Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Geçmiş olsun. Aslında size hassasiyet göstermeleri gerek ama işte. Bence eve girer girmez, bebeğim halıları yeni sildim basmamaya dikkat et, diye bir uyarı uzaktan bir öpücükte işi çözer. Pamuk gibi olur adam. Ben eve girer girmez uyarıyorum öyle konularda. Halı nadir silerim, anca bir şey dökülürse ama geçenlerde mutfağın küçücük halısını sildim kollarımda derman kalmadı. Eşimi hemen uyardım eve girdiği gibi. Sonra yıkamaya verdim gerçi de işte beyaz olduğu için bayağı bir kirleniyor.

baharı seviyorum bu günümü seviyorum temizlik yapabildiğim için kendimi seviyorum evi batırsalar da sürekli umursamaz olsalarda sıpamla babasını da seviyorum iyi ki varlar ( daha az batırsalar iyi olurdu ama ):))))
bu topiği açan BirTutamMutluluk20 seni de seviyorum gülüm

her şey bir gün de olacak diye bir şey yok gücünüzün yettiği kadar yapın kızlar kendinize ailenize gücünüz sabrınız kalacak kadar enerji bırakın yoksa bu hayat kısacık çok şey kaçırırsınız en çok da kendinizi dinleyip tanımayı sevmeyi ....
çok yazdım yine çenem de parmaklarım da düşüverdi yine :)
kendinize iyi bakın temiz mutlu sağlıklı günlerrrrr

mutfakta eski tip desenli halı kullanıyorum diğer her yer açık renk salonun ki tümden kırık beyaz mutfakta baş edemem açık renk halıyla
ben yoruldum desem eşim hepsini bir kerede yapma diye çözüm sunar çok darlamıyor allah var ama alerjik astımı olunca deterjanlar ve nem etkiliyor o yüzden ben de ona göre zamanlama yapıyorum evi iyice havalandırıyorum

Henuz daha bahar temizligine baslamadim. Oglumun LGS sinavini bekliyorum. O sinava hazirlanirken ben ortalik kaldiramam. Bu arada temizlige bayilan hanimlar varmis. Pasakli olmasam da temizligi sevdigimi soyleyemem. Mecburuyetten, sevmedigimden yapiyorum. Bahar temizligine baslayan hanimlara kolay gelsin.

Bende Nisan ayı bitince başlayacam çünkü ara ara yağmur oluyor uğraşmak istemiyorum camlarla önce halılar yıkamaya gidecek sonra koltuklar yıkanacak battaniye falan havalandırılacak sonra duvarlar camlar kapılar yerler falan tuvalet banyo ve mutfağı sürekli temizlediğim için pek derine girmeyecem

Bende halıyı hole almıştım alırken. Geçen sene yeni eve taşındık. Mutfağa eski evden başka bir halı sermiştim kahverengiydi ama baktım beyaz olan daha çok yakıştı mutfağa serdim. Evde iki tane çocuk var mecbur iki ayda bir yıkamaya gidiyor halılar.

Alerjik durum zor ama size de haksızlık etmesin. Evet evde halı, koltuk silinince kuruyana dek evde bir havasızlık oluyor maalesef.

kaç çocuk var hepinizde bakimazerin 4 bende 6 çocuk 3 torun
Abla biz rekora kosuyoruz
Temizliği her daim severim ama bu sene ben değil yakınlarım yapacaak benim yerime çünkü hamile olmak bunu gerektiriyormuş.
Birisi benim akrabalara da soyleseymis keske zamaninda
Konunun temizlik olmasindan anlasiliyor dimi
Giskandin giskandin
Gelim yardim edim .kiz.hali.bile yikadim yani bi alkışı hak.ediyoree
Ben de hali yikamak istiyorum da bu havalarda kurur mu ki
istiyorum ama usendigimden yapmiyorum secenegi yok mu
Ekleyeyim hemen
Nickinden belli bacim
Abla ben gelirim de bebeleri de getiririm yalnizsen bebelere bakarsin ben yaparim
Kocam şimdi konuya yazarken geldi "daha yeni temizledik aşkım biraz dursun" dedi.
Biliyor başına geleceği okudu kaçtı

Not: 3 ay öncesinden bahsediyor..
Kesin kim acti bu konuyu diye bana da kizmistir

Ben de seni seviyorum abla

Dolap içlerini boşaltıp, temizlemek lazım.
Kanepe bazalarını temizleyip yerleştirmek lazım.

Perdeler makinede yıkanırken cam silmek, hemen ardından perdeleri asmak lazım.
Yazlık kışlık ayırmaları yapmak lazım.

Çok iyi bilirim ama kolayına yapmam :)

Elimden geldiğince, mecburiyetten, canımı yormadan yapanlardanım..

Okurken ben gibi ne güzel yazmış acaba uygulamaya geçiyor mı derken benim gibi bir son

Ben tül temizliğinden bahsetmek için yazıyorum sadece. Sıfır kırışıkla asiyorum.
Şok dan tüller için beyazlatıcı deterjan aldım ve kosla kullandım büyük tulleri tek küçükleri de sadece ikişer ikişer attım hiç sıktırmadım . Benim tullerim krem rengi beyazlatıcı kullanırken tereddüt ettim ama hiç sorun olmadı . Yıkanan tullerimi balkonda suyu suzulunce hemen astım pırıl pırıl ve utuye ihtiyacı yok. Bu arada 20 derecede yıkadım iki saat yikadiklarim da oldu bir saat yikadiklarim da var . Sonuç harika üstelik hiç yorulmadim. Ben ütü konusundan çok korkuyodum o yüzden yazmak istedim

Bayılırım çalışıyorum ve 1 pazar günüm var .Ilk evlendiğim sene mesela tüm evin cami tüm evin perdesi şeklinde girerdim ama baktım ev çok dağıliyor sistemi değiştirdim
Her zaman önce yastık yorgan battaniye ve kışlık giysi ayakkabı işini hallederim yıkar vakumlar kaldırırım böylece evim tekrar toz içinde kalmaz. Sonra en zoru mutfaktan başlarım cumartesi işten gidip gece yarışına kadar zamanimi mutfağa ayırırım cam kapı buzdolabı dolap içleri ve dışları bakliyat gözleri atılcak vs şeyler varsa hepsini elden geçiririm en sonda daha önce yıkamadan gelen halısını serer yıkanmış perdesini takar ordan çıkarım.
Oturma odası ve yatak odasını aynı gün yaparım cam kapı perde dolap içlerini temizler ev son halısını serer çıkarım.
Salon offf en oyalayicisi beni uğraştırıcı perdeyi saatlerce söker makinaya atarim konsol sandalyeler masa incik cıncık boncuk ne varsa siler yıkarım. Stor perdeleri yıkamaya veririm silmek çok zor yerini siler o odayı da terk ederim
Aynı gün 2 banyoyu temizlerim fayans duşa kabinler lavabo hepsini bol kimsayalla temizlerim. Odasına girdiğim tüm evin avizelerini avize temizleyisiyle temizlerim bu kadarrrr.tabi bu kadar anlatıldığı gibi kısa sürmüyor 2 hafta gidiyor salonun koltuğunu hiç silmedim oturma odasını da tüm işler bittikten sonra eşim siler .Herkese şimdiden kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…