• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Bizim insanımız cebinden para çıkacak ya, portakal suyu gibi, tüm posasina kadar sıkmak istiyor 😂 küçük büyük bütün işverenlerin arzusu bu neredeyse
Ne kadar doğru bir yorum, o kadar katılıyorum ki. 😂

Arkadaşlar anlama sorunu mu var yarım gün öğlen evinden gelecek ve 4 de ayrılacak öğlen de bebek uykuya geçiyor o uyurken beklentimi söyledim ha sana uymaz anlarım da kınamak abartı değil mi
Biz de anlama sorunu değil de siz de anlatamama sorunu var.

Siz açtığınız konuyu okuyun bakalım , nerede yazıyor bakıcının öğlen geleceği 4 te çıkacağı ?

He ütü yapmak istemezse evide toplayabilir geldiğimizde toplu ev görmekte iyi olur yazmışsınız bide. Şaka misiniz siz cidden :))) evi toplamak istemezse ne yapsın istersiniz? Tuvalet banyo falanda yıkasin mi? Nasılsa amaç boş durmaması siz bulursunuz eminim bir iş onu da yapmak istemezse diğer alternatifler neler? Siz iş yerinizde molalarda falan ne yapıyorsunuz yemek yiyip hemen hiç dinlenmeden işinize geri dönüyorsunuz sanırım boş durmamak lazim ya hani.
Sorum bu değil öfkenizi kininizi başka yerde çıkarın

Biz de anlama sorunu değil de siz de anlatamama sorunu var.

Siz açtığınız konuyu okuyun bakalım , nerede yazıyor bakıcının öğlen geleceği 4 te çıkacağı ?
Soruyu uzatmamak adına kısa yazdım yarım gün gelecek çünkü asıl olay yemek ütü gün değil diğerine hayır demem onu şu durumda mağdur mu eder bunu öğrenmekti o sebeple fazla detay verme gereği duymadım

Bi zahmet ütüye başkasını alacaksın. Şu kafa beni delirtiyor ya. Adı üstünde bakıcı. 2 kuruş para veriyorsunuz diye insanların canını çıkartmaya çalışmayın rica edicem. Hem çocuğuma baksin hem evi toplasın hem şu. Böyle insanlara iş yerinde kendi işi dışında ekstra hiçbir şey yaptıramazsın ama. Benim işim değil der. Neyse.

Arkadaşlar anlama sorunu mu var yarım gün öğlen evinden gelecek ve 4 de ayrılacak öğlen de bebek uykuya geçiyor o uyurken beklentimi söyledim ha sana uymaz anlarım da kınamak abartı değil mi
Siz başta ayrintili yazmadgnz için bana da garip geldi ama haklsnz yarım gün ise.
Ben olsam deneme süreci diye baştan konusrdm. 1er hafta olacak şekilde. Evinize geleck insani gözünüz tutması lazim, çocuğunuzu emanet edcksnz.

Her halti bakiciya kitleyecekseniz ona göre para verin, insanları kullanmayın
Ne kadar verdiğimi ne biliyorsunuz ikisiyle de fiyatta anlaşmışım ki tatmin edici bir rakam demek mi emin olun kimse aptal deil ne ben kan emici işverenim ne de onlar gözü açılmamış mazlumlar medeni şekilde arz talep ekseninde görüştüm ikisiyle de siz şahit olmasanız da çevrenimde eve gelen bakıcılar basit derle toparla ya da bi çeşit yemek yapıyor ha yapmayadabilr çocuk ona daha sıcak durdu bunu ciddiye almalı mıyım ilk defa çocuk emanet edeceğim fikri almak istemiştim ne kan emiciliğim kaldı ne bencilliğim

Ne kadar verdiğimi ne biliyorsunuz ikisiyle de fiyatta anlaşmışım ki tatmin edici bir rakam demek mi emin olun kimse aptal deil ne ben kan emici işverenim ne de onlar gözü açılmamış mazlumlar medeni şekilde arz talep ekseninde görüştüm ikisiyle de siz şahit olmasanız da çevrenimde eve gelen bakıcılar basit derle toparla ya da bi çeşit yemek yapıyor ha yapmayadabilr çocuk ona daha sıcak durdu bunu ciddiye almalı mıyım ilk defa çocuk emanet edeceğim fikri almak istemiştim ne kan emiciliğim kaldı ne bencilliğim
Tatmin olsaydı, istediğiniz bakıcı kabul ederdi diye düşünüyorum.
Kendiniz dediniz isteklerimi kabul etmedi diye. Etmez tabi aklı olan insan etmez çünkü

