Bağımlı eş

merhaba canim,

konunu okudum ve gercekten cok üzüldüm.Ama avrupa gercekten hic kolay degil.iki yilin varmis vatandaslik icin.Ben almanyada kaliyorum.Burada vatandasliga gecmen icin , calisman ve dili iyi bilmen lazim.Senin iki yilin kalmis.Bu süre icersinde dili tam oturtmaya calis, ehliyetini al.Maddi alt yapini hazirla, yani caktirmadan para biriktir.Diplomanin denkligini alman bu kadar sürmemeli.Memurunlada yüzyüze görüs.Ben avrupada bunun cok yararini gördüm, o zaman islemler kisa sürüyor.

Evliligin konusuna gelince , bu evlilik sürmez canim.Kesinlikle cocuk yapma.bence seniniki biraz zorunluluktan evlilik olmus.Hayatina cok iyi bir insan cikacaktir.cok öptüm,

evet denklik icin gereken yere basvurumu yaptim, cevap bekliyorum, en az 1 yil en cok 2 yil beklemeliymisim.

neyi bekliyorsun?
benim bildiğim kadarıyla sınava giriyorsun sonra denklik diploması veriyorlar

Bende Amerikali biri ile evliydim cok sukur bosandim. Green kartimida aldim ben vatandas degilim ama 10 yillik gocmenlik kARTIMI aldim.Burada bir kural var eger Amerikali es yabanci esine eziyet ediyorsa evliligi zora kosuyor kendisine hakaret ediyor irkina dinine vs sovuyorsa , siddet vs varsa ve bunlar kanitlanabiliyorsa vatandas olmak icin veya gocmenlik karti alabilmek icin olan sureye bakilmaksizin kalmaya hak kazaniyorlar. Ustelik bosansanizda hakkiniz kaybolmuyor. Lutfen arastir eger dovuyorsa kurallar ayni ise oradada dovdudugunu ispatla boylelikle erken bosanip vatandasliginida alma hakkin olabilir. Yurtdisinda dayak olaylari hafife alinmaz bir daha sana dokunursa polise gidecegini soyle. Korkacagina eminim, Bir an once kanunlari bilen birinden yardim iste

Yasadigin sey hayat degil. Yemisim vatandasligini. Senin kirilan kadinlik gururunu, icinde acilan yaralari duzeltebilecek mi bir vatandaslik? Ailenle aran iyi olmayabilir, tamam da ailenin yanina mi gitmen gerekiyor o adamdan ayrilinca? Egitim durumun nedir mesela? Is bulup kendi ayaklarin uzerinde pekala durabilirsin istersen, her esinden ayrilan ailesine gitmiyor ki...
Biraz da bile bile lades demissin. Evlilik tarihi uzerinde bole soz soyleyememissin, istedigin gibi evlenememissin. Yani o zamandan belliymis bu durum. Neyse, ben senin yerinde olsam ayrilir, kendime yeni bir hayat kurardim. Biliyorum oyle soylemek kadar koolay olmuyor, ama bu eziyeti cekmeyi kaldiramam ben. Vatandasligi eksik kalsin. Fransali olmayinca olmez insan.

Ya güzelim sen kendini mahvetmeye bu kadar kararlıysan daha kolay yolları var bu kadar cabalamana gerek yokki! Nedir bu toplama kampımı kedilere bak karnını doyur yetmedi ailesinin islerini gör. Sen neden kendini böyle kullandırıyorsun? Oturma izniymiş.. Ya hicbirşey insanın sağlığından mutluluğundan önemli değildir. o oturma iznini alana kadar sende o dengesiz adam gibi olacaksın haberin olsun.. Ondan daha profesyönelim diyorsunda anlayamadım neyin profesyönelliği bu? Kendini mahvetmek üzerine filanmı tez yazıyorsunuz? Tez elden terketmelisin o adamı. Çktiğin sıkıntıya değmez sanada günah..

öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm ama bunlardan kurtulmak da sizin elinizde sadece... bence siz kurtulmak istemiyorsunuz eşinize kızsanız da içten içe onu seviyorsunuz ve düzelmesini bekliyorsunuz o yüzden onu terketmemek için bahaneler üretiyorsunuz.yoksa sizin yaşadıklarınızı yaşayan ve birazcık mantıklı düşünebilen bir insan uçak biletini aldığı gibi ülkesine dönerdi.tam anlatmamışsınız ailenizle olan sorunları ama sizi de sonuçta reddetmemişler az da olsa görüşüyormuşsunuz.türkiyeye dönüp bir işe girerek yalnız yaşayabilirsiniz, ilişkileriniz yine mesafeli olacaktır belki ama en azından deli mi asosyal mi bağımlı mı ne olduğu belli olmayan bir adamla aynı evde yaşamak zorunda kalmazsınız.bir de ben şunu merak ettim siz okulum bittikten sonra yurtdışına çıktım dil öğrenmek için yazmıştınız sanırım.ilk gittiğinizde farklı bir ülkedemiydiniz?eşinizle nasıl tanıştınız?anlattıklarınıza göre ben eşinizin düzelmesine dair hiçbir umut ışığı göremedim açıkçası.sizi dövmesi,hizmetçi gibi kullanması,hiç ilgilenmemesi,hasta olduğunuzu bile bile eve kedi getirmesi vs... aşk yok sevgi yok cinsellik yok hiçbirşey yok aranızda ... sizi o evde tutan tek şey arada size sarılıp öpmesi mi?siz bu adama çok mu aşıksınız yoksa hayata karşı çok mu umutsuzsunuz anlayamadım ama o evde daha fazla durmayın bence.ben böyle bir durumda vatandaşlıkları batsın deyip geri dönerdim açıkçası.zaten o adamdan biraz uzaklaşıp düşününce size nasıl bu şekilde davranmasına izin verdiğinize şaşıracaksınız eminim.umarım doğru kararlar verir ve mutlu olursunuz

Merhaba kizlar, yazilariniz icin tesekkurler. Epey sorular sormussunuz ama iste hersey daha karisik aslinda, ben buraya cok cok az kismini yazdim sorunlarin. Ailemle gorusuyorum su an, hatta annemle sik sik gorusuyorum cunku annem hasta. Ama ben eskiden cidden buyuk problemler yasadim bunu burada anlatmiyim ki en yakin kanka dedigim arkadasim bile bilmez. Yani eskiden olan cok cok cok buyuk kirginligim var aileme ve onlari asla affedemem. Sadece annem hasta diye annemle ve abilerimden sadece biriyle gorusuyorum. Zaten arayan da benim, onlar aramaz. Yani aileden umudum yok.
Esime gelince biliyorum degismeyecek.
Biz evet ayri bir ulkede tanistik, Ingiltere'de tanistik. Tanistigimizda esim boyle degildi, super bir insan profili cizmisti. 10 ay sonra evlendik, alelacele olmadi evlenmemiz. Ama biz Ingiltere'den Fransa'ya gelmeden once bana inanilmaz sozler verdi. MEcburen Fransa'da evlenmemiz gerekiyordu. Bana dugun yapariz, gelinlik damatlik aliriz iste yuzukler falan evlenenler ne yapiyorsa oyle yapariz dedi. Hatta ben Fransa'ya gitmeden once birikmis param vardi onu da aldim geldim. Ama butun parayi annesine verdi. Nikah gunu birak kiyafeti, bir kuafore gidip sac makyaj bile yapilmadi. Tamamen yabanci bir ulkede ne yapilacak bilemedim. Neyse bunlar cok da onemli degil. Son yazan arkadasin dedigi gibi esimi seviyorum tabi ki, yoksa neden evleneyim. Ama yapilan haksizliklar beni sogutmadi da degil. Kendisine de dedim zaten, duzelmezsen 2 sene sonra bosanicam senden dedim. Yani gizli kapakli birsey yapmayi sevmem, acikca dedim 2 senede degistin degstin yoksa biter. Esim de beni seviyor aslinda ama psikolojik rahatsizligi var diye goruyorum ben onu gozumde. Oynadigi oyunlar siddet icerikli ruh sagliginin normal olmasi beklenemez zaten o oyunlari oynayan birinin.
Ama ben sizden bir yardim istedim, acaba ne yapmaliyim vazgecse su oyunlardan? Evlendi ama aile olayina adapte olamadi daha, sanki 2 liseli sevgiliyiz onun gozunde. Karakteri de zaten 5 yasindaki cocuk gibi. Verdigi kararlar hep cok cocukca geliyor bana. Yani onun yasinda baska erkeklerle kiyaslayinca benimki onlara gore cok cocuksu. Bunu olgunlastirmanin bir yolu yok mu? Bir fikir?
Bir de yalan soyledigimi dusunen arkadaslar... Valla derdim buyuk, size uzulecek durumum mecalim yok inanin :) Olsun yapici olalim, siz de haklisiniz internet sonucta burasi, her cesit insan her cesit yalan dolan var. Ama ben yalan soylemiyorum, yazdiklarim dogru seyler, malesef bizzat yasiyorum.

bu nedir yaaa ? fransız vatandaşı olmak çok mu önemli...caaaanım ülkemin suyumu çıktı...üniversiteyi okumuşsun şanslılar arasındasın,her ailesiyle bozuk olan ülkeyi terketse ne olur?ailenden ayrı yaşa,yasalarımız bu imkanı veriyor çok şükür...orada yalnız ayakta durabileceksin de,burası mı zor geliyor...gereksiz maceralara atılıyorsun...dinin ırkını bilmediğin yerlerde adamı keserler de kimsenin ruhu duymaz....

