• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlı eş

moleta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
57
1
96
- Yurtdışı
Merhabalar,
Derdim büyük ve karışık. İşin içinden çıkamıyorum bir türlü. Belki parlak zekalı, mantıklı fikir yürütebilecek birileri çıkar da az da olsa çözüme ulaşabilirim. Gelelim derdime...
Ben Türkiye'de üniversiteyi bitirdikten sonra hem yabancı dil öğrenme amaçlı hem de ailemle sorunlarım nedeniyle yurtdışına çıktım, bir süre uzak kalıp evdeki sorunlardan rahatlamaktı amacım. Yurtdışında yabancı asıllı olan eşimle tanıştım. Bana aşıktı ve 2. haftamızda evlenme teklifi etti. Tanıştıktan 10 ay sonra da evlendik. Evlenmeden önce eşim için inanılmaz iyi hislerim vardı, dünyanın en şanslı kızıyım derdim :) hey gidi günler...
Fakat evlendikten sonra eşim çok değişti. Bir kere evlenirken gelinlik giymedim, yüzüğümüz olmadı, nikah için kuaföre bile götürmediler beni... Neyse bunlar somut şeyler dedim üstünde durmadım. Eşim değişti, nasıl değişti?
Çok agresif, oyun bağımlısı, 7/24 evde, hiç dışarı çıkmaz, uyanır bilgisayar başına geçer akşama kadar hiç kalkmaz, dünya ile iletişimi sıfır, haber tv hiç izlemez aklı fikri oyun oyun oyun, tedaviye yanaşmaz, ona göre onda sorun yoktur, hiç arkadaşı yoktur, annesi babasıyla bile fazla görüşmez, eve gelseler de yüzlerine bakmaz oyun oynarken kısa cevaplarla konuşur ailesiyle, hiç oturup akşam yemeği yemeyiz, hiç dışarı çıkıp gezmedik...hiç, ondan kaynaklı sebeplerden dolayı cinsel hayatımız zaten yok.
Alışverişi ben yaparım, temizlik, çamaşır, yemek bulaşık zaten ben yapıyorum, annesi hastalansa ben gitmek zorundayım, abisinin köpeğini sabah akşam ben dışarı çıkarıp gezdirmek zorundayım, sigarası bitse gidip alıp gelmek zorundayım, evde kedileri var, onların kumunu değiştirip yemeğini ben vermek zorundayım, yapılacak kağıt işlemleri ödenecek faturalar hepsi ben ben ben...
Benim hiçbir söz söylemeye hakkım yok, hiçbirşey seçmeye hakkım yok, ayrılırım deyip beni tehdit ediyor.
yılbaşı gelir evde oturur kapanırız, yeniyılda bile oyun oynar, noelde ailesi toplanır ama biz gitmeyiz, bulunduğumuz ülkede yıllık kutlamalar olur millet dışarıda sokaklarda eğlenir dans eder, biz evdeyiz. eve türk arkadaşımı getiremiyorum misafir olarak çünkü dengesiz biri. her an ne yapacağı belli değil, arkadaşlarımı kovar diye korkuyorum. çünkü türk arkadaşlarım aradığında telefonu yüzlerine kapıyor. neden kapattın dediğimde ''fransızca konuşamıyorlar, anlamadım kapadım'' diyor. halbuki arkadaşlarım konuşuyor.
inanılmaz anlayışsız ve sorunlu. çalışmadığından babası tüm masraflarımızı karşılıyor. türkiyede ailemle aram iyi değil. anlatacak, derdime ortak olabilecek hiç kimsem yok. arkadaşım da yok. çünkü hepsi anormal bir eşim olduğunu anladıklarından bana acıyıp sadece uzaklaşıyorlar, samimi olmuyorlar fazla. hiç kimsem arkadaşım yok.
beni dövüyor, evde patron o sanki, ne isterse hep onun dediği oluyor, evde eşyaların yerini bile o seçiyor, babası ihtiyaçlarımızı karşıladığı için 3 yıllık evliliğimizde yiyecekten başka hiçbirşey almıyorum. sosyal hayat sıfır. evde hiç yeni eşyamız yok herşey onun öğrencilik eşyaları. eskiyen şeyler olunca yenileyemiyoruz.
bütün bu sıkıntılar ben de psikolojik rahatsızlıklar oluşturdu, depresyondayım. Başıma ağrılar giriyor, hep ağlıyorum.
E madem bu kadar sorun var ayrıl gitsin diyeceksiniz. Ayrılamam. Ayrılınca ailemin yanına dönmek istemiyorum. Buranın vatandaşlığını almayı bekliyorum. Vatandaşlık alınca boşanmayı düşünüyorum.
Ama tabiki insan bir kez evlenmek ister, bu yüzden tüm umudum eşimin düzelmesi. Ya da en azından birazcık düzelse, bana saygılı olsa, istemediğim şeyleri bana yaptırmasa...
Siz nasıl eşlerinize söz geçiriyorsunuz?
Benimki uslanmaz adi bir pislik... Değişse keşke...
Evli çiftler duyuyorum görüyorum, çok imreniyorum. Birlikte geziyorlar, akşam yemeklerini birlikte yiyorlar, evle ilgili veya hayatla ilgili karar alsalar birlikte alıyorlar...
Bizim hiç böyle bir durumumuz olmadı. Nikah tarihimize kadar herşeyimizi hep o seçti. Kendimi savunmaya geçsem ben aptal bir türküm onun gözünde, hiç haklı değilim. Halbuki ondan 5 yaş büyüğüm. Hayata karşı daha profesyonelim. Dayanamıyorum çok sıkıntılıyım. 2 yıl daha bu insana katlanmak zorundayım...
Midemde ülser çıktı, doktor stresten dedi. Migren hastalığı başladı, doktor stresten dedi. Hep hastalanıyorum acile kaldırılıyorum(tabiki kayınvalidem tarafından, eşim evden çıkmıyor demiştim). Doktorlar hep stresten üzüntüden diyor. Şu an bile yazarken elim ayağım titriyor, başım inanılmaz ağrıyor. Çok acı çekiyorum. Yardım edin, bana akıl fikir verin. Kendi kendime yardım edemeyecek kadar tükenmiş durumdayım...

