canımm inşallah hamişsindirr:) bekle bakalım cuma istersen önce idrar testi yaptır sonrada kana bakarız bakalım ne kadarlık :)
inşallah ya bu beşinci ay çok istiyorum hala adet olmadım geçen ay normal olması gereken günden 2 gün önce adet oldum geçen aya göre gecikme 5 gün normal aylara göre 3.gündeyim cumaya kadar beklicem bakalım inşallah hayırlı haberleri alırız hepimiz
cnmm hoşgeşdin hem kadınlar kulübüne hem de topiğimize :)
yumurtanın büyümüş olması durumunu hemen anlatayım :)
Yumurta rezervimiz aslında anne karnındayken oluşuyor. Daha sonra artık adet görmeye başladığımızdan itibaren çocuk yapabileceğimizden, her ay bir ya da birkaç (çoklu yumurtlayanlar da var, ikiz üçüzler gibi de olabiliyor) yumurtamız büyüyüp gelişiyor. Büyüyen yumurta ovulasyon gününde çatlıyor ve eğer o anda sperm varsa yakalayıp içine hapsediyor ve döllenmiş oluyor.
Eğer o yumurta büyümezse çatlayamaz ve bebiş olamaz. Büyümeyenler genelde kist olarak kalıp polikistik over adı verilen sıkıntıya da yol açabiliyor. Tabi başka şeylerde olabilir. Onu örnek vereyim dedim. forumda sıklıkla karşına çıkacaktır çünkü
Doktorun sana yumurtan büyümüş demiş. Çok güzel. bu ay soldan gelmiş yumurta. Günaşırı mutlaka çalışın.Mayıs sonuna dek mutlaka. Şu sıralar yumurtanın çatlama zamanı
kızlar smear testimi aldım. sonuç temiz çıktı şükür.
doktor senede bir kez yaptırman yeterli dedi. kurtulduk 1 sene daha gerek kalmadı :)
canım geçmiş olsun çok sevindim senin adına...
adet bitiminden sonra burda okuduğum kadarıyla gün aşırı çalışmaya başladık inş rabbim dualarımı kabul eder bu ay olmazsa eşime ve bana tahlil yapılacak inşallah onlara gerek kalmadan olur.
inşallah cnmcm. benim de eğer 2 ay daha olmazsa eşim gidip sperm sayımı yaptırcak. ben hormon testlerimi yaptırdım. ultrasonla kist ve rahim kontrolü de yapıldı. her şey normal çıktı şükür. bugün smear testimi de aldım. o da temiz. şimdi sıra eşimde. ama inşallah gerek kalmadan hamiş olurum.
tabi onda da sıkıntı yoksa daha rahim filmi var. kanal tıkanıklığı vs esas onda görülebiliyor. ultrasonla görülmüyor. annemin mesela kanalları tıkalıymış. o yüzden 3-4 yıl olmamışım ben. ameliyatla açmışlar. sonra gelmiş bebişlerrrr[/QUOT
ne güzel cnm bak bi sorun yok Allahın izniyle önce göbişin dolcak sonra kucağın. bana sadece ultrasonda baktı bi sorun görünmüyo dedi bu ay bekleyelim olmazsa testler yapıcak çok erken daha ama 6 ay hap kulandım diye endişeleniyorum şimdiye kadar hap bıraktıktan sonra 6 ay koruyo diye umursamadım ama bu ay bi başka hislerim...
cnmmmm niye test yaptırdın seeen ? :) kan kalmadı valla. yükseldi ya daha ne dicek. yine 1000 üstü yazcaklar heheheheh
onun yerine doktora görünsen çok daha iyi bence. baksın ultrasonla kesene
kızlar smear testimi aldım. sonuç temiz çıktı şükür.
doktor senede bir kez yaptırman yeterli dedi. kurtulduk 1 sene daha gerek kalmadı :)
adet bitiminden sonra burda okuduğum kadarıyla gün aşırı çalışmaya başladık inş rabbim dualarımı kabul eder bu ay olmazsa eşime ve bana tahlil yapılacak inşallah onlara gerek kalmadan olur.
inşallah cnmcm. benim de eğer 2 ay daha olmazsa eşim gidip sperm sayımı yaptırcak. ben hormon testlerimi yaptırdım. ultrasonla kist ve rahim kontrolü de yapıldı. her şey normal çıktı şükür. bugün smear testimi de aldım. o da temiz. şimdi sıra eşimde. ama inşallah gerek kalmadan hamiş olurum.
tabi onda da sıkıntı yoksa daha rahim filmi var. kanal tıkanıklığı vs esas onda görülebiliyor. ultrasonla görülmüyor. annemin mesela kanalları tıkalıymış. o yüzden 3-4 yıl olmamışım ben. ameliyatla açmışlar. sonra gelmiş bebişlerrrr[/QUOT
ne güzel cnm bak bi sorun yok Allahın izniyle önce göbişin dolcak sonra kucağın. bana sadece ultrasonda baktı bi sorun görünmüyo dedi bu ay bekleyelim olmazsa testler yapıcak çok erken daha ama 6 ay hap kulandım diye endişeleniyorum şimdiye kadar hap bıraktıktan sonra 6 ay koruyo diye umursamadım ama bu ay bi başka hislerim...