HİÇ KİMSE dinime,ırkıma,aileme laf söyleyemez,adamı 2 -80 uzatırım...fransız olabilmek için dayak yemek,küfür yemek,kölelik yapmak vayyyyyyy! fransız kaldım bu konuya...

zaten o adamdan biraz uzaklaşıp düşününce size nasıl bu şekilde davranmasına izin verdiğinize şaşıracaksınız eminim.umarım doğru kararlar verir ve mutlu olursunuz

Canım giesele in bu sözüne katılıyorum.Eşin bence bundan sonra düzelmeyecek.Sen de belki kendini kandırıyosundur hala seviyorum diye ,başka çaren olmadığını düşünüp bir tarafından tutup düzeltmeye çalışıyorsundur ilişkinizi belki.Öncelikle kendi duygularını başka çarem yok düşüncesini kafandan uzaklaştırarak bir tart.Yalnız çok seviyo olsan bile aşk biter,sevgi biter.Bu kadar kötü davranış karşısında mutlaka biter.Türkiyeye dönmeyi hiç düşünüyor musun ,türkiyeye gelince de illa annengilin yanına gitmek zorunda değilsin ki.Başka bir şehirde yaşayabilirsin.ayrıca burda alığın diplomanın değeri orada daha düşük oluyo demekki ama burada daha fazla.Dil gibi bir problem olmadığı için daha kolay iş bulabilirsin.Orada hiç arkadaşın yok mu peki yani ne biliim evden ayrılsan bi süre onlarda kalsan.Sadece kocanın aklı başına gelsin diye değil.Kendin için.Bi uzaklaş bakalım ordan o zaman nasıl düşüneceksin.Belki de o evdeki hayatına uzaktan bakınca daha iyi göreceksin resmin bütününü.Başka yolların çarelerin olabileceğini daha net göreceksin.Ne yapacaksan yap kendin için en iyi olanı düşündüğün şeyi yap canım.Başkasına zarar vermedikçe yaptığın şeyleri kimsenin yargılamaya hakkı yok.

Bir şey daha,buraya yazılanları okuyup daha bi de yorum yapıp sonra da bu doğru söylüyor bu yalan söylüyor demek ne kadar mantıklı.Eğer burada takılıyorsa bir insan yazılanların hepsini doğru kabul etmeli.Eğer çok saçma geliyorsa da zamanını burda harcamamalı bence.Dedektifçilik oynamak isteniyorsa başka tabi.

Allah yardimciniz olsun cok zor hele gurbette olmak cok zor ve ailenle ne olursa ol arani düzelt onlar herseyin kizar lar ama bilmiyorum yani aile cok önemli

başka oyunlar oynamasını sağlarsanız bi oncekinden sıkılır, ve sürekli sıkıla sıkıla hepsinden de sıkılabilir belki :) benim oyun bağımlılığım öyle geçti,
şimdi arada bir yoklamaya bile üşeniyorum sanal karakterlerimi

Arkadaşım diğer arkadaşlar gibi ben de durumuna çok üzüldüm. Yaşadığın hayat durumun çekilecek gibi değil. Ailenle sorunların varmış doğal görüşmeyebilirsin. ama gel ülkene üniversite mezunusun dil de biliyorsun bir iş bul ev tut ayaklarının üzerinde dur şart mı yurt dışında yaşaman? Değer mi vatandaşlık için bu şahsın şiddetine maruz kalman? bence internetten iş arama sitelerine özgeçmişini bırak ya da varsa burada tanıdığın şimdilik idareten bir iş bulsun sana. Her şeye yeniden başla belki evlilik adına aile adına eksikliğini hissettiğin her şeyi yaşatacak bir insana rastlarsın. Ne olursun kocamı seviyorum deme

arkadaşım çok şey çekmişsin ama bu adamla aynı yolda dewam etmende çok yanlış zate,
ailevi durumundanda bahsetmişsin, boşanman kolay değil ama başka çarende yok qibi be arkadaşım,
kendine biyol çiz iş, ew, eş değişikliği üzerine
saqlıklı bişekilde düşün, allah yaratmış bizleri kulunu rızksız bırakırmı hiç, karamsarlığada kapılma sakın..

Baya eski bir konun. Ama merak ettim, eşin degişdimi yada, vatandaşlığı aldimi?
senin alış veriş alışkanlığın nerden geldigi belli oldu ya arkadaş

söylediklerinizden yola çıkarak yorum yapacağım evini temizleyecek yemek yaptıracak kedi köpek baktıracak faturalarını ödetecek birini aramış ve sizi bulmuş bu kadar basit cinsel hayatınız sosyal hayatınız hatta ev hayatınız bile yok nasıl bunca zaman katlandınız şaşıyorum ben olsam türkiyeye döner kendi ailemin kahrını çekerdim çifte vatandaş olacaksınız diye çekilecek çile değil malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…