Arkadaşlar ben de artık şu çöp bacaklarımdan kurtulmak istiyorum fakat silikon mu yoksa dolgu mu karar veremiyorum. Bakın şöyle bir yazıyla karşılaştım:
Prof.Dr.Onur Erol, yaptığı açıklamada, meme dışındaki estetik ameliyatlarda silikon kullanımının doğru olmadığını söyledi.Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Plastik Cerrah Prof.Dr.Onur Erol, özellikle sanatçı ve mankenlerin tercih ettiği yüz ve dudak bölgesine yapılan silkonların zamanla yaratacağı zararlara dikkati çekerek, meme dışında estetik amaçlı silikon kullanımı yerine hastanın kendi dokularının tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Silikonun sadece meme ameliyatlarında kullanılması gerektiğine işaret eden Erol 7-8 senedir dünyada kullanılan silikonun bazı doktorlarca tercih edilmediğini kaydetti. Erol Ben de plastik cerrah olarak bu yaklaşımı doğru bulmam ve yapmam diye konuştu.Silikonun yüze ve dudağa enjekte edilmesinin zararlarını da anlatan Erol, Sonra hastalar ağlayarak yüzümdeki, dudağımdaki silikonu çıkarın diye bize geliyor.Ama silikon bütün dokuların içine yayıldığı için mümkün olmuyor,kısmen çıkarabiliyoruz.Silikon bir kere konulduktan sonra çıkarmak da zor oluyor dedi.Silikon enjeksiyonunun alerjik reaksiyonlara neden olacağını hastaların sürekli kortizon yaptırmak zorunda kalacaklarını söyleyen Erol, yüz ve dudakla şişme, enfeksiyon,dokularda harabiyet,his kaybı yaşanabileceğini anlattı. Meme silikonunda bu tür reaksiyonlara rastlanmadığını vurgulayan Erol, Meme silikonu bir kabı olan ve içindeki silikon da daha değişik olduğu için zararsız oluyor diye konuştu.Onur Erol, yüze ve dudağa silikon enjekte edilmesi uygulamasının ABD de yasak olduğunu da bildirdi.Bazı insanların bacaklarındaki eğriliği gidermek içinbıçak altına yattıklarını anlatan Erol, bazı doktorların bacak eğriliğini, bacak altına koydukları silikon ile gidermeye çalıştıklarını belirtti. Onur Erol, bacağa konulan silikonun kasları harap ettiğini, şekil bozukluklarına sebep olduğunu, konulduğu yerde iz kaldığını söyledi.Bacaktaki dokuların silikonu çevrelemesiyle kapsül denilen olayın oluştuğunu ve bunun bacağı sıkıştırdığını dile getiren Erol, bu sıkıştırmayla eğri büğrü bacakların oluşabileceğini ifade etti. Prof. Dr.Onur Erol, Bacak da koskocaman iz oluyor, bunu da hiçbir kadın istemez. Bazı doktorların da bacak eğriliğini sıvı silikon enjekte ederek düzeltmeye çalıştıklarını anlatan Erol O daha kötü oarada bir sürü bozukluklar oluyor, sıvı silikona kötü gözle bakarız,zararlı birşeydir diye konuştu. Erol, bacak eğriliklerinin de silikon yerine hastanın kendi dokusu kullanılarak giderilmesinin daha doğru olduğunu vurguladı.
Halbuki ben net olarak silikon düşünüyordum ama şuan kafamda deli sorular...