Ben de hakareti göremedim, he tabi onu da saklamışımdır cümleye...Espri???? Ben göremedim, saklanmış heralde. Hakaret etmesek diyorum bir de...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de hakareti göremedim, he tabi onu da saklamışımdır cümleye...Espri???? Ben göremedim, saklanmış heralde. Hakaret etmesek diyorum bir de...
Hayir, orda erkek, erkegi öpmez tokalasma sekli olarak söyleniliyor. Yani kadin ve erkek 1 öpücük verirler yanaktan, fakat erkek, erkek ile bunu yapmaz. Nasil Türkiyede büyüklerin eli öpülür, iste bu'da öyle birsey. Homoseksüel iliskiden bahs etmiyorlar yani. Ki hükümet'in homofobik söylentileri olmasi imkansiz. Ülkede sonucta homoseksüeller hem evlenebiliyorlar, hem cocuk sahibi olabiliyorlar.
Ben de onu diyorum zaten. Oranın kültürüne göre kadın-kadın, erkek-kadın yanaktan öpüşülür... ama erkek-erkek öpüşülmez... Kültürlerinin dibinde homofobinin alası yatıyor yani. Lezbiyenligin ok... ama gay olmanın acayip kötü görülmesi meselesi bu. Hani ortadogu ülkeleri gibi homoseksüelligi şeytanlaştıran bir dine inanıyor olsalar yine neyse... Öyle bir şey de yok. Bir de saga sola homofobiyi yenin diye serzenişte bulunuyorlar. Daha kendileri erkek-erkege yanaktan öpüşmeyi normal göremezken...
Simdi kusura bakmada, sacmaliyorsun. Laf konusmak icin konusuyorsun.
Tekrar anlatiyorum. Erkek, erkege öpmemesi homofobilik ile hic alakasi yoktur. Istersen homofobi nedir, ne degildir bir arastir derim.
Bahs edilen tokalasmaktir. Dogu ülkelerde erkegin, erkek ile tokalasmasi normal görülür. Kendi kültür ve adetleri böyle. Böyle yaparak nasil homoseksüelligi hos bulmadiklari gibi, avrupada erkek erkek ile tokalasmamasi da homfobik oldugu anlamina gelmez.
Ayni sekilde Türkiyede bir büyügün eli öpüldügünde ensest uygun görülmedigi gibi, ayni sekilde kadin ve erkek tokalastiginda aralarinda mecburen bir iliski olmadigi gibi.
Tokalasma sekli ve cinselligin arasinda, insanin kendi hür iradesi ile istedigi cinsten biri ile iliski yasayabilmesi arasinda hic herhangi bir baglanti yoktur.
Amlatabilecek misin sence?
Simdi kusura bakmada, sacmaliyorsun. Laf konusmak icin konusuyorsun.
Tekrar anlatiyorum. Erkek, erkege öpmemesi homofobilik ile hic alakasi yoktur. Istersen homofobi nedir, ne degildir bir arastir derim.
Bahs edilen tokalasmaktir. Dogu ülkelerde erkegin, erkek ile tokalasmasi normal görülür. Kendi kültür ve adetleri böyle. Böyle yaparak nasil homoseksüelligi hos bulmadiklari gibi, avrupada erkek erkek ile tokalasmamasi da homfobik oldugu anlamina gelmez.
Ayni sekilde Türkiyede bir büyügün eli öpüldügünde ensest uygun görülmedigi gibi, ayni sekilde kadin ve erkek tokalastiginda aralarinda mecburen bir iliski olmadigi gibi.
Tokalasma sekli ve cinselligin arasinda, insanin kendi hür iradesi ile istedigi cinsten biri ile iliski yasayabilmesi arasinda hic herhangi bir baglanti yoktur.
Su olaya cirkin diyebilmek icin ille de homofobik olmak gerektigini bilmiyordum..
Iran'da eski adetmis, esit seviyedeki adamlar birbirini agzindan, asagi seviyedekileri de yanaktan operlermis.. Homofobisi olmayanlara tavsiye edilir..
Resmi göremedim.... ama hah tam da demek istedigim bu, sagol, resmi göremesem de anladım ben ne oldugunu. Ortadogu kültürlerinde bu gibi şeyler öteden beri daha normaldir. Sami dinlerinin bu gibi şeylere aşırı direnç göstermesi de bu sebepledir. Bana katkı yaptın farkında olmadan :)
Rica ederim. Resmi daha buyuk yapistirayim da katkim da daha buyuk olsun..
E valla sen hangi gozle bakiyorsun bu resme bilemem ama homofobik olmasam da bana da igrenc geldi bu opusme, her nerede yasiyorsam da farketmez.. Ayrica homoluk ile bir alakasini da kuramadim. Iranda homoluk affedilemez sonucta. Cirkin goruntu veren bir adet.. Uluorta milletin midesini kaldirmasalar bence de iyi olur yane.. Kendi ulkelerinde opussunler bol bol cok istiyorlarsa.. Orada millet alisiktir bunlari boyle gormeye. Biz degiliz.Sagol teşekkür ettim. Böyle bir şeyi iki erkek Avrupa ya da ABD'de yapsa var ya..... yani..... offf diyorum yaaa
Öyle mi dersin?
