• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahşiş vermek istemeyen damat

Fazla miktarda para istendiği zaman bence damat haklı adam zaten düğün yapıyor parası var mı yok mu söyleyin yapmasın lar

ay ne var bunda bu kadar tepki vercek herkes de damat haklı filan demiş pes.
senin kalbini kırmasına ne gerek var süregelen bir adet için.
50-100 ne gelirse içinden verir konu kapanır.
sevmiyosa sevmez sevmemeye devam etsin kendi başka damatlardan para istemesin ve yakınlarına istetmesin ama daha şimdiden senin ailene karışmamalı.
düğün arifesi zaten gelin gergin oluyor bi de üstüne bu yükü bindirmek çok anlamsız.
senin hatrına yapmalı çok saçma bu kdr tepki vermesi

ondan sonra kızlar burada konu açıyor evlene mi yom dıye.
saçma gelenekler; çeyizcilik, paracılık, bilmem bohçası osu busu.
(birde cenaze ertesi pilavff,meysu,dedıkodu ,tabutla selfi queyfff.GELENEĞİ saçmalık vurgusu)
evlilik kolaylaşsa da ,millet sevdiğine kavuşsa.
sırf düğün parası ,masrafı ,bilmem ıncığı ,cıncığı, cılkısı için;
meslekli insanlar para yok dıye evlenemiyor.
evlenseler geçinecekler halbuki.
evleniyorlar .ki bu sefer düğün masrafı, eşya parası(en iyisi ,gösterişlisi kalitelisi olacak ,çeyiz serilecek(dünya masraf, kılot için alışverişe çıkılır mı ?cumbur cemaat,birde seriyorlar onu gelen-gıden goruyor),ELALEM görmeli mutlaka)halbuki bunların parasını ödemek için gece gündüz çalışacaklar ağız tadıyla oturamayacaklar bile çok güzelim evlerinde...ve tek başlarına ödeyecekler..
o ELALEM gördüğünün iyisinin hasedini ,gördüğü kötüsünün dedıkodusunu yapacak.
karı koca bırbırını yıyecek borç harç derdınden.
parantez içinde parantez konu.

evleneceğin kişi haklı.gelenek görenek diye kendınızı yedirmenize gerek yok.bak kendinizi diyorum iki kişisiniz.
o 50-100 TL faturanın yarısını karşılıyor. bişey değil o para ama bişey işte. göz yumdukça bıtmez bu saçmalaıklar.akımı sen başlat diyomuşum :rapci:

Sevgilimle nişan düğün planları yapıyorduk. Şu damattan para koparma muhabbetine geldi konu. Hani nişanlanırken makas kesmiyor derler, gelini almaya geldiğinde kapıyı tutup para isterler ya, benimki bana bunları yapmasınlar sinirlenirim diyo. Ya dedim ben insanlara nasıl müdahale edebilirim. Konuşursun yapmazlar diyor. Kapıyı tutmayın eşimden para istemeyin mi dicem ben dedim ya millete. Gelin halimle o duruma mi düşüreceksin beni dedim 50 100 lira icin. Ben sevmiyorum yapmasınlar diyor yapan olursa da bozarsam şaşırma diyor. Bu arada sevgilim cimriliginden söylemiyor aksine eli çok acıktır. Akrabandan para isteyen olursa söyle ben sana vereyim ama bana bunu yapmasınlar diyor. Yani bu olayları saçma bulduğu için tepki gösteriyor. Şakayla karışık bak ısrar ederlerse döner giderim bile dedi. Iyice sinirlerim bozuldu. Dedim böyle biseyde beni yarı yolda bırakıp gideceksen hiç evlenmeyelim zaten. Iyice gerildim ya o günlerde başıma neler gelecek acaba diye. Her damadın başına gelen bi olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum. Böyle durumlarda ters tepki veren eşi olanlar var mı aramızda? Ben bu olayda ne yapabilirim?

bence hiçbişey yapmanıza gerek yok. benim eşim de öyle diyordu. para vermem ben öyle şeylere gelemem falan. ben ya bir kere oluyor bu işler vs dedim. o da ama istemem vs dedi. ama bu konu da böyle havada kaynadı gitti. zaten o hengamede bu konu üstüne yoğunlaşamıyorsunuz isteseniz de. yani kendi kendinizi gaza getirip kalp kırmaya vs değmez emin olun. bence açıkçası dert edinicek bir konu da değil bu. ya tamam vermek istemiyorsan verme canım diyin en son ihtimal ne olucak ki. stres hanımcım ama sen de çok stres yapıyorsun küçücük bir mevzu bu.:)

Benim esim aile disinda surekli para isteyenlerin onun kesmek icin butun parasini sagdica teslim etti. Kuaforde vs para odendiginde bahsis isteyemediler cunku damat degil sagdic Gotti odemeye. AMA aile icinde olsa kizabilirdim, abartanlari bilemem ama makas kesmiyo yok kapiyi acmayiz bana tatli geliyor. Kuzenlerim gelip kapiyi tutalim mi abla demislerdi, bana sormadan yapmadiklari icinde tatli gelmis olabilir tabi tutun rabi, anne son kararin mi istemezsen gitmem bak diyip guldurmustum. Bence bunlarin damada eziyet degilde tatli ani olarak kalmasi icin yapilani keyifli

