Bacak dolgusu yaptıran var mı?

Hakkında ılizarov-Veklich cihaz

As the Veklich devices can be slightly different depending on case of the patient: limb lengthening, bow legs, knock-knee or trauma healing, all of them are made from titanium, are not heavy, most of them do NOT have pins, bring more comfort to patients, make treatment more effective and less risky. Olarak Veklich cihazlar biraz hasta duruma göre: bacak uzatma, çarpık bacaklar, çarpık diz veya travma şifa, hepsi titanyum dan, ağır değildir yapılmış farklı olabilir, onların çoğu, iğneli Daha fazla getirmek yapmak hastalara konfor, tedavi daha etkili ve daha az riskli olun.

Some points to see Ilizarov-Veklich device: Bazı noktalarda ılizarov-Veklich cihaz görmek için:

* Made from titanium Titanyum yapılmıştır
* Strong and safe Güçlü ve güvenli
* Smaller than other external devices Diğer harici cihazlar daha küçük
* Light in weight Hafif ağırlık
* Comfortable (Semi-ring gives patient comfort and convenience during the whole period of treatment, same do the small triangle-shaped Veklich devices) Rahat (Yarı-halka tedavi bütün döneminde hasta konfor ve rahatlık verir, aynı) küçük üçgen şekilli Veklich cihazlar yapmak
* Easy to take off after treatment is over Kolay tedavi sonrasında çıkarmak için bitti
* Leaves minimal scarring (only small 2 mm spots on the skin that disappear after some time). Cilt bazı süre sonra kaybolur üzerine (sadece 2 mm küçük lekeler) minimal yara verir.

Improved quality of patient lives that came with using of Ilizarov-Veklich device after the bloodless, minimally-invasive procedure assures that the findings V.Veklich discovered for treatment was appropriate and timely technique that allowed Clinic's surgeons to achieve better treatment results. Hastanın yaşam kalitesi, geliştirilmiş ılizarov kullanarak-Veklich cihaz kansız sonrası, minimal-invazif olan V. Veklich tedavi için keşfedilen bulgular uygun ve zamanında o Kliniği's cerrahlar daha iyi tedavi sonuçları elde etmek için izin tekniği sağlar geldi.
The type of frame most commonly used at Ladisten Clinic and unique to the Clinic is the Ilizarov-Veklich device , based on Ilizarov frame, which was named after the Russian doctor who invented it. Çerçeve türü en yaygın Ladisten Kliniği ve Klinik özgü kullanılan ılizarov-Veklich cihaz olan kim icat Rus doktor sonra seçildi ılizarov kare, dayanmaktadır.

The Ilizarov frame itself consisted of several circular rings, made of stainless steel or carbon fibre, that went around patient's leg. ılizarov çerçeve kendisi birkaç dairesel yüzükler, paslanmaz çelik veya karbon fiber, hasta bacağını sardı yapılan oluşuyordu. The rings were attached to their bone using thin wires or screws. Halkalar onların kemiğine ince teller veya vida kullanarak bağlanmıştır. The rings were connected to one another by bars which contain a nut or screw which was used to gradually increase the distance between the cut ends of the bone. Halkalar birbirine bir somun ya da vida yavaş yavaş kemik uçları kesik arasındaki mesafe arttırmak için kullanılan içeren çubuklar ile bağlı idi.
If patient's leg or foot needed to be straightened as well as lengthened, the rings would contain hinges as well, so that the position of their leg or foot could be adjusted over time. Eğer hastanın bacak veya ayak gerektiği gibi uzadı, yüzükler de menteşe içerir, böylece bacak veya ayak pozisyonu zaman içinde ayarlanabilir olabilir doğruldu gerekir.

Dr. Veklich noticed that there were multiple limitations and many problems could arise while wearing Ilizarov device. Dr Veklich ki çok sınırlamalar ve pek çok sorunun süre ılizarov cihazı giyen doğabileceğini de fark ettim. Dr. Vitaliy Veklich felt that there had to be a way out, because there was a great need in improved fixator that would meet expectations and needs of the patients on the one hand, and could also help in achieving goals, set by surgeon, on the other hand. Çünkü bu beklenti ve bir yandan hastaların ihtiyaçları karşılayacak gelişmiş fiksatör büyük bir ihtiyaç olduğunu Dr Vitaliy Veklich ki bir çıkış yolu olması gerektiğini, ve keçe de gol, cerrah tarafından belirlenen tarihinde ulaşmada yardımcı olabilir Öte yandan.

One of the negative aspects of Ilizarov device was that the limb remained with quite a few small scars from the wires, but also from the operation site where the bone was cut. Bir ılizarov cihazın olumsuz yönleri bu bacak teller dan tamamen birkaç küçük yara izleri ile değil, aynı zamanda operasyon sitesi, kemik kesildi dan kaldı. Sometimes, these scars did not heal properly and restricted movement. Bazen, bu izleri düzgün ve kısıtlı hareket iyileşmek yoktu. Patients disliked the look of these scars and had no other ways but making scars less visible with a help of silicone gel or removing them with plastic surgery. Bu izleri Hastalarda sevmiyordu bakmak ve başka yolu yoktu ama izleri daha az silikon jel bir yardım veya plastik cerrahi bunları izale ile görünür yapmak.