6 ay mı koruoooo? yandım beeen
ben 4 yıl kullandım d.k. hapı. ocakta bıraktım. 2-3 ay daha olamıcak mı demek bu. yaw millet hapı içmeyi unutuyo gebe kalıo.ilaç prospektüsünde 2 gün üstüste içmeyi unutursanız ek yöntem kullanın korunmak için diyor. doktorlar alakası yok, ilaçta bi sıkıntı olmaz, maksimum 2-3 ayda kendine gelir yumurtalar ve rahim diyor. bu 6 ay nerden çıktı imdaaaat
HEHEHEHE :))))) düzenli mi artıyor diye :)) ayy kafayı yedim ben bakmayın bana :)) 20 mayısta bakacakmış dr bey ultrasona.. ama ben o dr a gitmek istemiyorum çok pahalı bir dr...200 tl para çok değil mi.. benim pek haberim yok dr ücretlerinden ama.. eşimede dedim başka bulalım diye ama saolsun ilgisiz işte.. gelsin ogünde diyor.. ay ne bileyim.. görümcem hemşire eniştemde dr onların arkadaşı ama çok pahalı maaşımı heray orayamı yatıracağım..
benim arkadaş 230 tl veriyor her aydoktorlar pahalı biraz evet.
özel hastanelere gidebilirsin. SGK anlaşmalı özellere gidersen katkı payı çok yüksek olmayabiliyor. Hangi ildeydin cnm sen? Mesela ben Ankara'dayım. Koru Hastanesi'ne de gitti arkadaşım: Orda katkı payı 97 TL verdi. Başkent Hastanesi var, o da 55 TL civarıydı. Bunlar özeller.
Devlette ücretsiz ztn :)
Eskişehirdeyim canım bende.. aslında medline var acıbadem var onlarında sgk ile anlaşması var.. öğrenmek lazım...valla canım kredi ödüyorum dr vs bunaltır beni gibime geliyor 200 tl...
neyse ptesi inşallah keseyi görürüm :) belkide kalp atışlarını :) Hepimize nasip eder görmeyi duymayı..
kızlar bişi sorcammm. Biraz önce preseedi araştırırken denk geldim. ve şaşırdım ki, kadınlar kulübünde henüz bu ürün hakkında konuşulmamış :)
siz duydunuz mu hiç diye sorcaktım.
babystart fertilcount erkek kısırlık testi varmış. Diyor ki: "Erkek üretkenliği için FertilCount Ev Tarama Testi semendeki
sperm konsantrasyonu için yapılan hızlı bir testtir. Sperm sayısını mililitrede (mL) 20 milyon sperm hücresi değerinin üzerinde veya altında olarak ölçer. İki kez 20 milyon hücre/ml nin altında elde edilen sonuç erkek kısırlığının göstergesidir."
neler çıkmış yahu!! Valla eşime anlatcam akşam gelince. Adam hastanede nasıl yapcam ben o işi diyordu, utanıyordu gitmeye. Bunu söylersem yapar hemen :)
http://www.babystart.com.tr/Kullanim/FertilCount.pdf
kızlar bişi sorcammm. Biraz önce preseedi araştırırken denk geldim. ve şaşırdım ki, kadınlar kulübünde henüz bu ürün hakkında konuşulmamış :)
babystart fertilcount erkek kısırlık testi varmış. Diyor ki: "Erkek üretkenliği için FertilCount Ev Tarama Testi semendeki
sperm konsantrasyonu için yapılan hızlı bir testtir. Sperm sayısını mililitrede (mL) 20 milyon sperm hücresi değerinin üzerinde veya altında olarak ölçer. İki kez 20 milyon hücre/ml nin altında elde edilen sonuç erkek kısırlığının göstergesidir."
neler çıkmış yahu!! Valla eşime anlatcam akşam gelince. Adam hastanede nasıl yapcam ben o işi diyordu, utanıyordu gitmeye. Bunu söylersem yapar hemen :)
Kızlar hani demiştim ya herşey normal olmasına rağmen bebiş olmaması ve yumurtlama sorası ağrı olması tüplerin tıkalı olmasından kaynaklanabilirmiş diye. Forumda araştırdım. bunun için maydonoz kürü yapıp o ay ya da ertesi ay hamile kalan çok kişi var. Siz hiç duydunuz mu böyle birşey?
