Bakan bizzat ders verdi:Kadınlara dik dik bakmayın, onlara ıslık çalmayın ve erkeklerle öpüşmeyin

neden bu kadar cahiller???

Cünkü aileler ne dini ne ahlaki dogru ögretiyor.
Erkek padisah gibi... iyi insan olmayi unutturuyorlar. Kizlara asiri baski erkeklere asiri serbestlik. Egitim bebekken basliyorya. Duygusal gelisim göz ardi ediliyor. Bir ton kitap okusa ne olur..

Cünkü aileler ne dini ne ahlaki dogru ögretiyor.
Erkek padisah gibi... iyi insan olmayi unutturuyorlar. Kizlara asiri baski erkeklere asiri serbestlik. Egitim bebekken basliyorya. Duygusal gelisim göz ardi ediliyor. Bir ton kitap okusa ne olur..
haklisin, muslumanliktan degil hasa, dinimiz cok ustun cok dogru ama cahil muslumanlardan igreniyorum. gercekten...

E valla sen hangi gozle bakiyorsun bu resme bilemem ama homofobik olmasam da bana da igrenc geldi bu opusme, her nerede yasiyorsam da farketmez.. Ayrica homoluk ile bir alakasini da kuramadim. Iranda homoluk affedilemez sonucta. Cirkin goruntu veren bir adet.. Uluorta milletin midesini kaldirmasalar bence de iyi olur yane.. Kendi ulkelerinde opussunler bol bol cok istiyorlarsa.. Orada millet alisiktir bunlari boyle gormeye. Biz degiliz.

Yaaa ilahi.... Hedef şaşırtmaya çalışma, beni eşcinsel sevici olarak mı göstereceksin şimdi de... Ben zaten batıda progressivism kasan politik dogrucu, eşitlikçi ve feminist zevatın tanımlamalarına göre homofobik biriyim... ki ben bundan da utanmıyorum, evet bunların tnaımlamasına göre homofobik biriyim. Ama kendi kanaatime göre degilim.. Sevmiyorum eşcinselligi, sevmek zorunda falan da degilim. Eşcinselligi sevmem ama eşcinsellerden nefret ettigim anlamına da gelmiyor bu çünkü bu bir seçim degil, bence istemsiz bir egilim (bu konuya sonra geliriz belki). Yani bir arkadaşım eşcinselse onunla görüşmeyi kesmem, iş ilişkim varsa bitirmem, hadi toplanın meşaleleri alın da yakalım falan da demem. Ama aynı zamanda ailemde olmalarını da istemem, mesela çocuklarım eşcinsel olsun da istemem, isteyen de yoktur zannımca? Normal heteroseksüel insanlar olsunlar isterim.

Ama şimdi sana gelirsek... Sen, az önce bahsettigim batılı ilerlemeci (progressivist) görüşteki kişilerin deyimiyle baya baya iki kere rafine, süzme, damıtılmış bir homofobiksin, aynen benim gibi. İki erkek öpüşürken senin gösterdigin bu tavır onlara göre homofobi, sen her ne kadar bu etiketten bucak bucak kaçsan da bu budur haha. O çok sevdigin ilerlemeciler, politik dogrucular, feministler senin bu yazdıgını görse seni taşlarlar yahu! ''Ne demek iki erkek öpüşürken igrenç bulmak? Sorun onlarda degil sende'' der bu tipler, ve seni homofobik ilan ederler.

İki erkegin yanak yanaga dahi öpüşemedigi toplumun kökünde homofobinin alası vardır, net.

Bu teze göre eşcinsellerin işlerinden olduğu, dövüldüğü, öldürüldüğü türkiye homofobik değil ama kendi yönelimlerini rahatça yaşadıkları, saklanmak zorunda olmadıkları hatta ve hatta resmi olarak evlenebildikleri avrupa homofobik öyle mi?

Seninle diyaloğa girmekten çok hoşlanmıyorum ama muhalefet edecem diye saçmalamanın dibine vuruyorsun bazen. Yazmadan duramadım.

Avrupa'da son 10-15 yılda (Saraylım'a da yazdıgım gibi) eşitlikçi, feminist... vs hükümetlerin topluma dikte etmesiyle homofobinin azaldıgından bahsetsen amenna. Ama yok eger bunların kökünde homofobi yok dersen, o apayrı bir olay. Hükümetlerin topluma getirmek istedikleri degişiklikler başkaaaa, toplumun bakışı başka.

