• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

İstediğinizi düşünün sizi inandırmak mecburiyetinde değilim çpcuk direkt ona gülüp gitti kadın iş yapmasa da daha ılımlı geldi diğerine göre enerji meselesi anlamak zorunda değilsiniz ben zaten diğerini iptal etmek etik mi diye sordum neden gönüllü olarak iş yapmasına bu kadar yükseldiniz kimseyi zorlamıyorum
İlk kadın sizinle anlastiktan sonra başkasıyla anlaşsa ve bunu size söylese. Sizde o sürede bakiciyla anlaştığınız için başka bakıcı bakmamış olsanız ve size ben başkasıyla anlaştım size gelmiycem dese ne durumda olurdunuz bir bunu düşünün. Cevap nedir? Evet etik değil bence. Aynı şekilde kadın sizinle anlaştı şuan başka bir bakıcılık işi aramıyor okeylestiginiz için ve siz ben başkasını buldum dediginizde tersi örnekte sizin kaldığınız gibi kalacak öylece. Ev işini yemeği temizligi geçtim bence bunu düşünün. Eğer kesin karar verdiyseniz ikinciye bir an önce ilk kişiye söylemelisiniz ihtiyacı varsa başka bir iş bulsun yazık.

Yani uzun zamandır haber gelmedi diye I kadına okeyledim bu sefer de diğer kadından haber gelinceye görüşme de iyi geçince arada kaldım diğeri benim için birilerini iptal etmiş değil zaten başka görüştüğü bir yer yoktu evi yakın diye beni istiyordu ama ben sanırım ona okey demekte acele ettim çünkü kimseyi bulamayacağım diye içime sinmese de ok dedim
Yani açık açık söyleyin benim evimdede ufak bir yardıma ihtiyacım var,yardımcı olabilecek biri daha var kusura bakmayın deyin vazgeçin siz nasıl rahat edecekseniz onu seçmelisiniz

anlama sorununuz mu var diyorsunuz ama bu mesaja kadar hiçbir yerde kadının sadece 12de gelip 4te çıkacagini yazmamissiniz. Belki de sizde bir anlatma sorunu vardır .
Konuya gelirsek, gerçekten de bu 4 saatcik sürede çocuk uyanıkken çocukla ilgilenip uyuyunca ütü ya da bu çeşit yemek yapip o arada rahatlıkla dinlenecegine inanıyor musunuz?
Evde çocuk peşinde pili bitmiş karısına 'sen de amma abarttın,zaten günün yarısi uyuyor çocuk. O arada yemegi yapıp pekala dinlenebilirdin' diyen kocalar gibi olmuş mesajınız.

Bence bakicida yanlis yere odaklaniyorsunuz. Evisi yapmaktan ziyade hiç televizyon açmamak, yemek yedirirken telefon Tablet tutmamak, her gün parka götürmek , çocukla iletişiminin keyifli olması gibi şeylere odaklanın. Zaten 4 saat bakacakmis. Bebeği hazırlayıp alıp parka götürse , dönünce yemek yedirse bile dolar ki 4 saat . Ne ara başka bir şey yapacak. Bebeğin kirli sepeti olur, düzenli olarak onları yıkar,asar biriktikce, alır katlar kenara koyar. Bebeğin daginikliklarini toparlar. Siz önceden hazirlamadiysaniz çocuğun ek gıdasını hazırlar, kendi çıkan bulaşıklarıni yikar, çocuk yere döke saça yediyse onlari temizler...bence bakicinin görevi burada biter.
Sizin dediğiniz 4 saat zaten 2 saati bebek uyuyor hesabı da çok ilginç. Robot değil ki bu her gün aynı saatte uyusun uyansın. Belki uyanıp sizi goremeyince huzursuzlanip kendince o saatte uykuyu reddedecek, hadi şimdi bebek ama terrible two zamanlarına az kalmış. O çağlarda erken ergen Uyumaya direnecek, triplere girecek, huy değiştirecek..kurma bebek gibi yatıp kalkmayacak ki.

Sormak istediğiniz esas konuya gelince , isterseniz bir hafta deneme için ilk hanimefendiyi alın ise. Çocuk ona isinmazsa en azindan bir haftalık ücretini ödersiniz,cep harçlığı olur ona da. Komple yüzüstü birakmamis olursunuz.
Yengeç ben cocuk kıyafetini yıkayıp asan bakıcı da görmedim hiç.

