Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Her sene dolap ustleri hatta cekip arkalarina kadar deli gibi temizlerken bu sene ikiz hamile oldugum icin ve herkesten uzakta bir sehirde oldugumdan dolayi amaaannnn koyver gitsin modundayim yapamicam yapmicammm

Ben de camlari silip perdeleri yikicam
2 yerin tül perde yıkasam bu gün çok iyi olur yıkama neyse de merdivene çıkıp onları geri takma kurneşleri ciflemeye kol dayanmıyor bir de yükseklik korkusu olunca merdiven tepesin de kendimi çok kasıyorum o da yoruyor gülüm
ben kalkıp makineye bir odanınkileri atayım barii
neyle yıkacaksın bulaşık makinesi tableti de atıyor musun deterjanla beraber

bana denk gelmedi yağmur yağacak diye cam silmeye kalkmazdim 40 yılda bi sildim maalesef.
hava durumun da bulutlu gösteriyor bu gün yağış görünmüyor
silmesi kolay bu camları gülüm tırmanmak gerekmiyor o yüzden üşenmiyorum bir de bir markanın cam bezini aldım yıka sık sil mis gibi oluyor daha önce de silver marka almıştım cam temizlik bezlerini iz bırakıyordu bende tederjanlı suyla silip durula kurula yapıyordum şimdi çok kirlenmesine izin vermezsem o bezle bir kerede silip çıkıyorum toz almak gibi kolay

ben cam bezle yapmıyorum eski atletle sildim. onla daha temiz oluyor:)
ben önce sampuan döktüm biraz köpükleştim.. sonra fisfis kullandim oh mis gibi..

Cuma günü işten eve gidince salonun perdelerini yıkadım.

**Perdeleri yıkarken 1 pk kabartma tozu 1 yemek kaşığı toz şeker ekledim deterjana ilave.Çok güzel temizledi.Bilginize

Bütün camları da sildim elim değmişken.

**Cam silme suyuna biraz kremsiz şampuan birazda sirke ekliyorum.Pırıl pırıl parlatıyor camları.Bilginize.

Cumartesi çocuk odası ve çalışma odasının perdelerini yıkadım.
Bu haftaiçi de bir akşam kapıları silersem yoğunluğum bitiyor.

