• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlı eş

Canım eşimin oynadığı oyun Kalonline'dı.Başından kalkmayıp 24 saat oynardı yemeğini bile bilgisayar masasına isterdi düşün artık
Sosyal hayat denen hiç bişey kalmamıştı,kaldı ki 4 senedir oynadığı bi oyundu.Nasıl bi illetse oynayan bırakamıyor
Okula gidip gelirdim bi bakardım hala başında.Yatana kadar kalkmazdı başında.Hoş zaten aynı anda yatağa da giremezdik oyun yüzünden.
Beraber oturup bişey paylaşamazdık.
Ama canım sonra eşim 2 hafta ara vermek zorunda kaldı girmedi oyuna nedenini hatırlamıyorum ama mecburiyetten giremedi
2 hafta sonunda döndüğünde canının oyun oynamak istemediğini farketmiş olacak ki oyunu bıraktı
Hatta oyundaki karakterini yüksek bi fiyatla sattı bi başkasına.
Böylelikle karakterden de oyundan da kurtulduk.
Umarım sende kurtulursun canım çok zor bi süreç
Ne kavgalar ettik,ne tartışmalar yaşadık,yaşayan bilir

yemişim fransız vatandaşlığını. canım türkiyemde üniversite diplomamla bana iş mi yok. walla anında bırakır ülkeme dönerim.
kusura bakma arkadaş, düşüncem böyle. elin fransızının kahrını çekeceğime türkiyede öz vatanımda diplomamla iş ararım daha iyi. beni bağlayacak tek şey uçağın saati olurdu böyle bir durumda.amacım seni kırmak değil ama çile çekeceksem de ülkemde çekerim be arkadaş.

Yukarıdaki yoruma katılıyorum.Ailenle bağını koparmamalısın.Zor anda yine de insan köklerine sarılmak istiyor.Üni diplomanla Türkiye'de çalışabilirsin;ailenle beraber kalmasan da ayrı bir ev kurabilirsin;ülken sonuçta..Belki bu söylediklerimiz sana itici bir güç olur;sorunlar olduğunda bazen insan detaylı düşünemez..

Son düzenleme:
çok zor bir hayatın var. bence iki sene daha dişini sık.
geçici bir dönem bu bitecek deyip kendini rahatlatabilirsin.

vatandaşlık hakkını kesinlikle al. orda kendine iş bulamazmısın.
ayrılır kendi hayatına bakarsın. olmadı dönersin memleketine.

Moleta yazdiklarindan anladigim kadariyla Fransa`da oturma izni alabilmek icin esine ve problemlere katlaniyorsun öylemi?
Ama bana hicde öyle gelmedi, cünkü sende esin gibi ekmek elden su gölden yasiyorsunuz beraber.
Hatta size maddi anlamda yardim eden kaynanana ve kayinpederine bile laf söylüyorsun.
Bir kere bende Avrupa`da yasiyorum ve dediklerin hepsi yalan, burdada her yerde oldugu gibi evlilige cok önem verilir, cok güzelde aile hayati yasanilir ama sen tabiki en alt kesimden birisiyle beraber yasadigin icin gercek bir fransiz ailesi nasil yasadigini bilemezsin.
Is yokmusda onun icin calismiyormussun, Avrupa`nin göbeginde yasayip is bulamayan tek insan sensindir herhalde, Türkiye`de yasayanlar ne yapsinlar?

Yok arkadas yaptiklarinin hic bir yani mantikli degil, beraber ömür boyu böyle yasayip gideceksiniz, sizi maddi anlamda destekleyen oldugu sürece ( aile/devlet).
Insanin tabiki derdi olablir ama bu dertleri yenmek icinde caba göstermek lazim.
Kac sene icinde oturma iznini alacaksin?
Oturma iznini alincami is bulacaksin, cok ilginc.
Lütfen yasadigin ülkeyi kötüleme, begenmiyorsan memleketine dön o zaman.

cok kirici buldum bu yaziyi, bu kadar uzuntu yasayan bir insana boyle karsilik verilmemeli..yazdiklarini kiniyorum nitekim daha guzel bir sekilde ifade edebilirdin dusuncelerini, karsidaki insani incitmeden kirmadan......Ama seninki biraz kabalik sinirlarina girmis... Bir kez bu soylenenlere "yalan"demissin..sasirdim,.neden boyle kotu dusunuyorsun ki, kizcagiz ne uzuntuyle yazmis. Lutfen baskalariyla konusurken insanlari kirmadan ifade edelim dusuncelerimizi....