herkesin evliliğinde sorunlar var malesef ama ben hep derim derdim eşim değil cok sukur onun annesı benım annem falan dıye tabı bızde tartısıyoruz hatta su an o uyuyo benı uyku tutmadı ben kalktım kızdı yataktan kalkmama gıtmıcem bende sabahlıcam bakalım sabah ıkı opusup barısırız uatmayız cok cunku dayanamaz neyse senın sorunun buyuk ne desem bos katlanmak zorundayım bosanamam dıyosun ama yazık kendıne de bak doğru durust bıle evlenmemısınız duğun gelınlık yenı eşyalar bunlar bı kızın hayallerı bunları yassayamamaıssın butun gun evde bı erkek cekılecek cıle değil iyi dusun derım cınsellığın olmadığı bı evlılık evlılık değildir zzaten sen onun karısı değil hızmetcısı olmussun kusura bakma ama boyle bu

evet biliyorum öyle olduğumu, sorunlarımın da eşimin gözünde bulunduğum yerimin de farkındayım. Hizmetçi...
Arada bir sarılır öper, beni sevdiğini söyler, hepsi bu. 3 yıllık evliliğimizde yaptığımız tek şey bu...

herşeyi sen yapıyorsun o sadece oyun oynuyor ama sen ayrılmaktan korkuyorsun o hiç korkmuyor.yani tavsiye değil tabiki ama senin yerine koydum bir an kendimi.hani ailene de dönemiyorsun anlarım.ben olsam sabır gösterecek güçte hissedersem vatandaş olmayı bekler sonra boşanırım.sabır da gösteremiyorsam birini bulurum önce eğer benle evleneceğine ikna olursam oyun budalasına tekmeyi basarım.birde aptal türk demiş kendi çok akıllı belli.

ilişki yokmu yanı 3 yıl az değil eşimle 3 gunu gecmez cok buyuk bı problem bu once bunu cozmen lazım belkı bunu cozunce ilişkınız değişir boyutu anlamı değişir belki

eşime istediğiniz kötü sözleri söyleyebilirsiniz arkadaşlar, hiç çekinmeyin. çünkü o derece nefret boyutuna geldim. ondan ayrılamayacağımı, çünkü aileme dönemeyeceğimi ve vatandaşlık almayı beklediğimi bildiğinden bana yapabildiği bütün kötülükleri yapıyor, ağır hakaretler dövmeler dahil...

