• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağırsak sorunu ve karın şişkinliğim var

Bağırsak ikinci beyindir sorunun kaynağı psikolojik olabilir

Spastik kolon denilen rahatsızlıktan muzdaripsiniz büyük olasılıkla. Beslenmenize özen gösterin.

Hayır

Hayır ilk defa duydum o ne ki
Bir tür sindirim sistemi rahatsızlığı. Ama umarım değilsinizdir, colyakla yasamak biraz zor.
Acil bi tahlil yaptirmanizda fayda var, belirtileri benziyor. Yine de korkutmayım ben sizi, inşallah değildir. Gecmis olsun

Probiyotik kapsuller satiliyor, bagirsaj hareketlerini duzenleyen.
Onlardan deneyin.

1 ay önce böbrek taşı düşüren biri olarak sıkıntınızı anlıyorum. inanın bu konuyu gördüğüm için üye olup size yazmak istedim. Aynı sorunları ben de yaşadım. Böbrek taşı bağırsakları tembelleştirdiği için gaz sorunuoluşuyor, ilaç desteği gerekiyor. Taşı düşürmüş olsanız bile bi süre ilaca devam etmek gerekiyor. Üroloji doktoruna görünmenizi tavsiye ederim.

Yemeniz içmeniz nasıl?
Soğan tam kavrulmadan yapılan yemekler gaz yapar kabızda yapar. Salçayı tam kavuruyo musunuz?
Sulu yemek mi katı mı tüketiyosunuz?

İstediğiniz kadar su için bol lifli bir tabak doğru pişmiş yemeğin yerini tutmaz.

Birde kurt varsa gazınız olur zaman zaman ishal gibi zaman zamanda kabız yapar

Kuru incir ve kuru kayisi tavsiye ederim. Vede laktozsuz ürünler.
Gecmis olsun.

Yeme sorunundan kaynaklanabilir eğer tahliller temiz ise. Öğün atlamamaya ve ev yemekleri yemeye özen gösterin. Kabızlık genelde sulu yemek çorba tarzı şeyler yememekten olur. Bide meyve yiyin bol bol.
Su içiyormuşsunuz zaten.
Tahliller çok şükür temiz bağırsak tembelliği varmış ondan dolayi oluyomus onu da düzene sokmam lazım normalde hareketsiz çalışıyorum oturarak onunda etkisi var sanırım işten çıkicam

İrritable bağırsak sendromu diyorlar testlerde bişey çıkmayınca

Allah yardımcın olsun çok çektim bu illetten hala da dönem dönem çekiyorum
Bağırsak çalıştıran lifli gıdalar
Bol su
Gaz yapan yiyecekleri hayatından çıkarmalısın

Doktor muhtemelen deb... ile başlayan bir hap verecektir
Bana doktor sabah ceviz kayısı ve incir yememi söyledi ve tranko buskas ve dicetel ilacı verdi aynı zamanda internetten kyani nitro fx diye ilaç internette onu al dedi almadım daha ama internetten diğerlerini yapıyorum

Benim bagirsak ve midemde hastalik var ayni problemleri yasiyorum ilacta cozum degil keske sifasini soylese birisi ..

Bana doktor sabah ceviz kayısı ve incir yememi söyledi ve tranko buskas ve dicetel ilacı verdi aynı zamanda internetten kyani nitro fx diye ilaç internette onu al dedi almadım daha ama internetten diğerlerini yapıyorum
Tranko buskas mide spazmi icin diye biliyorum uzun zaman kullandim rahatlatiyordu karin gerginligini

Bir tür sindirim sistemi rahatsızlığı. Ama umarım değilsinizdir, colyakla yasamak biraz zor.
Acil bi tahlil yaptirmanizda fayda var, belirtileri benziyor. Yine de korkutmayım ben sizi, inşallah değildir. Gecmis olsun
Tahlil yaptırdım temiz çıktı çok şükür de bağırsak tembelliği dedi doktor

1 ay önce böbrek taşı düşüren biri olarak sıkıntınızı anlıyorum. inanın bu konuyu gördüğüm için üye olup size yazmak istedim. Aynı sorunları ben de yaşadım. Böbrek taşı bağırsakları tembelleştirdiği için gaz sorunuoluşuyor, ilaç desteği gerekiyor. Taşı düşürmüş olsanız bile bi süre ilaca devam etmek gerekiyor. Üroloji doktoruna görünmenizi tavsiye ederim.
Ondan dolayi mi acaba bende bilmiyorum ki böbrek tasindan çok çektim idrarda hep bakteri çıkıyordu yanma çok vardı beş dakikada bir idrara cikiyodum az az geliyordu iştahım gitti resmen birsey yiyemiyorum şimdi böbrek ağrım hafif var ama idrarda yanma geçti bide yapabiliyorum ve cok koyu da değil acaba düştü mu bilmiyorum bubunla birlikte bağırsak tembelliği yaşıyorum çok gaz oluyo rahatsız veriyor bide büyük abdestimi ikinmadan yapamiyorum

Yemeniz içmeniz nasıl?
Soğan tam kavrulmadan yapılan yemekler gaz yapar kabızda yapar. Salçayı tam kavuruyo musunuz?
Sulu yemek mi katı mı tüketiyosunuz?

İstediğiniz kadar su için bol lifli bir tabak doğru pişmiş yemeğin yerini tutmaz.

Birde kurt varsa gazınız olur zaman zaman ishal gibi zaman zamanda kabız yapar
Yani kan idrar dışkı tahlilleri temiz çok şükür doktor bağırsak tembelliği var dedi onun içinde ilaç verdi gazim çok oluyo ağızdan gegirme şeklinde de çok oluyor iki aydır böyle sorun ne bilmiyorim

Yaklaşık iki aydır karın şişkinliğim var çok fazla gazım oluyor özellikle aksamlari çok kötü oluyorum bağırsaklarım calismiyor sanırım artık iştahım kapandı zorla yemek yiyorum bazen kabızlık oluyor bazen de ishal şeklinde oluyor dahiliye gittim sonuçlarım da birsey çıkmadı neden böyle oluyor anlamadım bu arada hemoroid oldum bu durumdan dolayi. Bazen kalbime vuruyor gaz ne yapmalıyım ben artık bilmiyorum hayattan soğudum resmen bu dönemde bide böbrek taşım da vardı onun ağrısı da oluyor ara sıra neyden kaynaklanıyor sizce çok zayıfladim
Çiğ dereotu şişkinliğe çok iyi geliyor, tavsiye ederim. Stres bu tip sorunlara yol açabiliyor. Birde yediğiniz bir şey dokunuyor olabilir. Mesela ben turp yiyemem. Mahveder beni. Uçan balona dönerim. Böyle bir şey olabilirmi?

Back