canım bence orada çalışma izni filan alabiliyorsan alıp ayrıl bir an önce. ya da bir okula kaydını yaptır o şekilde orada kalmaya çalış, kendini oyalayacak br şeyler bul, o hayat öyle geçmez çünkü. dilin varsa, türkiyeye döndüğünde de iş bulabilirsin, illa ailenin yanına gelmek zorunda değilsin. o hayata katlanmaktan iyidir bence her yol.

su an eşimde oyun oynuyor bende bole ınternette takılıyorum bazen ınsan yanlız bıseyler yapmak ıstıyo ama bı sure 1 saat bılemedın 2 daha fazlası ılıskıye zarar

sen kendi hatalarını biliyorsundur zaten ama

bana göre yabancı uyruklu biriyle evlenmek hata..çünkü daha tanımadan

kendinden emin olmadan ailenin yanına dönmemek için acele bir evlilik...

birde yabancı eşinden bazı adetleri yapmasını beklemişsin,malum daha çok bzlere

özgü adetler..bunu nerden bilsin eşin..oyun bağımlılığını anlamayacak kadar bile

tanıyamamışşsın...ama artık bunlar mişli zaman oldu gelelim ne yapabilirsin...

politik ol deriöm çünkü ailenle köprüleri yakmışşsın galiba, senin için

o zaman onlar olmadan yapabileceğin şeyleri düşünelim..bir işe girmeye çalış..

o evde kimsenin kedisini, köpeğini ,eşeğini gezdirmek zorunda değilsin...vatandaşlık alıncayakadar kendine planlar yap para biriktir,orada türk arkadaşlarından güvendiklerinle paylaş bu durumunu ne yapabilirsin oraları tanıyan insanlardan fikir al...eşin zaten bağımlı mantıklıdüşünemiyor ona karşı çok agresif olma ki sana kötülük etmesin...ama vatandaşlık hakkını eldeedeceğim derken orada iyice bunalıma girmeyi bekleme.sığınma evleri falan yok mu oralarda başvurabileceğin..

hukuki kurallar neticesinde hakların neyse bir çaresine bak..çekemez hale gelmişsin zaten..illa orada kalacağım diye de

saplantı yapma kendine türkiyeye gelirsin canından kıymetli m bazı şeyler..ailenle aranı düzeltirsin düzeltemiyorsan da

yalnız yaşarsın burada iş bulursun,üniv.mezunu birisin neden o kadar aciz bir kişiyi oynayacaksın ki...

kendine güvenin olsun,yurtdışında kalacağım diye sağlığından olma..

Son düzenleme:
siz yağmurdan kacarken doluya tutulmussunuz... ama ailenızı ıstememe sebebınız belkı var ama aile dedıgın bır baskadır candır kandır o yuzden sizin için pek üzülemıyorum ailenızı dusunmedıgınız ıcın..

Arkadaşım okuduğum kadarıyla bence senin bu evliliği normal bir evliliğe taşıyabilmen için bir mucizeye ihtiyacın var.İsteyince altından kalkılmayacak sorun yoktur elbet allahın izniyle ama bir insan tek başına bu kadar sorunu halledemez, ve üzgünüm ki sen tek başınasın.Ne ailen, ne eşinin ailesi ne de bir dostun var yanında sana yardımcı olbilecek.Bence umudunu kes bu evlilikten, kocanın belli ki düzelmeye de niyeti yok.O ve ailesi hayatlarından memnun,bu durumu sorun olarak gören sensin.Bence vatandaşlık alana kadar sabret, bilmem ne kadar süren kaldı.Sonra da kendi hayatını tekrar kur, sen de haklısın eşinle mutlu olma isteğinde ama olmuyorsa olmuyordur.Yok yere zorlamaya, boşuna kürek çekmeye gerek yok.Yeterince çekiyorsun zaten eşinden, bir de psikolojik olarak kendi kendine çektirme kafaya takıp da.

herşeye yalan diyorsunuz.böyle yalan bir konu açılıp zevk de alınmaz ki.yazarken bile içi sıkılır insanın.gecenin bir ayrısı ne bunalımla yazmıştır.
bir arkadaş da demiş devlet /aile bakıyor size işiniz iş.ne kadar yersiz bir yargısız infaz.kız orada kendine hiç bir şey vermeyen,azıcık mutlu etmeyen bir adama hizmetçilik yapıyor.paşa paşa yaşamıyor yani.

