Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

ben de her hafta perş. günü yarım içtim, 4 hafta kullandım yani toplamda 2 tam içmiş oldum, o zmn tekrar kontrol edildi düşmüştü ve sonra bırakma sürecine geçtik 6 haftalık. çeyrek içtim o sürede. ama değerler burda türkiyedeki gibi değil ki cnm burada normlar 90-530, bnm 804 çıkmıştı, 1 ay sonunda 109 çıktı. ayrıca korunma konusunda ben de sordum doktora, yumurtlama takibi de yapıyorduk, bilakis çalışmamızı söyledi, olursa kesersin ilacı demişti. biz de çalıştık ama neticede bişey olmadı. yükseldiğiniz sanmıyorum çünkü reglim düzene girdi ve öyle dvm ediyor maşallah tutu.

canım hormon tesrlerı yaptırcakmıssın sanırım doktor benden bu hormon tettını ıstedı bende bu ay yaptırcam sana yazım dedım lh fsh prolaktın e2 tsh

Sağol canım inşallah darısı sizinde başınıza =)
Ayy kendimi listede hiç hamiş olarak görmeyi hayal etmemiştim Hala şoktayım sanki biri benimle dalga geçiyo gibi geliyor

Sağol canım inşallah darısı sizinde başınıza =)
Ayy kendimi listede hiç hamiş olarak görmeyi hayal etmemiştim Hala şoktayım sanki biri benimle dalga geçiyo gibi geliyor

valla ne diyim, aynı şekilde, eğer bi gün kendi kendime hamiş ikonu koyarsam şokların en büyüğünü yaşıcam :)

darısı başımızaaaaaa.

bak ilk sayfada da hamiş ikonun vaaarrr

canım hormon tesrlerı yaptırcakmıssın sanırım doktor benden bu hormon tettını ıstedı bende bu ay yaptırcam sana yazım dedım lh fsh prolaktın e2 tsh

evet cnm yaptırman gereken hormon tahlillerin onlar . inşallah her ikinizde de temiz çıkar

Allahım gurbet ellerde insana bi yol gösteren olmayınca, herkese de danışılmıyor ki bu konularda, böyle kendi kendine koşturuyosun, 1 değil 2 yıpranıyosun ergenlikte pro. sorun olmuştu bnm. oldum olası da düzensizdir. evliliğmizn beşinci ayında içime kurt düşünce pro.yu kendm ölçüp götürdüm doktora, sadece ultrasona alıp baktı, temiz çıkınca da dostineks'le pro. tedavisine başladık direk. başka hormonlara bakılmadı yani. 1 buçuk ay oldu tedavi biteli hala gebelik de olmadı. reglim bitince perşembe gün tüplere bakılmasını talep edip randevu aldım işte bugün de. kendi kendime çırpınıyorum resmen yaa

çileğimmmm bnm arkadaşlardan biri 8 aylık hamiş ve erkek bebek beklio. onun ilk 3 ayında mide bulantıları fenaydı. çok iyi hatırlıyorum hiçbir şey yiyemiyordu. en sevdiği şeylerden biri ettir ama o zmn kokusundan kaçıyordu, yiyemiyordu. en çok aşerdiği ve hatta tek aşerdiği şey de cipsti :)
karnı sivri hakikaten. ama ilk karnının şiştiği aylarda yayvandı, 6. aydan sonra sivrileşti.
göğüsleri çok büyümüş.
yüzük olayını denemedik, ama ilk fırsatta gitcem denicem.
bir de 12 haftalık hamiş olan var, onda da yüzüğü deneyelim :) henüz dr söylemedi cinsiyetini. 16. hafta da sölicem. şimdi söylediğim net olmaz diyip söylemedi. bir aradaşımın da ilk %90 kız demişti. netleştiğinde gördük ki erkekmiş. o yüzden 12. hafta yanıltabiliyor. En kesini 16. hafta. Sabır tatlımmmmmm :)

cnmcm sen adetin 2-3-4. günlerinden birinde bu hormonların tahlilini yaptır. sonra değerlerini doktoruna gösterirsin. tüpler için de rahim filmi istemişsindir sanırım. hepsini yaptır da için rahat etsin. inşallah en hayırlı zamanda bebişin seninle olur

allah yardımcın olsun canım bazı doktorlar cok ılgısız suratsız bakıp yolluyolar ıyı bı doktora denk gelmek zor bıraz doktor bana hormon testlerını adetın 2 cı veya 3 gunu ac karınla sabah saat10 kadar yaptır demıstı

Gebelikte mutlaka kullanılması gereken vitamin FOLİK ASİTtir. Hatta en doğru ve faydalı olanı folik asiti gebelik başladıktan sonra değil gebe kalmadan önce kullanmaya başlamaktır. Gebe kalmadan en az 3 ay önce folik asit kullanılması ve gebelik oluştuktan sonrada 3. ay bitene kadar devam edilmesi önerilir. Bu nedenle gebelik planlayan kişinin henüz gebe kalmadan folik asit almaya başlaması gerekir. Folik asit bebekte nöral tüp defekti denilen anomalinin önlenmesi içindir. Normalde günde 0.4 mg (400 mcg) folik asit yeterli iken daha önce nöral tüp defektli bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz 4 mg (4000 mcg) olmalıdır. Folik asit kullanılmasının arada 1-2 gün unutulması durumda bir sakınca olmaz yine de düzenli hergün alınması önerilir.