Ücreti ona göre ayarlarınız siz de,o çocuk hergün deliksiz iki saat uyuyacak zaten😃.
Yani çpcuk uyusa da uyansa da ücretler belli bir çizgide oluyor zaten çocuk uyurken bi çorba yapmak yarım saat sonra gene ona zaman ha yorgundur dinlenir ille de yap demiyorum sadece daha ılımlı geldiği için sıcak baktım bir de yaşı genç olması enerjik olması iyi tabi ki ama diğeri de tek çpcuk bakacağı için yaşlı da olsa enerjisi vardır diye düşünüyorum

Kardeşimin yabancı uyruklu yatılı bakıcıları vardı, 2 çocuğa 2 bakıcı. Evin gündelik işlerine yardım ediyorlardı.
Ben geçen sene gündüzlü bakıcı ilanı verdim. Epey başvuran oldu. Kimisi ev işlerine yardım ederim dedi, kimisi etmem dedi. Ben genç bir kız tercih ettim. Ama daha sonra bebeğime kendim bakmaya karar verdim.
Ben bana ukelalık yaparlar endişesi ile 30 yaş üstü tercih etmem. Ve kesinlikle eve kamera yerleştiririm. Bebeğin dili yok ki, eziyet görse söylesin.

Tatmin olsaydı, istediğiniz bakıcı kabul ederdi diye düşünüyorum.
Kendiniz dediniz isteklerimi kabul etmedi diye. Etmez tabi aklı olan insan etmez çünkü
Hayır istediğim değil ilk görüştüğüm bayan ücretten bağımsız olarak iş yapmıyor bir miktar fazla vereyim iş yapar öısınız dedim hayır dedi yaşı gereği belki de gücü yetmiyor olabilir , sonradan görüştüğüm genç bayan daha ılımlı konuştu akılsız da değil gayet aklı başında biriydi çünkü buradakilerin aksine beni anladığını düşünüyorum kendimi anlatmak için çırpınmak zorunda bırakmadan

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Nekadar ücret veriyorsunuz ablamda bakıcı arıyor ücret arastrması yapıyoruz . Yorum olarakta bebek uyurken ıs yapmasın bence ses olur ve bebek uyurken yetişmezse uyanıkken yapmaya çalışır bu defa bebek ilgisiz kalablr yınede sen blrsın canım

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Bana ikincisi daha mantıklı geldi hem genç hemde size yardımcı olacak ,içinizde isindiysa bence mağdur ederim vs diye düşünmeyin pek

Kardeşimin yabancı uyruklu yatılı bakıcıları vardı, 2 çocuğa 2 bakıcı. Evin gündelik işlerine yardım ediyorlardı.
Ben geçen sene gündüzlü bakıcı ilanı verdim. Epey başvuran oldu. Kimisi ev işlerine yardım ederim dedi, kimisi etmem dedi. Ben genç bir kız tercih ettim. Ama daha sonra bebeğime kendim bakmaya karar verdim.
Ben bana ukelalık yaparlar endişesi ile 30 yaş üstü tercih etmem. Ve kesinlikle eve kamera yerleştiririm. Bebeğin dili yok ki, eziyet görse söylesin.
Malesef küçük bir ilçe kamera olayı hiç yok sanırım duymadım yaşlı bayan referanslı tecrübeli geçen sene 2 çocuğa birden bakmış bir sorun olsa duyulurdu diye düşündüm genç olan da iyi temiz birine benziyor onun da hakkında iyi şeyler duydum tabi ev ortamını bilemeyiz , ikisi de benden büyük kişiler ama saygılı tiplerdi öyle bir sorun yaşamam da 55 bakıcılık için çok mu yaşlı bilemiyorum

Yani çpcuk uyusa da uyansa da ücretler belli bir çizgide oluyor zaten çocuk uyurken bi çorba yapmak yarım saat sonra gene ona zaman ha yorgundur dinlenir ille de yap demiyorum sadece daha ılımlı geldiği için sıcak baktım bir de yaşı genç olması enerjik olması iyi tabi ki ama diğeri de tek çpcuk bakacağı için yaşlı da olsa enerjisi vardır diye düşünüyorum
Hanımefendi çocuk bu,kadın mutfaktayken uyanır,Allah korusun başına bir iş gelir,hangi ev işi kurtarır o çocuğu?Lütfen bu açıdan düşünün biraz.

