- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
- 23
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
Otrera bana o kadar dolmuşsunuz ki konuyla alakasız yönetimle yazışmamı bile beğenmeyecek kadar takiptesiniz komik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bakıcı değil de yardımcı abla diyelim ha oldu mu şimdi etiketi değişince o işlere uygun hale geldi mi istediğiniz sıfatlara koydum şimdi yardımcı abla arıyorum çocuk uyurken evi çekip çevirsin uyanınca da onla ilgilensin hepi topu 4 saatcik oldu mu şimdi istediğiniz gibi
Siz sanırım çocuk büyütmediniz kimse çocuğu uyurken başında beklemiyor ya dinleniyor ya işini görüyorOlmadı. Bebeğiniz evde uyurken ,evinizde onu gözlemleyebilecek başka bir yetişkin olacak mı ? Olmayacaksa : siz de , çocuk bakmak dışında ev işi yapmayı kabul eden bakıcı da, çok büyük bir risk alıyor ve bu riskleri görmekten kaçınıyorsunuz.
Bakıcıdan neler beklediğinizi yazdınız. Ancak sizin neler yapacağınızı yazmadınız. Bir yerde 12 de gelip 16 da çıkacak dediniz , başka bir yerde günde 4-5 saat bakacak dediniz. 4 ile 5 arasında 1 saatlik bir fark var ; ek mesai ödeyecek misiniz kendisine ?
Ödeyeceğiniz maaş nedir , sigorta yapacak mısınız ? Sigorta yapmıyorsanız sigorta bedelini bakıcınıza ödeyecek misiniz ? İzin hakkı nedir ? Kendiniz izinliyseniz , kadını o gün çağırmayıp parasını kesecek misiniz , ödeyecek misiniz ?
Bakıcı o gün illa bi iş yapsın demedim olağan şartlarda çocuk uyurken ne yapabilirse ha ütü sevmiyordur bi çeşit yemek yapar ya da evdeki dağınıklığı toparlar maksadım işlerden bir kalem eksilmesi ama inanın bazen kahve yapacak gücüm kalmıyor gece gündüz çocuğa ve eve koşturmaktan şimdi diyeceksiniz ki bakıcı yorulmuyor mu evet o da insan ve yoruluyor ben de zaten öldüresiye iş yapsın demedim en azından evde çocuk bakmadığı için gece uyuyabildiği için bebeğim uyurken eminim o benden daha dinç kalacaktır ha kalmazsa da canı sağolsun ki zaten iş yapmayacak olanla anlaştım herkes rahatlayabilirOlmadı. Bebeğiniz evde uyurken ,evinizde onu gözlemleyebilecek başka bir yetişkin olacak mı ? Olmayacaksa : siz de , çocuk bakmak dışında ev işi yapmayı kabul eden bakıcı da, çok büyük bir risk alıyor ve bu riskleri görmekten kaçınıyorsunuz.
Bakıcıdan neler beklediğinizi yazdınız. Ancak sizin neler yapacağınızı yazmadınız. Bir yerde 12 de gelip 16 da çıkacak dediniz , başka bir yerde günde 4-5 saat bakacak dediniz. 4 ile 5 arasında 1 saatlik bir fark var ; ek mesai ödeyecek misiniz kendisine ?
Ödeyeceğiniz maaş nedir , sigorta yapacak mısınız ? Sigorta yapmıyorsanız sigorta bedelini bakıcınıza ödeyecek misiniz ? İzin hakkı nedir ? Kendiniz izinliyseniz , kadını o gün çağırmayıp parasını kesecek misiniz , ödeyecek misiniz ?
