• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bahçeci umut tüp bebek merkezinde tedavi olanlar

Arkadaşlar selen hanımdan cumartesi gün için randevu aldım...ama doğru doktor konusunda doğru karar verdim mi tereddütte kaldım... sonradan öğrendim ebru ile cem bey doçent selen hanım operatör dr. muş.. doçent olması daha iyi değil mi... lütfen yardımcı olun... hangi doktora gideyim...

Arkadaşlar selen hanımdan cumartesi gün için randevu aldım...ama doğru doktor konusunda doğru karar verdim mi tereddütte kaldım... sonradan öğrendim ebru ile cem bey doçent selen hanım operatör dr. muş.. doçent olması daha iyi değil mi... lütfen yardımcı olun... hangi doktora gideyim...
Digerleri nasıl bilemem ama benim doktorum cem bey ve cok memnunum ama şüphen olmasın hepsi iyidir:)

Onemli olan labaratuvar cnn valla.oyuzden farketmez daha oncede dedigim gibi.ama sanki selen hanim biraz fazla yogundu.cok fazla konusamiyosun.hemsireler anlaticak filan die yonlendiriyor.baska soru soramiyosun.hemen muayneyi yapip gonderiyor seni.suan 3. Bi doktor daha gelmis hastalari azalmistir belki biraz daha.

Hepsinin oz gecmisine baktim...siralama ysparsam 1-cem bey 2-ebru 3-selen cem bey ve ebru hanim yurtdisinda calismslari var... makaleleru var.evet lab. Onemli ama doktorun süreçte kisinin durumuna gore verecegi kararlarda onemli... cem beyde karar kildim...teşekkür ederim..sonuclar hepimizi sevindirir..inşaallah. ..birde benim yas 36 yumurtalik rezervim azalmismidir...sikinti olurmu diye aklima takiliyo...

Cnm benim doktorum Cem bey çok menün kaldım şimdi hamileyim ama bayan istersen Selen hanım derim çünki o doktor daha çok Yen'i bahçecide Selen hanımda yılların doktoru bahcecininn

Tesekkur ederim..bugun cem beye muayene olduk.. amh testi icin kan verdim... esimede pazartesi sperm testi yapilacak. esim 39 ben 36 yasindayim... esim cem beye ilk sene cocugumuz olmayinca test yaptırdık benim sperm sayim 14 milyon cikti..bitkisel urunler kullandim..16 m. cikti...sonra ne yaptiysam sayi dustu en son 4 milyondu morfolojiside iyi degildi dedi.. bu sekiz sene onceki durumdu... cem beyde sperm ve yumurta kalitesinin onemli oldugunu yas olarak sinirda oldugumuzu durumu gormek icin test yapmamiz gerektigini söyledi..cok hevesli olan kocamin morali bozuldu... bir tane sperm alincak sorun olmaz diye dusunuyordu... Hayırlisi bakalım. .

Bugun tahlillerin sonuclarini cem beye gosterdik.amh testim 2,59 cikti. Cem bey cok iyi dedi.cok sukur. Esimin sperm testi ise toplam sayi 500 bin, Ileri hareketli sıfır, Hareketlide %10 ( 50 bin ) cikti... cem bey % 50 sans verdi. Bunu % 60 lara cikarabilirmiyiz yani esim icin yapilabilecek birsey varmi diye uroloji doktor tansel beye görünmemizi soyledi..
Ileri hareketli yok, hareketli ile saglikli embiryolar elde edilme ihtimali daha mi az...hic spermi olmayanin testisinde bulduklari bir sperm ile cocuk sahibi oluyorlar...bizim durumumuzu degerlendirebilecek tecrubeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.tesekkur ederim

Bugun tahlillerin sonuclarini cem beye gosterdik.amh testim 2,59 cikti. Cem bey cok iyi dedi.cok sukur. Esimin sperm testi ise toplam sayi 500 bin, Ileri hareketli sıfır, Hareketlide %10 ( 50 bin ) cikti... cem bey % 50 sans verdi. Bunu % 60 lara cikarabilirmiyiz yani esim icin yapilabilecek birsey varmi diye uroloji doktor tansel beye görünmemizi soyledi..
Ileri hareketli yok, hareketli ile saglikli embiryolar elde edilme ihtimali daha mi az...hic spermi olmayanin testisinde bulduklari bir sperm ile cocuk sahibi oluyorlar...bizim durumumuzu degerlendirebilecek tecrubeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.tesekkur ederim

Peki morfoloji kac? Oda cok onemli cunku.Ama hic belli olmuyor cnm.1 milyon spermle tedavisi olumlu olan oluyor.bizde atiyorum 5 milyonlarda filan.2 denemede olumsuz oldu.ama spermleri biraz daha duzeltelim dersen.tansel beye muayne olursunuz.ek vitaminler filan verir.ama onun verdigi ilaclari belli bir sure kullanmaniz lazim.sonra tedaviye baslayabilirsiniz.beklemek icin filan yasiniz uygunsa.ama tup bebek tedavisi yaptirdikca durumun netlesiyor.atiyorum birinin dollenme olmuyor.birinin embriyolari kalitesiz oluyor v.b gibi.sana nekadar sukadar sans desede.tedavi olunca durumun aciga cikiyor acikcasi

Peki morfoloji kac? Oda cok onemli cunku.Ama hic belli olmuyor cnm.1 milyon spermle tedavisi olumlu olan oluyor.bizde atiyorum 5 milyonlarda filan.2 denemede olumsuz oldu.ama spermleri biraz daha duzeltelim dersen.tansel beye muayne olursunuz.ek vitaminler filan verir.ama onun verdigi ilaclari belli bir sure kullanmaniz lazim.sonra tedaviye baslayabilirsiniz.beklemek icin filan yasiniz uygunsa.ama tup bebek tedavisi yaptirdikca durumun netlesiyor.atiyorum birinin dollenme olmuyor.birinin embriyolari kalitesiz oluyor v.b gibi.sana nekadar sukadar sans desede.tedavi olunca durumun aciga cikiyor acikcasi
Morfoloji 1 yaziyor...

