Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

ama artık çok geç sanırım, bugün reglimin ikinci günü ve saat 17:00 oldu. haftasonu da laboratuar, lkinik ve hastaneler çalışmıyor burda ay sinirlerim bozuldu evet gelecek perşembe günü için rahim filmi istedim pufböreği.
bulutefecim burdaki en iyilerden birisi olduğu söyleniyor bu doktorun. hem de ne ilgisiz, sanki zorla yapıyo işini ben değiştircektim aslında bu koreli kadını da, gebe bir arkadaşım ünlü olan diğer doktora gidiyor, ama randevuları hazirana kadar dolu deyince mecbur kaldım bu çekik gözlüye!
teşekkür ederim çileksurat, yabancı dil problemim olmadığı için şanslı sayılrım evet ama bunaldım artık valla, aynı dili konuşmak yeterli olmuyor bazen...

cnm ben de 4 yıl ilaç kullandım. ocak ayında bıraktım. Mart ayında çalışmalara başladım. Ocak ve şubatı boş geçtim yani. Zaten d.k. hapı kullanıp bırakılan ay hamile kalan pek yok. Rahim ve yumurtalıklar 2-3 ayda anca kendine geliyormuş.

Şimdiiii gelelim net bilgiye :) Doğum kontrol hapının çalışma prensibi şu şekilde. Normal şartlarda her ay rahimde kalın bir duvar oluşur. Bu embriyonun iyi tutunabilmesi içindir. Eğer döllenme olmadıysa, her ay bu duvar dökülür ve bizim adet olarak gördüğümüz kırmızılar gelir. Doğum kontrol hapı ise bu duvarın oluşumunu azaltır. Yani en ince tabaka şeklinde oluşmasına sebep olur. Böylece döllenme olsa bile embriyo buraya tutunamaz ve yine adet oluruz. Hatta d.k. hapı kullananların adet kanamasının az olmasının nedeni de bu kdr ince bir duvarın dökülmesidir. İlaç kullanmayanların daha fazla kanaması olur kalın bi duvar oluştuğu için.

Hap kullananlar mutlaka 1-2 ay dinlenmelidir ki, düzgün bir duvar oluşsun, bebek düzgünce tutunabilsin. Sonra Allah korusun gebe kalsan da düşüğe neden olabilir. (Tabi olmama ihtimali de var, illa düşcek diye bir şey yok)
Bunlar benim doktorumun anlattıkları. Ama 2 aydan sonra başlayabilirsin. Folik asite ise gebe olana ve gebeliğin ilk 3 ayı bitene dek kullanmaya devam edebilirsin.

Son düzenleme:
çileğimmmm görceksin keseyiiii ben eminimmm :)

kese b-hcg değeri 5000 in üstündeyse karından ultrasonla gözükürmüş. ama daha azsa alttan ultrasonla görünürmüş. Öyle demişti arkadaşın doktoru. Senin az kalmıştı ztn 5000 lere. Ne zmndı doktor randevusu?

Pıtpıtları 8. haftada duymuştuk biz onunkinde. Ne güzel bi duyguuuu. İnşallah sen de tatcaksın hepsini

Çok sevindim canım.Allah kavuştursun sağ sağlim inş.Gözünaydın.

Hadi yaa uzuldum simdi ben bilmiyordum rahmin dinlenmesi gerektigi beklediyorsun temmuzu yani neyse napalim kismet insallah ilk denemede olurda daha cok beklemek zorunda kalmam cok guzel anlatmissin tesekkur ederim hernekadar hayal kirikligina ugrasamda :)

valla cnmcm seni hayal kırıklığına uğratmayı hiç istemezdim ama gerçek bu maalesef.
Hem bikaç olmazsa neden olmadı diye üzülmezsin. Sebebi belli, ilaç. Bnm bi arkadaşım 8-9 ay kullanmıştı ilacı. Bıraktıktan 2 ay sonra gebe kaldı. İnşallah senin de hemen olur. Benim bu 3. denemem olcak. Kısmet

Aynı korku bende de var şimdi.. Ya kötü bişey olursa ya görünmezse diye çok korkuyorum... Bende pazartesi gidicem doktora ama alttan bakmaz dimi.. Ben alttan baktırmak istemiyorum...