Avrupa'da ve özelikle ABD'de homofobinin olmadıgı ve homoseksüellerin çok rahat yaşadıgı gibi bir şey ise yok. Böyle bir şey yok. Dedigim gibi hükümetler topluma yeni bir kültür getirmeye çalışıyor, ama toplumları daha hala aman aman degişmş falan degiller... ki kanunlar da aynı şekilde tma degişmiş degil. Kuzey Avrupa'da bazı ülkelerde eşcinsel evlilikler yasallaşmıştır ama daha hala eşcinsel erkekelr kan bile veremezler kanunen, iş hayatında, sosyal hayatta oldukça sıkıntı yaşarlar... vs. Her ne kadar hükümetleri propagandalarla insanaların eşcinsellerden hoşlanmayışını bir utanç kaynagı olarak göstermeye kalksa da hala daha bu böyledir.

Ortadoguda ve hatta Osmanlı'da bile homoseksüellik şu anki Avrupa toplumundan çok daha kabullenilir bir durumdaydı. Roma ve, Akdeniz ülkeleri de aynı şekilde... Ha ben bunu iyi bir şey olarak addetmiyorum, o ayrı.

Onların öpüşmemelerinin sebebinin homofobiden olduğunu sanmıyorum.
Mesela bir Amerikalıdan şöyle duymuştu benim akrabam."Kolunu yere paralel kaldır ve kendi etrafında dön.Burası insanların özel alanıdır ve kesinlikle işgal edilmesini istemezler."
Adamlar özel alana takık.O sınırların geçilmesini istemiyorlar sadece.
Bu yani ne homofobisi.Adamlar eşcinselliğe karşı değil ki ,evlenebiliyorlar,çocuk sahibi olabiliyorlar bile.

Ben de bundan bahsediyorum zaten.
Kadın-kadın yanaktna öpüşülünce bir şey yok...
Erkek-kadın öüpüşülünce bir şey yok...
Ama erkek-erkek yanaktan öpüşülüne woooow benim özel alanım. Neden sadece erkek-erkek öpüşülünce birden özel alan genişleviyor acaba? Ben de onu yazıyorum zaten. Niye mesela şu an batı medyasında özellikle ve özellikle erkek-erkege evliliklerin reklamı yapılır? Bunları da düşünmek lazım. Kadın-kadına ilişkilerin reklamına gerek kalmıyor çünkü halihazırda yeterince var, ama erkek-erkege olunca ekstradan bir şeyler yapıyorlar çünkü bu tastamam bir tabu.

Çünkü erkek egemen toplumda homoseksüellige bakış (homofobinin olup olmaması) erkekler arası ilişkiye ve toplumun bu ilişkiye bakışıyla ölçülür.

Mesela ortadoguda din olmasaydı, bu toplumlar çok daha kabullenir olacaktı homoseksüelligi. Ama o dönemlerin hükümetleri homoseksüelligin kötü oldugunu dikte etti ve bu yüzden tamamen dini görüş yüzünden homofobi vardır. Oysa kuytu köşelerde neler neler dönmektedir :KK53:

Ruslar birbirlerini dudaktan öperler.
Kürtler yanak yanağa ama iki kere öpüşürler.

Bana ilginç gelen bunlar olmuştur.

En güzeli tokalaşmak .
Öpmek nedir yahu?
Bebek miyiz.

hay diline saglik cherry.Tam icimden gecenleri söylemissin.Acikcasi ben burada genellikle ortadogulu veya türk erkeklerini görünce ister istemez huzursuz oluyorum.Bu bir önyargi degil.insani bastan assagi süzüyorlar ama nasil bir suzme.bir de gruplar halinde geziyorlar.gel de tedirgin olma.

bazi milliyetcilik duygulari tez kabaran arkadaslar bunu irkcilik olarak görüyorlar ama kabul edin ki bu bir gercek.Yabancilar da da tabi ki taciz oluyor.Ama bir kiyaslama yapilirca coook acik arayla öndeyiz.Bunu her gün güzel ülkemizde tacize ugrayan kadinlarin sayisindan da gayet rahat anlayabiliriz.hic bos yere nefesinizi tüketip türk olarak hakarete ugradiginizi düsünmeyin.yazik ki gercek bu.