Folik asit dışındaki vitaminler ve MULTİVİTAMİN preperatları gebelikte kullanılması şart olmayan ilaçlardır. Bu ilaçlar piyasada yaygın olarak bulunur ve gebelikte kullanılmaları açısından yaygın tatıtımları yapılır. Ancak bu multivitamin ilaçlarının annede ciddi beslenme bozukluğu olmadıkça kullanılmaları şart değildir ve faydaları gösterilmemiştir. Kullanılmalarında bir sakınca da yoktur. Yalnız bu vitaminlerin günde birden fazla alınması sakıncalı olabilir o yüzden doktorunuzun önerdiğinden fazla almamalısınız çünkü bazı vitaminlerin fazlası da bebeğe zarar verebilmektedir. Örneğin A vitamini. Bu nedenle gebeler için üretilen vitamin ilaçlarında A vitamini gibi vitaminler düşük dozlarda bulunur. Bu vitamin ilaçları zaman zaman mide rahatsızlığına neden olabilmektedirler.

DEMİR (KAN) İLAÇLARININ gebelik boyunca kansızlık olmasa dahi mutlaka doğuma kadar kullanılmaları kesin olarak önerilmektedir. Gebelik kansızlığa yatkınlık yaratan bir durumdur ve ayrıca doğum sırasında da kan kaybı yaşanmaktadır. Demir preperatları bu kansızlığı önler.

Bunlar dışında gebelikte sık kullanılan ilaçlardan bir grup da MAGNEZYUM ve KALSİYUM preperatlarıdır. Bu ilaçların gebelik sırasında kullanılması şart değildir ancak kullanılmasında bir sakınca da yoktur. Her gebede rutin olarak kullanılması önerilen ilaçlardan değillerdir. Genellikle hafif kasılmalar ve kramplar olduğunda tercih edilirler.

Gebelikte sık kullanılan ilaçlardan PROGESTERON hormonu içeren ilaçlar da her gebede rutin olarak kullanılması önerilen ilaçlar değillerdir. Ancak kanama, düşük tehlikesi gibi doktorun uygun gördüğü durumlarda kullanılır. Düşükleri önleme konusunda bile etkisi net kanıtlanmış ilaçlar değillerdir.(alıntıdır)

Son düzenleme:

folikasitka.. gurbet zordur ben sadece 1 yıl yaşadım... akıllı zeki kızsın ki tek başına hepsinin üstesinden gelebiliyorsun..
hani yanıbaşında değiliz ama yanındayız biz senin :)
birde o göbişe bir bebiş geldimi 9ay hiççç yalnız hissetmiceksin kendini :) canım..inşallah herşey istediğin gibi olur..iyi sonuçlar iletirsin bize..

sabah bir sitede dolanırken gördüm.. :)) valla şuan tek sabırsızlandığım konu pufumm ptesi keseyi görecekmiyim..belkide kalp atışlarını duyarız daha var ama.. sağlıklı olsun benimle olsunda cinsiyet hiççç önemli değil.. :)

yüzük olayını bilmiyorumda kızlar teyzem ablama iğne testi yaptı erkek dedi teyzem doktor ablamın bebeği olana kadar kız dedi biz herşeyi pembe pembe işledik sonra erkek oldu hepimiz şaşırdık iğne testi doğru çıkıyor

Son düzenleme:
Omega 3 denilen madde bir çoklu doymamış yağ asitidir. Bunlar esansiyel yağ asitleridir, insan vücudunda üretilemezler, mutlaka dışarıdan alınmaları gerekir. Yani sadece hamilelerde değil her insanın vücudunda kullanılan gerekli maddelerdir. Omega 3 hem annenin hem bebeğin sağlığı için önemlidir. Omega 3 daha çok balıklarda, ton balığında, hamside ve yeşil sebzelerde, cevizde, ayçiçeğinde bulunur. Fetus omega 3 ihtiyacını annenin aldığı besinlerden karşılar. Eğer anne besinlerle yeterince omega 3 alamazsa bu durumda fetus annenin depolarından alır ihtiyacını. Annedeki en önemli omega 3 deposu ise beyin dokusudur bu nedenle eğer besinlerle yeterince alınmazsa annenin beyin dokusunda kayıp olabileceği konusunda araştırmalarda söz edilmektedir.