İkinci kişi size daha yakın gelmiş onu tercih edebilirsiniz.
Çalışan insanlarsiniz yoruluyorsunuz anlıyorum fakat sadece bebeğinizin yüklerini alması daha iyi olur sanırım her iki taraf için.Bebek kıyafetlerinin yıkanması, katlanması,mamasının hazırlanması gibi. Ütü olayına girmeyin çünkü bebeğiniz küçük Allah muhafaza yetişmez diye uyanıkken falan yapar.
Birde adli sicil kaydina bakın ek olarak evde eski telefon varsa ücretsiz uygulama var bir eski telefonun kamerasını açıp bir köşeye koyabilirsiniz. Alfred Cam uygulama adı araştırabilirsiniz.

Şaka mısınız???
Bakıcı arıyorum deyip üstüne başka işler arıyorsunuz?
Yetmiyor çocuğum gördü alışamadı diyorsunuz.
Bir yaşındaki tüm çocuklar yabancı birini görür görmez kanı kaynar zaten.
Değişik işler yani.
Siz sanırım çocuğunuz uyuyunca bir-iki saat iş peşinde koşup sonra çocuğa bakmaya devam ediyorsunuz muazzam enerji tebrik ederim.

Bakıcının görevi çocuğunuza bakmak o kadar. Gerçekten şu bakıcı aldım ev işi de yaptırayım kafasını anlamıyorum. Hayır bir de yazmışsınız yarım saat çorba yapsın yorgunsa onu da yapmasın. İnandırıcı gelmiyor bilginiz olsun. Bir zamandan sonra kadının eline yemek listesi verip bunu görevi haline getirtecek gibisiniz. Bakıcılar da bunu bildikleri için en baştan hayır diyorlar. Elini veren kolunu kurtaramıyor. Ev sahiplerinin beklentileri, istekleri bitmiyor.

O kadar kolaysa bir yaşındaki çocukla hem ev işi yapıp hem çok iyi ilgilenebiliyorsanız bakıcıya gerek yok buyrun oturun evinizde siz yapın her şeyi dört dörtlük paranız da cebinizde kalır.

Yengeç ben cocuk kıyafetini yıkayıp asan bakıcı da görmedim hiç.
Ben mantı açan, camları silen, sofra kurup kaldıran bakıcılar biliyorum ama yatılı tabii ki.
Bana denk geldi mi, hayır.
Kaşığına kadar hazır eder, sofraya çağırırdım yine de yaranadım hiçbirine😂

Benim kuzenimin bakıcısı çocukların kıyafetlerini yikar, kurutucuya atar. Ama onun da kusuru her gün müge anlı izler 😅😅😅
Ayyy o batağa bir kez ben de düştüm. Palu olayında her sabah izliyordum yaaaa. :KK53:
Öğlen gelip 4'te gidecekse hangi ara hangi işi yetiştirecek ki? Bunun yerine eğitici oyunlar oynasın çocukla, bir şeyler okusun ne bileyim ya o yaş çocuğu için kaliteli zaman geçirtecek aktiviteler yaptırsın. Bakıcı demek ağzına kaşıkla yemek sokmak olmamalı illa. Çocuğun gelişimine katkıda bulunması o bir tencere yemekten evladır bence.

anlama sorununuz mu var diyorsunuz ama bu mesaja kadar hiçbir yerde kadının sadece 12de gelip 4te çıkacagini yazmamissiniz. Belki de sizde bir anlatma sorunu vardır .
Konuya gelirsek, gerçekten de bu 4 saatcik sürede çocuk uyanıkken çocukla ilgilenip uyuyunca ütü ya da bu çeşit yemek yapip o arada rahatlıkla dinlenecegine inanıyor musunuz?
Evde çocuk peşinde pili bitmiş karısına 'sen de amma abarttın,zaten günün yarısi uyuyor çocuk. O arada yemegi yapıp pekala dinlenebilirdin' diyen kocalar gibi olmuş mesajınız.

Bence bakicida yanlis yere odaklaniyorsunuz. Evisi yapmaktan ziyade hiç televizyon açmamak, yemek yedirirken telefon Tablet tutmamak, her gün parka götürmek , çocukla iletişiminin keyifli olması gibi şeylere odaklanın. Zaten 4 saat bakacakmis. Bebeği hazırlayıp alıp parka götürse , dönünce yemek yedirse bile dolar ki 4 saat . Ne ara başka bir şey yapacak. Bebeğin kirli sepeti olur, düzenli olarak onları yıkar,asar biriktikce, alır katlar kenara koyar. Bebeğin daginikliklarini toparlar. Siz önceden hazirlamadiysaniz çocuğun ek gıdasını hazırlar, kendi çıkan bulaşıklarıni yikar, çocuk yere döke saça yediyse onlari temizler...bence bakicinin görevi burada biter.
Sizin dediğiniz 4 saat zaten 2 saati bebek uyuyor hesabı da çok ilginç. Robot değil ki bu her gün aynı saatte uyusun uyansın. Belki uyanıp sizi goremeyince huzursuzlanip kendince o saatte uykuyu reddedecek, hadi şimdi bebek ama terrible two zamanlarına az kalmış. O çağlarda erken ergen Uyumaya direnecek, triplere girecek, huy değiştirecek..kurma bebek gibi yatıp kalkmayacak ki.