Bir toplumun kültüründe homofobi olup olmadıgına erkeklerinin birbirlerine olan tavırlarına bakarak anlarsın asıl. Homofobi meselesi kadınlarla degil daha çok erkeklerle alakalıdır çünkü. Öyle kestirmeden adet diye geçiştiremezsin. Niye böyle bir adet var?
Bak en basitinden lezbiyenler ile gay arasındaki fark... Aklında canlandır işte. Hangisi daha kötü geliyor gözüne? yaaa dimi.... Ya da yolda mıç mıç öpüşen sarılan kucaklaşan ya da el ele yürüyen kadınlara bakışınla bunların aynısını yapan erkeklere bakışın arasındaki farkı düşün bir de. yaaa dimi? Ya da uçuk kaçık giyinen kadınlara bakışınla, uçuk kaçık giyinen erkeklere bakışın arasındaki fark? Bir de tüm bunları bir kendi bakışınla bir de bir erkegin bakışıyla düşün, aradaki farkı fark et. Tarihte lezbiyenler mi daha çok çekti yoksa gayler mi? Bunları da düşün e mi?
Özellikle ABD, Avustralya, Kuzey Avrupa'da homofobi aslında tavandır, köklerinde bu vardır hem de çok fena biçimde. Mesele homofobinin iyi ya da kötü olması degil, ''madem kendi kültüründe bu var ne diye millete homofobiksiniz verip veriştirorsun'' meselesidir. Halbuki güüney ve orta Avrupa, Akdeniz bölgeleri, ortadogu çok çok daha az homofobiktirler. Ama ilk mesajımda da belirttigim gibi özellikle ortadoguda dinin etkisiyle homofobi yayılmıştır, ki sebep de bizatihi bu toplumların homoseksüellige digerlerinden daha normal bakması... Ortadogu toplumları digerlerinden daha normal bakıyorlar aslında, bu yüzden dinler çok daha şiddetli bir biçimde karşı çıkıyor bunlara (medeniyet aşkına). Lut kavmi, Sodom ve Gomorra... vs... Sadece bir iki örnek. Niye bu efsaneler oluşmuş, hiç mi düşünmedin? Çünkü homoseksüellik bu bölgelerde çooook daha normaldir aslında.
Erkek erkege öpüşmek, feminen tavır takınmak... vs. gibi şeylerin dinden alakasız Avrupa ve ABD kültüründe bu kadar kötü anılmasının sebebi homofobidir.
Bu teze göre eşcinsellerin işlerinden olduğu, dövüldüğü, öldürüldüğü türkiye homofobik değil ama kendi yönelimlerini rahatça yaşadıkları, saklanmak zorunda olmadıkları hatta ve hatta resmi olarak evlenebildikleri avrupa homofobik öyle mi?
Seninle diyaloğa girmekten çok hoşlanmıyorum ama muhalefet edecem diye saçmalamanın dibine vuruyorsun bazen. Yazmadan duramadım.
Adamlar egitim vermekte haklılar, çünkü kültür şoku yaşıyor mülteciler. Ama sanki Avrupa tacizden, tecavüzden münezzehmiş gibi davranmanın alemi de yok.
Dikkatimi çeken bir şey de şu oldu;
kadın kadına yanaktan öpüşülür. erkek-kadın yanaktan öpüşülür..... ama erkek erkege öpüşülmez wowowowooww haram wowowwow gay. Bu kültürün üzerine uzunca yazarım ama neyse.
Çıtlatayım yine de biraz; ya Avrupa olarak (ABD de dahil) sen hem böyle bir kültüre sahipsin hem de homofobik insanlara verip veriştiriyorsun, hem de başka ülkelere de vaaz veriyorsun, nesin sen salak mı?
İkinci bir mesele de hem kadınlar cinsel açıdan baskı yaşıyor de hem de böyle bir kültüre sahip ol. Neyse yaa anlayan anlamıştır zaten ne demek istedigimi. Böyle saçmalıklar düşman başına.
O zaman kimseyi almasınlar.
Ortadoğulular hakkında eşitlik gibi bir düşüncem hiç olmadı. Mülteci kadın görsem yardım ederim, erkek görsem kaçarım.
Avrupanın mülteci alması baştan aşağı saçmalık zaten. Kuveyti, BAEsi, Suudi Arabistanı zengin Müslüman geçinenler alsınlar mültecileri. Hele Suudi Arabistan, Hac'dan topladığı milyonlarca doları görmemiş şeyhin yeni uçağına,yeni arabasına,135789. karısına yatıracağına adam gibi bir işe yatırsın.
Mülteciler de savaş olmasa gavur diye bir kaşık suda boğacakları adamların ülkesine sığınıyor, orda da rahat durmuyorlar zaten....neyse.