Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
peki benim bileklerimde kalın, genetik bir durum yani, onda nasıl bir incelme yakalayabilirim ? ya da olur mu birşeyler? umut var mıdır yani?
arkadaşım 141. video 21 nisana ait. tv8 arama kısmından 141. pilates yaz ar çıkan linklerden birinde var.
eğer öyleyse onu indirdim zaten.. ama belli bir sayfadan önce tarih sonrasında sayılarla isimlendirilmiş videolar. ve geçmiştekiler silinmiş sanırım sitede. aynı mı bilmiyorum ama zaten ebru şallı belli hareketleri ve belli günleri tekrarlıyor benzerdir en azından diye düşünüyorum. yani baktım bacak kalça günü yapmış o gün dolayısıyla proplem yok sanırım :)
slmlar bnde kilo verdim oldukça ama bacaklarımdan şikayetçiym...ya bu 141.video kaldırılmıs yaa nasıl olcak:S:S ben aslnda en bastan baslamak istiodm ama maleses 18e kdr silinmişler..baska yapablcegmz bişe varmı yada bacak hareketleri 180den snra??akannehir
kaslar zaten zayıflamaz, ancak bacaklar filan yağlıysa tempolu yürüyüş yaparak sıkılaşır ve doğal olarak incelir. Her gün 40dk yürüseniz yeter, bence çok etkili bir yol bu yürüyüş yapmak. Ama işte tempolu yürüyüş olacak, koşu ile yürüme arası. yerimseniben
Endişelenmeye hiç gerek yok yaşadığın süreç gayet normal.Öncelikle belirtmek istediğim, hareketler zamanla(yapa yapa) yerine oturacaktır.Başlangıçta nefesleri kaçırabilirsin ya da kaslarını kontrol edemediğin için hareketleri tam yapamayabilirsin bunlar için sakın moralini bozma çünkü vücudun zamanla açılacak ve hareketlere uyum sağlayacaktır.Ayrıca yaptığın hareketlerin miktarından çok dikkatli ve doğru yapmaya çalışmak önemli o nedenle 10 dakikalık bir çalışma bile etkisini gösterir yani hareketlerin işe yaramaması gibi bir durum söz konusu değil.Bana gelince daha önce bahsettiğim gibi ben 6. 7. sınıftan beri çeşitli sporları yapıyorum benim fitness ya da aerobik çalışmam ortalama 1 saati bulurdu; pilateste ise yine bu kadarla başladım diyebilirim, yoğun olduğım günlerde ise genelde akşam 30 dakika belirlediğim hareketleri yaptım.Ben başlangıçta (hareketleri öğrenme aşamasında) hareketlerin nasıl yapılacağını ve nerede nefes alıp verileceğini ayrıntılı olarak bir kağıda yazmıştım pilates yaparken hep bu kağıdı yanımda taşıyordum.Genelde ben de hep bacak ve basen hareketlerini ağırlıklı çalıştım şimdi ise yüklediğim karışık videoları usb'ye aktarım lcd'ye takıyorum tv karşısında 40 dakikalık videonun hepsini yapıyorum; ama dediğim gibi başlangıçta önce sorunlu bölgelere yönelik hareketleri seçip ağırlıklı olarak onları yapmak daha mantıklı.İşte benim aşama aşama pilates maceram da bu şekilde umarım yardımcı olmuştur.Bu arada herkesin güzel sonuçlar almasına gerçekten çok sevindim.Tam gaz devam kızlar.Herkese tekrar tekrar kolay gelsin.
arkadaşım 141. video 21 nisana ait. tv8 arama kısmından 141. pilates yaz ar çıkan linklerden birinde var.
