canım sanki aradığımı buldum gibi noolur daha kapsamlı çeviri ltf bu alet satılıyormuymuş bu konuyu araştıralım kızlar öyle gelip geçici çarelerdense en kesin çözüm benimde gözüme ilişen ilizarov ameliyatından sonra kullanılıyor gibi ama ameliyat olmadanda kullanılıyorsa süper aşkım yaştan bahsediyormu
cnm ilizarov amelıyatı genelde bacak kısalıgı olanlara ve yürüme zorlugu çekenlere yani bacakta bi rahatsızlık hastalık varsa yapılıyor ve çokta tehlikeli çünkü kemigi kırarak yapılıyo yanlış hatırlamıyosam bize asla uymayan bi yöntem yani zaten gitsek yapmazlar bile yinede araştırın derim tabi ama ben kesinlikle o yönteme sıcak bakmayanlardanım çünkü daha önce o yöntemı araştırıp bulmustum netten ve gerideki sayfalardada bu yöntemden ve sakıncalarından bahsetmiştik yinede karar sizin
allah yardım etsin cnm inşlh kurtulursun sende bu işten zahmetsizce, dicem ama hepsinin bi zahmeti var işte umarım ilerleyen zamanlarda bi çözüm buluruz
leydi senin bacakların şuan ne durumda... yağların hepsi eridimi? sende bizim gibi yeni yöntemler ,teknikler aradığına göre memnun olmadığını düşünüyorum... bilmem yanılıyormuyum...
arkadaşlar birde benim aklıma takılan bir soru var. bu forumda birçok arkadaş ameliyat oldu. yağların erimesi pahasına. eğer bu yöntem kesin çözüm olsaydı yada her eğri bacakta kullanılsaydı doktorlar onlara mutlaka bu yöntemdem bahsederdi gibime geliyor. demekki doktorlar onlara bu yöntemden bahsetmedi .umudunuzu ve kendi umudumu kırmak istemiyorum ama sanki bu yöntemden bize fayda yok gibi...
canım sen doktor olsan kazanç kapını kapatırmısın adamlar bu işten feci para kazanıyo dimi hem yeni çıktığı için güvenilirliği kesinleşmeden önerilmiyoda olabilir en azından böyle bi çalışma olduğunu bilmekte güzel bekleriz ama önce aradığımız şeymi öğrenebilsek
oyacım bu alet ameliyatsız teknik olarak geçiyor. yaştan da bahsedilmiyor. diğer yerleri çevirmey egerek de yok pek çünkü zaten bizim anlayabileceğimiz bir şey değil daha çok tıbbi terimler.. yani ben onları doğru çevirebileceğimden bile emin değilim. ama sitede yaştan bahsedilmiyor ya da ameliyat sonrası kullanılır demiyor. hatta bi yerinde ameliyatsız düzelme için diyordu.
hah işte burda: Non-Operative treatment of adult genu varum. yani ameliyat harici, ameliyatsız yetişkin bacak deformitesi, parantez bacak tedavisi. yaş için bir şey söylemiyor ama yetişkin diyor işte açık açık..
ne diyosun jardeşim sen kimsinde benim hakkımda yorum yapıyosun beni tanıyomusun sana yalan borcummu var ben her şekilde ispata hazırım ama sana değil diğer asamimi arkadaşlara benimle muhattap olma bak işine
dior suankı durumu yaglar baya eridi tabi pişman degilim ama acıklık kapanmıs degil herkes giy dio ama ben alıskın olmadıgım için yinede giyip dolasamıyorum ben kalınlıgından yada incelıgınden şijayetcı degilim ama biraz daha acıklık kapansa iyi olurdu bunun içinde bi alet var onu alıcam bide onu denıcem diger yöntemı ben pek tutmadım bana göre degil çünkü orda amelıyattan bahsedılıyo şu illizrov olan oyüzden sadece dizin altını biraz kaslandırıp şişirmek için lagmagic alıcam aratırsan bulursun gogle dan başkada yapacak bişeyim yok gibi
Çeviren arkadaşa çok teşekkürler. Eline sağlık... Benim ingilizcem de iyi ama ben de senin dikkat çektiklerinden başka bişey bulamadım.
Burada ilizarov sonrası kullanım için demiyo. Ameliyattan bağımsız bi cihaz gibi algıladım ben. (Leydi dikkat çektiği için söylüyorum)
Bir not: Çok araştırdım. ılizarovun asıl amacı boy uzatmak ama parantez bacak için de kullanılıyo. Hatta bacak delme ve cihaz takma ameliyatlarının videoları bile var internette. ama tabi bizim derdimiz ameliyatsız çözüm. Yoksa parayı bastırıp (varsa) torna makinesine girer gibi kendimizi kestirisek çözümü var zaten.
Bu cihaza gelince: Sayfasında fiyat vermiyor. satıcısına sorun diyor. Doğrudan e-satışı yok yani. En azından perakende olarak yok. Satıcıya soracağımıza göre ben bunun toptan alımlar için olduğunu düşündüm. Yani firmadan firmaya satış. Bir firma isek satıcısı firmayla görüşüp alacağımız miktara göre de fiyat alacağız yani. Ben öyle anladım. ıngilizcemin yettiğince...
Hatta satıcı firmaya mail attım. Fiyat istedim. Cevap gelmedi. Bir aydan fazla olmuştur.
Yine anladığım kadarıyla uzak doğuda satılan bi cihaz. Kore filan diyo.
Yine bir ekleme: Satışı için paypoll mudur nedir öyle bir sistemle uluslararası alışveriş yapmak gerekiyo galiba. Yani amazon.com'dan almak gibi değil. Böyle bi sitede olsaydı hemen alırdım.
Tabi fiyatı bilmiyoruz. Ama buradaki en ucuz ameliyattan daha ucuzdur diye düşünüyorum.
O kadar yoğunum ki işten izin alıp da bi ortopedi doktoruna gidemedim hala. Ama doktorlara mail attım. KAFO (internetten resimlerini görebilirsiniz. Bir çeşit ortez) vb cihazlar işe yara mı diye sordum. ıi cevap geldi. ıkisi de yetişkinde yaramaz dedi. Ama bu bulduğum "knee corrector" cihazında ısrarlıyım. Cihazın resmini alıp bir ortopedi doktoruna gideceğim inşallah. Yahu 1 cm'lik bi le olsa düzeltme yapacağını bilsem deli gibi kullanırım valla.
Araştırmaya devam ediyorum. Bişey bulursam hemen yazarım...
maxins müsait oldugun da bu linke bi bakabilirmisin aynı cihazdanmı bahsediyoruz merak ettim cihazın resmide var bu linkte bi bakarmısın cnm eger buysa dedigin cihaz sadece diz düzleştirici olarak geçiyor bumu degilmi merak ettim Bowleg and Knock Knee Corrector,Shindian City,Taiwan
cnm ben zaten bu alete demedim amelıyattan sonra kullanılıyo die illzarov amelıyatından sonra takılan bir alet daha var dizden takılan ondan bahsettim ama bana göre olmadıgını söyledım yani iki ayrı aletten bahsettim senin buldugunuda diz düzleştirici alet olarak buldum ekledıgım linkte aletın resmi var omu degilmi baktıgında bi yazarsan cok sevinirim