• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağışıklık?

Yüksek dozdan kastınız ne? Ne kadar da bir yaptırıyorsunuz bunu? Çünkü günlük 250 mgdan fazla asla c vitamini alınmamalı. Günlük 1000mg olan suda çözünen vitaminler mideyi yerle bir edip kemikleri eritir.
Ben işlemi Dr Turanşah Tümer kliniginde yaptırıyorum. Bir gazete yazısını paylaşayım sizinle, okuyun. İsterseniz sosyal medya sayfasından dan videolarını daha açıklamalarınıda bulabilirsiniz 👍

Ben çocuklarıma günlük propolis ,balık yağı, ari sütlü hambal ,ari ekmeği ve d vitamini kullanıyorum.2 aydır okula gidiyolar ve çok şükür hastalanmadılar ki vaka sayılarının günlük 15 binleri geçtiği ülkelerden birindeyiz.
Eşimle kendimde propolis içiyoruz günlük.propolisi kesinlikle tavsiye ederim.cok faydasını görüyoruz.ama iyi araştırılıp içeriği temiz olan bi markanın kullanılması lazım.ilk aldığımız propolisi içinde alkol olmasın diye aldık organik ürünler satan bi dükkandan.icinde farklı bi isimle yazılmış insanlarda körlüğe sebep olabilecek bir alkol çeşidi varmış. Fark ettiğim için kullanmadım.bayagi araştırmalarım sonucunda şuan ki kullandığımızı buldum.marka vermek yasak sanırım o nedenle yazmıyorum.o nedenle propolis kullanımına da dikkat etmek lazım.

Onun dışında ılıklı kemik suyu,tavuksuyu yapıp yemeklerde kullanıyorum. Paça çorbası yapıorum.sarimsak,soğan meyve ve kuruyemiş tuketiyoruz

Kefir de içiyoruz.bagisiklik sistemi için çok faydasi var

Kara mürver kadar etkili, muhteşem bir şey görmedim. Ne zaman grip olsam şurubunu içer ertesi gün sağlam kalkarım.

ben belli aralıklarla kan tahlili oluyorum. B12 ve demir çok düşmüştü. onları kullandım. depo dolunca bıraktım. dönem dönem multivitamin kullanıyorum. kasım ayıyla beraber sabahları D vitamini alıyorum ve omega3. çok iyi geliyor. yalnız bu aralar vücudumda kasılma oluyor. magnezyum düşüyor ara ara bende. dünden bu yana magnezyum çinko alıyorum akşamları. bunlarda bağışıklık için gerekli mineraller. tabi vücudunuzda eksikse. yoksa besinlerle alırsınız. selenyum önemli diye her sabah 1 yumurta ve 1 adet brezilya cevizi yiyorum. C vitaminini yeşillik, salata ve meyvelerle günlük alıyorum.

C vitamini ve balik yagi hapı kullaniyorum.

Mevsim meyveleri neyse onu tüketmeye çalışıyorum, ballı sirke içiyoruz ılık su ile aile boyu 😊Bu ara karşıma en çok çıkan şu iki vitamin takviyesinede ılımlı bakıyorum c ve d vitaminleri.Kullanıp hiç grip olmayanlar oluyormuş, demekki bağışıklık güçleniyo onlarla.

Selamlar bizde ailecek corona olduk. Annem babam kronik hasta olmasına rağmen günlerce neler neler yedik şimdi maşallah turp gibiler. Kemik suyuna sarımsakla bütün yemekleri yaptık yedik. Mercimek çorbasını bile et suyuna yapar olduk bol sarımsaklı. Bütün sulu yemekleri kemik suyuna yedik. Bol meyve. Bol su iç
Sarımsak çok önemli diyorlar bende koronayım 12 haftalık hamileyim psikolojim bozuldu resmen