Sormak istediğiniz esas konuya gelince , isterseniz bir hafta deneme için ilk hanimefendiyi alın ise. Çocuk ona isinmazsa en azindan bir haftalık ücretini ödersiniz,cep harçlığı olur ona da. Komple yüzüstü birakmamis olursunuz.
Israrla aynı bakış açısı savunuluyor tuhaf herhalde biri soru sorunca nerden vursak diye pusuda bekliyor burada bazıları çocuk robot değil evet ben de değilim modamod o işler yapılacak demedim çocuk uyurken yapılabilir diyorum eve gittim yemek yok diye hesap soracağımı mı sanıyorsunuz acaba ilginç kafalar , çocuk ona ısındı mı nasıl anlayacağım kadın benle çalışmak isteyecek mi deneme sürecini belki garanti bi iş bulacak ben iptal edince , sevip sevmediğini de anlayamam bebek daha onunlayken tepkilerini gözlemledim sadece genç olana daha ılımlı idi ama bu bebek bilmiyorum tepkileri ne kadar geçerli , tablet telefon ekran zaten konuşuldu izletilmeyecek kesinlikle , iletişim olarak da genç olana daha sevecen ve tatlı , diğeri de anneanne tadında biraz

Ayyy o batağa bir kez ben de düştüm. Palu olayında her sabah izliyordum yaaaa. :KK53:
Öğlen gelip 4'te gidecekse hangi ara hangi işi yetiştirecek ki? Bunun yerine eğitici oyunlar oynasın çocukla, bir şeyler okusun ne bileyim ya o yaş çocuğu için kaliteli zaman geçirtecek aktiviteler yaptırsın. Bakıcı demek ağzına kaşıkla yemek sokmak olmamalı illa. Çocuğun gelişimine katkıda bulunması o bir tencere yemekten evladır bence.
Bende konusuna göre Müge Anlı izliyorum ama akşamları 😂 Palu ailesini çok sonradan bir gece yarısı izlemiştim bir saatlik derleme videosunu, müthiş zamanlama 😂
Çocukların yanında izlenecek şeyler değil kesinlikle. O onu öldürmüş, kaçırmış, parasını kaptırmış. Çocuklarını zihninde yer etmemesi gereken ne varsa fazlasıyla mevcut programda.

Şaka mısınız???
Bakıcı arıyorum deyip üstüne başka işler arıyorsunuz?
Yetmiyor çocuğum gördü alışamadı diyorsunuz.
Bir yaşındaki tüm çocuklar yabancı birini görür görmez kanı kaynar zaten.
Değişik işler yani.
Siz sanırım çocuğunuz uyuyunca bir-iki saat iş peşinde koşup sonra çocuğa bakmaya devam ediyorsunuz muazzam enerji tebrik ederim.
Evet çocuk uyuyunca yemek , bulaşık vs gibi işleri hallediyorum yoksa kim yapacak ?

Bakıcının görevi çocuğunuza bakmak o kadar. Gerçekten şu bakıcı aldım ev işi de yaptırayım kafasını anlamıyorum. Hayır bir de yazmışsınız yarım saat çorba yapsın yorgunsa onu da yapmasın. İnandırıcı gelmiyor bilginiz olsun. Bir zamandan sonra kadının eline yemek listesi verip bunu görevi haline getirtecek gibisiniz. Bakıcılar da bunu bildikleri için en baştan hayır diyorlar. Elini veren kolunu kurtaramıyor. Ev sahiplerinin beklentileri, istekleri bitmiyor.

O kadar kolaysa bir yaşındaki çocukla hem ev işi yapıp hem çok iyi ilgilenebiliyorsanız bakıcıya gerek yok buyrun oturun evinizde siz yapın her şeyi dört dörtlük paranız da cebinizde kalır.
İnanmak zorunda değilsiniz ben kendimi biliyorum ikna etmek amaçlı yazsaydım tüm detayları belirtirdim öyle bir kaygım yok benim takıldığım nokta genç mi yaşlı mı olmalı ve diğerini iptal etmem doğrumu olur bunn dışında herşeyi cevaplamışsınız ama bana haddimi bildirdiniz teşekkürler

Evet çocuk uyuyunca yemek , bulaşık vs gibi işleri hallediyorum yoksa kim yapacak ?
Hanımefendiciğim, siz çocuğa göz kulak olan bir ev yardımcısı arıyorsunuz, tekrar yazıyorum bunu ki, eğer bu kişiler olmazsa anlam kargaşası yaşamayın.