Insaallah..herkes umuduna kavusur...
Morfoloji 1 , 500 binin %10 hareketli, ileri hareket yok... nasil oliyorda cem bey % 50 sans veriyor..bunu %60 yapmaliyiz diyor...

Hayaller_hayatlarr Hayaller_hayatlarr cnm merhaba bugun cok kotu haberler aldım beni Selen hanım gurubundan hatırlarsın gecen hafta yumurta toplama işlemim yapildi herseu yolundaydı 6 yumurtam
Dollendi 3. Gune gitti bugun 5. Gun aradılar bir ikisi hariç hepsinin durumu kotuymuş o ikisini de dondurmamışlar yarını bekleyecekler transferim iptal olabilirmiş senin durum da boyle mi oldu :KK42: bugun o kadar yıkıldım Kı tabii daha kotu seyler var su hayatta yine de hamdolsun ama cok umut ediyir insan ister istemez :(

Insaallah..herkes umuduna kavusur...
Morfoloji 1 , 500 binin %10 hareketli, ileri hareket yok... nasil oliyorda cem bey % 50 sans veriyor..bunu %60 yapmaliyiz diyor...
Hayaller_hayatlarr Hayaller_hayatlarr cnm merhaba bugun cok kotu haberler aldım beni Selen hanım gurubundan hatırlarsın gecen hafta yumurta toplama işlemim yapildi herseu yolundaydı 6 yumurtam
Dollendi 3. Gune gitti bugun 5. Gun aradılar bir ikisi hariç hepsinin durumu kotuymuş o ikisini de dondurmamışlar yarını bekleyecekler transferim iptal olabilirmiş senin durum da boyle mi oldu :KK42: bugun o kadar yıkıldım Kı tabii daha kotu seyler var su hayatta yine de hamdolsun ama cok umut ediyir insan ister istemez :KK43:

Evet cnm
Diger gruptanda yazmistim.Mesela 5.gun 2 tane donduruldu. Digerlerinin durumu pek iyi degil ama 6.gunu bekliycez dediler. 6.gunde 1i daha duzelmis durumu mesela donduruldu.bu tedavidede 5.gunde aradilar hucreleri disari atamadilar 6.gunu bekliycez dediler.cok korktum ama 3tane daha 6.gunde donduruldu.insallah duzelir durumlari hic belli olmuyor cnm.uzme kendini yarini bekle

Evet cnm
Diger gruptanda yazmistim.Mesela 5.gun 2 tane donduruldu. Digerlerinin durumu pek iyi degil ama 6.gunu bekliycez dediler. 6.gunde 1i daha duzelmis durumu mesela donduruldu.bu tedavidede 5.gunde aradilar hucreleri disari atamadilar 6.gunu bekliycez dediler.cok korktum ama 3tane daha 6.gunde donduruldu.insallah duzelir durumlari hic belli olmuyor cnm.uzme kendini yarini bekle
İnsaallah Can'ım Yaa umut oldu yazdıkların

Genetik testler fln coktan yapildi.hic bi sorun cikmadi.spermde dna hasari cikti.onunla ilgili embriyolarin normal olmadigini dusunuyoruz.histeroskopide cerrahi bir islem sonucta.oyuzden hemen onermiyorlar.embriyolarin normal oldugunu anlamadan onunda yapilmasi cok dogru olmadigindan.beklemeye aldik diyelim simdilik.
Can'ım siz sperm
Dna hasarı icin. Ne yaptınız ilac vs kullandınız mı sanirim bizde de o durum var

Birde dna hasar testini orada mı
Yaptiridniz kac gune cikti ? Spermiyogram gibi mi
Bakılıyor
Sperm dna testinde Nasıl oluyir ?

Normal spermiogram gibi veriliyor.3 haftada filan cikiyor.duzen labaratuvarlarinda yaptirdik.bahcecidede yapiliyormus
Sumak DNA hasarını önlüyor
Hücrelerde kanserin başlangıcını oluşturan DNA hasarının önlenmesi için sofranızdan sumağı eksik etmeyin. Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, hücre DNA’sını koruyan sumağın kansere sebep olan serbest radikalleri de temizlediğini söyledi. Bu ekşi ve lezzetli baharat; hücre içindeki DNA’nın hasarını tamir ediyor, yapısal özelliğinden ötürü vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasalların etkisini artırıcı bileşimler yaparak hücrelerin toksinlerden arınmasını sağlıyor, DNA’nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini engelliyor. Böylelikle kanser hücrelerinin çoğalmasını ve oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor.

Back