anammm bura ne güzel bi başlık olmuş....tam benim derdimmmmm bacak...
Selam herkese...
Şimdilik dukan ve callen yapıyorum sizden aldığım bilgileri uygulamaya hazır ve nazırımmm
kızlar merhaba.. yazılanların hepsini okuyamadım belki yazılmıştır şimdi soracağım şey. ama ondan önce şunu söyleyeyim ben düzenli egzersiz yaparak bacaklarımı incelttim. pilates, aerobic falan yaptım inceldi bacaklarım.. asıl sorunum iç bacaklarım.. üst iç bacaklarım diğer kısımlara göre daha kalın. nasıl anlatayım bilemedim sarkmış değil ama çıkıntı gibi duruyor o kısım. yani iç bacak çalışarak o kısmı eritmem ve sıkılaştırmam lazım. birkaç egzersiz yapıyorum etkili olduda.. ama daha hızlı sonuç veren şeyler yapmak istiyorum, bilginiz var mı bununla ilgili?
merhaba canım.. alt üst inceldi bacaklarım.. daha doğrusu sıkılaştı ve şekillendi.. üst bacaklarım daha kalındı ve daha net farkettim inceldiğini.. alt bacaklarımda daha şekilli ve sıkı duruyor..merhaba bende size bi şey sormak istiyorum alt bacaklarınız mı inceldii yoksa üst mü ?
rica ederim.. sporla ilgili her konuda yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.. çünkü spor, özellikle de pilates anatomik bir mucize
herkesin faydalanmasını, uygulamasını çok isterim..
merhaba tourmaline.. 20 cm lik küçük top işini görür..yemek yerken, tv izlerken fırsat buldukça topu dizlerinin arasına yerleştirip tempolu şekilde ve mümkün olduğu kadar çok sayıda sıkıp-bırakırsan ve alıştıkça setleri arttırarak çalışırsan iç bacakların güçlenir ve toparlanır..pilates çemberi de aynı işi görür ama çapı daha geniş olduğu için genellikle mat egzersizlerinde kullanılıyor..çemberin direnci daha yüksek olduğundan küçük top kadar uzun süreli kullanamayabilirsin ayrıca..ama ikisini de edinmeni tavsiye ederim. çember kollar için de çok faydalı çünkü..
İç bacak için top ve çemberin yanısıra tempolu yürüyüş de tavsiye ederim.. ama yürürken kesinlikle ayaklarınız dışa basmayacak..yani ayaklarınız V şeklinde olmayacak..ayak uçlarınız tam karşıyı gösterecek şekilde tempolu yürürseniz de iç bacaklarınızın sıkılaşmasına hatırı sayılır katkıda bulunmuş olursunuz..