dovuyo bıde bozduracak ağzımı gece gece hesuphanallah ya varya boyle seylerı duyunca eşimin kıymetını bazen bılmedığımı dusunuyorum

eşime istediğiniz kötü sözleri söyleyebilirsiniz arkadaşlar, hiç çekinmeyin. çünkü o derece nefret boyutuna geldim. ondan ayrılamayacağımı, çünkü aileme dönemeyeceğimi ve vatandaşlık almayı beklediğimi bildiğinden bana yapabildiği bütün kötülükleri yapıyor, ağır hakaretler dövmeler dahil...

off off bir erkek,kadının kendine mecbur olduğunu hissederse işte o zaman içindeki zalim ortaya çıkıyor.sen çalışıyor musun?bir de eşin nereli merak ettim.

ne kadar kotu durumda olursan ol mecbur olursan ol ona bellı etmemek lazım bu durumu her an çıkıp gıdebılırım dıkkatlı ol bosanırım mesajını arada vermek lazım

ben çalışmıyorum burada, iş arıyorum ama bulamıyorum çünkü fransızcam yeterli değil. Şu an dil öğreniyorum, sonra iş bulucam. Eşim fransız.

ne kadar kotu durumda olursan ol mecbur olursan ol ona bellı etmemek lazım bu durumu her an çıkıp gıdebılırım dıkkatlı ol bosanırım mesajını arada vermek lazım

Birkaç kez denedim, boşanırım dedim. Tamam git boşan dedi. Beni istemeyeni ben de istemem, dedi. Hatta bir kez Türkiyeye gittim onu korkutmak için. Hiç de korkmadı. Ailemle problemlerim olduğundan oradada duramayınca döndüm ben de. Ona sorarsanız beni seviyor, eğer evliliğimiz bu şekile gitse hiç ayrılmaz benden, o derece memnun yani benden. ama ben ondan memnun değilim hem de bu yaşadığımız evlilik değil ki...
Az önce yanıma geldi, sarıldı öptü gitti... Hepsi bu... 3 yıldır tek yaptığı bu... Sarılmak öpmek. Ama azıcık konuşmaya başlıyım hemen şşşşş deyip sinirleniyor. Karnın aç mı yemek hazırlıyım mı desem git başımdan deyip azarlıyor, anormal bir insan yani normal değil...

Ben istiyorum tabiki, erkeksizlik başıma vurdu diyebilirim :) töbe töbe...
Ama onun erkekliğinde sorun var. Anlatamıyorum şimdi buradan, admin banlamasın beni sonra.[/Q

canım erkekliğinde sorun varsa bunu unutmak kafasını meşgul etmek için oyuna bağımlı olmuştur.hani kocalık görevi diye bir şey vardır.seninki hiç birini yapmıyor.bence o baya bir zor durumda.tedaviye ikna olsa keşke.öce erkeklik problemini çözsün.ona da üzüldüm şimdi hadi sen yarın birgün illa boşanır kendini kurtarırsın da ona ne yapsın.

Ben istiyorum tabiki, erkeksizlik başıma vurdu diyebilirim :) töbe töbe...
Ama onun erkekliğinde sorun var. Anlatamıyorum şimdi buradan, admin banlamasın beni sonra.[/Q

canım erkekliğinde sorun varsa bunu unutmak kafasını meşgul etmek için oyuna bağımlı olmuştur.hani kocalık görevi diye bir şey vardır.seninki hiç birini yapmıyor.bence o baya bir zor durumda.tedaviye ikna olsa keşke.öce erkeklik problemini çözsün.ona da üzüldüm şimdi hadi sen yarın birgün illa boşanır kendini kurtarırsın da ona ne yapsın.

