- 19 Ağustos 2008
- 17.901
- 54.061
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyorPeki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?
Size bi kac sorum olacak:
*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?
*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?
*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?
*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?
*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?
*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?
Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim
Herhalde anketi acarken bi yerde bi hata yaptim kankiAnkete kim ne cevap vermiş neden goremigoriz kk kadınları da pek bir temiz mis maşallah
Bunu deneyeyim ben de tesekkurlerBen tül temizliğinden bahsetmek için yazıyorum sadece. Sıfır kırışıkla asiyorum.
Şok dan tüller için beyazlatıcı deterjan aldım ve kosla kullandım büyük tulleri tek küçükleri de sadece ikişer ikişer attım hiç sıktırmadım . Benim tullerim krem rengi beyazlatıcı kullanırken tereddüt ettim ama hiç sorun olmadı . Yıkanan tullerimi balkonda suyu suzulunce hemen astım pırıl pırıl ve utuye ihtiyacı yok. Bu arada 20 derecede yıkadım iki saat yikadiklarim da oldu bir saat yikadiklarim da var . Sonuç harika üstelik hiç yorulmadim. Ben ütü konusundan çok korkuyodum o yüzden yazmak istedim
Olabilir ama çoğunluk yapıyormuş :))Herhalde anketi acarken bi yerde bi hata yaptim kanki
Bunu deneyeyim ben de tesekkurler
Sen kesin 2.oy verdinOlabilir ama çoğunluk yapıyormuş :))
Yok durum o kadar vahim değil 3. Oy verdim :))Sen kesin 2.oy verdin
Valla dun yıkadım bugün serdim kurudu mis gibilerAbla biz rekora kosuyoruz
Birisi benim akrabalara da soyleseymis keske zamaninda
Konunun temizlik olmasindan anlasiliyor dimi
Ben de hali yikamak istiyorum da bu havalarda kurur mu ki
Ekleyeyim hemen
Nickinden belli bacim
Abla ben gelirim de bebeleri de getiririm yalnizsen bebelere bakarsin ben yaparim
Kesin kim acti bu konuyu diye bana da kizmistir
Maşallah diyeyim size bende elimden geldiği kadar temiz tutmaya çalışırım ama yinede senede bir kere bahar temizliği yapiyom boya badana gerekiyo malum o yüzden baya bi yorucu oluyoBahar temizliğ yapmıyorum çünkü evimi sürekli bir düzende tutuyorum. Camları 3 ayda bir silerim, perdelerim ise üç haftada bir yıkanır. Teferruatı olmayan tül ve güneşlik şeklinde salon perdelerim, odalarımda ise otantik buldan perde kullanıyorum. Yıka as modundayım. Perdeleri 30 derecede sabun tozuyla yıkıyorum. İki ayda bir mutfak dolaplarını boşaltıp elden geçiriyorum, her hafta sonu dip köşe süpürüp siliyorum ve toz alıyorum. Yılda iki kez bazaları boşaltıp temizliyorum. Camları silerken kapıları da siliyorum. Evde iş biriktirmeyince ekstra bir bahar temizliğine gerek kalmıyor
Perde yıkanınca evde olan ferah kokuya bayikiyorim :))Valla dun yıkadım bugün serdim kurudu mis gibiler
Buyur bidenem
İcimden gecmedi degil de o kadar da olmaz demistimYok durum o kadar vahim değil 3. Oy verdim :))
Cok guzel oluyor evvet.Perde yıkanınca evde olan ferah kokuya bayikiyorim :))
Unuttum mu sandinBuyur bidenem
maşallah ben okurken yoruldum bileBayılırım çalışıyorum ve 1 pazar günüm var .Ilk evlendiğim sene mesela tüm evin cami tüm evin perdesi şeklinde girerdim ama baktım ev çok dağıliyor sistemi değiştirdim
Her zaman önce yastık yorgan battaniye ve kışlık giysi ayakkabı işini hallederim yıkar vakumlar kaldırırım böylece evim tekrar toz içinde kalmaz. Sonra en zoru mutfaktan başlarım cumartesi işten gidip gece yarışına kadar zamanimi mutfağa ayırırım cam kapı buzdolabı dolap içleri ve dışları bakliyat gözleri atılcak vs şeyler varsa hepsini elden geçiririm en sonda daha önce yıkamadan gelen halısını serer yıkanmış perdesini takar ordan çıkarım.
Oturma odası ve yatak odasını aynı gün yaparım cam kapı perde dolap içlerini temizler ev son halısını serer çıkarım.
Salon offf en oyalayicisi beni uğraştırıcı perdeyi saatlerce söker makinaya atarim konsol sandalyeler masa incik cıncık boncuk ne varsa siler yıkarım. Stor perdeleri yıkamaya veririm silmek çok zor yerini siler o odayı da terk ederim
Aynı gün 2 banyoyu temizlerim fayans duşa kabinler lavabo hepsini bol kimsayalla temizlerim. Odasına girdiğim tüm evin avizelerini avize temizleyisiyle temizlerim bu kadarrrr.tabi bu kadar anlatıldığı gibi kısa sürmüyor 2 hafta gidiyor salonun koltuğunu hiç silmedim oturma odasını da tüm işler bittikten sonra eşim siler .Herkese şimdiden kolay gelsin
önceden iki günde çıkardım işin içinden ama şimdi Ramazan gelmeden oda oda yapıyorum dünde en son elbise dolabımı sildim bir tek yatak odam camları ve banyo fayanslarım kaldı şükür çocukla anca bu kadarSu siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyorPeki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?
Size bi kac sorum olacak:
*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?
*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?
*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?
*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?
*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?
*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?
Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim
Yok ama geç kaldın. Bitti benim temizlik geçen haftaUnuttum mu sandin