3 tür omega 3 yağ asiti vardır. Bunlar Docosahexanoic Acid (DHA), Eicosapentaenoic acid (EPA), Eicosapentaenoic acid (EPA) dir.

Omega 3'ün genel olarak bebek üzerindeki etkileri fetusun beyin, göz ve sinir sistemi üzerinedir. Annede ise preeklampsi (gebelik zehirlenmesi-yüksek tansiyon), doğum sonrası depresyon ve erken doğum gibi durumaları önlediğine dair çalışmalar vardır. Yapılan bazı araştırmalarda omega 3 eksikliğinde bebeklerin doğum ağırlığında düşüş izlenmiştir, ayrıca erken doğum ve doğum sonrası depresyon artmıştır. Gebelikte annesi omega 3 kullanmış olan bebeklerde zihinsel ve fiziksel becerilerin arttığı görülmüştür hatta bu bebeklerde ileriki yaşamalarında meme ve prostat kanseri riskinin azaldığına dair çalışmalar vardır.

Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir. Bebeğin beyin ve sinir gelişimi özellikle gebeliğin son 3 ayında olduğu için bu aylarda omega 3 alınması önerilir. Doğumdan sonra emzirirken de 3 ay omega 3 alınması önerilir.

Balık yağı fazla miktarda alındığında kanama eğilimini arttırdığı yönünde bulgular vardır. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda kullanılması sakıncası olabilir.

Omega 3 balıklardan, sebzelerden, cevizden alınabileceği gibi ayrıca omega 3 içeren tabletler de piyasada bulunmaktadır. Yalnız bu tabletlerin bazıları balık karaciğerinden yapılmaktadır (cod liver oil), bunlardan kaçınmak faydalı olabilir çünkü bunlar aşırı miktarda A vitamini içerir ve A vitamini yüksek dozda bebeğe zararlıdır. Hamilelikte balığın karaciğerinden değil gövdesinden üretilen (fish body oil) balık yağı tabletleri kullanılabilir. Herşeyin doğalı iyidir genel kuralından yola çıkılarak omega 3'ün de bir çok madde gibi doğal yollardan alınması önerilir ancak doğal yollardan yeterince alamayan kişilerde omega 3 tabletleri önerilebilir. Haftada 2 kere balık yemek, haftada 2 kere ıspanak ve benzeri sebze yemekeleri yemek, günde 1-2 ceviz yemek yeterince omega 3 almak için yeterlidir. Balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir noktada büyük balıklar (ton balığı, kılıç balığı) yerine küçük ve orta boy balıkların (hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop) tercih edilmesidir çünkü büyük balıklarda civa fazla bulunur bu da fetus açısından zararlıdır. Konserve ton balıkları haftada ikiden fazla olmamak şartıyla tüketilebilir. Diğer balıklar için de önerilen ideal miktar haftada ikidir, daha fazlası önerilmez çünkü balıklar civa içerebilir ve hamilelerde fazla civa alınması fetus açısından zararlıdır.(alıntı)

iğne testi mi? o ne kızzz anlatsana hiç duymadım. test edelim biz de bakalım doğru çıkcak mı :)

Son düzenleme:
şimdi cnm normal dikiş iğnesine ipi geçiriyosun sonra ipin ucundan tut iğne rahat sallanacak şekilde olsun sonra bileğinin üstüne getir iğneyi deydir bileğine 1.çocuk sa 1.için de mesela
sonra iğne daire çizerse kız dik gelip giderse erkek oluyomuş kendi gözlerimle görmesem inanmazdım

bileğine deydirdikten sonra bileğinin üstünde havada olacak iğne cnm
şunu da ekleyeyim tabi herşeyi Allahcc.bilir bir iğnemi bilecek ama ben yapılanı söyledim nasıl tutuyo onud anlamış değilim hala

Son düzenleme:

bizdede yüzük ile yapıyorlardı onu karnının üstünden :)

bizdede yüzük ile yapıyorlardı onu karnının üstünden :)

ben de yüzük olanını duymuştum. hatta geyiğine üniversitedeyken kızlarla yapardık gebe olmamamıza rağmen. hepimizde de farklı olmuştu. ben de 2 kez hareket etti. birinde kız birinde erkek çıktı. bi arkadaşta 2. sinde hareket etmedi. tek çocuk olcak demişlerdi. ne ilginç şeyler ya :)

Arkadaslar merhaba bende bu ay bebek calismalarina baslamak istiyorum yanliz ben 20gundur fln folikasit kullaniyorum ve d.k hapiyla korunuyordum ve gecen ay biraktim henuz adet gormedim hap bittikten sonra bir ay adet gorup oyle baslanmali yaziyor napicam kafam karisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…