Moreover, the holes from the wires could lead to Osteomyelitis and this would bring more problems that simply the look of the scars. Ayrıca, teller gelen delikler Osteomiyelit yol açabileceğini ve bu daha fazla sorun getirecek bu izleri sadece bak.

Keeping all that in mind, Dr. V.Veklich involved the new methods of minimally-invasive surgery and improved the Ilizarov devices. Akılda tutulması bütün bu, Dr V. Veklich minimal invazif cerrahi ve gelişmiş ılizarov cihazların yeni yöntemler dahil. They soon transformed into completely new Ilizarov-Veklich devices, external fixators for limb lengthening and/or deformities correction treatment. Kısa zamanda tamamen yeni ılizarov dönüştürülmüştür-Veklich cihazları, ekstremite uzatılması ve / veya deformiteleri düzeltme tedavisi için dış fiksatörlerle.

Ilizarov-Veklich fixator finally resolves some of the biggest risks that faces every patient while limb lengthening treatment: pin site infections that can lead to the bone infection (osteomyelitis), muscle contractures and pain. ılizarov-Veklich fiksatör nihayet bazıları her hastaya tedavi sırasında bacak uzatma yüzleri büyük riskler: bu kemik enfeksiyonu (osteomiyelit), kas kontraktürleri ve ağrı neden olabilir yeri enfeksiyonu pin giderir. Ilizarov-Veklich devices are not awkward or heavy and bring more comfort while treatment and recovery process. ılizarov-Veklich cihazlar hantal olmayan veya ağır getirmek ve daha fazla konfor süre tedavi ve iyileşme süreci.
Patient Stories Hasta Hikayeleri

Here are some of our patients' stories. Burada bazı hastaların öyküleri vardır. Find out more how the Ladisten approach to orthopedics can change people's lives. Daha fazla nasıl ortopedi için Ladisten yaklaşım insanların hayatını değiştirebilir bulun.
Appointments Section Randevu Bölüm

* International Patients Uluslararası Hastalar
* UA Residents UA Residents

Photo Gallery Foto Galeri

* before önce
* after sonra

More Images >> Daha fazla resim>>
About Ladisten Clinic | Diseases & Treatments | FAQ | Patient Guide Ladisten Klinik Hakkında | Diseases & Treatments | SSS | Hasta Kılavuzu
Photo Gallery | Patient Stories | Privacy Policy | Contact Ladisten Fotoğraf Galerisi | Hasta Hikayeleri | Gizlilik Politikası | ıletişim Ladisten

Copyright ©2007-2008 Ladisten. Copyright © 2007-2008 Ladisten. All Rights Reserved. Tüm hakları saklıdır.

Web Site Maintenance by Instatec Web Sitesi Bakım Instatec tarafından

* Diseases & Treatments Hastalıklar & Tedaviler
* Bowlegs Bowlegs
* Limb Length Difference Limb Uzunluk Farkı
* Before Surgery Cerrahi önce
* Rehabilitation Process Rehabilitasyon Süreci
* Dr.Vitaliy Veklich Dr.Vitaliy Veklich
* Success Stories Başarı Öyküleri
* Patient Feedbacks Hasta geri dönüşler

ılizarov-veklich-cihaz
link olmadı sanırım böyle kopyalayabildim

Leydicğim, evet diz düzleştirici diyor. Bowleg and knee corrector: Yani eğri bacak ve diz düzleştirici:
Ben kemik yapılarını eğri kemik resimlerini bayağı inceledim. Eğriliklerin neredyse tamamı diz eklemindeki açıdan kaynaklanıyor. Eklemde, kemiklerin birleşitiği noktada yani dizde iki kemik düz değil de açı ile birleşmişse açının yönüne bağlı olarak kemikler içe yada dışa eğik durumda oluyor. Yani anladığım kadarıyla (varus valgus kelimelerini bi aratırsanız bunlar var) kaval kemiğinde değil eğrilik dizdeki açıdan kaynaklı eğrilik oluyor bizimkisi. Dizlerdeki açıdan dolayı dizler birleşemiyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Yani burada bu yüzden eğri bacak ve diz düzleştirici diyor. Tabi bizim sorunumuz uyluk kemiğindeki bi eğrilik de olabilir. Ama bu cihaz faydalı ise tasarım şekli eğriliğimiz her ne ise bunu çözer gibi görünüyor.
Yani tasarım olarak bizim gibiler için gibi görünüyor. Ama işe yaraması konusunda bilemiyoruz tabi...