Açıkçası ben düzenli bir şekilde yardım alıyorum temizlik için.Durumu elveren herkese de tavsiye ederim.Zaten çok çalışıyorum, kısıtlı boş vaktimi de temizliğe ayırsam mutsuz olurum.Düzenli temizlendiği için iş birikmiyor, bana dip-kıyı/ayrıntı işler kalıyor onları da gördükçe yapıyorum biriktirmiyorum.
Temizlik konusunda en önemlisi bence eşyalar ve dekorasyon.
Parkeler, seramikler açık renk, eşyalarım beyaz.Eskiden siyah mobilyalarım vardı, sabah toz alsan öğlen yine tozlu görünürdü.Eski banyom koyu kahveydi, bir damla su damlasa kireç lekesi olurdu, bir damla çamaşır tozu dökülse bembeyaz sırıtırdı.
Perdelerimi ütü istemeyen kumaştan seçtim, çok rahatım.Kısa programda yıkayıp asıyorum direk, güneşli havada kapı cam açıksa 1-2 saatte kuruyor.
Yorganı uyanınca havalanmaya bırakıp, evden çıkmadan seriyorum, hergün havalanıyor.Kaldıracağım zmn da makinede yıkıyorum, balkonda kurumaya bırakıyorum.Kurutma makinam yok.Pazar gezmeye mi gideceksin, uyanınca at makinaya, evden çıkmadan ser balkona.Hava güzelse aynı gün kuruyor.Eski büyük ağır yorganlar sığmaz tabi ama yeni yorganlar rahat sığıyor (madame coco ve english home dan almıştım ben, fiyatları da çok uygun hele de indirim denk getirirseniz)
Ne kadar eşya, o kadar iş diye inanıyorum.Evimde sevmediğim, kullanmadığım hiçbirşey tutmuyorum.
Bir tane çamaşır sepeti arka odamda duruyor, evde istemediğime, ihtiyacım olmadığına karar verdiğim şeyleri onun içine koyuyorum.Duruma göre ihtiyacı olacak birine veriyor, atıyor veya satıyorum.
Mutfak dolabında yüzlerce tabak çanağım yok, ihtiyacım kadar var.Kadın arada bir mutfak dolaplarını temizleyip düzenliyor zaten.Bulaşığımı anında ve elde yıkarım.Yoksa tabaksız bardaksız kalırım zaten 40 yılın başı vaktim olup gaza geldiğimde o az olan elde yıkanmış tabak çanağı makineye koyar toptan bi yıkarım hijyen olsun parlasın diye.
Kıyafet dolabımda sadece ‘çok sevdiğim şeyler’ var.Gereksiz kalabalık yok.sürekli düzenli zaten.Ayy bu da çok güzelmiş, bu da çok ucuzmuş deyip bişey almam, ‘ben bunu çok severek ve çok kullanırım’ dediğim şeyler alırım, birşeyi eve sokmadan çok düşünürüm.Bir nevi kapsül gardrobum var, 4 mevsimlik kıyafetler bir dolaba sığıyor rahatlıkla, yazlık-kışlık indir-kaldır yok.Eleme ve ihtiyaç belirleme dönemlerimde komple yatağın üstüne boşaltır, dolabı temizler, çok sevdiklerimi geri koyar, istemediklerimi ayıklar, yeni birşeye gerçekten ihtiyacım var mı bakarım.Herşeyim sayılı miktarda, kaliteli, severek kullandığım şeyler.
Eşimin benden çok kıyafeti var ama o da çok düzenli Allahtan.
İş, temizlik yapmaktan çok temiz tutmanın önemine inanıyorum.Döküleni kırıklananı anında temizlerim.Yemek vb yaparken bir yandan yapar bir yandan temizlerim, o mutfakta yemek yapıldığı bile anlaşılmaz.Tüm mutfağı yağ içinde bırakacak kızartma vs yapmam, fırında yaparım o tarz yemekleri.Hem daha hafif ve sağlıklı.
Açıkçası pek misafir de ağırlamam, çok çok kahvaltı veya çay saatine alırım.Kahve ve pasta, bilemedin bir de tuzlu çeşit olur, 30 çeşit şey hazırlama telaşına girmem.Evde kendimize hazırladığım akşam yemekleri de basittir, yazları genelde zeytinyağlı ve ızgara, kışları etli bir yemek, yanına bi pilav vb.ufak bir salata biraz yoğurt tamamdır.çorba yapacaksam içinde et-sebze-karbonhidrat hepsinin olmasına dikkat eder bol malzemeli yaparım, koca birer kase içer birer dilim de kızarmış ekmek yeriz, o bizim yemeğimizdir.
Hazırlığı da bulaşığı da çok iş çıkarmaz.
Eşim de dağıtan kirleten bir adam değil, çocuk da yok, ev sürekli müze gibi temiz çok şükür :)
Banyo lavabosunun üzerinde bu deterjan hazneli minik bulaşık fırçasından var, her sabah dişimi fırçalarken fln bi yandan lavabo fırçalarım, 2 dk mı almıyor.
Eşim söylemeden pek bişey yapmaz ama yardım isteyince yok demez.Zamanla ondan yardım istemeyi öğrendim, o da ev işinin yalnızca benim görevim olmadığını öğrendi.Biz kadınlar bazen yardım istemeyi bilemiyoruz.
Tüm bir pazar gününü işe ayırmaktansa, sabahları 15 dk, akşamları yarım saat iş yapmak hiç hissedilmiyor.
Eşim maç izliyorsa ben maç sevmediğimden o süreyi de kendime, eve veya mutfağa ayırıyorum.Arasıydı, uzatmasıydı 2 saat zamanım oluyor.
Evin içinde sigara içilmiyor, ne perde sararıyor, ne duvarlar, koltuklar deterjan kokuyor mis gibi, yanık, kül, pislik yok.Hala evde sigara içen/içiren varsa bir daha düşünsün derim.(Sigara kullanıyorum bu arada)
Evdeki tek halı salonda, o da toz tutmayacak cinsten ince tüysüz bişey, kadın siliyor arada.Diğer odalarda minik ve makineye atılabilen türde şeyler var, halılardan kurtulmak sizi tozdan ve alerjilerden kurtarır, farka inanamazsınız, ev bile tozlanmıyor doğru düzgün.
İskandinav stayla, müze gibi takılıyorum işte evde anlayacağınız herkesin zevkine uyacak bir durum değil, örneğin annem milyonlarca biblo, süs, çiçekle yaşıyor, benim gibi yaşaması imkansız.Ama siz ‘off bu evde çok eşya/zımbırtı var, daralıyorum, işim de bitmiyor’ diyorsanız, sadeleşmenizi öneririm.

halılar yıkamaya gönderilir
halılar gelince yardımcı çağrılır
tüm perdeler çıkarılır,
yardımcının ilk başlayacağı odadan başlayarak perdeler makinaya atılır
yardımcı bir odaya girmişken
ayakkabılıklar gümüşlükler bir yandan içi temizlenir (yardımcı dolap içlerine karışmaz ayrıca konuşmadığınız sürece)
vitrinin içindekileri makinaya atmak yerine koca hamur leğeninde çamaşır suyuna koyulur
oradan durulanır (ben eylüldeki temizlikte makinaya attım siz yapmayın
çamaşır suyunu durulamadan attım sonuçta bardaklar ışıldamadı )
yardımcı banyo mutfak wc duvarları, tüm kapılar temizler, camlar silinir
mutfak dolapalrı temizler (içlerine girmez sadece dış, müsait olunca siz yaparsınız)
halılar temizlenmiş yerlere oda bittikçe serilip süpürülüp diğer odaya geçilir
bizim ev küçük 1 gün alıyoruz yardımcıyı kalanını (dolap içlerini, yatak yorgan yün havalandırma) biz yapıyoruz

oy verdiğim gibi çok seviyorum bahar temizliğini. hoş ben en geç 2 ayda bir cam silip perde yıkayan biriyim. 2 çocuğum var hamileyim.
ilk işim camları silip perdeleri yıkamak oluyor. Perdeler yıkanırken bende duvar siliyorum, halılar yıkamaya gidiyor. koltuk silmeyi sevmiyorum. bu kez yıkatacağım koltukları.
açıkçası ben bahar temizliği geldiğinde evi komple bir boşaltıyorum, verilecek ne varsa veriyorum. işim kolay oluyor yatak ve çocuk odasında. elimin altı boşalınca gerisi kolayca halloluyor çok şükür.

Ben memlekete kv geldım ramazanda da burdayım heralde bayram temızlıgı ve bahar temızlıgı bırlesır burda :) baya bayrama kadar yaya yaya bı yerı temizlerken baska yerı kırleterek en sonunda da oldugu kadar oluversin dıyerek jübile yaparım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…