ya neden ona üzülüyorsun anlamadım :)
benim hayatımı mahveden o....
erkekliğinde sorun varsa evlenmeseydi. ben halbuki evlendiğimde bu sorununu öğrenince ona dedimki, ben seni seviyorum, asla bu nedenden ayrılmam senden. ölene kadar beraberiz dedim. ama yeterki huzrlu mutlu bir aile olalım dedim... ben elimden geleni yapıyorum bu evlilik için, ama o hem suçlu hem güçlü olduğu halde bana yapmadığını bırakmıyor. bir gün kameraya çekip de size göstersem nasıl davrandığını şaşarsınız.
psikolog olayına gelince hiç yanaşmıyor. kendinde sorun olduğunu oyun bağımlısı olduğunu düşünmüyor. arada bir deliriyor kendi kendine birden bilgisayar odasında bağırıp sinirleniyor. yanına gidiyorum sakinleştirmek için ama istemiyor beni, dışarı çıkartıyor ittirerek. ailesi zaten ondan bıkmış durumda. kaç defa annesine babasına abisine söyledim tedavi olması lazım diye. ama burası türk aileler gibi değil, herkes kendi keyfinde. annesi erkeklerle gezer, babası zaten başka bir kadınla yaşıyor falan filan...

hata üstüne hata yapmışssın
ilk hatayı ailende varolan sorunlardan kaçman olmuş herne olursa olsun ailen onlar senin..tabi neler yasadgnı bilemem geçerli nedenlerinde olabilir ama gitmeninkaçmanın daha kötü sonuçlar doğurabilceğini tahmin etmen gerekirdi..
bu hata olmayabilir belki sonraki hatan eşinin farklı kulturde farklı inançta farklı yetiştirilme tarzında biri oldugunu bile bile onunla evlenmen...
emin ol eşin türk olsaydı en azından vizcan sahibi olurdu...
seni anlayabilirdi..
oturur konuşsabilrdi...ama bahsettğin bu insan görünümlü şahısta bu tarz hiçbirsey yok...ne gelnlik ne eşya ne iş hayatı....
bir genç kızın yasayabilceği en güzel heyecanlardan mahrum kalmışsın..
ben şuan nişanlıyım en kğçğk detayı bile yasyım diye uğraşan vizdanlıianlayşlı bir eş nasıp etti rabbim bana şükürler olsun..
geleim sonraki hatana..kendinden yaşça küçük biriye evlenmen..
erkek herzaman geç olgunlaşır..
bu nedendirki kadınların ev lenme yas ortalamsı 22_24 erkeklerde ise bu ortalama 30 larda şmdi..
araştırmalarda yalan söylemıyosa eğer mantıkla hareket etmek gerekir..
erkek buyuk olmalıisorumluluk bilmeli..
bazen yasla olgunluğun bi alakası yok derler..
kesinlikle var..
yasanmışlıklar oldukça biraz daha olgunlaşıyosun...4 sene önceki ben ile şimdiki ben arasında bayua fark var..
sonraki hatan hala o adamla aynı evi paylaşıyo olman...
gerçekten allah sabır versin ama eşin asla düzelmez neden biliyomusun?
çünkü bizi anlayamaz bi uyrukta,bi inanışta........sen ne dedeğimi otur düşün..
durumun çook vahim..bizden değil yukardakine el aç,ondan yardım iste.....

hata üstüne hata yapmışssın
ilk hatayı ailende varolan sorunlardan kaçman olmuş herne olursa olsun ailen onlar senin..tabi neler yasadgnı bilemem geçerli nedenlerinde olabilir ama gitmeninkaçmanın daha kötü sonuçlar doğurabilceğini tahmin etmen gerekirdi..
bu hata olmayabilir belki sonraki hatan eşinin farklı kulturde farklı inançta farklı yetiştirilme tarzında biri oldugunu bile bile onunla evlenmen...
emin ol eşin türk olsaydı en azından vizcan sahibi olurdu...
seni anlayabilirdi..
oturur konuşsabilrdi...ama bahsettğin bu insan görünümlü şahısta bu tarz hiçbirsey yok...ne gelnlik ne eşya ne iş hayatı....
bir genç kızın yasayabilceği en güzel heyecanlardan mahrum kalmışsın..
ben şuan nişanlıyım en kğçğk detayı bile yasyım diye uğraşan vizdanlıianlayşlı bir eş nasıp etti rabbim bana şükürler olsun..
geleim sonraki hatana..kendinden yaşça küçük biriye evlenmen..
erkek herzaman geç olgunlaşır..
bu nedendirki kadınların ev lenme yas ortalamsı 22_24 erkeklerde ise bu ortalama 30 larda şmdi..
araştırmalarda yalan söylemıyosa eğer mantıkla hareket etmek gerekir..
erkek buyuk olmalıisorumluluk bilmeli..
bazen yasla olgunluğun bi alakası yok derler..
kesinlikle var..
yasanmışlıklar oldukça biraz daha olgunlaşıyosun...4 sene önceki ben ile şimdiki ben arasında bayua fark var..
sonraki hatan hala o adamla aynı evi paylaşıyo olman...
gerçekten allah sabır versin ama eşin asla düzelmez neden biliyomusun?
çünkü bizi anlayamaz bi uyrukta,bi inanışta........sen ne dedeğimi otur düşün..
durumun çook vahim..bizden değil yukardakine el aç,ondan yardım iste.....