Sendemi ilac kullaniyordun peki ya olmazsa uzulmem ilaca yorarimda denemek isterdim ama dusuk tehlikesinden korktum tabikide iyi oldu ama bunu bilmem birde cok okudum birakip hemen hamile kalanlari onlardan heveslendim iste :)

Sendemi ilac kullaniyordun peki ya olmazsa uzulmem ilaca yorarimda denemek isterdim ama dusuk tehlikesinden korktum tabikide iyi oldu ama bunu bilmem birde cok okudum birakip hemen hamile kalanlari onlardan heveslendim iste :)

cnm illa düşcek diye bişi yok. istersen şöyle yap. Doktora gidip bebek sahibi olmak istiyorum de. O sana tahlil yazıyor. Tüm hormonlarına baktırıyor. İlaç kullandığın için de hormonlarının ne durumda olduğunu görmüş olcaksın böylece. Varsa bi sıkıntı tedavi görürsün şimdiden. Bi sıkıntı yoksa da başlarsınız hmn çalışmalara :)
ben 4 yıl kullandım maalesef

Aynı korku bende de var şimdi.. Ya kötü bişey olursa ya görünmezse diye çok korkuyorum... Bende pazartesi gidicem doktora ama alttan bakmaz dimi.. Ben alttan baktırmak istemiyorum...

b-hcg değerin 5000in üstüyse üstten görünür kesen cnm. diilse mecbur alttan. bekle istersen değerinin yükselmesini

pufummm iyi dileklerin için teşekkür ederimmmm canımmmm... çarşamba günü 2406 idi... ptesiye kadar sanırım çoğalır iyice.. bende üstten görsün istiyorum.. ayy bakalım inşallah..ptesi günü gideceğiz kısmetse...

prensesim endişelenme rahat ol canım.. ben iki kere kimyasal gebelik yaşadım oyüzden birazcık tedirginim canım.. inşallah herşey güzel olacak.. relax stres yok :)

çilekcimm sen kaç gün geçince 2406 olmuştu. benim adete 4 gün kala çarşamba günü 72 di. testi tekrarlamak için erken mi acaba beklesem mi biraz daha

Kızlar beni de listeye ekler misiniz sürekli okuyordum burayı ama ancak yazıyorum. sat 21 Nisan 13, deneme 1, bat 20 Mayıs

çilekcimm sen kaç gün geçince 2406 olmuştu. benim adete 4 gün kala çarşamba günü 72 di. testi tekrarlamak için erken mi acaba beklesem mi biraz daha

canımcım ben ilk 9 mayısta ( BATTAN 2 gün sonra) yaptırdım 206,7 çıktı ...ptesi 1000 üstü çıktı çarşamba 2406 çıktı. birdahada yaptırmadım..sanırım gebeliğin sağlıklı olup olmadığını kan değerlerinden takip ediyormuş doktorlar..

Kızlar beni de listeye ekler misiniz sürekli okuyordum burayı ama ancak yazıyorum. sat 21 Nisan 13, deneme 1, bat 20 Mayıs
hoşgeldin canım umarım uğurlu gelir topic sana..

hoşgeldin canım umarım uğurlu gelir topic sana..[/QUOTE]

İnşallah canım teşekkür ederim

kızlar çok canım sıkılıyor..karnım ağrıyor kasıklarımda korkuyorum.. ara ara birden iğneler batıyor.. bişi olmasın lütfen.. ben çıkıyorum herkese iyi akşamlar..

Ben bir ay once gittim muayene etti smear yapti kan verdim kizamikti galiba ona bakti biliyorduda hap kullandigimi sonuclari gorunce guzel simdi git bebekyap oyle gel dedi bende ona guvendim :) aman kismet napalim Rabbim ne yazdiysa o olcak zaten genede tesekkurler cevaplarin icin

kızlar çok canım sıkılıyor..karnım ağrıyor kasıklarımda korkuyorum.. ara ara birden iğneler batıyor.. bişi olmasın lütfen.. ben çıkıyorum herkese iyi akşamlar..

uzulme sıkma canını ınsallah rabbımın ıznıyle hıc bısey olmıycak bebısın sanasımsıkı tunuyodur oyuzden kasıklarında agrı oluyodur duvalarım senınle canım

mrb kızlar bende bişey sorcam ama umarım doğru yerdeyim:)ben daha önce bi düşük yaptım yaklaşık 1 sene olcak ve 3 ay bekledikten sonra tekrar kalmak için uğraşıyorum bende pco var adetlerim 35 gün arayla oluyor ama son 4 aydır çok düzenli 30 gün de oluyorum ama bu ay 11 gün geçti ve ilk defa bu kadar uzun oldu ama 4 defa test yaptım negatif sadece göğüslerimde hassasiyet var onun dışında bişey yok hamile olabilirmiyim kan testi yapmaya cesaretim yok duyan varmı evdeki testlerde nagatif olup kanda hamile olan bi umut işte

canım bendede pco var pco lulularda gec yumurtlama olma ıhtımalı yuksek ve gec yumurtlama oldugu zaman dollenmede gec olabılıyor ve buyuzden gebelık hemen evde yapılan tstte cıkmayabılır bence kan testı yaptır en dogru sonucu overır hem ıcın rahat eder bazı ınsalarda gebelıkle adet belırtısı aynı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…