Sevgilimle nişan düğün planları yapıyorduk. Şu damattan para koparma muhabbetine geldi konu. Hani nişanlanırken makas kesmiyor derler, gelini almaya geldiğinde kapıyı tutup para isterler ya, benimki bana bunları yapmasınlar sinirlenirim diyo. Ya dedim ben insanlara nasıl müdahale edebilirim. Konuşursun yapmazlar diyor. Kapıyı tutmayın eşimden para istemeyin mi dicem ben dedim ya millete. Gelin halimle o duruma mi düşüreceksin beni dedim 50 100 lira icin. Ben sevmiyorum yapmasınlar diyor yapan olursa da bozarsam şaşırma diyor. Bu arada sevgilim cimriliginden söylemiyor aksine eli çok acıktır. Akrabandan para isteyen olursa söyle ben sana vereyim ama bana bunu yapmasınlar diyor. Yani bu olayları saçma bulduğu için tepki gösteriyor. Şakayla karışık bak ısrar ederlerse döner giderim bile dedi. Iyice sinirlerim bozuldu. Dedim böyle biseyde beni yarı yolda bırakıp gideceksen hiç evlenmeyelim zaten. Iyice gerildim ya o günlerde başıma neler gelecek acaba diye. Her damadın başına gelen bi olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum. Böyle durumlarda ters tepki veren eşi olanlar var mı aramızda? Ben bu olayda ne yapabilirim?

kendisi soylesin seni niye araya katiyor.

Bana cok dikbasli biri gibi geldi. Ben de gelenek görenege karsiyim ama ne demek kirarim, bozarim demek. Kelimeleri hos degil.

Benim kayinpeder yapmıştı. Kesmiyor dediklerinde"keser keser"demisti. Çeyiz almada da sadece kardeşlerime az bırsey verip paylaşırsıniz demişlerdi . Neyse bazı gelenek, gorenekler güzeldir, eğlencelidir bence.O zaman kız isteme, söz, nişan da yapmasın ne gerek var...

Aynı cümleleri bende eşimden duymuştum. Çok cevap verip konuyu uzatmadım. O gün gelince de mecbur verdi bi sorun çıkmadı😁

Valla bana komik değil baya mide bulandırıcı geldi. Bu insanlar cinselliğe bu kadar anlam yükleyip ritüelize etmeseler herkesin gayet sağlıklı bir cinsel hayatı olacak 😂😂
Trajikomik zaten ağlanacak halimize gülüyoruz yazık kardeşim sinir krizi geçirmiş düğün gecesinde 🙄

AA eşimle kıyasladım bir anda şükürler olsun çok bonkördür. Şimdi bana tuhaf geldi verse ne oluyor erkek bunun lafını yapmamalı çok ayıp gerçekten.

Tepkisini hadi anlarım o iş oraya geldim mi pammık gibi oluyorlar o ayrı ama döner giderim demekte :oha:
Emin misin sen bunu istedgine

Vercegi 300-500 düğünden önce siz verin o parayı muhabbetini yapmasın çıkarsın cebinden kendi veriyor gibi sizi zor duruma sokmaya değmez şimdiden böyleyse evlenince daha da zor durumlara girersiniz

Kan da gelmedi ki aciklamaya kalksan cahil kadin anlamaz 😂
Zaten iki yuzluluk bu. Nisanliyken uzak sehirleydeydik 15 gunde bir ya esim gelirdi ya ben giderdim. Ona laf soz olur diye laf eden annesi bana ilk gecemi sordu 😂 Bi degisik milletiz cidden 🤭
Ona laf söz olur diyen insanın bunu sorması mantıklı zaten 😃 siz çok yanlış karakter analizi yapmışsınız 😃 o is zaten coktan olmuştur diye düşünüp sormuştur seni morartmak için 😃

O değil de ben adamdan hiçbirsey istememiştim, üzerine para vermiş bile olabilirim evlenirken 😂
Okuduklarıma cok sasırdım. Düğünde de nisanda da garsonlara sakın cok para verme demiştim 🙈
Erkek arkadasınız haklı aile içinde olmasa bile dsarıdan da insanlar isteyecekler en azından aile içine söyleyin madem hoslanmıyor.

Bi tanıdığımın eşi de böyleydi düğün günü kız gelinliğin içinde çok morali bozuldu evlilikleri 6 ay sürdü boşandılar. Adam güya eli açıktı sonradan eve aldığı ekmeği bile hergün başa kalkmaya başladı

Bence nişanlınızın üzerine gitmeyin. Açık açık ailenize söyleyin biz bu adet işlerini pek hoş bulmuyoruz Düğün günü 3-5 kuruş için gerginlik çıkıp bi ömür boyu tatsız hatırlayacağımız şeyler olmasın diye.

Benim eşim de seninki gibiydi bana karşı çok bonkördür ama evleniyoruz diye sağa sola para dağıtmak ona saçma geliyordu. Kuaföre hiç bahşiş vermedi gelin arabasının önünü kesmediler vito kiraladık ve süslemedik. Ben sadece adettir kardeşim kapıyı tutsun istiyorum sen ne dersin dedim ok dedi 200 tl verdi geçti

Saçma bulabilir ama adet olagelmiş. O anlarda her şeyi denetim ve kontrol altında tutmak zor. Ayrıca biraz yapıcı olmak lazım böyle anlarda.
Ne olacak sanki çıkartıp versin gücü yettiğince.
Bir arkadaşım sırf bu konu yüzünden tam düğün günü evden çıkarken eşi olacak anlayışsız tarafından terkedildi. Üstünde gelinlik Öyle bütün akrabalar evde tam gelin alma sırasında evden çıkarken sırf az da olsa para vermemek için kızı bırakıp kaçtı. Nikahı da önden yaptıkları için 1 sene bekledi boşanabilmek için.

Back