arkadaşım yazdığın için çok teşekkürler ama ben zaten hatalarımı biliyorum, hepsi mecburiyettendi. ailemle sorunlarım büyük, ailem çok zengin, bekarken maddi yönden çok iyi bir hayatım vardı ama manen çok ama çok eksiktim. eşimde aynı şekilde aile yönünden benim kadar olmasada eksik büyümüş. biz tanıştığımızda birbirimize anlatmıştık ailevi sorunlarımızı. o yüzden zaten benimle evlenmek istedi, normalde fransada evlilik yoktur, kimse evlenmeden birlikte olur çocuk doğurur yıllarca böyle evlenmeden yaşarlar. eşim bana aileye ihtiyacı olduğunu söylemişti, ben de aile yönünden eksik olduğum için inandım. onunla aile kurabiliriz sanmıştım, çünkü evlenmeden önce böyle değildi.
hatalarımı zaten biliyorum, allah düşürmesin derler ya...aynen allah düşürmesin. insanın ne halden ne hale geleceği hiç belli olmuyor.
hataları geçmişi boşverelim, çözüme bakalım değil mi?
keşke olmasaydı ama oldu.... çok üzülüyorum çok
yoksa çoğunuzun sahip olduğu aile yaşamına ben de sahip olsaydım hiç bırakıp da gelirmiydim buralara, bilmediğim bir ülkeye bilmediğim bir dilde konuşmaya, o zenginliği bırakıp bile bile bu sefalete girermiydim hiç.... tek bir umut içindi, huzur...

canım, öncelikle kendini hiç bir zaman çaresiz hissetme. bazen insanın umudu, direnci kırılır yaşadığı hayata mecbur hisseder kendini. inşallah eşin düzelir. düzelmezse de boşanırsın olur biter. dünyanın sonu değil. tabi ki her kadın tek evlilik ister ama olmazsa da olmaz.

eşin kaç yaşında? şımarık bir çocuk gibi halleri. sorumluluk almıyor. öğrenci mi? nasıl tüm gün evde? parayı ailesi veriyorsa çalışmamaya alışmış demek ki. alelacele evlenmek istemesinin sebebi ne? acaba nasılsa para aileden, bir de evleneyim kız da ev işlerini halleder diye mi düşündü de evlendi bilemedim.

3 sene içinde hiç mi ilişki olmadı? böyle evlilik olmaz yıpranırsın, sevgin biter tahammülün kalmaz. eşin seni gerçekten seviyorsa, seni kaybetmek istemiyorsa belki o şekilde düzelir. seninle evleneyim diye evlendiyse düzelmez o adam.

eşin seni dövdüğü için polise şikayet etsen ama boşanmasan olmaz mı? gözü korkar. ordaki yasalar nasıl bu konuda? şikayet durumunda vatandaşlığın tehlikeye girer mi? üff zor durum ya. içimden geçen, boşver kocanı, vatandaşlığı... türkiyede iş başvurusu yap. gel buraya bir işe gir. ailene de söyleme. ayrı evini tut. sıfırdan hayata başla....

vatandaşlık illaki istiyorsan da kaç senen kaldı ki? dayanabilecek misin o kadar? ya şiddetin dozajı artarsa ne yapacaksan oralarda?

Allah yardımcın olun canım ya. erkeğin öküzü her milletten öküz demek ki fransızı türkü yok...

Back