Bakıcı mı yatılı kv mi?

bence kesinlikle kayınvalideniz.
çünkü en kötü bakan babaanne bile bir bakıcıdan iyi bakar.
sonuçta kendi canı kendi kanı, başkasına emanet etmektense ben kayınvalide derim.

en kötü bakan babanne bile bir bakıcıdan iyi bakar:KK57:
Kendi canı kendi kanı die bakım garantisi varsa yetimhanelerde neden cocuklar var?Madem babannenin cani kanı hepsinin mi babannesi öldü oradaki cocukların..
Babanneyle yada annaneyle yada teyzeyle halayla kan bagı var die ii bakacagına nasıl bu kdr eminsiniz sasirdm dogrusu...
bi cocuga bakabilmek icin kan bagından ziyade vicdan merhamet insanlık olması lazm bi insanda..

en kötü bakan babanne bile bir bakıcıdan iyi bakar:KK57:
Kendi canı kendi kanı die bakım garantisi varsa yetimhanelerde neden cocuklar var?Madem babannenin cani kanı hepsinin mi babannesi öldü oradaki cocukların..
Babanneyle yada annaneyle yada teyzeyle halayla kan bagı var die ii bakacagına nasıl bu kdr eminsiniz sasirdm dogrusu...
bi cocuga bakabilmek icin kan bagından ziyade vicdan merhamet insanlık olması lazm bi insanda..
olabilir, bu benim düşüncem.
sizin düşünceniz sizi ilgilendirir benim ki beni..

olabilir, bu benim düşüncem.
sizin düşünceniz sizi ilgilendirir benim ki beni..
O zmn genelleme yaparak düsüncelerinizi sunmayın insanlara...
Burada kendi yada annesi yada bi yakını bakıcılık yapmıs yapmaya devam eden bir cok insan var..
Düsüncem kimseyi zan altinda birakmadigim sürece beni ilgilendirir hanimefendi..Eger ki karsi tarafi itham altinda birakiyorsam bu kendi düsüncem olmaktan çıkıyor..

O zmn genelleme yaparak düsüncelerinizi sunmayın insanlara...
Burada kendi yada annesi yada bi yakını bakıcılık yapmıs yapmaya devam eden bir cok insan var..
Düsüncem kimseyi zan altinda birakmadigim sürece beni ilgilendirir hanimefendi..Eger ki karsi tarafi itham altinda birakiyorsam bu kendi düsüncem olmaktan çıkıyor..
siz iyi misiniz? işinize bakın, bana saldırmayı bırakın..
buraya ben size yorum yazmadım birincisi bu
genelleme de yapmadım konu sahibinin sorusuna cevap verdim bu ikincisi.
siz ya da başkası benim burada yazdıklarımla işsiz kalacağınızımızı düşünüyorsunuz bu hırs nedir acaba.
kendi yorumlarınıza dönün. ne yazacağımı size soracak değilim.
benim ne düşündüğüm sizi hiç ilgilendirmez. bir daha bana burada akıl verir gibi yorum yazmayın.
benim düşünceme siz ne karışıyorsunuz , size ne ya?????????
hasta falan mısınız, kendinizi bilin lütfen.
evet 10 tane de çocuğum olsa, hepsini el yerine geçen bakıcıya vereceğime kayınvalideme baktırırım.
sizde çatırt diye çatlayın, inşallah herkes aynı şeyi yapar.
oldu mu????

