• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babayı yabancı biriyle evlenmek için ikna etmek

işin zor ama imkansız değil. sen gerçekten bu adama güveniyorsan öyle ya da böyle aileni ikna edersin. sonuçta seni eve bağlayacak değiller. kaç yaşında yurt dışında okuyan kızsın. asıl mesele gerçekten bir hayat boyu senden tamamen farklı bir kültüre sahip insanlarla bir arada olabilecek misin? kendine sorman gereken o önemli soruları sordun mu?

sende haklisin seviyosun istiyosun babanda hakli kizindan kopmak istemiyor hele bi gorussunler dur bakalim ne olacak belki begenir ve okey verir

Ee konu acmissiniz, insanlar merak ettikleri seyleri sorabilirler. Hep size istediginiz tarz yorumlar gelmez. Ben de neden yurtdisinda okudugunuzu merak ettim mesela. Bir de yukarilarda bir yerde yanilmiyorsam Turkiye'de tus mus ugrasamayiz yazmissiniz, oradan gelip burada tus'a tabi olmuyor musunuz? (yanlis anladiysam ozur dilerim)
avrupa'da bi üniversiteden mezun olmakla türkiyeden mezun olmak arasında bir fark yok. denklik aldıktan sonra türkiyede doktor olarak çalışabilir, yahut tus a girebilirsiniz

işin zor ama imkansız değil. sen gerçekten bu adama güveniyorsan öyle ya da böyle aileni ikna edersin. sonuçta seni eve bağlayacak değiller. kaç yaşında yurt dışında okuyan kızsın. asıl mesele gerçekten bir hayat boyu senden tamamen farklı bir kültüre sahip insanlarla bir arada olabilecek misin? kendine sorman gereken o önemli soruları sordun mu?
benim ondan yana bir şüphem yok. 2 yıldır beraberiz. birbirimizin her şeyini biliyoruz. tanıyoruz birbirimizi.. iyi, kötü her şey ..

avrupa'da bi üniversiteden mezun olmakla türkiyeden mezun olmak arasında bir fark yok. denklik aldıktan sonra türkiyede doktor olarak çalışabilir, yahut tus a girebilirsiniz

Bundan bahsetmedim. Neden orada okumayi tercih ettiniz diye sordum. Sinavi mi daha kolaydi, sartlari mi daha kolaydi? Yoksa daha kaliteli egitim diye mi tercih ettiniz? Bir de tus mus ugrasamayiz demissiniz o kismi merak ettim. Benim ulkemde okuyan o kadar kisi tusla ugrasirken Avusturya da okuyan neden tus'la muhattap olmuyor anlaminda sordum. Ama bu konudan hic anlamadigim icin yanlis okuduysam diye de ozurumu ekledim. Cevap verip vermemek size kalmis, cok onemli degil, konu disi merak ettigim icin sordum tamamen.

diğer mesajları okumadım ama Suriyeli dediniz, Müslüman değil mi
çünkü Müslüman kızların, Müslüman olmayanlarla evlenmeleri caiz değil
benim aklıma bu takıldı

Canım, seninle aynı yaştayız. Ben 1 senelik evliyim. Eşim Cezayir kökenli Fransa vatandaşı.

Babamdan çekiniyordum ben de evin en küçüğü babamın da minik bebeğiyim. Fakat hiç sıkıntı yapmadı, bana güvendi.

Bence senin durumunda da aşılmayacak bir şey yok. Sen bence kendini sorgula her şeyden önce. Kültürel farklılık evlendikten sonra çok daha rahatsız edici olabiliyor. Eşinden ziyade eşinin ailesinden kaynaklanabiliyor rahatsızlıklar.
Damat adayıyla her şeyi önceden açık açık konuş, sonrasında yok ben duymadım yok ben bilmiyordum olmasın.

Sen kararlı bir şekilde durup, ilişkinize güvenirsen, baban da makul bir insansa senden o güveni alır.