Biraz kemik isimlerini karıştırdım galiba diz altındaki (kaval) kemiğinden vede eklemlerden bahsediyorum sadece. (Uyluk değil: yukarıda olan değil)

NOT: Leydi, aynı cihazdan bahsediyoruz. Hani bir bayan oturmuş, dizleri bağlı ayaklar bi porta yerleştirilmiş

anladım cnm tmm resimdeki cihaz yani ben likleri koydum ama biraz daha araştıralım bakalım inşlh umutlu olur hepimiz için

maxins süper bişey bulmuşsun. verdiğin bilgiler için teşekkürler. tercümede yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler. o aletin resminin olduğu linkte en altta ileşim bilgileri var tel falan ordan bulmak gibi bi imkan olabilir mi acaba arkadaşlar?gerçi bunu düşünmüş olabilirsiniz ama ben hatırlatmak istedim sadece.

leydi senin ilk ve ikinci çeviriler aynı şeydenmi bahsediyor canım ya arkadaşlar bende iyi öğrensem alıcaaam

bu arada makins tşkler canım çevirin benide umutlandırdı benim çarpıklık bacak kemiklerinden deyil dışa basmamdan

canım maxins bir ay önce mail atmış o satıcıya ama cevap gelmemiş...

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar ne kadar çok ilerleme olmuş çok şaşırdım ama bazı sayfalarda yeni bir latten bahsediliyor bunlarıda okuyunca çok sevindim foruma tekrar bir canlılık gelmiş sanki . leydi seni tekrar görmek çok güzel hoşgeldin ve sorunların konusunda Allah her zaman yar ve yardımcın olsun buradaki bütün arkadaşlar için geçerli temennilerim ben bu azimle sonunda mutlaka bu sorundan kurtulacak bişeyler bulacağımıza inanıyorum bir konuda umudumuz tükense başka bişeyler buluyoruz inşallah sonunda mutlu oluruz hepimiz

leydicim merhaba.
Sende yine erime oldu sanırım.Şimdi nedir son durumun?Yani bize boşuna oldum ameliyatları diyebilirmisin
yoksa yinede faydası oldumu dersin.
Birde bahsettiğin şu alet lagmagıc kasmı yapıyo bacağa yani kalınlaştırıyomu? Faydası olurmu acaba.
Bende kalınlaştırmak istiyorum bacağımı.Ben şimdi 2 yıllık hazır dolgu maddelerini araştırıyorum.Doktorla görüşmeye gidicem haftaya bakalım ne diyecek.

www jrheum.org/content/36/3/472/F1.expansion.html

Bu linke bi bakıverin. Burada CP açısı diye bişey var. Bizim sorunumuz bu açının fazlalığı olabilir. Aslında bi bacak röntgeni çektirsek eğriliğin tam olarak hangi noktada olduğunu anlarız. En azından doktor söyler.
Şimdilik dizden kaynaklandığını düşünerek araştırıyorum. Eğer böyleysek bu açıyı azaltıcı bi yöntem (bu knee corrector cihazlarıyla) bulmak lazım.

tşk ederim arkadaşlar sagolun ebrucum erime oldu tabiki yine boşuna oldum diyemem çünkü eski haline nazaran tabiki daha iyi ama tam istedigini elde ettinmi dersen hayır edemedim ben incelikten yada kalınlıktan yakınmıyorum zaten benim tek istedigim aradaki boşlugun kapanması bu lagmagic i bacak düzgünleştirme adı altında buldum bu alet dizin hemen altındaki bölümü geliştiriyor ordaki kasları çalıştırıyor yani benim istedigimde tam o noktanın gelişmesi zaten eger o kısımı biraz istedigim ölçüde doldurabilirsem istediigim olacak gibi yinede bi araştır derim kafana yatarsa deneyebilirsin ben almayı düşünüyorum umarım yardımcı olur

ya arkadaşlar iki gündür bakıyorum tık yok pes mi ettiniz inanın yabancı dil bilsem kendim takip edeceğim ama bahsi geçen siteler hep yabancı napcaaz

canım sitede bi sorun vardı ben bikaç defa yazmaya çalıştım ama bad gateway diyordu. maxins o kullancıya mail atmış ama cevap gelmemiş arayarak da birincisi çok fatura gelir ikincisi çince taylanca bilen var mı.. =/

Oyacığım pes etmedik tabi...
Bu aleti kendim yapayım dedim.
Bi tahta aldım 60x60cm'lik. Üzerine diz ve bilek yerleştirmek için raf demirleri çaktım.
Kendimce bacaklarımı yerleştirebileceğim bi alet yapmaya çalıştım. Bacaklarımı koydum ama demirler acıttı. Olmadı yani. Hem kendime gülüyorum hem de hala araştırıyorum. Böyle cihazları getirtebilecek yurt dışı bağlantıları olan bi firma bulmak lazım... Belki böyle bi aracı firma araştırmalıyız... Belki ortopedi mağazalarına bi sorsak, onlar buldurup getirtebilirler belki.... belki belki..... Bi şansımızı deneyelim...

sizin derdiniz eğrilik sanırım kızlar benimki incelik eğrilik yok incelik içinde çare yok malesef yaptıranlarında eridi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…