eğer öyleyse onu indirdim zaten.. ama belli bir sayfadan önce tarih sonrasında sayılarla isimlendirilmiş videolar. ve geçmiştekiler silinmiş sanırım sitede. aynı mı bilmiyorum ama zaten ebru şallı belli hareketleri ve belli günleri tekrarlıyor benzerdir en azından diye düşünüyorum. yani baktım bacak kalça günü yapmış o gün dolayısıyla proplem yok sanırım :)
tatlım bişey daha:kedi: ben kuzenimme söylemiştim...sende etkili olguugunu duyunca hepimiz gaza geldik :) o ebru şallı nın plate 2 dvd sini almıs söyle 1 bucuk saat falan sürüyor...harekketlere öyle uzuzn uzun girmiyor ama bence vücudun her yanı için ideal...acaba bende alsam günlük 1- 1bucuk saat onu yapsam ...çünkü ben vücudumun sekillenmesini istiyorum:gitme: cok sekilsiz vücudum...böyle daha etkili olmaz mı canım benim :Saruboceq: sence ? akıl hocamız sensin :)
tatlım bişwy f
Biliyorum bahsettiğin cd'leri.Birinci dvd temel hareketlerden oluşuyor yeni başlayanlar için tüm vücudu çalıştırmaya yönelik hareketler.2. dvd ise "21 günlük kür" olarak geçiyor ve 21 gün boyunca aksatmadan yapıyorsun ve 21 günün sonunda vücudun şekilleniyor forma giriyor .Özellikle 2. dvd vücudun tüm bölgelerini çalıştırır ve hızlı sonuçlar almak için tasarlanmıştır.Hani hanımlar genelde bütün kış iştahla yer sporu boşlar sonra yaz aylarına yaklaşınca etekleri tutuşur ya işte bu ikinci dvd bu yaklaşımda bulunanları yaza fit bir şekilde sokmak için tasarlanmıştır.Ebru Şallı hamilelikten sonra "advanced" yani ileri seviyedeki pilates hareketlerinden oluşan bir dvd daha planlıyormuş.Tabi dile kolay hamilelik kilolarını en kısa sürede vermek için daha zor hareketler olması gerekli değil mi
Kısaca önerdiğin fikir gayet mantıklı.Amacın öcelikli olarak tüm vücudunu bir bütün olarak forma sokmak olduğuna göre bölgesel çalışmaları sonraya bırakabilirsin.Sana tavsiyem önce 1 ay kadar bu dvd'leri uygula vücudun şekil almaya başladıkça mutlaka belli bir bölge diğerlerine oranla daha fazla canını sıkmaya başlayacaktır o zaman da o bölgeye yoğunlaşır ve bölgesel hareketlere devam edersin.Kolay gelsin...
Biliyorum bahsettiğin cd'leri.Birinci dvd temel hareketlerden oluşuyor yeni başlayanlar için tüm vücudu çalıştırmaya yönelik hareketler.2. dvd ise "21 günlük kür" olarak geçiyor ve 21 gün boyunca aksatmadan yapıyorsun ve 21 günün sonunda vücudun şekilleniyor forma giriyor .Özellikle 2. dvd vücudun tüm bölgelerini çalıştırır ve hızlı sonuçlar almak için tasarlanmıştır.Hani hanımlar genelde bütün kış iştahla yer sporu boşlar sonra yaz aylarına yaklaşınca etekleri tutuşur ya işte bu ikinci dvd bu yaklaşımda bulunanları yaza fit bir şekilde sokmak için tasarlanmıştır.Ebru Şallı hamilelikten sonra "advanced" yani ileri seviyedeki pilates hareketlerinden oluşan bir dvd daha planlıyormuş.Tabi dile kolay hamilelik kilolarını en kısa sürede vermek için daha zor hareketler olması gerekli değil mi
Kısaca önerdiğin fikir gayet mantıklı.Amacın öcelikli olarak tüm vücudunu bir bütün olarak forma sokmak olduğuna göre bölgesel çalışmaları sonraya bırakabilirsin.Sana tavsiyem önce 1 ay kadar bu dvd'leri uygula vücudun şekil almaya başladıkça mutlaka belli bir bölge diğerlerine oranla daha fazla canını sıkmaya başlayacaktır o zaman da o bölgeye yoğunlaşır ve bölgesel hareketlere devam edersin.Kolay gelsin...
tatlım vazgeçtim dvd almaktan.....ebru nun arşivini yapıyorum...tv8 in her sitesine girdigimde bir iki video indirmeden bırakmıyorumkaydirigubbakcemile3 zamanım oldukcada bunları izliyorum...ama suan lastikle kalca gününe agırlık veriyorumkaydirigubbakcemile3 ve gelişmeler basladı diyebilirim....okadar yoğun bir sekilde yapmamama ragmen.....heh geleyim konuya su hani düşük belden dolayı belimizin kenarında olusan gereksiz cıkıntılar var yaaa simit bölge diye adlandırılan....heh işte ben onlar için hangi video u uygulamalıyım...ona ulasamadım...eeee yol... göstericimizde sensin sana danısayım dedim balım bana onu bi söylersen cok mutlu olurum .....görüsmek üzere.......opuyorumnanaktan ( isteidigim gereksiz bölgelerden kurtulduktan sonra dvd formatına gecmeye karar verdim )