- 11 Mart 2013
- 195
- 0
merhaba arkadasim coook mutlu oldum senin adina.arkadaslar size bir sorum olucak ozellikle tecrubeli olanlar.ben 3-4 ay sonra hamilelik dusunuyorum ilk hamileligim olucak kismet olursa bu islemi dogum sonrasinami alsam oncemi olsam yorumlarinizi bekliyorum.
İyi geceler kızlar .ben hala hastanedeyim va hala acılar içindeyim.allah duşmanımın başina vermesin, ama elhamdullilah eskiye göre biraz ağrılarım hafifledi.yani umut var yaşiyacağım .hala her gün yıkama işlemı oluyor onun düşüncesi bile beni öldürüyor birde çekmesi. Off off. Vardır bundada bir hayir. Sağlığımın kiymetini anladım. Allahım kimselere muhtac etmesin çok zor çok.hepinizi öptüm.allaha emanet olun ve hayAtınızın her anını dolu- dolu yaşayin
merhaba
evet operasyon geçirmiştim...
ameliat olan arkadaşlar yenide muem çok geçmiş olsun yaptırdığınıza değmiş, güzel olmuş her zaman eskisinden ii diyceksiniz. benim 2 yılın pişman olmadım sadece fazla idealistim.
memko, iyi geceler, nasılsın?
merbalar bende ayni dert silikonmu yag mi enjeksiyonumu karar veremedim.ben ben yurt disindayim burada gittigim estetik cerrak direkt slikon dedi hic bir zarinin olmadigin omur boyu kalabilecegini soyledi yag yaptiranlarin cok memnun olmadigin 2hatta3 seans gerektigini soyledi.forumlarida okudugumda yag enjeksiyonun o kadar kolay olmadigin gordum benimde iyice kafam karisti
berfu mrb, sanırım ikimiz de aynı sürüncemedyiz .ben muayene oldum.doktora hatta tarihe bile karar verdim ama hamilelikte sıkıntı oluyor denince kararsız kaldım.sen hangi aşamadasın?kaç gündür uğrayamadım siteye.ben hep kendimi elbise yada tunik giymiş bir hamile olrak hayal ediyorum((
iyi pazarlar :) öyle karışıklık, özür dilenecek bir şey yok arkadaşım, ben hatırlatayım, sen rahat ol.. benim ilk gittiğim doktor yeterli yağ yok, hamilelikten sonra yapalım demişti, ben de fikrini sormuştum da onun üzerine çocuk bakımıyla zor olur demiştik. zaten takmşım kafaya, bekleyebilir miydim? :))
ben biraz da şaka olsun diye takıldım sana ama yazıyla şaka yapmak çok zormuş :) kusura bakma :)
bu arada o şekiller gözükmüyor benim ekranda ya da ben bulamadım, böyle kuru kuru gülücükler :))
Herkese iyi günler diliyorum. Bu forumu uzun süredir takip ediyorum aslında. Yazmak bugüne kısmetmiş. Ben 4 gün kadar önce diz içinden ve bacak dışından lipo.ile yağ aldırıp bacak içine koydurttum. Fakat doktorum varis çorabı giydirdi. Bayağı sıkan bi çorap hatta 3 gün çok acı çektim, çok basınç yaptı. Benim endişem şu: varis çorabı o konulan yağları eritirmi? doktorada bu şekilde endişemi dile getirdim. Doktorda varis çorabı giydirmek zorundayım. çünkü bacağın alt dışındanda yağ aldım, artık ne kalırsa dedi. tecrübesi olanlardan rica ediyorum, çok acil bi akıl versinler bana. Ben yeterince acı çektim bu operasyon için, ne kalırsa benimdir diye bi şeyden ziyade eritmeyecek neler yapabilirim onun peşindeyim. Sizce varis çorabını çıkarmalımıyım, onun yerine ne giymeliyim. Çok teşekkür ediyorum..