Kızlar hani demiştim ya herşey normal olmasına rağmen bebiş olmaması ve yumurtlama sorası ağrı olması tüplerin tıkalı olmasından kaynaklanabilirmiş diye. Forumda araştırdım. bunun için maydonoz kürü yapıp o ay ya da ertesi ay hamile kalan çok kişi var. Siz hiç duydunuz mu böyle birşey?
çok iyimiş bu..erkekler için hastanede o testi yaptırmak işkence gibi... yani zorlada adamdan sperm üretmesini beklemek pek hoş bir durum değildir :).
benim beta hcg değerim şuan 2406 mış :) bu sondu artık yaptırmam :)
evet cnm bende çok duydum preseedi. Kendi sıvımıza en yakın sıvıymış. Spermlerin yaşaması için olanak sağlıyor. Bir de özellikle şunun için iyi; insan kendini zorunlu hissedebiliyor çalışma yapmak için. Niye, çünkü bazı zamanlar var bize söylenen, ovulasyon tarihi vs. Oysa insan canı isteyince yapabilmeli bunu ama yapcak bişi yok mecbur kalıyoruz. Bu seferde kuru kalabiliyor yaparken. Kuru kalıncada spermler ölüyor içimizde. Preseed bunu engelliyor. Zaten kaygan olmuş oluyor.
sperm konsantrasyonu için yapılan hızlı bir testtir. Sperm sayısını mililitrede (mL) 20 milyon sperm hücresi değerinin üzerinde veya altında olarak ölçer. İki kez 20 milyon hücre/ml’ nin altında elde edilen sonuç erkek kısırlığının göstergesidir."
cnmmmm senin nasıl gidiyor hamişlik? anlatsana azcık bize
geçen c.tesi gittim doktora 5hafta 6 günlük dedi biraz geride kalmış benim hesabıma göre 6+4 tü ama sorun değil dedi doktor keseciğimiz ordaydı kalp atışı için erken dedi karından baktı çokta ilgilenmedi (halbuki özel hasteneydi gittiğim)bir sürü test yapaım dedi bende ben bir daha buraya gelmicem gerek yok dedim çıktım şimdi doktor araştırıyorum ben bir ilçedeyim devlette bir doktor özeldede bir doktor var devleti istemiyorum özeldede yeterli ilgi yok şimdi ilde doktor araştırıyorum iyiyim şimdilik biraz bulantım var gün günü tutmuyo bir gün çok halsiz ve bulantılı geçiyo ertesi gün iyiyim.öyle gidiyoruz şimdilik sabırla kalp atışını bekliyorum çooook korkuyorum 3 ay evvel kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum çünkü KISMET BAKALIM BEKLEMEDEYİM...
canım öncelikle cok sevindim gebe olmana..hayırlı olsun ALLAH sag saglim dünyaya getirmeyi nasip eder İNSALLAH....3 ay evel kalp atısı olmadıgı icin kürtaj olmusdum yazmıssın kac haftalıkdı bebegin ??? kürtajdan sonra doktor korunma zamanı söylemedimi sana ??? ayrıca kürtajdan sonra adet düzenin nasıldı senin kac günde gelmisdi ?? ben 13 subatta kürtaj oldum 7 hafta 4 günlükdü bebegimin kalbi durmusdu...kürtaj yapan doktor 2 ay korun demisdi baska iki tane doktora daha gittim onlarda en az 3 ay korun demisdi hatta daha fazla korunursan daha iyi demisdi...benim kürtajdan sonra ilk adetim 29 gün sonra geldi..2 adetim 34 gün sonrabaya gecikdi anlicagın sümdü 3 adetimi bekliyorum oda 13 veya 14 mayısda gelmeliydi daha gelmedi yine gecikdi ama bende gecen ay kist te cıkdı doktor dedi 38 mm kist var ama önemli degil adetle gider demisdi...sanırım gitmedi ve o yüzden adetim gecikiyor sendede öyle sorun varmıydı kist felan olusdumu kürtajdan sonra ??? cok sükür gebesin darısı İNSALLAH bana bende ikinci adetten sonra korunmayı bırakdım keske suanki adet gecikmem gebelik haberidir dicem ama degil biliyorum kesin kistden dolayı gecikme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?