bağışıklığını güçlendirmek neler yapıyosunuz takviye vitamin vs kullanıyor musunuz
Bağışıklık güçlenmesi için her seyin organik ambalajsız olması yayla gibi temiz bir doğa olması gerekiyor , avokado yersem güçlenirim c vitamini alırsam zımba gibi olurum diye bir şey yok diye düşünüyorum eksik vitamin mineral degerlerinize hastanede baktirip düşük değerleriniz için dr reçetesini almanızı tavsiye ederim . Ayrıca farklı kan tesleri de isteyebilir veya en kolayı check up yaptırıp herhangi bir durum söz konusu mu diye destek almanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum sadece D vitamininiz eksik bile olsa kolay hastalanabilirsiniz biliyorsunuz ki bağışıklık bir zincir ve halka her zaman tam olmalı uyku dinlenme duzen psikolojik olarak pozitif kalabilme vs her sey bir butun sonucta sağlıkla kalın : )

Bu dönem için doktorumuzun kesinlikle çinko, c vitamini, magnezyum takviyeleri almamızı ve 4 litre su içmemizi önerdi

Dvit
Propolis
Bu ikisini kullanın. Hastalık falan gelmez

bağışıklığını güçlendirmek neler yapıyosunuz takviye vitamin vs kullanıyor musunuz
muhakkak sabah aç karnına ailecek ev yapımı doğal sirkeyi suyla inceltip içiyoruz..ayrıca iki güne bir Taşköprü sarımsağı yutuyoruz..paketli gıdalardan uzak durmaya çalışıp baharatımızı,gıdalarımızı vs güvenilir yerlerden almaya çalışıyoruz.yağ olarak zeytinyağı kullanıyoruz..beslenmemizi düzelttik mi bağışıklık sağlam oluyor :) özelllikle sirke ve hakiki sarımsak her evde olması gereken ilaçlar.. D vitamini kış ayı için alınabilir ben kızım için ocean marka almıştım

Mrb.lar lütfen coçugunuza dikkatli kullanin vitamini. Bir ara bende karamurverli vitamin kullandim. Sonra oğlumun kan testlerinde B12 vitamini çok yüksek çıktı. Doktor hemen kes verme dedi çünkü B12 nin yüksekligininde ciddi yan etkileri varmis . Nacizane tavsiyem kan testi yaptirip ona göre vermeniz. Ben sadece c vitamini veriyorum SOLGAR ın.
sürekli kullanmıyorum zaten. yani mesela 2 - 3 ay önce 1-2 şişe kullanmışımdır. şuan yine soğuklar başladığı için aldım 2 şişe onları kullanıp yine ara veririm ama söylediğinizi hiç bilmiyodum yani vitaminin fazlasının zararlı olacağını.. dışardan takviyeye çok sıcak bakmıyorum ama biraz da mecbur kalıyoruz. şimdi bundan sonrası için daha dikkat ederim zaten kan tahlilleri de yaptırmak istiyorum ama açıkçası şu dönemde mecbur kalmadan hastane ortamına sokmak istemedim çocuğu

D vitamini d3 k2 olarak zeytinyağından günde 5 damla
C vitamini lipozomal formda her gin bir ölçek
İyot suya günde 2 damla
1 tabLet omega 3 efa1200 marka
Gebe olduğum için ayrıca folik asit Ve b12 alıyorum bunlar da bağışıklık için çok iyi.
Şimdilik korona olmadım işe gittiğim halde bakalım ne olacak 😂

evet pozitiftim işte 1 ay önce şimdi iyiyim ama teşekkür ederim...

bu virüs vitamin sömürüyor ondan bu vitaminlere sarmış durumdayım.
Bilmiyordum abi geçmiş olsun..
Abi benim bi arkadaş var doktor hepsine C vitamini bide sambucus nigra vermişti
Arkadasın sadece annesi pozitifti,diğerleri de bundan aldı hâlâ da içiyorlar 2 ay olacak
Danışıp dene istersen

Bağışıklık için bol bol c ve d vitamini almak lazım omega 3ünde faydası var ben easyfishoil alıyorum düzenli olarak hemen hasta olmam kullanmaya başladığımdan beri

Back