Arkadaşlar ben de artık şu çöp bacaklarımdan kurtulmak istiyorum fakat silikon mu yoksa dolgu mu karar veremiyorum. Bakın şöyle bir yazıyla karşılaştım:
Prof.Dr.Onur Erol, yaptığı açıklamada, meme dışındaki estetik ameliyatlarda silikon kullanımının doğru olmadığını söyledi.Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Plastik Cerrah Prof.Dr.Onur Erol, özellikle sanatçı ve mankenlerin tercih ettiği yüz ve dudak bölgesine yapılan silkonların zamanla yaratacağı zararlara dikkati çekerek, meme dışında estetik amaçlı silikon kullanımı yerine hastanın kendi dokularının tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Silikonun sadece meme ameliyatlarında kullanılması gerektiğine işaret eden Erol 7-8 senedir dünyada kullanılan silikonun bazı doktorlarca tercih edilmediğini kaydetti. Erol Ben de plastik cerrah olarak bu yaklaşımı doğru bulmam ve yapmam diye konuştu.Silikonun yüze ve dudağa enjekte edilmesinin zararlarını da anlatan Erol, Sonra hastalar ağlayarak yüzümdeki, dudağımdaki silikonu çıkarın diye bize geliyor.Ama silikon bütün dokuların içine yayıldığı için mümkün olmuyor,kısmen çıkarabiliyoruz.Silikon bir kere konulduktan sonra çıkarmak da zor oluyor dedi.Silikon enjeksiyonunun alerjik reaksiyonlara neden olacağını hastaların sürekli kortizon yaptırmak zorunda kalacaklarını söyleyen Erol, yüz ve dudakla şişme, enfeksiyon,dokularda harabiyet,his kaybı yaşanabileceğini anlattı. Meme silikonunda bu tür reaksiyonlara rastlanmadığını vurgulayan Erol, Meme silikonu bir kabı olan ve içindeki silikon da daha değişik olduğu için zararsız oluyor diye konuştu.Onur Erol, yüze ve dudağa silikon enjekte edilmesi uygulamasının ABD de yasak olduğunu da bildirdi.Bazı insanların bacaklarındaki eğriliği gidermek içinbıçak altına yattıklarını anlatan Erol, bazı doktorların bacak eğriliğini, bacak altına koydukları silikon ile gidermeye çalıştıklarını belirtti. Onur Erol, bacağa konulan silikonun kasları harap ettiğini, şekil bozukluklarına sebep olduğunu, konulduğu yerde iz kaldığını söyledi.Bacaktaki dokuların silikonu çevrelemesiyle kapsül denilen olayın oluştuğunu ve bunun bacağı sıkıştırdığını dile getiren Erol, bu sıkıştırmayla eğri büğrü bacakların oluşabileceğini ifade etti. Prof. Dr.Onur Erol, Bacak da koskocaman iz oluyor, bunu da hiçbir kadın istemez. Bazı doktorların da bacak eğriliğini sıvı silikon enjekte ederek düzeltmeye çalıştıklarını anlatan Erol O daha kötü oarada bir sürü bozukluklar oluyor, sıvı silikona kötü gözle bakarız,zararlı birşeydir diye konuştu. Erol, bacak eğriliklerinin de silikon yerine hastanın kendi dokusu kullanılarak giderilmesinin daha doğru olduğunu vurguladı.
Halbuki ben net olarak silikon düşünüyordum ama şuan kafamda deli sorular...
arkadaslar,randevu aldigim doktor yaglari dondurup gerekirse diger islemler icin kullaniyormus.acaba bu konu hakkinda bilgisi olan varmi
geçmiş olsun hercaimm, ben de varis çorabı sanırım, krem rengi sıkı bir şey- onu giydim dört gün. benim alt bacak dışlardan yağ alınmadı, dördüncü gün çıkardım, dikişsiz tayt giydim
doktorun mecbur diyorsa ne yapabilirsin? ne kadar daha giyecekmişsin varis çorabını? varis çorabının yağları eriteceği senin düşüncen mi? doktor da evet dedi mi? artık ne kalırsa, ne demek?
doktorun bir bildiği vardır herhalde..
merhaba. varis çorabını eskiden hep duyardım. neredeyse her arkadaş giymişti. delphine'e kadar... o beyaz, düşük basınçlı olanlardan giymişti. herkes şaşırmıştı. ben de doktoruma varis çorabı mı giyeceğim dediğimde hayır düşük basınçlı çorap giyeceksiniz demişti. sanırım o kişiye ve işleme özel bir seçim. doktorun ne diyorsa o doğrudur bence.
geçmiş olsun. aramıza hoşgeldin.
bende yurt disinda kaliyorum.nisanin onunda ücüncü doktorla görüsmem var,bakalim ne diyecek.sen bir tek doktorlami görüstün.sundan soruyorum her doktor farkli birsey söylüyor.bence bir baska doktorunda daha fikrini alirsan belki daha kolay karar verirsin.
Cevabın için çok teşekkür ediyorum. Bu varis çorabı varisi olanların giydiği çoraplardan, basıncı azaltılmış olanlardan değil. Açık kahve bi rengi var ve oldukça sıkı. Ben bu doktordan önce başka bir doktora daha gitmiştim. O doktor varis çorabı giydirmeyeceğini yoksa eriyebileceğini söylemişti. Endişem o yüzden. Ancak işlemi yapan doktorum dıştanda yağ aldık giydirmezsem çok şişer ve fazla morarır. O yüzden eriyene razı olucaz demişti. Halbuki diğer doktorda dıştan alıcaz sadece üzerine bi sargı bezini tampon yapmak yeterli demişti. Hani arada kalmak diye bi durum vardır ya tam onu yaşıyorum şu anda
merhabalar. ben de bu konuyu aynen bu şekilde bir doktordan duymuş ve arkadaşlar ile paylaşmıştım. yalnız aklıma takılan bir soru var; meme silikonunun kabı olduğu kadar calf implant denen bu baldır silikonunun da kabı yok mu? yani eskiden dudaklara enjekte edilen sıvı silikon bence de zararlıdır muhakkak. hatta ben birçok doktorun, kendi doktorum da dahil, silikonu kestiğini ve kohesif jel dedikleri bu silikonun herhangı bir şekilde formunu kaybetmediğini yani akmadığını videolarda gördüm. e bu durumda içinden bir şey akmayacaksa yukarıdaki tez çürümüş oluyor. fakat ben yine de silikonun öyle çok hareketli ve vücudun ağırlığını taşımakla yükümlü kemik ve kas dokusu ile birlikte kullanılmasını kendime uygun bulmuyorum. korkuyorum yani.
yaptıran ve memnun olan arkadaşlar da var.
belki de yıllar önce meme silikonundan insanlar çekiniyordu ama şimdi peynir ekmek gibi satılıyor:))) ileride bacak silikonuna da çook güveneceğiz. şu an korku ve şüphe ile bakıyorum:)