siz iyi misiniz? işinize bakın, bana saldırmayı bırakın..
buraya ben size yorum yazmadım birincisi bu
genelleme de yapmadım konu sahibinin sorusuna cevap verdim bu ikincisi.
siz ya da başkası benim burada yazdıklarımla işsiz kalacağınızımızı düşünüyorsunuz bu hırs nedir acaba.
kendi yorumlarınıza dönün. ne yazacağımı size soracak değilim.
benim ne düşündüğüm sizi hiç ilgilendirmez. bir daha bana burada akıl verir gibi yorum yazmayın.
benim düşünceme siz ne karışıyorsunuz , size ne ya?????????
hasta falan mısınız, kendinizi bilin lütfen.
evet 10 tane de çocuğum olsa, hepsini el yerine geçen bakıcıya vereceğime kayınvalideme baktırırım.
sizde çatırt diye çatlayın, inşallah herkes aynı şeyi yapar.
oldu mu????
oww hakaretler hakaretler ....:KK20::KK20:
Hic hos dgl neyse bakalim herkes kendi karakterinin geregini sergiler demisler...
Hayatta basarilar:KK25:

oww hakaretler hakaretler ....:KK20::KK20:
Hic hos dgl neyse bakalim herkes kendi karakterinin geregini sergiler demisler...
Hayatta basarilar:KK25:
siz kimsenin ne düşündüğüne karışamazsınız.. öncelikle bunu idrak edin.
hatta yorumunuzdan gördüğüm kadarıyla bunu kendinize hak bile görmüşsünüz.
öncelikle başkalarının ne düşündüğüne saygı gösterin.

Çok konuya yazdım; kendi anneniz de kv de sağlıklı olmaz.

Burada ne konular var; telefon ettim alındı; çocuğa şunu giydir dedim alındı; esti dedim alındı diye.

Bir de kv mutlaka daha önce çocuk büyüttüğü için daha fazla biliyordur.

Ben eşime annen çocuk büyüteli 30 yıl olmuş; onun deneyimler 30 yıl önceden kalmış; hayat 30 yıl önceki gibi mi dedim.

Eşim de bakıcı da öyle dedi; ama bakıcı benim dediğimi yapmak zorunda yoksa kapı orda; anneye bunu diyemezsiniz.

Bir de kv ya da anneler ne olur canım demeyi daha rahat yapabiliyor; çocuk bu düşer de hasta olur da deyip işin içinden çıkıyor. Evet tabii ki hasta olacak düşecek de benim istediğim gibi hareket edilmesinden sonra olacak...

Bir de erkekler hep annelerinin iyi bakabileceğini düşünüyorlar; ama iş başa kalınca belli bir yaşın üstündekiler bakamıyor maalesef. Benim oğlan 2,5 aylıktı oturmaya gittik; iki kucağında tuttu; yoruldum deyip kızına verdi. Nasıl baksın akşama kadar annesi olmayan çocuğa? O bakarım diyor ama kendi çocuklarına baktıkları gibi sanıyorlar; hem yıllar geçiyor beden yoruluyor hem de annesi olmayan çocuğa bakmak zor.

Bakıcı seçerken bile mutlaka daha önce annesi çalışan çocuğa bakanını arayın; ben bir bakıcı ile görüştüm; yıllarca ikiz bakmış; bir kaç evde ama hep anneleri de varmış. O bir nevi yardımcı olmuş; oysa annesi evde olmayan bebeğe bakmak her zaman zordur.

Naçizane tavsiyem çocuğunuzu kendi hatalarınız ile büyütün büyüklerin doğruları ile değil. Yani yanlış da olsa o sizin çocuğunuz sizin dediğiniz uygulansın.

Uzun olmuş kusura bakmayın...
Rica ederim ne demek.size katılıyorum tamamiyle.teklif etmezsem kırılır esimde bozulur.bencede bakamaz yorulur belki torun tatlı geliyor ama bakması kolay değil sabır güç kuvvet ister belki kendiliğinden pes eder dicem ama benim ruh halim ne olur meçhul.kimseyle kötü olmak istemiyorum.bebek hatrına daha dikkatli olur dicem ama insan kolay değisirmi bicok konuda farklıyız.bakıcı. konusundada henüz kimseyle görüsmedim söyle referanslı biri olsa benimde içimin attığı güvendigim ne iyi olur henüz bakmadım daha zaman var.kv teklif bile edemiyorum.kim bakacak diye soranlarada bakıcı diyorum.ama küçük bebegimide vermeye kıyamıyorum.kreş yaşına gelene kadar bakayım diyorum ama yarım gün iste.maddi bağlı kalmak da istemiyorum.ama son çare bu olacak.iyi bir bakıcı olsa gözüm arkada kalmasa.kızım yaşını doldurduktan kendi derdini anlatabildikten sonra bakiciya versem nasil olur en azindan bakici nasil davranıyor anlaşılır.kafam karısık:KK43:

