Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyor🤭Peki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?🤔🤔🤔
Size bi kac sorum olacak:

*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?

*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?

*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?

*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?

*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?

*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?

Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim🤗

Bahar temizliğ yapmıyorum çünkü evimi sürekli bir düzende tutuyorum. Camları 3 ayda bir silerim, perdelerim ise üç haftada bir yıkanır. Teferruatı olmayan tül ve güneşlik şeklinde salon perdelerim, odalarımda ise otantik buldan perde kullanıyorum. Yıka as modundayım. Perdeleri 30 derecede sabun tozuyla yıkıyorum. İki ayda bir mutfak dolaplarını boşaltıp elden geçiriyorum, her hafta sonu dip köşe süpürüp siliyorum ve toz alıyorum. Yılda iki kez bazaları boşaltıp temizliyorum. Camları silerken kapıları da siliyorum. Evde iş biriktirmeyince ekstra bir bahar temizliğine gerek kalmıyor

Ankete kim ne cevap vermiş neden goremigoriz kk kadınları da pek bir temiz mis maşallah :KK69:
Herhalde anketi acarken bi yerde bi hata yaptim kanki🙄
Ben tül temizliğinden bahsetmek için yazıyorum sadece. Sıfır kırışıkla asiyorum.
Şok dan tüller için beyazlatıcı deterjan aldım ve kosla kullandım büyük tulleri tek küçükleri de sadece ikişer ikişer attım hiç sıktırmadım . Benim tullerim krem rengi beyazlatıcı kullanırken tereddüt ettim ama hiç sorun olmadı . Yıkanan tullerimi balkonda suyu suzulunce hemen astım pırıl pırıl ve utuye ihtiyacı yok. Bu arada 20 derecede yıkadım iki saat yikadiklarim da oldu bir saat yikadiklarim da var . Sonuç harika üstelik hiç yorulmadim. Ben ütü konusundan çok korkuyodum o yüzden yazmak istedim 😊
Bunu deneyeyim ben de tesekkurler🤗

Abla biz rekora kosuyoruz:KK70:

Birisi benim akrabalara da soyleseymis keske zamaninda:KK53:

Konunun temizlik olmasindan anlasiliyor dimi:KK70:

Ben de hali yikamak istiyorum da bu havalarda kurur mu ki🙄

Ekleyeyim hemen:KK70:

Nickinden belli bacim:KK70:

Abla ben gelirim de bebeleri de getiririm yalniz:KK53:sen bebelere bakarsin ben yaparim:KK70:

Kesin kim acti bu konuyu diye bana da kizmistir:KK70:
Valla dun yıkadım bugün serdim kurudu mis gibiler

Bahar temizliğ yapmıyorum çünkü evimi sürekli bir düzende tutuyorum. Camları 3 ayda bir silerim, perdelerim ise üç haftada bir yıkanır. Teferruatı olmayan tül ve güneşlik şeklinde salon perdelerim, odalarımda ise otantik buldan perde kullanıyorum. Yıka as modundayım. Perdeleri 30 derecede sabun tozuyla yıkıyorum. İki ayda bir mutfak dolaplarını boşaltıp elden geçiriyorum, her hafta sonu dip köşe süpürüp siliyorum ve toz alıyorum. Yılda iki kez bazaları boşaltıp temizliyorum. Camları silerken kapıları da siliyorum. Evde iş biriktirmeyince ekstra bir bahar temizliğine gerek kalmıyor
Maşallah diyeyim size bende elimden geldiği kadar temiz tutmaya çalışırım ama yinede senede bir kere bahar temizliği yapiyom boya badana gerekiyo malum o yüzden baya bi yorucu oluyo

Ben bitirdim, ramazana mis gibi gircez:KK200:
Halıları yıkamaya verdim onlar gelene kadar perdeler yıkandı, kociş astı:)
Mutfak dolapları gıcır gıcır yapıldı, odalar silinip supuruldu, pencereler silindi, pvc'ler ciflendi:-)
Yorganlar havalandırıldı :halay: Sonra halılar geldi serdik 🤩 Balkonlar ,tuvalet-banyo umumi temizlendi , ciceklerimi de ektim çok cici oldular 🌷 Son olarak kapıları sildik 🤩

( Karişik anlattım :-) )

Bayılırım çalışıyorum ve 1 pazar günüm var .Ilk evlendiğim sene mesela tüm evin cami tüm evin perdesi şeklinde girerdim ama baktım ev çok dağıliyor sistemi değiştirdim :halay:
Her zaman önce yastık yorgan battaniye ve kışlık giysi ayakkabı işini hallederim yıkar vakumlar kaldırırım böylece evim tekrar toz içinde kalmaz. Sonra en zoru mutfaktan başlarım cumartesi işten gidip gece yarışına kadar zamanimi mutfağa ayırırım cam kapı buzdolabı dolap içleri ve dışları bakliyat gözleri atılcak vs şeyler varsa hepsini elden geçiririm en sonda daha önce yıkamadan gelen halısını serer yıkanmış perdesini takar ordan çıkarım.
Oturma odası ve yatak odasını aynı gün yaparım cam kapı perde dolap içlerini temizler ev son halısını serer çıkarım.
Salon offf en oyalayicisi beni uğraştırıcı perdeyi saatlerce söker makinaya atarim konsol sandalyeler masa incik cıncık boncuk ne varsa siler yıkarım. Stor perdeleri yıkamaya veririm silmek çok zor yerini siler o odayı da terk ederim
Aynı gün 2 banyoyu temizlerim fayans duşa kabinler lavabo hepsini bol kimsayalla temizlerim. Odasına girdiğim tüm evin avizelerini avize temizleyisiyle temizlerim bu kadarrrr.tabi bu kadar anlatıldığı gibi kısa sürmüyor 2 hafta gidiyor salonun koltuğunu hiç silmedim oturma odasını da tüm işler bittikten sonra eşim siler .Herkese şimdiden kolay gelsin
maşallah ben okurken yoruldum bile :KK9:

Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyor🤭Peki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?🤔🤔🤔
Size bi kac sorum olacak:

*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?

*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?

*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?

*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?

*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?

*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?

Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim🤗
önceden iki günde çıkardım işin içinden ama şimdi Ramazan gelmeden oda oda yapıyorum dünde en son elbise dolabımı sildim bir tek yatak odam camları ve banyo fayanslarım kaldı şükür çocukla anca bu kadar

Mutfaklardaki kapitoneleri yıkamak, kullanılmayan yemek, bardak takımlarını makinede yıkamakla, camları silmekle başladım geçen hafta camlar bitti derken yağmur yağdı, mutfaklar bitti heh derken hasta oldum yarım kaldı.
Şimdilik günlük temizliğe devam toparlanıyım gardrop kapitoneleri yazlık kışlık raf değişiklikleri yorganların yıkanıp kaldırılması say say bitmez yavaş yavaş yapıcaz artık.

X