Öncelikle herkese merhaba.Bu forum genelinde ilk mesajım olacak.Bu konuda kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim çünkü inanıyorum ki söyleyeceklerim pek çok kişinin işine yarayacak.Tarafımdan test edilip onaylanmıştır.
Öncelikle kendi vücut tipimden bahsetmek isterim.Ben 12 yaşıma kadar oldukça kilolu bir kızdım.Çocuklukta aldığım kiloları ergenlik döneminde verdim ve 48 kiloya kadar düştüm.12 yaşından 20(şuanki yaşım) yaşına kadar da bu zayıf halimi hep korudum.Yalnız benim için 4-5 ay öncesine kadar tek sorunlu bölgem bacaklarım olmuştur.Bacak içlerim olmakla birlikte dizimin iç bölgesi dahil tüm bacaklarım basene kadar(basen dahil) hep kilolu kalmıştır.Görseniz belim incecik 62-65 cm karnım deseniz yok fakat aşağısı sanki bana ait değil.Hangi sporu yaparsam yapayım, ne kadar yürürsem yürüyeyim tartıda kilo veriyorum ama bahsettiğim bölgelerde tık yok.Sırf bu yüzden bir ara sadece etek giydim, çünkü pantolon giydiğim zaman (özellikle oturunca) bacaklarım öyle yayganlaşıyordu ki anlatamam.Hep duyardım bacak içlerindeki yağlar asla verilmez ya da verilmesi imkansız denilecek kadar zordur diye…
Sonra bir mucize oldu ve “pilates” yapmaya başladım.Özellikle pilates stretch bandı ile bacaklara yönelik yapılan hareketler en etkili olanları…Bu sayede yıllardır yaptığım ama göremediğim sonuçları 2 ila 3 haftada görmeye başladım.Hatta bu kadar kolay oluşuna inanamadım gün geçtikçe sıkılaşan ve incelen bacaklarım ile kot dahil pek çok pantolon giyerek zarif bir görünüm elde edebiliyorum.Yaptığınız ilk andan itibaren abartmıyorum gözle görülür sonuçlar alacaksınız.Pek çok spor çeşidi denedim ama bölgesel olarak incelme alanında pilates gibisini görmedim.Dediğim gibi stretch bandı kullanarak yapılan egzersizleri hiç aksatmadan her gün yaparsanız çok ama çok memnun kalacaksınız.Bu arada devamlılık çok önemli; gerekirse 15 dakika yapın ama her gün yapın!!!
Herkese kolay gelsin bu konuda aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyiniz.Herkese iyi günler…