Bağışıklık?

Her gün D vit, C vit, ev yapımı yoğurt ve yumurta tüketiyorum. Yürüyüşe ve uyku düzenime özen gösteriyorum. Bol su tüketiyorum.

B12, d vitamini, c vitamini,magnezyum, glutatyon, quercetin, omega 3 ve kurkumin tablet kullanıyorum. Biraz abartmış olabilirim ama fibromiyalji ağrılarıma da çok iyi geldiği için bu kompleks takviyeleri alıyorum.

içinde c ve d vitaminleri, çinko olan bir karışım kullanıyorum
oğluma da kara mürver ekstralı yine cvit ve diğer vitamin mineraller olan bir şurup kullanıyorum

Mrb.lar lütfen coçugunuza dikkatli kullanin vitamini. Bir ara bende karamurverli vitamin kullandim. Sonra oğlumun kan testlerinde B12 vitamini çok yüksek çıktı. Doktor hemen kes verme dedi çünkü B12 nin yüksekligininde ciddi yan etkileri varmis . Nacizane tavsiyem kan testi yaptirip ona göre vermeniz. Ben sadece c vitamini veriyorum SOLGAR ın.

sarımsak, keçiboynuzu pekmezi, multivitamin, ekstradan b ve d vitamini, acı yeşil biber, çorba her gun elimden geleni yapıyorum.

Merhaba, ben bu konuda kizima balik yagi ve arpsutu ,propolis ve polen karisimi yediriyorum . Markasi arifoglu, bunu kendimiz de tüketiyoruz ayni zamanda. Bunun disinda D vitamini kullaniyorum. Yogurdu hep evde kendim yapiyorum, sogan ve sarimsak da severek tüketiyoruz. Zencefil limon karisimi iciyoruz. Her cesit sebze,, meyve ve et ürünü tüketmeye calisiyoruz.

Hibiskus çayını hamileler icebiliyor mu kuşburnu da aynı zamanda içebilir miyiz ? Ben bağışıklık için hasta olacak gibiysem günde 1000 mg lik c vitamini alıyorum d vitamini kullanıyoruz ailecek evde çinko da var ama kullanabilir miyim şuan bunları bilmiyorum doktora soracagim. Ayrıca kesinlikle ve kesinlikle bağışıklığı güçlendiren en önemli sey su bagirsagimizdaki probiyotiklermis. Evde sürekli lakto fermente turşu yapıyorum kabızlığa da çok iyi geliyor. Onun dışında hastalandığimizz zaman propolis kestane balina zerdeçal zencefil az karabiber ve limon ekleyip 1 er tatlı kaşığı yiyoruz. Sarımsak soğan herşeyde var. Onun dışında dağ kekigi hindistan cevizi yağı çörekotu yağı vs de bağışıklığı guclendiriyormus

Propolis sürekli tüketmek değil de hastalık zamanında kullanılması daha iyi olurmuş kızıma da karadut özü keçiboynuzu özü veriyorum sebze yemeği sık sık yemeye çalışıyoruz corbama da kemik iligi ekliyorum

Şu an takviye olarak aldığım vitamin karışım magnesıum,+calcıum+D
D vitamin artık güneş yok
C grip olmamak için
Magnesıum bacağıma kramp girmemesi için değerlerim düşük çıktı bu vitamin kirişini 45 yaşındakiler acil tavsiye ederim

Kendi yaptığım yoğurt et suyu tavuk suyu tüketiyorum düzenli olarak uzun süre multi vitaminde kullanmıştım ama mide ameliyatından dolayı demem o ki multi vitamin kullanın hic yiyemeseniz bile sizi ayakta tutuyor

Vitamin takviyelerini doktor önerisinde almakta fayda var. Yukarıda bir hanım da yazmış, ihtiyacınızdan fazla vitamin, takviye vs. kullanmanın da ciddi yan etkileri olabilir. Ben D vitamini kullanıyorum ama doktor önerisi ile ne zamandır zaten kullanıyordum. Onun dışında ben düzenli ve sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum. Şeker ve karbonhidrattan elimden geldiğince uzak durup, probiyotik gıdaları mutlaka beslenmeme ekliyorum (Yoğurdumu, turşumu kendim yapıyorum ayrıca düzenli kefir içiyorum). Bunların dışında sarımsak, defne tohumu, propolis, hindistan cevizi yağı ve doğal elma sirkesi de sıkça tükettiğim gıdalardan. Bunu normalde kış aylarında uygulamaya çalışıyordum, virüsten beri düzene oturttum.

Takviye kullanmıyorum.

Bol su, meyve, , yemeklerin yanında yeşillik, soğan, sarımsak tüketiyorum.

propolis ve multivitamin kullanıyoruz günde 1 tane faydası oluyor

Öyle birsey ki artik market kataloglarinda bile multivitamin takviyeleri var. 60 lı kutuya 10 tl ye satiyorlar. Insanlar birbirine şeker niyetine vitamin ikram etmeye başladi.

Yüksek dozdan kastınız ne? Ne kadar da bir yaptırıyorsunuz bunu? Çünkü günlük 250 mgdan fazla asla c vitamini alınmamalı. Günlük 1000mg olan suda çözünen vitaminler mideyi yerle bir edip kemikleri eritir.

Kozalak şurubu,sütle pişirilmiş sarımsaklı su ,zencefil karışımı tavsiye etmişti çok kişi rahatlamış bunlarla

1000mg C vitaminlerinden UZAK DURUN Benim ve arkadaşımın yaşadığı sıkıntıyı anlatıyorum. Arkadaşım birkaç aydır 1000 mg suda çözünen c vitamini kullanıyordu. Mide ağrıları başladı. Ben de 2 haftadır başlamıştım. Ben de de başladı. Sonra başka nedenden iç hastalıkları uzmanına gittim. Çok çok iyi bir doktordur. Günde en fazla 250 mg c vitamini alınmalı. Yoksa midenizi yakar ve kemiklerinizi eritir dedi. Bemiks c verdi bana. B vitamininin yanında 100 mg c var içinde. Arkadaşım gitti başka doktora o da aynısını söyledi.Hastanedeki bütün doktorlar bu hapı kullanıyoruz diyip bi hap verdi. Günde 2 tane iç dedi toplamda 350 mg C ye denk geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…