• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağışıklık?

Bağışıklık için bol bol c ve d vitamini almak lazım omega 3ünde faydası var ben easyfishoil alıyorum düzenli olarak hemen hasta olmam kullanmaya başladığımdan beri
Covid dönemi ilk başladığından beri doktor tavsiyesi ile
D vitamini damla 10 damla
C vitamini
B 6+12
ilk başlarda bir süre E vitamini(sonrasında yaşlılar için gerekli olduğu çıktığı için bıraktık)
Möllers balık yağı
Ntbiotic glucan(herhangi bir marka olabilir ama içindeki probiyotik miktarı önemli)
Sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönem dahil hepsinde gece yarılarına kadar çalıştık(yurt dışı ile çalışıyoruz) 100 kişiye yakın covid çıktı, temaslı olduğumuz halde pozitif olmadık çok şükür. Bağışıklık sisteminin ufak bir sendelemesine bağlı bu illet.
Bir de Eylül ayından itibaren 1 paket Vaxoral kullandık, araştırmanızı tavsiye ediyorum.

Ben çok sık hasta olan biriydim en ufak soğukta direncim düşüyodu doktora gittiğim zaman balık yağı yazdı bana birkaç markadan sonra easyfishoili devamlı kullanmaya başladım diğer balık yağlarında oksitlenme problemi oluyor bu markanın paketlemesinden dolayı o sorun ortadan kalkmış tavsiye ederim

Balık yağının bağışıklık sistemine bayağı faydası var ben easyfishoil kullanıyorum eskiye göre çok daha dirençliyim onu öneririm kesinlikle

Günlük c vit ve çinko + dvit kullanıyorum zencefiili çay tüketiyorum ara sıra. Propolis ve balık yağı da düşünüyorum.

bağışıklığını güçlendirmek neler yapıyosunuz takviye vitamin vs kullanıyor musunuz
zerdeçal ve bal karışımı+omega 3-6-9+ d vıtamını+calcıum+magnesıum +c vıtamını sanrım çok yoğn çalştğım çok gezdğim halde bunlardan dolayı çok şükr ıyıyım

Hibüsküs kullanabilirsiniz ben onu tavsiye ederim. Ama şeker hastalığınız varsa kullanmayın derim. Ve her sabah iki adet ceviz içi tüketmeniz de fayda var , hibüsküs çayı günde 2 bardaktan fazla tüketilmemelidir. İçerisinde yüzde 70 civarlarında C vitamini vardır ama asit oranı portakala göre düşük seviyededir. Portakalda allerjik reaksiyon olarak egzama ve türleri aşırı tüketimde ortaya çıkabiliyor.
Hibiskusu nasıl demliyorsunuz merak ettim

Sobamin ustüne kusburnu koyuyorum surekli kayniyo iciyoruz,hibisküs ihlamur bizde tercih edilen takviye olarak kullanilan ilaclarimiz🤗
Kuşburnunu kendiniz mi topladınız ben geçenlerde topladım da tam bilmeyince emin olamadım bide hibiskusu nasıl demliyorsunuz

Kuşburnunu kendiniz mi topladınız ben geçenlerde topladım da tam bilmeyince emin olamadım bide hibiskusu nasıl demliyorsunuz
Kusburnunu kendimiz topluyoruz biz onu soba ustunde kaynatiyoruz surekli kaynar rengini alana kadar,hibiskusu sicak suya birtutam atiyorum kapagini kapatip 10dk demlenmesi yetiyo ister sicak ister soguk tuketebilirsin🤗

Kusburnunu kendimiz topluyoruz biz onu soba ustunde kaynatiyoruz surekli kaynar rengini alana kadar,hibiskusu sicak suya birtutam atiyorum kapagini kapatip 10dk demlenmesi yetiyo ister sicak ister soguk tuketebilirsin🤗
Kuşburnu topladım kimi taş gibi sert kimi cıvık hangisi makbul 😂🤭

Çürük mü ki dedim o kadar var köy evimizde anne bi avuç topladım 🤭 o nasıl demlenir
Biz tabiki sobamiz oldugu icin sicak suya bir tutam atiyoruz o renk alana kadar kayniyo ocaktada oyle yapabilirsin canim

Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum ve probiyotik kullanıyorum

tarğana çorbası
ığlamur
ev yoğurdu
taze sebze meyve
soğan sarımsak bolca(dağa çok çiğ)
ğaftada bir ya da iki balık
yine ğaftada bir ya da iki et veya etli yemek
çay kağve çay dağa çok..
canımız ne isterse istediği anda onu alırım kilo alacakmıyım diye düşünmeden.
tavuk son bir yıldır az dağa çok ğindi kanat
aftada iki veya dağa çok 4-5 km yürüme

ğepsi bu..

aile ğekimine son zamanlarda ğerkesin türlü türlü vitamin tükettiğini buna ğerek olup olmadığını sordum..benim tasvip etmediğimi söyledim.sadece d vitaminini biraz üzerine bastırarak tavsiye etti.
ben de evimin bol ğüneş aldığını ğüneşlendiğimi söyledim.o da düşün dedi.
çekinceliyim :(

not:klavyemde bazı ğarfler çıkmıyor...yumuşak ğ ile idare ediyorum....anlaşılmıştır umarım.

Merhaba 17+5 günlük hamileyim grip oldum bağışıklığı nasıl güçlendirebilirim. İlaç da kullanamıyorum sabah nane limon içtim ve portakal mandalina tüketiyorum. Şimdi de ılık limon yaptım onu içiçem. Fikri olan yazarsa çok sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun.çok özel birsey yapmiyorum ama zerdeçal tuketiyorum corbalara eklerim eksik etmem.onun disinda birde corbalara baharat limon vs.ama ogluma sambucol kullanıyorum c vitamini ve çinko cok onemli bu dönemde yetişkinler icim olani da var

Biz tabiki sobamiz oldugu icin sicak suya bir tutam atiyoruz o renk alana kadar kayniyo ocaktada oyle yapabilirsin canim
Ayıp oluyor amma benimde sobam var çok şükür 🤭😂 😂😂
Şaka bi yana saol canım annem çok sevmez bitki çayını benim ilgim var yapanlardan öğrenmeyi seviyorum

BEn c vitamini çinko kullanıyorum sambucol markasını ve propolis kullanıyorum beeop un suda eriyen propolisini ve sprey olanını kullanıyorum propolis baya acı anan doğal ve etkili

Back