Bakıcılık farklı bir meslek ve dolayısıyla işverenin de çocuğun gelişimiyle ilgili beklentileri olur, o kişiler de eve el sürmez, çocukla ilgilenirler.
Siz ise çocuğu sağlıklı şekilde gözetecek, temel ihtiyaçlarını giderecek ve aynı zamanda evde noksan şeyleri halledebilecek gündelik hanım işçi arayışındasınız.

Şu algıyı düzeltirseniz, linç ortadan kalkacak.

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Milyon tane bakici denemis/degistirmis biri olarak calistirabildiginiz kadar calistirmanizi tavsiye ederim. İstanbulda bakicilar 8-10 bin arasinda geliyor. Bu memlekette universite mezunu insanlar o paralara calisiyor ve bakici milleti serebildigi kadar sermeye programli

Eskiden olsa ben de dinlensin Derdim ama artik tecrubelerime dayanarak calistirin diyorum.

Beni lincleyecek arkadaslar, tecrubelerime guvenin 😌

Hanımefendiciğim, siz çocuğa göz kulak olan bir ev yardımcısı arıyorsunuz, tekrar yazıyorum bunu ki, eğer bu kişiler olmazsa anlam kargaşası yaşamayın.

Bakıcılık farklı bir meslek ve dolayısıyla işverenin de çocuğun gelişimiyle ilgili beklentileri olur, o kişiler de eve el sürmez, çocukla ilgilenirler.
Siz ise çocuğu sağlıklı şekilde gözetecek, temel ihtiyaçlarını giderecek ve aynı zamanda evde noksan şeyleri halledebilecek gündelik hanım işçi arayışındasınız.

Şu algıyı düzeltirseniz, linç ortadan kalkacak.
Sizin anlamadığınız da şu 55 yaşında kadın mesleki olarak mı bunu yapıyor eğitim mi veriyor çocuğa hayır annem usulü bakıyor zaten burada bunu profeayonel anlamda yapan bakıcıyı konuşmuyorum öyle bakıcılar yok benim muhitimde , evde duran boş vakti olan hanımların tercihen yaptığı bir iş çoğunlukla

Sizin anlamadığınız da şu 55 yaşında kadın mesleki olarak mı bunu yapıyor eğitim mi veriyor çocuğa hayır annem usulü bakıyor zaten burada bunu profeayonel anlamda yapan bakıcıyı konuşmuyorum öyle bakıcılar yok benim muhitimde , evde duran boş vakti olan hanımların tercihen yaptığı bir iş çoğunlukla

O kendince o mesleği edinmiş, ev işine el sürmüyor bakıcıyım diyorsa, ne diyeceksiniz ki?
Mesela çocuğu parka götürmek, boya yaptırmak da buna dahil, diğer ev işi yapanlar bunu yapmazlar.

Ben yerinizde olsam genç olanı tercih ederim her türlü, bebekli bir anneye yapılmış çorbanın ya da yıkanmış çamaşırın nasıl bir hediye olduğunu çok iyi biliyorum.

Benimde bakicim var cocugum 2 yasinda 1 yaşından beri var ne mi yapıyor cocugun temel ihtiyaçlarını karşılıyor e yaşı da artık tuz yağ bilmemne yemeye müsait olduğu icin cocuga yaptığı yemegi fazla yapiyor ben ve eşimde yiyoruz cocugun çamaşırını yıkayıp asmiyor. Utulemiyor da. Evi de temizlemiyor 🤣 ha bardak görürse kaldırıp makineye atiyor yani onu tabi yapacak mutfakta takılıyor cunku 4 öğün o yediriyor. Ha bide ben ve esime kahve yapiyor. Ya da nescafe. 🤣 daha 1 gün bile görmedim ki çamaşırı yıkasın ben alırım sepeti yıkarım kurutmaya atarım nadiren derim kurutmadan alıp balkona koyar mısın. Diğer işler için gelen ayrı kişi var o da haftada 3 geliyor 🤣 sizin düşünce biçiminiz farklı geldi bana cocukla ilgilenen kişi gerçekten bu işleri yapamaz cocuk uyuyunca zaten yemek hazirlicak cocuga e oyuncakları topla bir yemek ye bi lavaboya gt derken kadin dinlenecek biraz hakkı değil mi.. yapmayın etmeyin herkes kendi işini yapsın. Cocuk bakıcısı yemek temizlik ütü yapmamalı.. cocugun zamanından calmamali

Back