Malesef küçük bir ilçe kamera olayı hiç yok sanırım duymadım yaşlı bayan referanslı tecrübeli geçen sene 2 çocuğa birden bakmış bir sorun olsa duyulurdu diye düşündüm genç olan da iyi temiz birine benziyor onun da hakkında iyi şeyler duydum tabi ev ortamını bilemeyiz , ikisi de benden büyük kişiler ama saygılı tiplerdi öyle bir sorun yaşamam da 55 bakıcılık için çok mu yaşlı bilemiyorum
O zaman referanslı olanı alın.
55 yaş dinç ise bakıcılık için yaşlı değil. Çoğu insan annesine ya da kayınvalidesine baktırıyor. Onlarda bu yaş aralığında.
İmkanınız varsa kesinlikle kamera yerleştirin. Ne psikopatlar var görüyoruz tv.de.

anlama sorununuz mu var diyorsunuz ama bu mesaja kadar hiçbir yerde kadının sadece 12de gelip 4te çıkacagini yazmamissiniz. Belki de sizde bir anlatma sorunu vardır .
Konuya gelirsek, gerçekten de bu 4 saatcik sürede çocuk uyanıkken çocukla ilgilenip uyuyunca ütü ya da bu çeşit yemek yapip o arada rahatlıkla dinlenecegine inanıyor musunuz?
çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir ,
Evde çocuk peşinde pili bitmiş karısına 'sen de amma abarttın,zaten günün yarısi uyuyor çocuk. O arada yemegi yapıp pekala dinlenebilirdin' diyen kocalar gibi olmuş mesajınız.

Bence bakicida yanlis yere odaklaniyorsunuz. Evisi yapmaktan ziyade hiç televizyon açmamak, yemek yedirirken telefon Tablet tutmamak, her gün parka götürmek , çocukla iletişiminin keyifli olması gibi şeylere odaklanın. Zaten 4 saat bakacakmis. Bebeği hazırlayıp alıp parka götürse , dönünce yemek yedirse bile dolar ki 4 saat . Ne ara başka bir şey yapacak. Bebeğin kirli sepeti olur, düzenli olarak onları yıkar,asar biriktikce, alır katlar kenara koyar. Bebeğin daginikliklarini toparlar. Siz önceden hazirlamadiysaniz çocuğun ek gıdasını hazırlar, kendi çıkan bulaşıklarıni yikar, çocuk yere döke saça yediyse onlari temizler...bence bakicinin görevi burada biter.
Sizin dediğiniz 4 saat zaten 2 saati bebek uyuyor hesabı da çok ilginç. Robot değil ki bu her gün aynı saatte uyusun uyansın. Belki uyanıp sizi goremeyince huzursuzlanip kendince o saatte uykuyu reddedecek, hadi şimdi bebek ama terrible two zamanlarına az kalmış. O çağlarda erken ergen Uyumaya direnecek, triplere girecek, huy değiştirecek..kurma bebek gibi yatıp kalkmayacak ki.

Sormak istediğiniz esas konuya gelince , isterseniz bir hafta deneme için ilk hanimefendiyi alın ise. Çocuk ona isinmazsa en azindan bir haftalık ücretini ödersiniz,cep harçlığı olur ona da. Komple yüzüstü birakmamis olursunuz.

Bana ikincisi daha mantıklı geldi hem genç hemde size yardımcı olacak ,içinizde isindiysa bence mağdur ederim vs diye düşünmeyin pek
Yani uzun zamandır haber gelmedi diye I kadına okeyledim bu sefer de diğer kadından haber gelinceye görüşme de iyi geçince arada kaldım diğeri benim için birilerini iptal etmiş değil zaten başka görüştüğü bir yer yoktu evi yakın diye beni istiyordu ama ben sanırım ona okey demekte acele ettim çünkü kimseyi bulamayacağım diye içime sinmese de ok dedim

Back