Siz sanırım çocuk büyütmediniz kimse çocuğu uyurken başında beklemiyor ya dinleniyor ya işini görüyor
4-5 saat demişim kusur arayacak yer bulmuşsunuz resmen , ek mesai nedir şaka mısınız bakıcı ile saat konuşulur ve ücrette anlaşılır benim yaptığım gibi, o bu saate aldığı ücrete okeyse anlaşılır ki anlaştık
Sigorta yok küçük bi ilçede yaşıyorum inanın kimsenin sigorta talebi olmuyor hiç yapılan da duymadım burada siz eve gelen temizlikçiye sigorta yapıyorusnuzdur ( hiç sanmam ama ) inşallah
İzinli olduğum günler de gelmeyecek ki 3 günlük bakıcı diye belirttim ararken ve bunu bilenler geldi ücrette 5 değil 3 günlük ücret ki bunu da kabul ettiler benim işime gelir dediler hatta çünkü kadın bunh ek bir gelir kapısı olarak görüyor ama tüm haftasını da buna ayırmak istemiyor zaten 55 Yaşında kadın eviyle torunuyla vakti olsun istiyor sizin sandığınız gibi deli gibi çalışıp üç kurulu alıp mağdur olmayacak yani ama gene de anlamak için deil eleştirmek için okuyacağınıza eminim
hayır aksine çocuklar annelerine nazlanır çok defa gördüm başkalarından yemek yiyen, ya da oynayan çocuğum bana çok daha fazla zorluk çıkarıyor bakıcı ile de başbaşa bıraktığımda bir sorun görmedim ama çocuk tabi ki bu sağı solu belli olmaz o yüzden hep takipteyim ama başında beklemiyorsun gidip 3 saat uyuyor bazen bu çok saçma olurdu kamerayla izliyorsun ya da arada odasına gidiyorsun kapısı açık olıyor zaten duymak için çocuk bi şekilde kendini duruyor yani çok şükür bir sorum yaşamadım bugüne kadar ona göre güvenlik önlemlerini alıyorsun zaten , ücretten bahsetmiyorum çünkü metropolde yapamıyorum buranın piyasası oralardan çok farklı herkes 3 e çalışırken yok ben 5 vereyim de demedim ki kimse demez zaten iki taraf da anlaşıyorsa asıl siz neden asıl sorum bu olmamasına rağmen ücrete takıldınız merak ettim ?Ücret hala sır yani.
Çocukların annelerinin sözlerini dinlemeleriyle , para karşılığı kendisine bakmakla görevlendirilmiş birine davranışları ve söylediklerini dinleme şekilleri birbirinden farklıdır.
Yani soruyu açarken
hayır aksine çocuklar annelerine nazlanır çok defa gördüm başkalarından yemek yiyen, ya da oynayan çocuğum bana çok daha fazla zorluk çıkarıyor bakıcı ile de başbaşa bıraktığımda bir sorun görmedim ama çocuk tabi ki bu sağı solu belli olmaz o yüzden hep takipteyim ama başında beklemiyorsun gidip 3 saat uyuyor bazen bu çok saçma olurdu kamerayla izliyorsun ya da arada odasına gidiyorsun kapısı açık olıyor zaten duymak için çocuk bi şekilde kendini duruyor yani çok şükür bir sorum yaşamadım bugüne kadar ona göre güvenlik önlemlerini alıyorsun zaten , ücretten bahsetmiyorum çünkü metropolde yapamıyorum buranın piyasası oralardan çok farklı herkes 3 e çalışırken yok ben 5 vereyim de demedim ki kimse demez zaten iki taraf da anlaşıyorsa asıl siz neden asıl sorum bu olmamasına rağmen ücrete takıldınız merak ettim ?
E benim sorum çünkü bu eksende değildi ki ben ona verdiklerimi beğenmedi sizce ücret az mı diye sormadım ki biz ikisiyle de ücrette ve iş tanımında anlaşmıştık zaten benden beklentilerini karşılamışım ki anlaşmışız bu çıkarımı yapmak zor olmamalı okuyanlar açısındanBakıcıdan taleplerinizi yazarken , kendi vereceğiniz hakları paylaşmadığınız için.
siz bu bakiciya kac para vericeksiniz ben size 2 katini veriyim susun artik. banlanip gelip hala ayni konusmaya devam ediyosunuz. bakicinizi tuttuysaniz iyi okey konuda dert kalmadi susunAhahah koptum buna ben mi iftira atıyorum daha beni tanımadan asıl sizler bana saldırdınız merak ediyorsanız söyleyeyim ev işi yapmayan ama ilk sözleştiğim kadınla anlaştım neden biliyor musunuz onu mağdur etmemek için alkış beklemiyorum ama eminim bu ikilemde çoğu o kadını düşünmeyip evinin işini yapacak olanı seçerdi ama burdan anonim ahlak timsali olmak kolay gerçek hayatta görelim bu vicdan timsallerini
Ahahah siz neden sorumdan gidip susmuyorsunuz kuzum bazı üyeler de heyecanla biri bişey yazsa da beğensek derdinde içeriği önemli değil bana karşıt olan her fikri kafi ahaha vallahi çok anlamsız bi uğraş peşindeler hadi ben direkt muhattabım da birilerine ne olıyorsiz bu bakiciya kac para vericeksiniz ben size 2 katini veriyim susun artik. banlanip gelip hala ayni konusmaya devam ediyosunuz. bakicinizi tuttuysaniz iyi okey konuda dert kalmadi susun