Yanlis anlamayin. Saygisizlik olarak algilamayin da bir sey sorabilir miyim?
Sizi rencide etmek istemiyorum ama neden kendinize azinliktan bir es sectiniz? Hani sizi anladim, siz asagi yukari Avrupa kokenlisiniz de, cocugunuz Fransa'da etnik kimligi yuzunden cok hirpalanacak, bunun farkinda misiniz?

Affiniza siginiyorum, yanlis anlasilmam umarim.

Bundan bahsetmedim. Neden orada okumayi tercih ettiniz diye sordum. Sinavi mi daha kolaydi, sartlari mi daha kolaydi? Yoksa daha kaliteli egitim diye mi tercih ettiniz? Bir de tus mus ugrasamayiz demissiniz o kismi merak ettim. Benim ulkemde okuyan o kadar kisi tusla ugrasirken Avusturya da okuyan neden tus'la muhattap olmuyor anlaminda sordum. Ama bu konudan hic anlamadigim icin yanlis okuduysam diye de ozurumu ekledim. Cevap verip vermemek size kalmis, cok onemli degil, konu disi merak ettigim icin sordum tamamen.
başörtüsü ile okunmuyordu türkiye'de ben geldiğimde. hem de kaliteli eğitim. sınavı çok daha zor. 8saatlik konsantrasyon testi falan. TUS türk sistemi, saçma bir sınav buradan gidip kazanmak zor.. orada öğrenciler 2. sınıftan başlıyorlar tus'a çalışmaya.. kazanamazsan acil doktoru olursun. en düşük o. onu da ben istmeiyorum.

Yanlis anlamayin. Saygisizlik olarak algilamayin da bir sey sorabilir miyim?
Sizi rencide etmek istemiyorum ama neden kendinize azinliktan bir es sectiniz? Hani sizi anladim, siz asagi yukari Avrupa kokenlisiniz de, cocugunuz Fransa'da etnik kimligi yuzunden cok hirpalanacak, bunun farkinda misiniz?

Affiniza siginiyorum, yanlis anlasilmam umarim.

:) Yok yanlis anlamiyorum kesinlikle. Gayet anlayabiliyorum ne demek istediginizi. Yaklasik 1 senedir Fransadayim ve Fransa'da azinlik olmanin, hafta azinliktan ziyade yabanci olmanin ne denli zor oldugunu iyice gozlemledim.

Kendime neden azinliktan bir es sectim sorusuna gelince, basitce kismet diyebilirim. Karsima gozlerime onun kadar sicak bakan, bana onun kadar kendimi iyi hissettiren ve guven veren cogunluktan biri cikmadi. :)

Hepsi bir yana, ne esimin ne de benim hayatimiza Fransa'da veya herhangi bir avrupa ulkesinde devam ettirme planimiz yok. Su anda egitim nedeniyle zorunluluktan burdayiz.

diğer mesajları okumadım ama Suriyeli dediniz, Müslüman değil mi
çünkü Müslüman kızların, Müslüman olmayanlarla evlenmeleri caiz değil
benim aklıma bu takıldı

Hih ben de bu mesaji bekliyordum. Cunku kimse bilmiyor bunu :KK51: Mesela konu sahibi bir Hristiyana asik olmus olsaydi sizin bu aydinlatici bilginizle aydinlanip yoluna devam ederdi. Hanimefendi adam Musluman'mis, kaldi ki Musluman olmasa bile bunu yazarken zaten konu sahibinin bu yazdiginizi bilecegini dusunmuyor musunuz?

başörtüsü ile okunmuyordu türkiye'de ben geldiğimde. hem de kaliteli eğitim. sınavı çok daha zor. 8saatlik konsantrasyon testi falan. TUS türk sistemi, saçma bir sınav buradan gidip kazanmak zor.. orada öğrenciler 2. sınıftan başlıyorlar tus'a çalışmaya.. kazanamazsan acil doktoru olursun. en düşük o. onu da ben istmeiyorum.

