gelenlerden değilim yani

Annem başka şehirde Kv bu şehirde ama çocuğa baksa o bizde kalacak kb kendi evinde daha sorun olacaktı

Eşime olmaz annen en son sana bakmış dedim 30 yıl önce eşim bakıcı olmaz vs dedi ama iki kez annesine misafirliğe gidince bakamayacağını da anladı

Örneğin 3 aylık bebeğe çikolata ver dedi onu tattır bunu tattır dedi büyüyünce alışsın salçadan biberden zarar gelmez deyip 11 aylık çocuğa benim yiyemediğim acılıkta yemek vermeye kalktı vs

Ben önlemi baştan aldım huzurluydum Kv baksın diye bıraksaydık bir süre sonra birbirimize giderdik maalesef

Örneğin bize her misafirliğe geldiğinde çocuğa ayakkabı giydirmeye kalktı yere basmayacakmış oysa doktor ayakkabı giydirmeyin diye tembih ediyor, olmaz doktor ne bilir diyor
eskiden ayakkabı vs de yokmuş oysa

Ya da çocuk doğdu ana kucağı al salla diyor mesela almayacağım sallamayacağım deyince herkes sallıyor bunun nesi eksik diyor ki bakıcı ayağında saklamadan uyuttu çocuğu aylarca ama Kv ayakta sallarız uyur ne var bakmakta dedi

Yine mama sandalyesine çocuğu bağlıyormuşum önüne sofra sermemişiz vs dedi oysa kendi evinde de yemek masada yenir ama onun çocukları bebekken yerde yenirmiş benimki de yerde büyüyecekmiş

O nedenle kendi çocuğu ilkokul çağını aşmış kendisi de 45 yaşını aşmamış en az lise mezunu dini tavırlarınız uyumlu işine profesyonel hem de o bebek diye bakabilsen bir bakıcının tercih edilmesini bu aşamaya kadar herkese önerdim önermeye de devam edeceğim galiba

Oğlum 5 yaşına yaklaştı görüşlerim değişmedi bazı arkadaşlar var ya hani asla bakıcıya baktırmam diyen ben de asla Kv ye baktırmam diyenlerdenim ama tabii ben sizlerin Kv şini tanımam lakin ben kendi annemin de bakamayacağı fikrindeyim insanlar yaşlanınca öncelikleri değişiyor

Bakıcı yüksek maliyetli ama bu da bir sıkıntı tabii

ohoooo bunları yaptıgı anda alırım elınden olur mu oyle sey tecrube baska tabı cnm yaaaa bakalım ınns bı olsun da ne bıleyım dısardan oyle gelıyor sankı bakıcı cocugu yedırmez vurur dıye dusunuyo ınsan

Bence imkaniniz varsa kendiniz bakin krese kadar bugünleriniz bebeginizle tadini cikartin bugünleriniz birdaha gelmeyecek

Yarım gün madem bakici diyorum. arkadaşlarim genelde komsusuna baktiriyor en azından tanıdık

Reactions: ZOE
bakıcı tabiki..
ne kadar iyi anlaşırsan anlaş aynı evde çok zor.
e bide kreş zamanı gelince ne diyeceksin?
sağol baktığın için gidebilirsin...bunu demek çok zor olur.
hem kayınvaliden istemediğin şekilde beslerse veya davranırsa uyaramazsın rahatlıkla ama bakıcıyı ikaz etmek çok çok daha kolaydır.

Sizi neden yaralıyor ? Burda bir tercih var hanımefendi.bütün bakıcıya veren anneler kötüdür cümlesini mi çıkarım yaptınız.bu iki şıkta tercih edilmesi gerekeni yazdım bence.
Abim i babaannem baktı beni bakıcı.onca zorluğa rağmen keşke babaannen yaşasa o baksaydi der anneciğim hep.yoksa benim annem laf değil dünyada ki en iyi anne.çalışacaktı mecburdu ,burda iki tercih şansı varsa bence babaanne.

İnsanlar bakım i nasıl olur diye değil sırf KAYNANA OLDUĞU İÇİN İSTEMİYOR BUNU ANLAYABİLİRSİNİZ UMARIM GAYET DE AÇIK.yoksanasıl bakar derdinden değil..

Ama baştan baktırsaydım sen bakamıyorsunuz bırak git evine de diyemezsin ki bunları ancak yaşayarak öğreniyorsun

Ay çok seviyorlar ama tahammülleri düşük bir de onlara göre çocuk mutlaka bir şeyden anlamaz her ağzına geleni konuşan insan çok

bence kesinlikle kayınvalideniz.
çünkü en kötü bakan babaanne bile bir bakıcıdan iyi bakar.
sonuçta kendi canı kendi kanı, başkasına emanet etmektense ben kayınvalide derim.

Tabiki bakıcı...Ztn torunlarına bakan kv modelini hic begenmiyorum..
Koskoca kadin ufacık cocugun pesinde...
Bide esinizde zorlamiyor nie kendinizi atese atiyosunuz ki?
Aynı evin icinde vala ben 3 gunden fazla yatili misafirden bile sklyrm aynı ev kv aman Allahim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…