hayır aksine çocuklar annelerine nazlanır çok defa gördüm başkalarından yemek yiyen, ya da oynayan çocuğum bana çok daha fazla zorluk çıkarıyor bakıcı ile de başbaşa bıraktığımda bir sorun görmedim
Cocuk psikolojisine dair tum bilginiz “Cok yerde gormus olmaniz” degildir insallah. Oyleyse vay bebenin haline…
Hem çocuk bakımı hem ev işi aynı zamanda da yemek beklediğiniz için ücretini merak etmiş olabilir mi? Bu kadar şey bir arada beklediğiniz insana asgari ücret falan vermiyorsunuzdur herhalde daha üst veriyorsunuzdur dicem ama asgari verdiginizi dahi düşünmüyorum. Bende küçük yerde yaşıyorum bakıcı emeğini sömüren çok insan var görüyorum.Yani soruyu açarken
hayır aksine çocuklar annelerine nazlanır çok defa gördüm başkalarından yemek yiyen, ya da oynayan çocuğum bana çok daha fazla zorluk çıkarıyor bakıcı ile de başbaşa bıraktığımda bir sorun görmedim ama çocuk tabi ki bu sağı solu belli olmaz o yüzden hep takipteyim ama başında beklemiyorsun gidip 3 saat uyuyor bazen bu çok saçma olurdu kamerayla izliyorsun ya da arada odasına gidiyorsun kapısı açık olıyor zaten duymak için çocuk bi şekilde kendini duruyor yani çok şükür bir sorum yaşamadım bugüne kadar ona göre güvenlik önlemlerini alıyorsun zaten , ücretten bahsetmiyorum çünkü metropolde yapamıyorum buranın piyasası oralardan çok farklı herkes 3 e çalışırken yok ben 5 vereyim de demedim ki kimse demez zaten iki taraf da anlaşıyorsa asıl siz neden asıl sorum bu olmamasına rağmen ücrete takıldınız merak ettim ?
Yazmaz yazamaz çünkü asıl orda sorun başlar. Kocalarının gomleklerine kadar utulemesini istediği insana, insani bir ücret vermeyenler yazamaz tabi :)Bakıcıdan taleplerinizi yazarken , kendi vereceğiniz hakları paylaşmadığınız için.
'Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır.' İnsanların emeklerini somuruyorsunuz bizde bunu söylüyoruz.Ya bir de herkes ne kadar kraldan çok kralcı olmuş bakıcılar bu kadar dert etmiyor size ne olıyor
Vaay ev işi yapmayan sadece çocuk bakacak olan çocuk bakıcısını sectiniz ha bu ne büyük bir lütuf.Ahahah koptum buna ben mi iftira atıyorum daha beni tanımadan asıl sizler bana saldırdınız merak ediyorsanız söyleyeyim ev işi yapmayan ama ilk sözleştiğim kadınla anlaştım neden biliyor musunuz onu mağdur etmemek için alkış beklemiyorum ama eminim bu ikilemde çoğu o kadını düşünmeyip evinin işini yapacak olanı seçerdi ama burdan anonim ahlak timsali olmak kolay gerçek hayatta görelim bu vicdan timsallerini
Bakıcı mısınız ? Şimdi burası anonim bi ortam sizi tatmin edecek bir ücret yazar geçerim kimse de bilmez değil mi ama umrumda değil iyi görünmek tanımadığım insanlara yoksa ücret yazmak zor değil ama şimdi sizler bana öyle doldunuz ki ne ücret yazsam az bulunacakYazmaz yazamaz çünkü asıl orda sorun başlar. Kocalarının gomleklerine kadar utulemesini istediği insana, insani bir ücret vermeyenler yazamaz tabi :)
Siz okuduğunuzu anlayın önce ama yok anlamamak işinize geliyo ben de sizin bildiğiniz tarzda gidiyorum şimdi ben öğretmen olarak 3 ile 5 güne Farklı ücretler alıyorum tabi ki eve 3 yarım gün gelen kişiye asgari ücretten fazla vermiyorum zaten kendi aldığım maaş ortada veren zenginler de ona göre donanımlı bakıcı buluyordur keşke bu Aslan kesilenler gerçekten asgari ücret verip 12 saat çalıştıran işverenlere böyle konuşabilse komiksiniz Emek sömürğsü kısmına ise koptum sizde nasıl bi yeri tetikledim acaba alakasız yükselip durmuşsunuzHem çocuk bakımı hem ev işi aynı zamanda da yemek beklediğiniz için ücretini merak etmiş olabilir mi? Bu kadar şey bir arada beklediğiniz insana asgari ücret falan vermiyorsunuzdur herhalde daha üst veriyorsunuzdur dicem ama asgari verdiginizi dahi düşünmüyorum. Bende küçük yerde yaşıyorum bakıcı emeğini sömüren çok insan var görüyorum.
Evet ilk hafta bakacağım duruma göre diğer kadına da dönebilirim ama umarım devam ederiz bir sorun yaşanmadanİllaki anlaştınız diye sonuna kadar bakmak zorunda değilki deneme süresi koyun 1 haftada belli olur zaten