Her başlıkta bayanlar tartışıyor keşke başta yazsaydım saygı çerçevesinde sataşmadan lütfen.

Ama baştan baktırsaydım sen bakamıyorsunuz bırak git evine de diyemezsin ki bunları ancak yaşayarak öğreniyorsun

Ay çok seviyorlar ama tahammülleri düşük bir de onlara göre çocuk mutlaka bir şeyden anlamaz her ağzına geleni konuşan insan çok
çok haklısınız konuya bakış açım degıstı dusununce gercekten oyle bı kere geldı mı gıtdenmez daha

bakici diyen arkadaslar,insanin ailesinden biri bebege bakmaya gonulluyken insan evladini nasil bilmedigi insana yarim gunde olsa teslim eder?
konu sahibi,GUVENLI BAGLANMA diye bir olgu var,bebeginizin birine guvenle baglanmasi gerekiyor ki omru boyunca insan iliskileri guzel olsun..Allah bilir kac bakici degistirmek zorunda kalicaksiniz ta ki duzgun birini bulana kadar.Bu yavrunuzu cok sarsar,hem bilmediginiz etmediginiz insan ya..artik gercekten kimseye guven yok.. :KK43:
Kvnin bakmasi daha mantikli..

Abimin iki cocuguna da bayri ayri bakicilat bakti. 6 aylikken birakmak zorunda kaldi yengem.

Hic 6 aylik bebek kendini ifade edemez diye dusunmeyin. Bakici geldiginde gulucukler sacar konusmaya calisirlardi yegenlerim. Giderken bildigin uzulurlerdi.

Anne evdeyken bazen gidip yine bakici ile oynarlardi.

Siz anlamayi bilin yeterki. Yeni nesil Bebisler zehir gibi

bakıcı ... kv demek eşinle özel hayat 0 demek geçen biriside konu açmıştı hatta :)
Gezmeyi çok sever.her şey tadında evet sürekli çok zor biliyorum.ama bebeğim için her şey.bebeğe karısmasa bile ki çok zor eve karışacak.en basitinden yatakodasında kapı calınmalı.izinsiz eşya yeri değismemeli.birde diyelimki tartıştık dışardan birine belli edilmemeli sitemkâr sitemkâr konuşmuştu.o da kırılacak bende.ama kv istemeyen gelin olmakta istemiyorum.

bakici diyen arkadaslar,insanin ailesinden biri bebege bakmaya gonulluyken insan evladini nasil bilmedigi insana yarim gunde olsa teslim eder?
konu sahibi,GUVENLI BAGLANMA diye bir olgu var,bebeginizin birine guvenle baglanmasi gerekiyor ki omru boyunca insan iliskileri guzel olsun..Allah bilir kac bakici degistirmek zorunda kalicaksiniz ta ki duzgun birini bulana kadar.Bu yavrunuzu cok sarsar,hem bilmediginiz etmediginiz insan ya..artik gercekten kimseye guven yok.. :KK43:
Kvnin bakmasi daha mantikli..
Siz de haklısınız anne psikolojisinde önemli bunu sağlam tutmak için nr önerirsiniz.bol sabır umarım kırmam ve kırılmam.

Bir de kreşe kadar kavramı da muğlak canım.

Bizim şehirde kreşler 5'te işler akşam 7'de bitiyor. O zaman da kreşten çıkan çocuğun evde karşılamaya birine ihtiyacı oluyor; kv de de sizinle yaşamaya devam.