Eğer durum bu kadar içinden çıkılmaz bir hal almışsa bırakın vatandaşlığı falan buraya dönün burda bir iş bulmanız kendinize bir kiralık ev tutmanız daha kolay olacaktır ordakinden.Bu eziyet bence hiçbir şey için çekilmez.Birde sizin için niye bunlara katlanacak kadar önemli oranın vatandaşlığını almanız?
Hadi vatandaş oldunuz dil öğrendiniz orda bir işe girdiniz sizce o zaman kocanız peşinizi bırakır mı?Sizden boşanır mı?Bence bunları da düşünün.

canım gerçekten okuyunca çok üzüldüm ama vatndaşlık için biraz çek sonuçta o kadar katlanmışsın abisinin köpeğini bile sen çıkarmışsın dışarı. İşte aileler yanlış evliliklerede sebep oluyo bazen insan yağmurdan kaçarken doluya tutuluyo maalesef.sanırım iyi bir eğitiminde var biraz sabret vatandaşlığı alacağın günlerin hayalini kur en azından senn bir şansın var hiçbir şansı olmayan kadınlarda var maalesef

Arkadaslar... Tesekkulrer, o kadar iyi, akillica seyler yazmissiniz ki benim durumumda olan bir insana ben de bu tavsiyeleri verebilirdim zaten, ama iste terzi kendi sokugunu dikemiyor hesabi. Tavsiyelerinizi not ettim, dikkate alacagim...
Ama keske oyunu biraksa esim, sonra hersey yavas yavas duzelir aslinda... Su an bile yanimda oyun oynuyor. Sizler bana msj yaziyorsunuz ya, o zaman bile oynuyor. Yeniyila giriyoruz ya, o zaman bile oynuyor. Hep oynuyor hic birakmiyor, kafayi yicem valla :)) :((

Off öyle biriyle hayat çekilmez Allah sana sabır versin :50:
Ben olsam dayanamazdım sanırım büyük konuşmamak gerek ama.
Ayrıca bu direk yalancı diye yaftalayanlar ne kadar sevimsiz :20:

Arkadaslar... Tesekkulrer, o kadar iyi, akillica seyler yazmissiniz ki benim durumumda olan bir insana ben de bu tavsiyeleri verebilirdim zaten, ama iste terzi kendi sokugunu dikemiyor hesabi. Tavsiyelerinizi not ettim, dikkate alacagim...
Ama keske oyunu biraksa esim, sonra hersey yavas yavas duzelir aslinda... Su an bile yanimda oyun oynuyor. Sizler bana msj yaziyorsunuz ya, o zaman bile oynuyor. Yeniyila giriyoruz ya, o zaman bile oynuyor. Hep oynuyor hic birakmiyor, kafayi yicem valla :)) :((

Moleta bana 2 çözüm yolun var gibi geldi. İlki ülkene dönmen, ama ailevi sebeplerle istemediğini yazmışsın.2.'si ise kocanı tedaviye ikna etmen. Yoksa bu bağımlılığını yenmesi çok çok zor... Aslında bağımlılığının sebebi de belli yazmışsın. Her şeyden önce tedavi olmalı, çünkü yaşamınızı çekilmez kılıyor. Ama bir fransız tedaviye nasıl ikna edilir işte ben onu hiç bilemeyeceğim... Çok zor bir durum çok... Keşke ailenle aran kötü olmasaymış :( Eminim şu an çok farklı olurdu her şey... Bir de nasıl tek başına Fransalara gidebildin hiç anlayamadım; ailen nasıl karşı çıkmadı en başından çok şaşırdım ve üzüldüm.Bol bol dua et olur mu umarım her şey düzelir...

Son düzenleme:
moleta,
lise diplomanın geçerli olması için deklik aldınmı?
bu üni diploması içinde geçerli
denklik sınavına girip ordada kullanabilirsin üni diplomanı
ne mezunusun?

Üzücü seyler...
Sizi darp ettigi zaman gidip darp raporu alip polise sikayet edin bakalim onu ne yapiyorlar!
Direkt hapse atarlar ve sizin vatandaslik basvurunuza da herhangi bir zarari olmaz...
Aslinda o kadar çok çozum yolu var ki, neden harekete gecmediginiz anlamadim...
Avrupa ulkesinde yasiyorsunuz sanirim. Siddete maruz kalan kadinlarin o kadar çok hakki ve mucadele yolu var ki...
Darp raporu ve sikayet ardindan da sosyal yardim ile kalacak bir yer talebinde bulunmaniz hiçte zor degil...
Ben yerinizde olsam adami sikayet ederim ve kalacak yer talebinde bulunurum...
Sonrada bosanma davasi açarim... vatandaslik almak için ona mahkum degilsiniz, ayrica insan bu muameleleri duyunca vatandasligi da yerin dibine batsin diye dusunmekten kendisini alamiyor...

Back