canım cok gecmıse bakamadım belkı paylasmıssındır ama sorayım ben prolaktın sorunun olmus kactı kaca dustu sonrasınd ayukseldımı benımde gecen ay 93tu bı ay haftada 2 yarım doz kullandm 1.44 e dusmus bugn dr a gosterıcem dıger hormnalarda bakar belkı tekrar bılemıorum ama ınsallah tekrar yukselmez, bu sefer aranızda değildim dostınex yuzunden korunmamı solemıstı dr um ınsallah bu ay bende yenıden sızınle gun sayıcam
geçen ay soğan kürü yaptım ilk defa, 10 gün yapıp bitirdim yumurtlamama denk geldiği için çekindim açıkçası. ama bu sabah kabus gibi çöktü üstüme ateşimin 36.4e düşmesi ve sonraki malum durum işte. ümitler sonraki aylara kaldı.. bi de reglim bitince rahim filmine gidiyorum inşallah, tüplere bakmak gerek. bunu da talep etmesem doktorum demiycek yani. onun dışında yine benim yaptırmak istediğim kan testleri var, doktor yönlendirmediği için kendi kendimin doktoru oldum hâle bak yaada hangi hormonlara bakılması gerektiği konusunda bilgiye ihtiyacım var kızlar
prensesimmmmmm ohhh şükürler olsun güzel haberleri netleştirdik.
Maşallah bu ay güzel haberler aldık
Sağlıkla, mutlulukla geçsin 9 ayın. İnşallah hayırlı bir evladın olur.
hemen hamiş ikonunu koyuyorummmmm :)
Sağol canım inşallah darısı sizinde başınıza =)
Ayy kendimi listede hiç hamiş olarak görmeyi hayal etmemiştimHala şoktayım sanki biri benimle dalga geçiyo gibi geliyor
canım hormon tesrlerı yaptırcakmıssın sanırım doktor benden bu hormon tettını ıstedı bende bu ay yaptırcam sana yazım dedım lh fsh prolaktın e2 tsh
evet cnm yaptırman gereken hormon tahlillerin onlar . inşallah her ikinizde de temiz çıkar
canım hormon tesrlerı yaptırcakmıssın sanırım doktor benden bu hormon tettını ıstedı bende bu ay yaptırcam sana yazım dedım lh fsh prolaktın e2 tsh
Herhangi bir yerde karşınıza çıkan yabancı biri bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunursa sakın şaşırmayın. Son yüzyıllarda hamile kadınlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için bazı testler yapıp çıkan sonuçlara inandılar. Peki ya bu testler olmadan önce bebek bekleyen çiftler neye güvendiler? Onların yöntemleri amniyosentez veya ultrason gibi kesin sonuçlar vermese de çok daha eğlenceliydi. Şimdi tüm anneler aynanın karşısına geçsin: Bebeklerinin cinsiyetini en eğlenceli şekilde doğru tahmin etmeye çalışacaklar.
Erkek geliyorsa
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa
Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır.
Karnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.
Kız geliyorsa
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yaylarak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler çkabilir: Kz bebek annenin güzelliğini alr derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.
alıntıdır..
Allahım gurbet ellerde insana bi yol gösteren olmayınca, herkese de danışılmıyor ki bu konularda, böyle kendi kendine koşturuyosun, 1 değil 2 yıpranıyosunergenlikte pro. sorun olmuştu bnm. oldum olası da düzensizdir. evliliğmizn beşinci ayında içime kurt düşünce pro.yu kendm ölçüp götürdüm doktora, sadece ultrasona alıp baktı, temiz çıkınca da dostineks'le pro. tedavisine başladık direk. başka hormonlara bakılmadı yani. 1 buçuk ay oldu tedavi biteli hala gebelik de olmadı. reglim bitince perşembe gün tüplere bakılmasını talep edip randevu aldım işte bugün de. kendi kendime çırpınıyorum resmen yaa
Allahım gurbet ellerde insana bi yol gösteren olmayınca, herkese de danışılmıyor ki bu konularda, böyle kendi kendine koşturuyosun, 1 değil 2 yıpranıyosunergenlikte pro. sorun olmuştu bnm. oldum olası da düzensizdir. evliliğmizn beşinci ayında içime kurt düşünce pro.yu kendm ölçüp götürdüm doktora, sadece ultrasona alıp baktı, temiz çıkınca da dostineks'le pro. tedavisine başladık direk. başka hormonlara bakılmadı yani. 1 buçuk ay oldu tedavi biteli hala gebelik de olmadı. reglim bitince perşembe gün tüplere bakılmasını talep edip randevu aldım işte bugün de. kendi kendime çırpınıyorum resmen yaa
çileğimmmm bnm arkadaşlardan biri 8 aylık hamiş ve erkek bebek beklio. onun ilk 3 ayında mide bulantıları fenaydı. çok iyi hatırlıyorum hiçbir şey yiyemiyordu. en sevdiği şeylerden biri ettir ama o zmn kokusundan kaçıyordu, yiyemiyordu. en çok aşerdiği ve hatta tek aşerdiği şey de cipsti :)
karnı sivri hakikaten. ama ilk karnının şiştiği aylarda yayvandı, 6. aydan sonra sivrileşti.
göğüsleri çok büyümüş.
yüzük olayını denemedik, ama ilk fırsatta gitcem denicem.
bir de 12 haftalık hamiş olan var, onda da yüzüğü deneyelim :) henüz dr söylemedi cinsiyetini. 16. hafta da sölicem. şimdi söylediğim net olmaz diyip söylemedi. bir aradaşımın da ilk %90 kız demişti. netleştiğinde gördük ki erkekmiş. o yüzden 12. hafta yanıltabiliyor. En kesini 16. hafta. Sabır tatlımmmmmm :)
yüzük olayını bilmiyorumda kızlar teyzem ablama iğne testi yaptı erkek dedi teyzem doktor ablamın bebeği olana kadar kız dedi biz herşeyi pembe pembe işledik sonra erkek oldu hepimiz şaşırdık iğne testi doğru çıkıyor
şimdi cnm normal dikiş iğnesine ipi geçiriyosun sonra ipin ucundan tut iğne rahat sallanacak şekilde olsun sonra bileğinin üstüne getir iğneyi deydir bileğine 1.çocuk sa 1.için de mesela
sonra iğne daire çizerse kız dik gelip giderse erkek oluyomuş kendi gözlerimle görmesem inanmazdım
bizdede yüzük ile yapıyorlardı onu karnının üstünden :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?