Eşimin abisinin kızına anneannesi baktı; kız ilkokul 3'te halen anneannesi var. 9 yıldır onlarla yaşıyor; bence buna can dayanmaz.

Ülkemizde yeni bir aile modeli ortaya çıktı; anne-baba-çocuk bir de nene var ailede. Her yere çocuk o kişi ile gidiyor; tatillerde bile hep birlikte olunuyor ki bu gerçekten zor bir yaşam biçimi.

Aradan yıllar geçince de bu yaşantıya alışmış kv ye git sen evine denmez; artık o da o evde bir birey oluyor; sonra ikinciyi yap bak zaten düzen var deniyor; hayat böyle geçip gidiyor.

Not: Çok moral bozmadım değil mi?
Yok bizim o kadar olmaz herhalde 3 yıl krese kadar.ondan sonrasında acık oynarım.ne diyorum ben ya:) Kv nin eğitim anlayısını hic düşünmüyorum bile bir şekilde hallederiz bana uyar sanırım.bide 2. meselesi var tabi.

Kayinvalidenizin huyunu bile bile bi sene ayni evde yasamayi goze almayin bence . Ya ucretsiz izinde olun bir sene yada bakici zaten yarim gunmus o sekilde idare edin. Kayinvalideniz olsa ne aksaminiz ne haftasonunuz olcak esinizle aranizda sorun cikmasindansa guvenilir bi bakici tabiki
Artık aksam uzanıp dinlenicem çekinmeden evimde hareket edicem gelirse.esimlede mesafeli dururiz ne yapalım o, o şekilde farkederler durumu.o da uyanık yinede sen bilirsin diyerek acık kapı bırakıyor.bir taraftan da haklı:KK43:

Tatlım sizin bir özel hayatınız var, bence kayın validen gelmesin. Bakıcı tut. En azından bakıcıya istediğin her şeyi söyler, yaptırırsın. Kayın validen kafana göre takılır, bişey söylesen alınır. Hiç gelmesin bence, sen bakıcı tut. Kafan rahat olur en azından.[/QUOTE]

Başta kuralları konuşsak nasıl olur?

güvenebileceğiniz birini bulabilirseniz hiç düşünmeyin bakıcı tutun. Gel demek kolay ama git demek zordur..
Evet ben hic git diyemem.o da fazla kalmaz bence torunu özledim diye gelirse o ayrı güzel evi var çünkü.sadece kaldığı sürede sorunlar yasayabiliriz.ya da ben dişimi sıkıp otururum.kışları gelip yazları gider 3 yıl.ama ben 1 yılın sonunda tşk edip bakıcı tutarım gelirse.kızım elini kolumu bağlıyor.hayırlısı olur inş.

Evladina düşkün bir anneysen babaannesi

kendi keyfine düşkün biriysen bakıcı.

1yıl özelin kalmasın kardeşim evlattan önemli mi ?

En basit örnek bakıcı sinir olur çocuğu alır en azından sert bi şekilde koyar.bu beni varya yakar yakar öldürür.

Her anne farklı tabi
takmışlar bakıcıya bagirabilirsin yahu herkes aslında çocuğu değil kendini düşünüyor.ne bileceğim küçücük yavruma ne yapıyor her an.babaanne canı kanı bakıcıya benzer mi.neler duyuluyor bakıcılardan.
İyi bir bakıcı olsa iki sorunda ortadan kalkar bu kadar sert değil maalesef keyif çatmak değil amacım.esimle ve annesiyle kötü olmamak huzurlu bir yuva.ne bileyim sinir olmamak.ben anneyim esimlede gerekirse Kv ilede catısabilirim bebek bakımı konusunda.zaten olacağıda bu.en iyisi ben buna hazırlanayım.iyi bakıcı bulamazsam.tabi daha değişmezse fikrim(ücretsiz izin) yani sonuç sıfır.kesin dediğim birşey yok ne uarfan ne eserden misali.

X