Hayat gorusumuz sanirim biraz farkli ama sadece sunu yazmak istedim; zamaninda yapilan yanlis politikalarla yanlis siyasetlerle yurtdisinda okumak zorunda kaldiginiz icin uzgunum. Ayni yastaymisiz. Bunlari yasamanizi istemezdim diyor konuyu kapatiyorum zira siyaset topigi degil mune beni cimbizlamasin :rolleyes:

Hih ben de bu mesaji bekliyordum. Cunku kimse bilmiyor bunu :KK51: Mesela konu sahibi bir Hristiyana asik olmus olsaydi sizin bu aydinlatici bilginizle aydinlanip yoluna devam ederdi. Hanimefendi adam Musluman'mis, kaldi ki Musluman olmasa bile bunu yazarken zaten konu sahibinin bu yazdiginizi bilecegini dusunmuyor musunuz?
ben de senin gibilerin bu gereksiz saldırılarını anlamıyorum
sanki ben kalp kırmışım gibi niye saldırıyorsun
böyle deyince eline ne geçiyor
birini üzmek incitmek hoşuna mı gidiyor, ne gerek var Allah aşkına ne gerek var

ben de senin gibilerin bu gereksiz saldırılarını anlamıyorum
sanki ben kalp kırmışım gibi niye saldırıyorsun
böyle deyince eline ne geçiyor
birini üzmek incitmek hoşuna mı gidiyor, ne gerek var Allah aşkına ne gerek var

Hayir kirmak icin yazmadim, kirildiysaniz ozur dilerim. Neden kirmak isteyeyim ama su din dersi verme olayi sitede cok sıktı artik. Mesela yazdiginiz seyi herkes biliyor. Konu sahibesi Hristiyan birine bile asik olsa bunu biliyor ve kabulleniyor birinin bunu ona soylemesine gerek yok ki. Neyse mune gelmesin. Kirildiysaniz ozur dilerim, ben de uzuldum simdi genelde mesajlar pek onemsenmez, pek kirilinmaz. Ama siz kirildiysaniz kusura bakmayin lutfen :KK52:

Hayir kirmak icin yazmadim, kirildiysaniz ozur dilerim. Neden kirmak isteyeyim ama su din dersi verme olayi sitede cok sıktı artik. Mesela yazdiginiz seyi herkes biliyor. Konu sahibesi Hristiyan birine bile asik olsa bunu biliyor ve kabulleniyor birinin bunu ona soylemesine gerek yok ki. Neyse mune gelmesin. Kirildiysaniz ozur dilerim, ben de uzuldum simdi genelde mesajlar pek onemsenmez, pek kirilinmaz. Ama siz kirildiysaniz kusura bakmayin lutfen :KK52:
özür dileyen insan büyük insandır, gönlümü aldığınız için teşekkürler
ama benim inancıma göre hatırlatmak gerekir
belki bilmiyordur ve bunu riske atamam
ya da okuyanlardan bilmeyenler olabilir
çünkü daha önce forumda olmuştu, çok şaşırmışlardı öğrenince
ben hatırlatmamı yapıp sorumluluğumu yerine getirmek isterim, yoksa üzerimde yıllarca yük olur bana
bu sebeple yazdım

özür dileyen insan büyük insandır, gönlümü aldığınız için teşekkürler
ama benim inancıma göre hatırlatmak gerekir
belki bilmiyordur ve bunu riske atamam
ya da okuyanlardan bilmeyenler olabilir
çünkü daha önce forumda olmuştu, çok şaşırmışlardı öğrenince
ben hatırlatmamı yapıp sorumluluğumu yerine getirmek isterim, yoksa üzerimde yıllarca yük olur bana
bu sebeple yazdım

Estagfurullah, iyi aksamlar :)

Konu sahibesi topigini de cok mesgul ettik ama dun yazdigim gibi ne evliliklere ne aileler izin veriyor. Sizinki mutlaka cozulecektir, biraz sabir diyor ve toptan kaciyorum artik :)

Back