Sen öyle okursun, ben başka türlü. Ben de şöyle okudum olayı bak;

Ettigim laf ucundan Avrupa ve ABD'ye dokundu ya, o yüzden bir coştu millet bence. Çünkü onlara göre Avrupa ve ABD pür-i pak, 1 metre arayla sıra beklerler falan o kadar medeniler... biz ise elimizde muz agaçtan agaca atlayan babunlar, batı medeniyeti de bize kabuklu yemiş atıyor falan... Türkiye'de her şey çok kötü yawww deseydim mutlu olurlardı sanırım ama tam öyle demeyince belki ondan huzursuzlandılar.

Yani mesele milliyetçilik degil bana göre, anti milliyetçilik.

Yoksa taciz.. vs Türkiye'de daha alenen oluyor belli konularda o dogru (bir toplumun kadını ne ise erkegi de odur meselesi yüzünden, ya da tam tersi) . Avrupa'dan ABD'den örnek alınacak çok şey de var. Ama batı sütten çıkma ak kaşık degil, o kadar da degil yani... Agzı açık ayran budalası gibi batı hayranı olmanın alemi yok bence, kimi katılır kimi katılmaz, o da beni germiyor.

Ben de bundan bahsediyorum zaten.
Kadın-kadın yanaktna öpüşülünce bir şey yok...
Erkek-kadın öüpüşülünce bir şey yok...
Ama erkek-erkek yanaktan öpüşülüne woooow benim özel alanım. Neden sadece erkek-erkek öpüşülünce birden özel alan genişleviyor acaba? Ben de onu yazıyorum zaten. Niye mesela şu an batı medyasında özellikle ve özellikle erkek-erkege evliliklerin reklamı yapılır? Bunları da düşünmek lazım. Kadın-kadına ilişkilerin reklamına gerek kalmıyor çünkü halihazırda yeterince var, ama erkek-erkege olunca ekstradan bir şeyler yapıyorlar çünkü bu tastamam bir tabu.

Çünkü erkek egemen toplumda homoseksüellige bakış (homofobinin olup olmaması) erkekler arası ilişkiye ve toplumun bu ilişkiye bakışıyla ölçülür.

Mesela ortadoguda din olmasaydı, bu toplumlar çok daha kabullenir olacaktı homoseksüelligi. Ama o dönemlerin hükümetleri homoseksüelligin kötü oldugunu dikte etti ve bu yüzden tamamen dini görüş yüzünden homofobi vardır. Oysa kuytu köşelerde neler neler dönmektedir :KK53:
Kadınların aynı tepkiyi vermediğini nereden biliyorsunuz?Amerika'da mı yaşıyorsunuz?
Yaşayıp gördüyseniz bir şey diyemem.

Ingilizce hazırlık sınıfındayken Amerikalı bir Hocamın davranışı dikkatimi çekmişti. Başı kapalı kadın öğrencilere herhangi bir şekilde tensel temasta bulunmazken açıklara karşı daha rahat davranıyordu. Fotoğraf çektirirken bile açıklarla kol kola poz verdi kapalıların yanında durdu sadece, dokunmadı.
Müslüman dahi olmayan birinin bu kadar ince davranması neden sizce? Adamlar geldikleri ülkenin kültürüne uygun hareket etmeye çalışıyorlar, saygıları var.
Biz de ay homofobik mi değil miyi tartışalım daha. Olsa ne olmasa ne? Kültürleri buysa ve sen o ülkede o insanlarla bir aradaysan buna uymak zorundasın.

Bu arada yalnızca Amerikan hoca değildi böyle davranan, Ingiliz, Hintli hocalar da vardı ve benzer şekilde davranıyorlardı. Hindistanlı olan hoca eşcinseldi hatta ve bunu açık açık söylerken kadınlara da bahsettiğim şekilde saygılı davranıyordu.

homofobiklik eşcinselleri sevmemek değildir.
homofobiklik kendisinde eşcinsel dürtüler olduğunu kabul etmeyip bunu bastırmak için eşcinsellere tavır almaktır,saldırmaktır.

Evet Avrupada erkekler yanak yanaga öpüsmuyorlar. Ayrica Kadinlarda opusmuyorlar. Sadece yalancikdan sarılıyorlar :KK39:

X